Caso Zwolniony z Lazio

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2004, 11:36

Domenico Caso został zwolniony z funkcji trenera Lazio Rzym. Włoski klub zajmuje obecnie dopiero 15 pozycję w tabeli.

Caso pracował na tym stanowisku od początku sezon, po tym jak zastąpił Roberto Manciniego, który odszedł do Interu Mediolan.

źródło: http://www.pilkanozna.pl/pn.php?dzial=news&id=36326

No w sumie to się niedziwie 15 Miejsce Lazio zawsze walczyli o pierwszą 4 i Ligę Mistrzów sądzę że stanie sięz nimi to co kiedys z Fiorentiną to nie to Lazio co kiedyś :Stam,Nesta Fiore Corradi itd , to nie to Lazio które z łatwoscią kończyło Juventus 4-1 kilka sezonó temu żal mi ich bo napewno spadną morale Serie A Lazio zawsze odgrywało jedną z głównych ról w każdym sezonie a teraz musza siebronic przed spadkiem oczywiście nie że ich tam bronie ale szkoda ich

lukask1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2004, 11:55

tak to jest jak klub ma dlugi i potem poprosru sie rozlatuje, sprzedaje sie graczy odchodzi trener :? zal mi Lazio, 15 miejsce to nawewno porazka klubu :ball:

Obrazek
RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2004, 12:08

[*] zalaplmy swieczuszke 8) Nie no tak powaznie to troszecze mi zal LAZIO bo w sumie nawet darze ten klub jakas tam malutka sympatia...(oddali nam w koncu Nedveda) Szkoda.. To dla tego klubu napewno wielki Cios ze zajmoje 15 miejsce w Tabeli Serie A .. Co sie dzielie z Włoska :ball: :| :ball:

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
Bad_Magick

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2004, 13:13

A ja jestem zaskoczony, żę Lazio zajmuje tak wysoką pozycję. Ci piłkarze nie mogą mieć kl;asy porównywalnej do innych w Serie A jeśli Lazio kupiło ich prawie za darmo. Jak klub nie ma pieniędzy to atmosfera siada, a wtedy nawet najlepszym trudno o wyniki (vide Real). Wątpie , żeby jakikolwiek trener potrafił wyciągnąc z tego akurat zespołu coś więcej niż Caso.

bartus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2004, 13:31

no jak sie proponuje gigantychne kontrakty pilkarzom, to po kilku sezonach sie odbija i trzeba sprzedac kilku czolowych zawodnikow... m.in. stama, corradiego, fiore :|

Solaris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2004, 14:12

Hmmm...i tak Lazio to klyb coś "a'la Inter" kupują kipskich graczy,wydają kupe szmalu na kontrakty-a efektu nie ma :lol:
Jak dla mnie ten klub powienien wzmocnić siłe ataku i obrnoy-a nie jechać wiecznie na Simone Inzaghi'm(atak) oraz na kiepskim Talmontim... :D

Boss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2004, 17:30

Żal teraz patrzeć na Lazio które jeszcze pare lat temu grało o najwyższe trofea, nawet w ubiegłym sezonie naszym kosztem zdobyło Coppa Italia :twisted: :evil: Ale to pokazuje że bez pieniędzy daleko się w profesjonalnej piłce nie zajedzie :roll: a nawet mając pieniądze trzeba umieć nimi rozsądnie gospodarować. Fatalne zarządzanie doprowadziło ten klub na skraj bankructwa :x

stazzorZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2004, 17:41

Solaris pisze: Jak dla mnie ten klub powienien wzmocnić siłe ataku i obrnoy-a nie jechać wiecznie na Simone Inzaghi'm(atak) oraz na kiepskim Talmontim... :D
a o akcji pandeva juz zapomniałes?

no dobra ale kogo teraz zatrudnią?

Obrazek
Boss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2004, 17:44

To wszystko wyjaśnia na temat kogo zatrudnią :D

Giuseppe Papadopulo został nowym trenerem Lazio Rzym. Zastąpił odwołanego w zeszłym tygodniu Domenico Caso.

Papadopulo podpisał kontrakt do końca sezonu, wartości 220 tys. euro. Poprzednio pracował w Sienie, którą w 2003 roku wprowadził do Serie A. Zrezygnował z prowadzenia tego zespołu w maju tego roku.

Bezpośrednim powodem zwolnienia Caso była ligowa porażka 0:3 z Udinese. Po szesnastu kolejkach rozgrywek Lazio zajmuje 15. miejsce w tabeli, ze stratą 22 punktów do prowadzącego Juventusu Turyn.

źródło:PAP ze strony http://www.ligawloska.ys.pl/

Asta#8

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2004, 18:07

Ale Lazio w tym sezonie kiepsko gra. :/ Takie dwie potęgi kiedyś jak Lazio i Roma teraz wręcz walczą o utrzymanie albo są średniakami w Serie A. Z jednej strony to dobrze, bo Juve jest łatwiej zdobyć mistrzostwo. Jest mnie dobrych przeciwników.

Oby za kilka lat i Juventus nie skończył tak jak Lazio i Roma. :?

Boss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2004, 18:13

Asta#8 pisze: Oby za kilka lat i Juventus nie skończył tak jak Lazio i Roma. :?
Juve raczej to nie grozi bo my prowadzimy rozsądną politykę transferową :D
Bo to co robiło Lazio pare lat temu to zwykła głupota 8)

ODPOWIEDZ