Buffon najlepszym bramkarzem na swiecie 2004 roku !!
- DamKam
- Juventino
Gigi Buffon zostal wybrany najlepszym bramkarzem swiata 2004 roku
Oto klasyfikacja "IFFHS":
1. Gianluigi Buffon (Juventus/Ita) 185
2. Petr Cech (Chelsea/Cec) 125
3. Dida (Milan/Bra) 78
4. Iker Casillas (Real Madrid/Spa) 75
5. Andonios Nikopolidis (Olympiakos/Gre) 64
6. Oliver Kahn (Bayern Monaco/Ger) 39
7. Roberto Carlos Abbondanzieri (Boca Juniors/Arg) 31
8. Vitor Manuel Martins Baia (Porto/Por) 29
9. Juan Carlos Henao (Once Caldas/Col) 29
10. Jose Santiago Canizares (Valencia/Spa) 23
zrodlo: http://www.juventus.com/it/news/detail. ... 00&ID=3790
No nareszcie docenili w pelni Gigiego :-D Po latach dominacji Olivera Kahna (1999,2001,2002) do glosu doszedl nasz Buffon.... bardzo sie ciesze
GRANDE BUFFON

Oto klasyfikacja "IFFHS":
1. Gianluigi Buffon (Juventus/Ita) 185
2. Petr Cech (Chelsea/Cec) 125
3. Dida (Milan/Bra) 78
4. Iker Casillas (Real Madrid/Spa) 75
5. Andonios Nikopolidis (Olympiakos/Gre) 64
6. Oliver Kahn (Bayern Monaco/Ger) 39
7. Roberto Carlos Abbondanzieri (Boca Juniors/Arg) 31
8. Vitor Manuel Martins Baia (Porto/Por) 29
9. Juan Carlos Henao (Once Caldas/Col) 29
10. Jose Santiago Canizares (Valencia/Spa) 23
zrodlo: http://www.juventus.com/it/news/detail. ... 00&ID=3790
No nareszcie docenili w pelni Gigiego :-D Po latach dominacji Olivera Kahna (1999,2001,2002) do glosu doszedl nasz Buffon.... bardzo sie ciesze
GRANDE BUFFON
- 2MAN
- Juventino
Bardzo dobrze ...wreście został w pełni doceniony 8) Brawo Gigi bo od kilku lat nie schodzisz z pięknego poziomu i wreścieudowodniłeś niedowiearkom że jesteś Najlepszy
jeszcze raz brawo 

"Dla wszytkich fanow Nintendo DS . Zapraszamy ! http://www.dsinfo.yoyo.pl/news.php
- Adu
- Juventino
i co tu sie dziwic, po prostu innaczej byc nie moglo. Na chwile obecna nie ma zadnego bramkarza, ktory moglby konkurowac z Gigim- jest on zdezydowanie numerem 1! nie powiem troche dziwi mnie 2 miejsce i mysle ze jest troche na wyrost. ale poki co to Gigi jest nie zagrozony i gratulacje dla Niego
wszystkie drogi prowadza do... TURYNU!
- juve_Tomek
- Juventino
W końcu go docenili. Według mnie na drugim powinien być Nikopolidis, na trzecim Casillas, i na czwrtym Dida. Nie komentujcie bo to tylko moje zdanie!!
- M.
- Juventino
Polemizowałbym. Buffon w zeszłym sezonie nie bronił tak rewelacyjnie jak wcześniej. Z Juventusem i reprezentacją Italii nic nie wygrał. W lidze puścił dużo goli (choć to była w większości wina obrońców w szczególności Legrottaglie :roll: , ale Gigi też czasami miewał wpadki). Sądzę, że ten tytuł powinien dostać wcześniej. W tamtym sezonie według mnie najlepszy był Cech, który fenomenalnie bronił na Euro i świenie radził sobie w klubie. Nie umniejsza to jenak faktu, że Gigi jest jednym z najlepszych bramkarzy na świecie :-DAdu pisze:i co tu sie dziwic, po prostu innaczej byc nie moglo. Na chwile obecna nie ma zadnego bramkarza
:roll:
- Raffikki87
- Juventino
W końcu Gigi został doceniony bo zasługiwał na to miano od dawna.
Na wielkiej scenie ¿ycia musimy zagraæ dobrze role sw± .
NIEWA¯NE CZY SERIE A ,B ,C1 ,C2 ,D ,JUVENTUS TO JEST NAPRAWDE WA¯NE .
NIEWA¯NE CZY SERIE A ,B ,C1 ,C2 ,D ,JUVENTUS TO JEST NAPRAWDE WA¯NE .
- leniup
- Redaktor
To napewno wielkie wyróżnienie, ale Buffonowi należało się, tak samo jak należała mu się Złota Piłka, no ale niestety to bramkarz. Za takie interwencje jak np. z Bayernem czy wiele wiele wiele innych oczywiści mu się należało. ileż to razy nas ratował. Dla mnie najlepszy piłkarz Juve tego roku.
PS. A gdzie nasz Juruś Dudek?? Dla mnie 2 miejsce
PS. A gdzie nasz Juruś Dudek?? Dla mnie 2 miejsce

- Vincitore
- Juventino
No i dziwi się ktoś to głównie dzięki Buffonowi podczas meczu mamy już 50 % wygranej drugie 50% to jest skutecznośc chociaż ostatnio z tym jest kiepsko. Buffon wiele razy ratował Juventus w niemożliwych sytułacjach pamiętam jak kiedyś z ojcem oglądaliśmy mecz i Buffon wymiatał łapał niemożliwe piłki w pewnym momencie mój ojciec powiedział coś takiego:
-O Boże Co To Za Bramkarz :!:
Buffon jest doskonałym bramkarzem i obecnie nie ma lepszego w dawnych latach za najlepszego uważałem Petera Smiechela (Szmajchela , bo nie pamiętam jak się pisze
)
-O Boże Co To Za Bramkarz :!:
Buffon jest doskonałym bramkarzem i obecnie nie ma lepszego w dawnych latach za najlepszego uważałem Petera Smiechela (Szmajchela , bo nie pamiętam jak się pisze

- zlatan_sc
- Juventino
I prawidlowo. Szkoda, ze Italia tak szybko odpadla z EURO 2004 bo moze by powalczyl o Zlota Pilke. Dawno bramkarz nie wygral tej nagrody (ze 30 lat temu Lew Jaszyn). Ale jeszcze ma czas, przynajmniej 4-5 sezonow przed nim. Sezonow z Juve oczywiscie :-D FORZA GIGI :-D

wloski w alfabecie pisze:Prawdą jest to, że eskimosi jedyną przyjemnością miedzy ludzką na jaką mogą sobie pozwolić jest pocieranie się o nosek.
- bartus
- Juventino
zadna nowosc
Gigi od kilku sezonow zasluguje na miano najlepszego w europie i na swiecie. bodajze w w tym sezonie co real rozwalilismy tez byl chyba najlepszy. tylko jedno mnie zastanawia
co zrobil nikopolidis, cassialas i ci z pod 7 i 9 na tej liscie
:?
- Wessal
- Juventino
Bardzo dobrze że Buffon ją otzrymał. Zdecydowanie zasłużył na to. Już od kilku lat jest wielkim piłkarzem. Ile przecież goli Juve by straciło gdy nie Buffon. Ileż to meczy praktycznie należało do Buffona?? Nagroda w 100% zasłużona.
Zobaczcie jaka przewaga :shock: 60 punktów! Wielki gratulacje dla Buffona!
A teraz może się wypowiem co do innych bramkarzy:
Petr Cech: zasłużenie dostał drugie miejsce. W tym sezonie naprawdę był wyśmienitym bramkarzem. Jego forma jest coraz wyższa.
Dida: On podobnie jak Buffon cały czas broni wyśmienicie. W reprezentacji Brazylii tez mu idze wyśmienicie. Zasłużone 3 miejsce
Iker Casillas: W tym roku miał wiele wpadek, zresztą tak jak cały Real. Fakt, że dobrze czasami bronił, ale chyba więcej miał tych gorszych wsytępów od lepszych.
Andonio Nikopolidis: według mnie zasłużył on tylko tym, że jego kraj zdobył Mistrzostwa Europy. Fakt, że bardzo dobrze bronił na ME, ale dałbym mu niższą lokatę.
Oliver Kahn: sezon mistrza się skończył. Jeszcze na Mistrzostwach Świata 2002 bronił wyśmienicie, rok później już niebył w wyśmienitej formie ale bronił dobrze, a w tym roku to już kompletna klapa. Pewnie spowodowane to jest wiekiem.
Roberto Carlos Abbondanzieri: niemam zielonego pojęcia kto to jest. Nie wypowiem się na jego temat, bo go nieznam.
Citor Manuel Martins Baia: sezon 2003/2004 należał do niego. Powinien być wyżej notowany. Niestety w tym roku niespisuje się już wyśmienicie.
Juan Carlos Henao: Podobnie jak nijakiego Abbondanzieriego, tego Henao nie znam.
Jose Santiago Canizares: wprawdzie doprowadził Valencie do Mistrzostwa Hiszpani, ale niczym szczególnym się nie wyróżnił. Raczej nie zasłużył na pierwszą 10.
Zobaczcie jaka przewaga :shock: 60 punktów! Wielki gratulacje dla Buffona!
A teraz może się wypowiem co do innych bramkarzy:
Petr Cech: zasłużenie dostał drugie miejsce. W tym sezonie naprawdę był wyśmienitym bramkarzem. Jego forma jest coraz wyższa.
Dida: On podobnie jak Buffon cały czas broni wyśmienicie. W reprezentacji Brazylii tez mu idze wyśmienicie. Zasłużone 3 miejsce
Iker Casillas: W tym roku miał wiele wpadek, zresztą tak jak cały Real. Fakt, że dobrze czasami bronił, ale chyba więcej miał tych gorszych wsytępów od lepszych.
Andonio Nikopolidis: według mnie zasłużył on tylko tym, że jego kraj zdobył Mistrzostwa Europy. Fakt, że bardzo dobrze bronił na ME, ale dałbym mu niższą lokatę.
Oliver Kahn: sezon mistrza się skończył. Jeszcze na Mistrzostwach Świata 2002 bronił wyśmienicie, rok później już niebył w wyśmienitej formie ale bronił dobrze, a w tym roku to już kompletna klapa. Pewnie spowodowane to jest wiekiem.
Roberto Carlos Abbondanzieri: niemam zielonego pojęcia kto to jest. Nie wypowiem się na jego temat, bo go nieznam.
Citor Manuel Martins Baia: sezon 2003/2004 należał do niego. Powinien być wyżej notowany. Niestety w tym roku niespisuje się już wyśmienicie.
Juan Carlos Henao: Podobnie jak nijakiego Abbondanzieriego, tego Henao nie znam.
Jose Santiago Canizares: wprawdzie doprowadził Valencie do Mistrzostwa Hiszpani, ale niczym szczególnym się nie wyróżnił. Raczej nie zasłużył na pierwszą 10.
- białas
- Juventino
w końcu Buffon został doceniony wśród bramkarzy. Kahn już nie jest takim samym zawodnikiem, jakim był chociażby 2 lata temi i Gigi to wykorzystał. ale to, że jest najlepszym bramkarzem na świecie było wiadomo od dawna, a ta nagroda tylko to potwierdziła...
- Szymek
- Juventino
I tak trzymaj Gigi. Co do tego tytułu to myślałem że największym konkurentem gigiego będzie Cech. I tak się stało. Co tu dużo pisać - Gigi nie ma sobie równch. Cech prezentuje się ostatnio świetnie. Casillas miał kilka wpadek tak jak Dida...
- Lypsky
- Juventino
Zapewne jeszcze nie otrzasnal sie po sobotnim ''wyczynie''.leniup pisze:PS. A gdzie nasz Juruś Dudek??
Gdyby nie dziurawa jak ser szwajcarski obrona ''cyrku z madrytu'' to Casillas moglby pretendowac do pierwszego miejsca gdyz uwazam ze jest lepszy od Didy._juvel_ pisze: Iker Casillas: W tym roku miał wiele wpadek, zresztą tak jak cały Real. Fakt, że dobrze czasami bronił, ale chyba więcej miał tych gorszych wsytępów od lepszych.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady