Czy juventusowi powinny zostać odebrane trofea?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
adi130

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2004, 18:56

a wiec jest to temat dotyczacy ostatniej afery. niewidzialem tu zadnego takiego wiec go założyłem

Ja mam takie zdanie: juventus powinien zapłacić dość wysoką kare, lecz niepowinny byc odebrane te trofea..wkońcu na to pracowały całe 11 a nie 3,4 grczy na "dopingu" weic niewiem nawet po co ta dyskusja...może dlatego ze wszyscy zazdroszczą Juve?? i to napisałem bez tego że jestem za Juve juz od ponad 5 lat i Juve kocham. napisałem to jako osoba trzecia

stazzorZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2004, 19:01

to trudny temat ale sądze ze koniec końców juve zatrzyma trofea.
to nie takie proste odebrac tyle zwycięstw

Obrazek
Zbysio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2004, 19:01

To moze zrobimy 3 mecz z Ajaxem w tym sezonie tylko że ten będzie o tamto trofeum, (2 z tych meczow wygralismy) okaże się kto jest lepszy :D

rzeczywiscie super propozycja :?
MOD
Ostatnio zmieniony 29 listopada 2004, 21:18 przez Zbysio, łącznie zmieniany 1 raz.

Franci

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2004, 19:02

Może i masz rację, ale oni wychodzą z założenia, że za błędy odpowiadać powinna cała drużyna... :roll:

Iver.pk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2004, 19:03

Ja uwazam ze Juve nie powinno oddac trofeum CL bo przeciez po czy przed (nie jestem pewniem) meczem sa kontrole antydopingowe wiec jezeli Juve by bylo na dopingu(czego nikt nigdy nikomu nie udowodnil) to komisja by to odkryla i oddala mecz Ajaksowi walkowrem! Wiec cala ta dyskusja nie ma sensu-moim zdaniem :!: Chodzi Ci pewnie o slowa van Gaala ktory zazadal oddania trofeum -on jak i caly Ajaks przegrali ten mecz uczciwie wiec lepiej niech siedzi cicho i idzie szukac sobie pracy :D

P.S Na upartego mozna by te temat wsadzic tutaj: http://www.juvepoland.com/forum/viewtopic.php?t=8094
Ostatnio zmieniony 29 listopada 2004, 19:05 przez Iver.pk, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
stazzorZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2004, 19:05

Zbysio pisze:To moze zrobimy 3 mecz z Ajaxem w tem sezonie tylko ze ten bedzie o tamto trofeum, (2 z tych meczow wygralismy) okaze sie kto jest lepszy :D
okej :D ale ówczesne składy :]

Obrazek
Iver.pk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2004, 19:06

stazzorZ pisze:
Zbysio pisze:To moze zrobimy 3 mecz z Ajaxem w tem sezonie tylko ze ten bedzie o tamto trofeum, (2 z tych meczow wygralismy) okaze sie kto jest lepszy :D
okej :D ale ówczesne składy :]

No ciezko by bylo skompletowac temte sklady :D Polowa ludzi juz kariere zakonczyla :D :D Ale jak Ajaks sie zgodzi to Why not :wink:

Obrazek
adi130

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2004, 19:08

Iver.pk; masz racje......i teraz tak mysle ze moze te srodki wtedy były legalize?? jak tak to juve musi meic zatrzymane trofea......czy jakiemuś biegaczowi zabrali tytuł za to że w np. 88 roku sotsował substancje zabronioną dziś?? chyba nie

Zbysio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2004, 19:13

Chętnie i zobaczyl bym ówczesne składy jak grają ale nie zapominajmy ze to bylo 22 MAJA 1996r. Nikt piłkarzom nie zwróci wieku jaki mieli wtedy i formy. 8)

Przeciez w 1997 gralismy z AJAXEM w półfinale LM o finał gdzie czekała na nas Borussia i o ile dobrze pamiętam temten dwu-mecz też wygraliśmy w Amsterdamie chyba 2-1 a w Turynie 4-1 ale nie jestem pewien co do wyników wiem tylko że były wygrane

Chyba Ajax nie może pogodzić się z tym kto był, jest i będzie zawsze lepszy :-D :-D :-D

FORZA JUVE !!!!!!!!! :-D :-D :-D

Bad_Magick

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2004, 19:26

Ja proponuję poczekać do decyzji sądu apelacyjnego. Jak będą niezbite dowody, że drużyna stosowała doping to jestem zdecydowanie za oddaniem trofeów, ale nie takim, że LM wygrywa Ajax, ot nie ma zwycięzcy. Bo kto wie czy Juventus w półfinale czy ćwierćfinale nie pokonał kogoś kto byłby lepszy od Ajaxu ?
Ja cały czas nie wierzę w tą całą aferę dopingową, przecież wielu piłkarzy po roku 98 utrzymało się w składzie i dalej walczyło o najwyższe cele dla Juventusu. Nie ma żadnych dowodów, że piłkarze coś brali, kontrole antydopingowe nic nie wykazały.
Ja rozumiem, żę to precedensowa sprawa, ale mimo wszytsko klub nie może tu stać się ofiarą na pokaz.

Ale jak już mówiłem, jeśli wina naprawdę była i prokuratura udowodni to w 100% to nawet z chęcią oddam puchary, bo nie miałbym z nich żadnej satysfakcji.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2004, 19:30

Moim zdaniem Nie 8 lat to troche za późno mogli ich sprawdzićwcześniej teraz klamka zapała mogli to sobie wcześneij załatwiać teraz juz nikt nie ma prawa odebrać nam trofea :twisted:

leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2004, 20:58

Zbysiu jesteś THE BEST!! hehe ale się uśmiałem. A co do odebrania trofeów to nawet nie ma o czym dyskutować bo to niemożliwe. Van Gall trener ówczwesnego Ajaxu to swoje protesty se może zachować dla siebie to się komprommituje z takimi wypowiedziam. Juve zdobyło wszystko jak najbardziej zasłurzenie i koniec kropka!! :twisted:

Obrazek
Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2004, 22:33

No przecie nie ma dowodów, że piłkarze coś brali!! A póki ni ma dowodów póty nikomu nic nie oddajemy. A że panu Van Gall'owi nie wiedzie się ostatnio najlepiej i chciałby jakoś zaistnieć w mediach to już nie jest nasz problem. (chociaż nie do końca, bo przecież traci na tym dobre imię klubu!)

jeden Agricola nam tych trofeów nie zdobył. Dlatego niech grzecznie stoją wśród niezliczonej ilości klubowych trofeów! :wink:

BIANCONERI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2004, 22:44

Po pierwsze;nie chodzi o oddanie Ligi Mistrzów poprzez rozegranie kolejnego meczu tylko coś w rodzaju przyznania,że było one zdobyte niesłusznie i tym samym przekazanie go Ajaksowi.Po drugie to sprawa jest według mnie prosta..finał się odbył my go wygraliśmy a odgrzewanie jakiś śmiesznych spraw dopingowych przez zakompleksionych nieudaczników jest niedorzeczne.Prawda jest taka,że w piłce dochodzi do różnego rodzaju kombinacji,nie wiem dokładnie na czym to polega,ale jestem pewien,że Juventus nie jest wyjątkiem(wystarczy przytoczyć przyłapanych na dopingu piłkarzy z innych lig).Nie ma mowy o oddawaniu tego co wywalczyła nasza ekipa w 96 roku.
Ostatnio zmieniony 29 listopada 2004, 22:51 przez BIANCONERI, łącznie zmieniany 2 razy.

"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"
Obrazek
białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2004, 22:44

hej, ludzie, to jest nie możliwe, żeby odebrali nam te trofea. przecież prawo nie działa wstecz. a nawet jakby chcieli, to przecież po każdym meczu robione są badania antydopingowe. wykryliby coś u piłkarzy...

ODPOWIEDZ