Berlucsoni rezygnuje z szefowania AC Milan !!
- Asta#8
- Qualità Juventino
Z funkcji prezesa piłkarskiego klubu AC Milan zrezygnował premier Włoch, Silvio Berlusconi. Powodem były przepisy włoskiego prawa, które zabraniają łączenia funkcji publicznych (stanowisko premiera) z prywatną działalnością biznesową.
Berlusconi przejął kontrolę nad klubem w 1986 roku, za jego prezesury Milan stał się jednym z najlepszych zespołów piłkarskich w Europie. Cztery razy zdobył Puchar Europy, siedem razy - tytuł mistrza Włoch.
Jak poinformowały władze AC Milan, nie ma na razie decyzji dotyczącej następcy Silvio Berlusconiego.
http://sport.gazeta.pl/sport/1,35335,2468046.html
Ciekawe co teraz będzie w Milanie?? Szok.
Berlusconi przejął kontrolę nad klubem w 1986 roku, za jego prezesury Milan stał się jednym z najlepszych zespołów piłkarskich w Europie. Cztery razy zdobył Puchar Europy, siedem razy - tytuł mistrza Włoch.
Jak poinformowały władze AC Milan, nie ma na razie decyzji dotyczącej następcy Silvio Berlusconiego.
http://sport.gazeta.pl/sport/1,35335,2468046.html
Ciekawe co teraz będzie w Milanie?? Szok.
- Boss
- Juventino
Zrezygnował tylko z prezesowania ale tak naprawde to dalej on będzie miał najwięcej do powiedzenia w klubie. A zresztą odkąd Berlusconii został premierem Włoch to sprawami Milanu zajmuje sie Adriano Galliani, tak więc z Milanem nic sie nie stanie.
- bartus
- Juventino
hehe zrezygnowal jasne z wlasnej woli to by niezrezygnowal, ciekawe kto wprowadzil te przepisy
mam mala nadzieje ze "troche" wtrzasnie zawodnikami milanu i straca punkty na poczotku rundy wiosennej :twisted:

dokladnie takBoss pisze:Zrezygnował tylko z prezesowania ale tak naprawde to dalej on będzie miał najwięcej do powiedzenia w klubie. A zresztą odkąd Berlusconii został premierem Włoch to sprawami Milanu zajmuje sie Adriano Galliani, tak więc z Milanem nic sie nie stanie.
mam mala nadzieje ze "troche" wtrzasnie zawodnikami milanu i straca punkty na poczotku rundy wiosennej :twisted:

- Luiza
- Juventino
zgadzam sie z Bossem calkowicie!!
Berlusconi ma swoich ludzi i na pewno kogos wygodnego zasadzi na prezesowskim cieplym foteliku. Bedzie tak jak dawniej. Nic sie nie zmieni oprocz nazwiska prezesa, no i ktos fajnie platna fuche dostanie :?
Berlusconi ma swoich ludzi i na pewno kogos wygodnego zasadzi na prezesowskim cieplym foteliku. Bedzie tak jak dawniej. Nic sie nie zmieni oprocz nazwiska prezesa, no i ktos fajnie platna fuche dostanie :?
Życie to surfing wiec nie boj sie fal.......wstawaj!
- Szymek
- Juventino
Zostawił ich na lodzie
Chciałbym zobaczyć miny Milanistów jak się o tym dowiedzą
Pozdro dla Milanistów
:twisted:
P.S. Oczywiście
jaki ja jestem głupi
dzięki Luizko

Widac że im tylko o forse im chodzi :evil: :twisted:prywatną działalnością biznesową
Chciałbym zobaczyć miny Milanistów jak się o tym dowiedzą

Pisząc to miałeś namyśli scudetto (jeśli się mylę to mnie poprawcie)??? Bo o ile się nie myle to Milan ma 17 mistrzost Włochsiedem razy - tytuł mistrza Włoch.
Pozdro dla Milanistów

P.S. Oczywiście

Ostatnio zmieniony 28 grudnia 2004, 20:09 przez Szymek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dionizos
- Juventino
No tak raczej, nie bardzo......:::Szymek:::... pisze:Zostawił ich na lodzie![]()
Nie wiem jakie mialyby byc... Nic sie nie zmieni. B. nadal jest wlascicielem Milanu.Chciałbym zobaczyć miny Milanistów jak się o tym dowiedzą![]()
Pisząc to miałeś namyśli scudetto (jeśli się mylę to mnie poprawcie)???siedem razy - tytuł mistrza Włoch.
Nie. Chodzilo mu o mistrzostwa Kirgistanu...
Nie mylisz sie. Ale nie o to chodzilo. Milan bedac własnoscia Berlusconiego, zdobyl 7 mistrzostw.Bo o ile się nie myle to Milan ma 17 mistrzost Włoch![]()
- Vincitore
- Juventino
:shock: :shock: :shock: Ale sie zdziwiłem włozył tyle pieniedzy w Milan a teraz odchodzi zresztą on ma kasy jak lodu nich teraz się zajmie ta całą polityką włoską jak nie cupiał z Wisły to Belrusconi z Milanu takie czasy
jestem ciekaw co będzie teraz z Milanem:D:D
- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
Nie będzie go tylko na papierze a tak na prawde dalej będzie rządził w Milanie i nic się w tej kwesti nie zmieni. Nie wiem po co to podnieceniu co uniektórych
:lol: :lol:Dionizos pisze:Pisząc to miałeś namyśli scudetto (jeśli się mylę to mnie poprawcie)???siedem razy - tytuł mistrza Włoch.
Nie. Chodzilo mu o mistrzostwa Kirgistanu...
- Boss
- Juventino
W Wiśle prezesem jest Basałaj a rządzi Cupiał więc tak samo będzie w Milanie i nie wiem czym nie którzy się podniecają bo wszystko zostanie po staremu 8) Nie będzie żadnej rewolucji i w żaden sposób nie wpłynie to na zespół Milanu :!:
- ledbetter
- Juventino
zapewniam Cie ze nic sie nie stanie ... bedzie jak dawniej tylko ze oficjalnie prezesem bedzie pan X 8)Pelson pisze::shock: :shock: :shock: Ale sie zdziwiłem włozył tyle pieniedzy w Milan a teraz odchodzi zresztą on ma kasy jak lodu nich teraz się zajmie ta całą polityką włoską jak nie cupiał z Wisły to Belrusconi z Milanu takie czasyjestem ciekaw co będzie teraz z Milanem:D:D
we believe.
- pionka
- Milanista
Prezydentem prawdopodobnie dalej będzie Berlusconi tyle, że Piersilvio. Choć osobiście wolałbym, żeby ten tytuł przejął Galliani, który i tak praktycznie pełni wszystkie obowiązki prezydenta klubu od czasu jak Berlusconi został premierem.
W Milanie nic się nie zmieni. Ludzie dalej będą mieli te same obowiązki tylko powymieniają się tytułami. Ci którzy porównują to z odejściem Cupiała z Wisły delikatnie mówiąc nie rozumieją sprawy
P.S. Rybeq sory za kumpla :] Za 4 dni wróci
W Milanie nic się nie zmieni. Ludzie dalej będą mieli te same obowiązki tylko powymieniają się tytułami. Ci którzy porównują to z odejściem Cupiała z Wisły delikatnie mówiąc nie rozumieją sprawy

P.S. Rybeq sory za kumpla :] Za 4 dni wróci

Wasze marzenia są naszą rzeczywistością.
"Chodzi przede wszystkim o Juventus, który mógłby zaopatrzyć lekami niejedną misję humanitarną." - Przegląd Sportowy 7.12.2004r
"Chodzi przede wszystkim o Juventus, który mógłby zaopatrzyć lekami niejedną misję humanitarną." - Przegląd Sportowy 7.12.2004r