Buffon najlepszym bramkarzem na swiecie 2004 roku !!

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Pavciooo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2005, 19:10

DamKam pisze:6. Oliver Kahn (Bayern Monaco/Ger) 39
Bayern Monaco??? :?: :lol:

A co do tematu- myślę, że należało się Gigiemu. Ale za nisko Ikera Casillasa sklasyfikowali..... Gdyby nie on, to w tym roku nie widzielibyśmy Realu w LM :wink:

Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2005, 19:29

Zdecydowanie należało się Gigiemu. Broni cały czas znakomicie, a czasami Jego parady zapierają dech w piersiach i aż dziw, ze wychodzi z niektorych sytuacji obronną ręką. Kilka straconych bramek, to nie wina Buffona, tylko czasami "popis" jednego lub drugiego piłkarza z pola...
Forza Gigi ! 8)

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
Dsf

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2005, 19:34

Wedlug mnie Buffon calkowicie zasluguje na to trofeum. Swiadczy o tym wybranianie pilek w niemozliwych sytuacjach. Wedlug mnie zaden inny bramkarz nie ma takiego refleksu jak Gigi, ktory w sytuacji sam na sam przy niemozliwym strzale bez problemu broni :roll:

Radidam

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2005, 22:08

Moim zdaniem ze Buffon wygrał to niejest dla nikogo zaskoczenie,ale zaskoczeniem jest to ze drugi jest Petr Cech niepowiedziałbym ze on jest taki kapitalny ,wyzej od niego cenie np .Ikera Cassilasa albo Timo Hildebranda (moim zdaniem nr1 w niemczech)
Przewaga Buffona nad Cechem Miażdzaca

Obrazek
raptorb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2005, 11:15

Zgadzam sie z tym w 100% :) . Gigi jest najlepszym bramkarzem na świecie i nie prędko sie to zmieni. Nie wyobrazam sobie zeby nie gral w Juventusie. 8)

Obrazek
FORZA JUVE FORZA ALEX
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2005, 11:54

DjJuve pisze:Gdyby nie dziurawa jak ser szwajcarski obrona ''cyrku z madrytu'' to Casillas moglby pretendowac do pierwszego miejsca gdyz uwazam ze jest lepszy od Didy.
Oczywiscie, ja tez uwazam, ze Casillas jest lepszy od Didy. Nie ulega watpliwosci. Wiele osob okrzyknelo go takim mistrzem po karnych w finale LM z Juve, ale praktycznie wszystkie te karne szly w sam srodek bramki, gdzie kladl sie Dida... :| Casillas jest lepszy.

Co do nagrody dla Gigiego- ciesze sie niesamowicie, uwazam, ze zasluzyl na to wyroznienie, zdarzale sie mecze ktore Buffon po prostu wybronil. :roll: A nasz Jerry to chyba gdzies pod koniec... :|

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2005, 13:53

Diego pisze:Polemizowałbym. Buffon w zeszłym sezonie nie bronił tak rewelacyjnie jak wcześniej. Z Juventusem i reprezentacją Italii nic nie wygrał. W lidze puścił dużo goli (choć to była w większości wina obrońców w szczególności Legrottaglie :roll: , ale Gigi też czasami miewał wpadki). Sądzę, że ten tytuł powinien dostać wcześniej. W tamtym sezonie według mnie najlepszy był Cech, który fenomenalnie bronił na Euro i świenie radził sobie w klubie. Nie umniejsza to jenak faktu, że Gigi jest jednym z najlepszych bramkarzy na świecie :-D
No to prawda ze Gigi sezon czy dwa sezony temu bronil jeszcze lepiej :D No i m.in dzieki niemu Juve dotarl do Finalu LM !!!! Juz wtedy zaslugiwal na ta nagrode..... ale cieszmy sie z tego ze teraz ja zdobyl :wink:
Pavciooo pisze: Bayern Monaco??? :?: :lol:
No tak... bo po wlosku Monachium to Monaco 8)

_zambro_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2005, 13:58

to jest oczywiste ze Buffon jest najlepszy :D (ja o tym widzialem juz dawno)

Obrazek
Pawciosss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2005, 15:26

Można to podsumować tak - jest wielu znakomitych bramkarzy ,ale i tak najlepszy jest Buffon :D Najlepszy golkiper na swiecie bezsprzecznie.
Jednak Cech i Dida również popisywali się znakomitym refleksem.
Czech kapitalnie bronił w Chelsea. Na pewno jest to staly punkt reprezentacji Czech na następne przynajmniej 5 lat.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2005, 15:34

Szczerze powiedziawszy, innego rezultatu raczej spodziewać się nie możnabyło. Buffon to bezapelacyjnie najlepszy bramkarz Świata, co udowadnia od początku gry w JUVE. Prawdziwy tytan bramki, który broni w niewiarygodnych sytuacjach. Jak każdemu, jemu też zdarzają się wpadni, ale jest ich naprawdę bardzo mało. Klasa sama w sobie, poprostu, co tu komentować 8)
Jestem dumny, że mamy w skladzie najlepszego bramkarza Świata 8) :twisted:

Obrazek
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2005, 21:17

To tylko potwierdzenie tego o czym wszyscy wiedza. Bo chyba nikt nie moze podwazyc tego, ze Gigi jest poprostu najlepszy. Tak my, juventini, jak i kazdy inny doskonale to wie i widzi. Choc osobiscie nie lubie i raczej nie porownoje nadal grajacyh pilkarzy do ich poprzednikow z przeszlosci, to jednak tym razem sie skusze. Bo Buffon to wyjatkowy pilkarz, juz przerosl swojego wuja, a ma ogromne szanse na przeskoczenie wielu innych znamienitych bramkarzy, tak wloskich jak swiatowych. Jednak jest jeszce mlody i nie wiadomo jak dokonca potoczy sie jego, jak narazie wspaniala, kariera. Czas pokaze

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2005, 13:55

To jest tak dziwne, jak to że w wódce jest alkohol.
Ja nie jestem zdziwiony, przeciwnie, byłbym zdziwiony gdyby nie dostał tej nagrody, to co on wyczynia na bramce jest wspaniale, dzięki niemu mam problem bramkarza na wiele lat z głowy, jest świetny i jak będzie tak dłużej utrzymywął taką formę to kiedys będzie prównywany do Lwa Jaszyna czy Dino Zoffa.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
howik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2005, 14:44

NIe ma co duzo mowic,zazluzona wygrana BUffona.Jeszce przez dlugi okres czasu bedzie dominowac pomiedy slupkami.Bezzwatpienia jest on teraz najlepszym bramkarzem swiata.2miejsce dla Casillasa:)

CLK 320...........350Z
www.butybialystok.za.pl posiadam wiecej modeli
Adi666666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2005, 11:26

Wreszcie wpełni doceniono talent Gigiego. Należała mu się ta nagroda za równa formę przez cały rok i doskonałe interwencje dzięki którym nieraz obronił zespół przed stratą gola. Gigi oby tak dalej...

Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
ODPOWIEDZ