Liderzy
- RuTeK
- Juventino
A mozesz mi uscislic te kryteria w ocenianiu?? Bo jakos ich nie moge sie dostac do nich tzn. nie wiem gdzie One sakouba pisze:ale jakie faworyzowanie ? Tam nie ma nic takiego. System punktowania jest jasno okreslony, a nie brany z kosmosu. Dlatego czemu Chelsea ma byc faworyzowana? Albo odstaje punkty, albo nie. Albo wygrywa mecz, albo przegrywa (badz remisujeFanJuventusu pisze:A mam pytanko czy oglada ktos z Was Top 24 na EurosporcieBo jak dla mnie to tam szczegolni widac jak sa faworyzowane Angielski kluby a w szczegolnosci Chelsea...
).
Ja tylko jednego w tym nie rozumiem. Jakim cudem Roma miala tylko (w notowaniu chyba 3 tygodnie temu, bo teraz nie wiem jak jest) 14 pkt, a premia dla zespolow z Serie A wynosi 20 :? Czyzby za cos odejmowali?
moze jeszcze powiesz dlaczego?stazzorZ pisze:moim zdaniem te kryteria punktowania klubow w eurosporcie są conajmniej niesprawiedliwe

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- Supersonic
- Juventino
Niektóre ligi mają 34 inne 38 kolejek. Ale to jest chyba jedyny minus. powinni jakiś współczynnik obliczaćkouba pisze:moze jeszcze powiesz dlaczego?stazzorZ pisze:moim zdaniem te kryteria punktowania klubow w eurosporcie są conajmniej niesprawiedliwe
cytuj tylko fragment mojej wypowiedzi na jaka odpowiadasz

kouba
- kouba
- Qualità Juventino
Prosze bardzo.FanJuventusu pisze:A mozesz mi uscislic te kryteria w ocenianiu?? Bo jakos ich nie moge sie dostac do nich tzn. nie wiem gdzie One sa
Ligi krajowe: zwyciestwo: 3 pkt, remis: 1, porazka: 0. Premia: Serie A, Premier League, Primera Division: 20 pkt. Ligue 1, Bundesliga: 15 pkt. Holenderska, grecka, portugalska: 10 pkt. Szkocka i turecka: 5 pkt.
Puchary krajowe: Awans do pólfinalu: 3 pkt. Awans do finalu: 3 pkt. Zwyciestwo w finale: 5 pkt.
Puchar UEFA (od 1/16 finalu): Zwyciestwo: 3 pkt, remis: 1, porazka: 0. Premia za awans do cwiercfinalu: 4. Do polfinalu: 8. Do finalu: 8. Za zwyciestwo w finale: 20 pkt.
Liga Mistrzow: Zwyciestwo: 6 pkt, remis: 2, porazka: 0. Premia za awans do fazy pucharowej: 10. Za awans do cwiercifinalu: 10. Do polfinalu: 10. Do finalu: 20. Premia za zwyciestwo: 40.
Za PN wydanie nr 45

- RuTeK
- Juventino
a jeszcze jedno pytanko mozesz mi powiedziec ile dostaja kluby za wygrane w Lm czy w lidze?? Chodzi mi o $!!
- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- stazzorZ
- Juventino
nie równa liczba kolejek w ligach oraz premiowane są puchary do których kluby wywalczyły sobie awans dzieki formie z poprzedniego sezonu a nie aktualnej. np. roma nie znlazła by sie w LM gdzie skolei zapewne znalazło by sie Middlesbrough.kouba pisze:moze jeszcze powiesz dlaczego?stazzorZ pisze:moim zdaniem te kryteria punktowania klubow w eurosporcie są conajmniej niesprawiedliwe

- białas
- Juventino
FanJuventusu, oto ile dostają kluby w LM:
za udział w fazie grupowej - 1 600 000 euro
za każdy mecz rozegrany w grupie - 325 000 euro
za każde zwycięstwo w fazie grupowej - 325 000 euro
za każdy remis w fazie grupowej - 162 500 euro
za grę w 1/8 fianłu - 1 600 000 euro
za grę w ćwierćfinale - 1 900 000 euro
za grę w półfinale - 2 600 000 euro
dla fianlisty - 3 900 000 euro
dla zwycięzcy LM - 6 500 000 euro
w zeszłym sezonie Porto zarobiło niecałe 20 mln euro, Monaco około 26 mln, Chelsea, Arsenal i Real około 30 mln euro.
za udział w fazie grupowej - 1 600 000 euro
za każdy mecz rozegrany w grupie - 325 000 euro
za każde zwycięstwo w fazie grupowej - 325 000 euro
za każdy remis w fazie grupowej - 162 500 euro
za grę w 1/8 fianłu - 1 600 000 euro
za grę w ćwierćfinale - 1 900 000 euro
za grę w półfinale - 2 600 000 euro
dla fianlisty - 3 900 000 euro
dla zwycięzcy LM - 6 500 000 euro
w zeszłym sezonie Porto zarobiło niecałe 20 mln euro, Monaco około 26 mln, Chelsea, Arsenal i Real około 30 mln euro.
Ostatnio zmieniony 25 listopada 2004, 15:18 przez białas, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mati21pi
- Juventino
No barca jest dobra ale juve lepsze a liga wlsoka ma wysoki poziom tylko poprostu juve strzela 1 bramke i zaczyna bronic a obrone maja teraz bardzo dobra nic nie przepuszczają
A najlepszym klubem jest Juventus Turyn:d
- Supersonic
- Juventino
Nie bardzo rozumiem co masz na myśli. Jakie inne mogą być puchary?? No chyba nie da rady inaczej niż tak jak jest. w sezonie np. 02/03 zajmujesz pozycją upoważniającą do gry w CL, a grasz w niej sezon później.Nie ma innej możliwości :!:stazzorZ pisze:nie równa liczba kolejek w ligach oraz premiowane są puchary do których kluby wywalczyły sobie awans dzieki formie z poprzedniego sezonu a nie aktualnej. np. roma nie znlazła by sie w LM gdzie skolei zapewne znalazło by sie Middlesbrough.
- stazzorZ
- Juventino
i dlatego to niesprawiedliwe :]Supersonic pisze:Nie bardzo rozumiem co masz na myśli. Jakie inne mogą być puchary?? No chyba nie da rady inaczej niż tak jak jest. w sezonie np. 02/03 zajmujesz pozycją upoważniającą do gry w CL, a grasz w niej sezon później.Nie ma innej możliwości :!:stazzorZ pisze:nie równa liczba kolejek w ligach oraz premiowane są puchary do których kluby wywalczyły sobie awans dzieki formie z poprzedniego sezonu a nie aktualnej. np. roma nie znlazła by sie w LM gdzie skolei zapewne znalazło by sie Middlesbrough.