Berlucsoni rezygnuje z szefowania AC Milan !!

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Asta#8

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2004, 19:50

Z funkcji prezesa piłkarskiego klubu AC Milan zrezygnował premier Włoch, Silvio Berlusconi. Powodem były przepisy włoskiego prawa, które zabraniają łączenia funkcji publicznych (stanowisko premiera) z prywatną działalnością biznesową.

Berlusconi przejął kontrolę nad klubem w 1986 roku, za jego prezesury Milan stał się jednym z najlepszych zespołów piłkarskich w Europie. Cztery razy zdobył Puchar Europy, siedem razy - tytuł mistrza Włoch.

Jak poinformowały władze AC Milan, nie ma na razie decyzji dotyczącej następcy Silvio Berlusconiego.
http://sport.gazeta.pl/sport/1,35335,2468046.html

Ciekawe co teraz będzie w Milanie?? Szok.

Boss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2004, 19:53

Zrezygnował tylko z prezesowania ale tak naprawde to dalej on będzie miał najwięcej do powiedzenia w klubie. A zresztą odkąd Berlusconii został premierem Włoch to sprawami Milanu zajmuje sie Adriano Galliani, tak więc z Milanem nic sie nie stanie.

bartus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2004, 19:57

hehe zrezygnowal jasne z wlasnej woli to by niezrezygnowal, ciekawe kto wprowadzil te przepisy
Boss pisze:Zrezygnował tylko z prezesowania ale tak naprawde to dalej on będzie miał najwięcej do powiedzenia w klubie. A zresztą odkąd Berlusconii został premierem Włoch to sprawami Milanu zajmuje sie Adriano Galliani, tak więc z Milanem nic sie nie stanie.
dokladnie tak :wink:
mam mala nadzieje ze "troche" wtrzasnie zawodnikami milanu i straca punkty na poczotku rundy wiosennej :twisted: :wink: :ball:

Luiza

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2004, 19:57

zgadzam sie z Bossem calkowicie!!
Berlusconi ma swoich ludzi i na pewno kogos wygodnego zasadzi na prezesowskim cieplym foteliku. Bedzie tak jak dawniej. Nic sie nie zmieni oprocz nazwiska prezesa, no i ktos fajnie platna fuche dostanie :? :wink:

Życie to surfing wiec nie boj sie fal.......wstawaj!
Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2004, 20:00

Zostawił ich na lodzie :D
prywatną działalnością biznesową
Widac że im tylko o forse im chodzi :evil: :twisted:
Chciałbym zobaczyć miny Milanistów jak się o tym dowiedzą :D
siedem razy - tytuł mistrza Włoch.
Pisząc to miałeś namyśli scudetto (jeśli się mylę to mnie poprawcie)??? Bo o ile się nie myle to Milan ma 17 mistrzost Włoch :wink:

Pozdro dla Milanistów :D :wink: :twisted:

P.S. Oczywiście :D jaki ja jestem głupi :wink: dzięki Luizko
Ostatnio zmieniony 28 grudnia 2004, 20:09 przez Szymek, łącznie zmieniany 1 raz.

Luiza

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2004, 20:08

Szymciu tu chodzilo o to ze za jego prezesury tyle tytulow a nie ogolnie!!
:wink: :wink:

Życie to surfing wiec nie boj sie fal.......wstawaj!
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2004, 20:13

...:::Szymek:::... pisze:Zostawił ich na lodzie :D
No tak raczej, nie bardzo...
Chciałbym zobaczyć miny Milanistów jak się o tym dowiedzą :D
Nie wiem jakie mialyby byc... Nic sie nie zmieni. B. nadal jest wlascicielem Milanu.
Pisząc to miałeś namyśli scudetto (jeśli się mylę to mnie poprawcie)???

Nie. Chodzilo mu o mistrzostwa Kirgistanu...
Bo o ile się nie myle to Milan ma 17 mistrzost Włoch :wink:
Nie mylisz sie. Ale nie o to chodzilo. Milan bedac własnoscia Berlusconiego, zdobyl 7 mistrzostw.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2004, 20:19

:shock: :shock: :shock: Ale sie zdziwiłem włozył tyle pieniedzy w Milan a teraz odchodzi zresztą on ma kasy jak lodu nich teraz się zajmie ta całą polityką włoską jak nie cupiał z Wisły to Belrusconi z Milanu takie czasy :wink: jestem ciekaw co będzie teraz z Milanem:D:D

Rybeq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2004, 20:52

nawet tekstu pisanego dla przecietnego, tepego polaka czesc z was nie potrafi zrozumiec. boze, widzisz i nie grzmisz.
[']milan[']

[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
cos sie konczy, cos sie zaczyna.
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2004, 20:54

Nie będzie go tylko na papierze a tak na prawde dalej będzie rządził w Milanie i nic się w tej kwesti nie zmieni. Nie wiem po co to podnieceniu co uniektórych
Dionizos pisze:
Pisząc to miałeś namyśli scudetto (jeśli się mylę to mnie poprawcie)???

Nie. Chodzilo mu o mistrzostwa Kirgistanu...
:lol: :lol:

białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2004, 21:17

odchodzi, jaka szkoda. Berlusconi, będę za tobą tęsknił :D i tak pewnie będzie miał stałe wtyczki w klubie...
Ostatnio zmieniony 28 grudnia 2004, 23:09 przez białas, łącznie zmieniany 1 raz.

Boss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2004, 22:37

W Wiśle prezesem jest Basałaj a rządzi Cupiał więc tak samo będzie w Milanie i nie wiem czym nie którzy się podniecają bo wszystko zostanie po staremu 8) Nie będzie żadnej rewolucji i w żaden sposób nie wpłynie to na zespół Milanu :!:

ledbetter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2004, 23:23

Pelson pisze::shock: :shock: :shock: Ale sie zdziwiłem włozył tyle pieniedzy w Milan a teraz odchodzi zresztą on ma kasy jak lodu nich teraz się zajmie ta całą polityką włoską jak nie cupiał z Wisły to Belrusconi z Milanu takie czasy :wink: jestem ciekaw co będzie teraz z Milanem:D:D
zapewniam Cie ze nic sie nie stanie ... bedzie jak dawniej tylko ze oficjalnie prezesem bedzie pan X 8)

we believe.
pionka

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2004, 00:17

Prezydentem prawdopodobnie dalej będzie Berlusconi tyle, że Piersilvio. Choć osobiście wolałbym, żeby ten tytuł przejął Galliani, który i tak praktycznie pełni wszystkie obowiązki prezydenta klubu od czasu jak Berlusconi został premierem.
W Milanie nic się nie zmieni. Ludzie dalej będą mieli te same obowiązki tylko powymieniają się tytułami. Ci którzy porównują to z odejściem Cupiała z Wisły delikatnie mówiąc nie rozumieją sprawy :)

P.S. Rybeq sory za kumpla :] Za 4 dni wróci ;)

Wasze marzenia naszą rzeczywistością.
"Chodzi przede wszystkim o Juventus, który mógłby zaopatrzyć lekami niejedną misję humanitarną." - Przegląd Sportowy 7.12.2004r
Iver.pk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2004, 00:29

Proste ze nic sie nie zmieni :!: Mowiono juz o tym duzo wczesniej gdzie na C+ ze te przepisy beda zmienione i ze Belrusconi "pozegna" sie z Mialnem. Tak niestety(stety) bdzie jedynie a papierze :?

Obrazek
ODPOWIEDZ