Kulisy afery AS Romy w LM :D

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2004, 13:20

No więc pora na drugi tekst :D ten też wymiata bo jest o AS Romie. Kilka dobrych żartów na czasie i wogóle. Zapraszam do lektury :wink: :

Poniedziałek, 13 września 2004r, godz. 15.30, Stadion Olimpico, Rzym. Właśnie rozpoczyna się trening przygotowujący do środowego meczu z Dynamem Kijów w Lidze Mistrzów. Piłkarze giallorossich wchodzą na murawę i rozpoczynają rozgrzewkę. Podchodzi do nich Rudi Voller i zaczyna do nich coś mówić:

-Słuchajcie, zarząd odpowiedział na wasze skargi dotyczące koszulek piłkarskich. Powiedzieli, że stroje są w sam raz i wogóle nie cisną. A jeżeli są dla was za ciasne to proponują schudnąć. Dlatego od dzisiaj w stołówce zamiast mięs i serów będzie podawany groszek i zioła.
-Ale to źle wpłynie na moją skórę! - wywrzeszczał Totti - jak tak dalej pójdzie to nigdy mnie nie wezmą do Realu i zgniję w tym Rzymie...-po czym zasłonił twarz i udał się do szatni.
- A mi te koszulki pasują - odpowiedział Narcyz (czyt. Mexes) - wyglądam w nich jak Apollo...
Po czym umilkł, gdyż na boisko wszedł spóźniony Troianos Dellas.
-Dallas, co to za spóźnienie ! - wywrzeszczał Voller - Nie mamy czasu na takie głupstwa. Za dwa dni mecz z Dynamem i musimy się skupić. A wogóle to jak ty wyglądasz ? Na Euro wyglądałeś jak prawdziwy Heros, a teraz to sama skóra i kości...
-Nie odpowiada mi włoskie jedzenie - szkrzywił się Grek - od makaronów i sosów półpikantnych robi mi się niedobrze, a na dotatek w sklepach nie ma greckiego wina. A tak wogóle to jestem Dellas, nie Dallas.
W tej chwili na murawę przybiegł Simone Perrotta i z góry przeprosił za spóźnienie. Wyglądał jakoś inaczej, może to z powodu nowej fryzury.
-Simi - zawołał Cufre - co ci się stało z włosami ?
-Daj spokój - odpowiedział - wiesz jak to jest w Romie. Nie ma kasy, a za coś żyć musisz. Dlatego postanowiłem zaoszczędzić na fryzjerze ale mi coś nie wyszło. Może z czasem włosy mi się jakoś ułożą...
-Zmieńmy temat na coś weselszego - zaproponował Panucci - może spytajmy nowego kolegę, jak podoba mu się życie we Włoszech ?
Po czym skierował się do Mido. Ten jednak jakby nic nie zroumiał i odpowiedział:
-Ek roasthi ka na dargnem. Huyeas to khe wanderfe nmos.
Okazało się, że Egipcjanin nie przyszedł na trening z tłumaczem i na treningach zamiast wykonywać sprint, robił pompki i przysiady.
-Słuchajcie, mam pomysł jak pokonać Dynamo ! - zawołał Cassano i wszyscy zwrócili uwagę na młodego chłopaka - Wiecie, że z nimi zawsze się trudno gra. Mają w dodatku niewygodnego Verpakovskisa...
- ...oraz grają jak brutale - wtrącił się Mexes - będą jeździć po moich piszczelach, albo, broń boże, łapać za włosy !
- Słuchajcie ! -zniecierpliwił się Antonio - Musimy przekupić sędziego !
-Genialny pomysł, ale wiesz, że nie mamy pieniędzy - powiedział Montella - za łądny uśmiech Frisk nie będzie nas fawryzował na boisku...
- W takim razie poprosimy jakąś grubą rybę o wręczenie łapówki sędziemu - kontynuował Cassano, który zamiast rozwijać swój talen, ewidentnie przechodził na "mroczną stronę mocy" - może ten od tego znanego piwa Birra Moretti ? Na pewno będzie na meczu. Jak nikt nie będzie patrzył, to zrzuci z trybun pieniądze do sędziego a ten weźmie do kieszeni i będzie dla nas łaskawy. To ci genialny pomysł !
- Ja się na to nie piszę - odezwał się Pelizzoli - a jak nie trafi w boisko i kogoś niechcący skaleczy ?
- Wtedy najwyżej zamkną stadion dla kibiców - powiedział Montella - ale co nam zależy na kibicach, przecież i tak się od nas odwracają....
Po czym dokończyli trening i rozjechali się do swoich domów.

Teraz już chyba znamy całą prawdę o aferze w Lidze Mistrzów z udziałem AS Romy. Kto by się spodziewał, że za tą sprawą stoją piłkarze giallorossich ? Ale taka jest piłka - nieobliczalna i szalona, jak piłkarze z Rzymu. A co do Pelizzoliego, to przy takim przepowiadaniu przyszłości radzę udać się do bukmachera i zmienić środowisko, gdyż tak dobry bramkarz nie może utonąć w tym bagnie...

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2004, 13:32

Dobre... ale caly czas nie podajesz linku do zadnej strony, to jest gdzies zamieszczone w Internecie?? Duzo jest tych "kulis" klubow?? :roll:

Solaris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2004, 13:33

pan Zambrotta pisze:
- Słuchajcie ! -zniecierpliwił się Antonio - Musimy przekupić sędziego !
-Genialny pomysł, ale wiesz, że nie mamy pieniędzy - powiedział Montella - za łądny uśmiech Frisk nie będzie nas fawryzował na boisku...
Hmmm...ta inteliugencja Cassano i zimna krew Montelli,fajowskie ale troche za długie masz cos o JUVE :P :?: :idea:

Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2004, 13:35

Hahaha to twój 2 tekst, poprostu wymiatasz :D

Najlepszy jest Mexes"będą jeździć po moich piszczelach, albo, broń boże, łapać za włosy". Dobre jest to o Frisku i rzuceniu pieniędzy z trybun.
Tak jak w tamtym temacie przez roztargnienie zapomniałeś podać źródło :wink:

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2004, 13:35

Pyszne! Dallas :D:D hie hie bedą jeść groszek z ziołami! ej panie Zamprotta z kad ty to bierzesz podaj źródło i powiedz czy są tam jeszcze jakieś ciekawe opowieści bo to jest poprostu więcej nioż boskie tylko szkoda że Frisk oberwał czymś innym a nie kasą :wink:

Elohi

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2004, 13:40

kolejny swietny text :!: gdzie ty to znalazles :?:
mozna sie przy tym niezle usmiac. to teraz wiemy dlaczego totti jeszcze nie jest w realu :wink: ciekawe jakie jest teraz jedzenie na stolowce, gdy trenerem jest del neri. :?: fasolka i salatka :?:

""Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta""
kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2004, 13:47

ale przeciez nie martwcie sie. Niestety przez 'roztargnienie, głupote oraz świąteczną atmosfere' znowu zapomniał z jakiej strony to skopiował ;)

białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2004, 15:32

ludzie, tego nie można czytać :!: takie teksty rozbrajają ludzi. gnilec totalny :D panie Zambrotta, prosimy o linka...

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2004, 18:06

powiem nieskormnie, że to wymyśliłem ja :D (choć możecie mi niewierzyć). Po prostu wiem, że jak ktoś napisze że sam to wymyślił to ludzie już z góry uważają że to jest beznadziejne a jak się powie że to w necie jest, to od razu wszyscy uważają za genialne....

w następnej kolejności zabieram się za Valencię i Inter. A może Wy macie jakąś propozycję ? :wink:

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2004, 18:16

pan Zambrotta pisze:
w następnej kolejności zabieram się za Valencię i Inter. A może Wy macie jakąś propozycję ? :wink:
No oczywiście napisz o Juve powiem szczerze że bierze mnei natchnienie i zaraz sam cos napisze!

bartus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2004, 18:20

pan Zambrotta pisze:powiem nieskormnie, że to wymyśliłem ja :D (choć możecie mi niewierzyć). Po prostu wiem, że jak ktoś napisze że sam to wymyślił to ludzie już z góry uważają że to jest beznadziejne a jak się powie że to w necie jest, to od razu wszyscy uważają za genialne....

serio to sam wymysliles :shock: :shock: jak masz sie za kogos zabierac to w pierwszej kolejnosci za Milan i ManuTd :twisted: :wink:

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2004, 18:24

bartus pisze: jak masz sie za kogos zabierac to w pierwszej kolejnosci za Milan i ManuTd :twisted: :wink:
obiecuję, że zaraz po Valencii pogłówkuję o Milanie i ManU :twisted:
Pelson pisze:No oczywiście napisz o Juve
Nie...o Juve trudno coś złego napisać :wink:

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2004, 18:37

Pelson pisze:No oczywiście napisz o Juve
Nie...o Juve trudno coś złego napisać :wink:[/quote]

A kto powiedział że to ma być złe może być żartobliwe ja w każdym razie zabieram się do pisania nawet mam już pomysł!

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2004, 18:52

Pelson pisze:A kto powiedział że to ma być złe może być żartobliwe ja w każdym razie zabieram się do pisania nawet mam już pomysł!
stazzorZ pisze:a moze sami napiszemy? 8)
eee...nie podrabiajcie mnie :wink: trudno jest wam wymyślec coś samego tylko robicie coś, na co ktoś już wczesniej wpadł...nieładnie nieładnie :wink: :-D

acha, jutro jak dam radę to napisze o Valencii :-D
Ostatnio zmieniony 27 grudnia 2004, 18:56 przez pan Zambrotta, łącznie zmieniany 1 raz.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2004, 18:56

pan Zambrotta pisze:
Pelson pisze:A kto powiedział że to ma być złe może być żartobliwe ja w każdym razie zabieram się do pisania nawet mam już pomysł!
stazzorZ pisze:a moze sami napiszemy? 8)
eee...nie podrabiajcie mnie :wink: trudno jest wam wymyślec coś samego tylko robicie coś, na co ktoś już wczesniej wpadł...nieładnie nieładnie :wink: :-D
No własnie Panie Zambrotta nie ładnie bo ty też ten pomysł wziąłeś od ogoś no nie?? :D

ODPOWIEDZ