Czy juventusowi powinny zostać odebrane trofea?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2004, 18:15

i jeszcze jedno...

przeczytalam tez newsa o wypowiedzi Del Piero, ktory przetlumaczylas z www.calciomercato.com i porownalam z oryginalem, oto co wyszlo:

Twoje tlumaczenie:
"Kapitan Juventusu Turyn, Alessandro Del Piero w jednym z wywiadów prasowych został zapytany o aferę dopingową, która zniesławiła tak zasłużony klub jakim jest ekipa 'Starej Damy'. Zawodnik nie udzielił na ten temat jednak wyczerpującej odpowiedzi.

-Ja i pozostali zawodnicy Juventusu dużo wcześniej wyraziliśmy swoje zdanie na ten temat. Prokurator Guarinello przesłuchiwał nas w tej sprawie. Odpowiadaliśmy szczerze na każde pytanie. Wszystko co mogę powiedzieć to tyle, że mam nadzieję, iż prawda zwycięży."- stwierdził Del Piero."

oto oryginal wloski:

"Alessandro Del Piero fa il capitano. Il fuoriclasse della Juventus a proposito del processo doping ha dichiarato: -Credo che ci sara' molto presto un momento in cui io e altri della Juventus parleremo in modo chiaro. Lo abbiamo gia' fatto con Guariniello nelle sedi opportune con grande franchezza. Vogliamo che la verita'venga a galla e questa volta siamo noi a dirlo. La sentenza ci ha lasciato l'amaro in bocca.-
Il numero dieci bianconero ha anche parole di elogio per Zola- Ha telefonato sia a me sia a Ferrara confermando di essere persona di esemplare correttezza-"

Co znaczy mniej wiecej:

Alessandro Del Piero potwierdza sie jako kapitan. Fuoriclasse Juventusu w sprawie procesu o doping wyjasnil:- Mysle, ze szybko nadarzy sie okazja kiedy i ja i inni juventini bedziemy mowic jasno. Juz to zrobilismy z Guariniello otwarcie w odpowiedniej siedzibie. Chcemy aby prawda wyszla na jaw i tym razem bedziemy my o tym mowic. Wyrok pozostawil pewien niesmak.- Numer dziesiec bianconero ma takze slowa uznania dla Zoli: - Zadzwonil zarowno do mnie jak i do Ferrary potwierdzajac , ze jest osoba wzorowej uczciwosci"

Nie wiem czy wiesz, ze roznica pomiedzy felietonem a newsem jest taka, ze w felietonie mozesz sobie pisac co ci sie zywnie podoba ale nie mozesz tego robic tlumaczac newsa!
Ty natomiast nie tylko sobie dopisalas wlasny komentarz:"Kapitan Juventusu Turyn, Alessandro Del Piero w jednym z wywiadów prasowych został zapytany o aferę dopingową, która zniesławiła tak zasłużony klub jakim jest ekipa 'Starej Damy'. Zawodnik nie udzielił na ten temat jednak wyczerpującej odpowiedzi." - o czym slowa w newsie nie ma...
to jeszcze nie przetlumaczylas ostatniego zdania dotyczacego telefonu Zoli...co, niewygodne bylo??? :lol:

Nie potrafisz przetlumaczyc glupiego newsa a chcesz nam wmowic, ze potrafisz pisac felietony?? ...podwojny ROTFL :lol:

Takie kity to mozesz wciskac na pilka.pl, bo badz pewna, ze tutaj nikt nie da sie nabrac!
Ostatnio zmieniony 11 grudnia 2004, 18:43 przez Medi, łącznie zmieniany 1 raz.

tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2004, 18:30

Witam,
nie rozumiem sensu wypowiadania sie na temat nad ktorym debatuje sad. Jesli wyrok zapadnie taki a nie inny to nam pozostanie mozliwosc tylko sie z nim zgodzic. Juve niewinne --> klub oczyszczony z zarzutow i koniec, nie ma sensu plakac tak jak Van Gaal albo Fergusson, ze "pilkarze byli wieksi" " zeby odebrac puchar", bo to swiadczy tylko o jakichs kompleksach wypowiadajacych te zdania, nie wiem czy Van Gaal chce az tak bardzo zdobyc jakiekolwiek trofeum ze posuwas ie do takich rzadan;d. No ale nic pamietajmy ze ta sprawa zajmuje sie sad, a w prasie mozna znalesc duuuuuuuuuzo bzdur wyssanych z palca. Czekam na ogloszenie prawomocnego wyroku i wtedy bede mogl posmiac sie z ludzi ktorzy beda mi dalej probowali wmowic ze tylko Juve bralo koxy. pozdro

PS [edit] Tak btw to fajny napisalas felieton;D az tak nie lubisz Juventusu? Ciekaw jestem dlaczego. Bo jesli tylko dlatego ze Juve to 1 druzyna w serie A albo ze sa z Turynu to siekierka dla Ciebie.
Ostatnio zmieniony 11 grudnia 2004, 18:40 przez tomcatmi6, łącznie zmieniany 1 raz.

Łucja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2004, 18:38

Byli więksi taaa ja bym w takim razie zamknął Stam i Kollera bo są wysocy i pewne jedli dużo marchewek. Że co? wysportowani? Niech teraz się Ferguson looknie po "swoich" nie dorastamy im w masie mięśniowej do pięt i nie mówie tu o C.Ronaldo.

A sąd też może się pomylić... Ja mówie Juve niewinne i nawet jak sąd ukarze cały zespół to będę w zaparte iść, że nie brali.

W prasie jest zaaawsze duuuużo bzdur :| Albo na tej stronie, no jak ona leciała?? hm? nie wiem :ball: .pl :D
Czekam na ogloszenie prawomocnego wyroku i wtedy bede mogl posmiac sie z ludzi ktorzy beda mi dalej probowali wmowic ze tylko Juve bralo koxy. pozdro
I ja życzę wszystkim fanom Juve żeby mogli się po wyroku śmiać 8)

Tak sobie myślę PANI Agnieszko (wkońcu pani już nie ma 20 czy 30 lat, więc z szacunkiem :? - a tak serio to nie wiek świaczy o tym co ma się w głowie, więc nie musi nam PANI udowadniać, że nie jest już pani "podlotkiem", pfff) czy Adriano przypadkiem nie jest za... duży? :D
Pozdrowienia

:ball: .pl 8)

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2004, 20:41

Agnieszka pisze: Aha jeszcze jedno ja jednak wolę czekać na scudetto 15 lat i więcej niż.........czytać w prasie artykuły o wdzięcnych tytułach:'Puchar na koksie', czy "Cały świat kontra Juventus'.
Ciekawe gdzie widzialas takie tytuly :shock:
Agnieszka pisze:Wiesz dzięki bardzo............nie jestem małą dziewczynką, bo swoje lata mam............a co do 'obiektywnych tekstów'..........po pierwsze jeżeli nie macie pojęcia na czym polega pisanie felietonów nie wypowiadajcie się na ten temat............To artykuły, w których należy zająć pewne stanowisko. Felieton zawsze w kogoś uderza, to subiektywna ocena autora na ten temat.
A zachowujesz sie jak dziecko, nie przeczytwaszy tematu walisz swoja bezsensowna wypowiedz.
Agnieszka pisze: A odwiedzam bardzo rzadko to forum, bo mam sporo zajęć. Współtworzę ogólnopiłkarski serwis a ponadto piszę teksty dla pewnej .
Chyba do katolickiego dwu miesiecznika Miłujcie się :lol:

Agnieszka pisze:Co robiłam 5 maja 2002 roku?? Zabawne naprawdę zabawne.....wiesz próbowałam się utopić.......
Szkoda, ze sie nie udalo 8)
Agnieszka pisze:Swoją drogą widzę, że moja wypowiedz musiala Was bardzo zbulwersować, skoro zaatakowała mnie połowa moderatorów tej strony i admin, :?.
To nie byla nawet 1/3 modow 8)

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Rybeq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2004, 20:47

takie wypowiedzi nie przystoja moderatorowi. glupie i ironiczne docinki.

[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
cos sie konczy, cos sie zaczyna.
robson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2004, 20:55

Ja uwarzam ze to pytanie jest lekko nie na miejscu bo ktory z kibicow JUVE przytaknał i powiedział ze trofea powinne nam byc odebrane :> ŻADEN

Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2004, 21:04

Rybeq pisze:takie wypowiedzi nie przystoja moderatorowi. glupie i ironiczne docinki.
Rybeq, czepiasz sie :wink:

Juveluck wypowiedzial sie w tym temacie jako zwykly uzytkownik uczestniczacy w dyskusji a nie jako moderator, a to duza roznica :wink:

_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2004, 21:35

Czytałem ten topic bodajże 2 godziny i jestem usatysfakcjonowany, że dotrwałem do jego końca;). Wyrazy szacunku w stronę Milanistów(zwłaszczaTomkaW), którzy oferują nam sporo ciekawych informacji oraz własne, bogate spostrzeżenia. Mam do was prośbę: nie zrażajcie się do tego miejsca z powodu kilku, kłótliwych jeventino, gdyż zapewne jest cała masa fanów, którzy z przyjemnością zapoznają się z waszym punktem widzenia. Postarajcie się o tym nie zapominać.

Cała ta afera to jest cena, jaką musimy płacić za wielkość Juventusu. Tak jak ktoś słusznie zauważył, że wszyscy nasi rywale nagle się zjednoczyli, próbując doprowadzić do zwycięstwa prawdy i moralności, heh.

Sprawa jest nieźle pokręcona i zapewne, nigdy nie zostatnie ostatecznie wyjaśniona. Jest mnóstwo pytań, na które nikt nie jest w stanie odpowiedzieć. Liczą się suche fakty, a one są po stronie.. Juve. Ale nic to. Pobawmy się w cytowanie;).
TomekW pisze:Jesli badanie za pomoca tych samych narzedzi da 24 bledy na 27 przypadkow, to jest wielce prawdopodobne, ze to wina narzedzi. Jesli natomiast bledy sa tylko 3, to jest to malo prawdopodobne.
Równie dobrze można napisać, że liczba błędów 24 świadczy o tym, iż jest wielce prawdopodobne, że te praktyki były uskuteczniane w danym klubie. Jeżeli natomiast błędy są tylko 3, może świadczyć to o wysokim prawdopodobieństwu możliwości uzyskanego stanu, z przyczyny zupełnie przypadkowej! Medi przecież wspomniała, że przedstawiona została cała masa dokumentów pacjentów, u których tak to wyglądało. Ostatecznie przecież tej trójce, nic nie udowodniono. Z kolei jeśli chodzi o duet Conte-Tacchi, to nawet przy ewentulanym zażywaniu, nie odbywało się to w stanie aktywnym piłkarzy. Może to jest niezgodne z regułami, ale przyznasz, że pomysł był świetny;). Nie można tu mówić o nie równych szansach, tylko o sprytnym załatwieniu własnych spraw przez ludzi z Juve. A za to chyba nikt nie powinien mieć do nas pretensji? ;).
TomekW pisze:"wysoki poziom czerwonych krwinek nie jest dowodem stosowania EPO"
Taaaa. Bo moze byc wywolany udzialem w maratonie lub pobytem na duzych wysokosciach. Podejrzani pilkarze brali udzial w maratonie lub byli w gorach? Hmm.. Ponoc byli kontuzjowani wtedy.
Właśnie, byli kontuzjowani. Więc jaki mieli wpływ na losy boiskowe? Aż tak boli Cię, że gracze korzystali z mozliwości szybszego powrotu do zdrowia? Potwierdzone jest, że branie Epo niesie ze sobą szkodliwe skutki, więc zapewne rozchodzi tu się o niewielkie ilości tych praktyk.

Fakt jest faktem, niczego nie udowodniono.

Cała sprawa to jest dla mnie jeden, wielki absurd. A już wracanie do poprzednich lat i powątpiewanie w ówczesne zwycięstwa jest niedorzeczna. Pytam się: gdzie są kontrole antydopingowe? jak rozgrywki typu Liga Mistrzów mogą sobie pozwolić na sytuację taką jak ta? Juventus przecież 3 lata pod rząd grał w Finale tych rozgrywek, zatem do groma, jeżeli nikt ich nie złapał, to na jakiej podstawie ktoś domaga się oddania trofeów? dla mnie to jest kpina w stronę UEFA. Za 50 lat okarze się, że większość zwycięskich ekip, wspomagało się niedozwolonymi środkami. To jest jedna wielka bzdura, zrobiona przez przeciwników Juve, w stronę Juve. Każda drużyna w Europie gra według tych samych reguł, i jest według nich sprawdzana.
Zastanawiająca jest jednak kara dla Agricoli i jego pomocnika. Jeżeli do niej doszło, pokazuje to nam, że jednak nie wszystko było czyste. Jak jednak do tego mogło dojść? nie rozumiem.......... już nic.

Sytuacje z paszportami, czy zadłużeniami klubów, moim zdaniem to tak samo poważny problem.
Jeżeli zadłużony klub nic sobie z tego nie robi i kupuję kolejnych asów, to w tym momencie, zabija sens logiki piłkarstwa. Wszystko dzieje się ponad piłkarzami. Nawet ten proces. Tam każdy może być sterowany, tam każde zeznanie może być decydujące. Ilu osobom zależy na oczernieniu Juve? jeżeli w Juve stosowano doping, to pytanie: dlaczego? tylko oni chcieli być tacy cwani? a może czuli napór konkurencji, która robiła to samo? po co ulepszać zawodników, którzy i tak zaliczali sie do najlepszych na swoich pozycjach? po co ryzykować, jeżeli można to zrobić czysto?
Ostatnio zmieniony 11 grudnia 2004, 22:09 przez _Jah, łącznie zmieniany 2 razy.

Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
spyder

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2004, 18:12

Juventus powinien zachowac trofea, poniewaz nikt mu nie udowodnil stosowania dopingu i jest to moim zdaniem bzdura. Jesli Juve stosowalo doping to pewnie robiloto tez wiele innych wielkich klubow. Nalezaloby je tez ukarac. :twisted:

=bartol=

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2005, 00:56

spyder pisze:Juventus powinien zachowac trofea, poniewaz nikt mu nie udowodnil stosowania dopingu i jest to moim zdaniem bzdura. Jesli Juve stosowalo doping to pewnie robiloto tez wiele innych wielkich klubow. Nalezaloby je tez ukarac. :twisted:
no stary sorry ale troche glupie myslenie ze skoro juve to na pewno wszyscy... ale zgadzam sie co do zachowania trofeow, przeciez musialy by byc niezbite, niepodwazalne dowody

ODPOWIEDZ