Liderzy

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 listopada 2004, 17:32

kouba pisze:
FanJuventusu pisze:A mam pytanko czy oglada ktos z Was Top 24 na Eurosporcie :P Bo jak dla mnie to tam szczegolni widac jak sa faworyzowane Angielski kluby a w szczegolnosci Chelsea...
ale jakie faworyzowanie ? Tam nie ma nic takiego. System punktowania jest jasno okreslony, a nie brany z kosmosu. Dlatego czemu Chelsea ma byc faworyzowana? Albo odstaje punkty, albo nie. Albo wygrywa mecz, albo przegrywa (badz remisuje :D ).

Ja tylko jednego w tym nie rozumiem. Jakim cudem Roma miala tylko (w notowaniu chyba 3 tygodnie temu, bo teraz nie wiem jak jest) 14 pkt, a premia dla zespolow z Serie A wynosi 20 :? Czyzby za cos odejmowali? :|
stazzorZ pisze:moim zdaniem te kryteria punktowania klubow w eurosporcie są conajmniej niesprawiedliwe
moze jeszcze powiesz dlaczego?
A mozesz mi uscislic te kryteria w ocenianiu?? Bo jakos ich nie moge sie dostac do nich tzn. nie wiem gdzie One sa :/

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 listopada 2004, 17:34

kouba pisze:
stazzorZ pisze:moim zdaniem te kryteria punktowania klubow w eurosporcie są conajmniej niesprawiedliwe
Niektóre ligi mają 34 inne 38 kolejek. Ale to jest chyba jedyny minus. powinni jakiś współczynnik obliczać

cytuj tylko fragment mojej wypowiedzi na jaka odpowiadasz ;) (juz poprawione)
kouba

kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 23 listopada 2004, 17:40

FanJuventusu pisze:A mozesz mi uscislic te kryteria w ocenianiu?? Bo jakos ich nie moge sie dostac do nich tzn. nie wiem gdzie One sa :/
Prosze bardzo.
Ligi krajowe: zwyciestwo: 3 pkt, remis: 1, porazka: 0. Premia: Serie A, Premier League, Primera Division: 20 pkt. Ligue 1, Bundesliga: 15 pkt. Holenderska, grecka, portugalska: 10 pkt. Szkocka i turecka: 5 pkt.
Puchary krajowe: Awans do pólfinalu: 3 pkt. Awans do finalu: 3 pkt. Zwyciestwo w finale: 5 pkt.
Puchar UEFA (od 1/16 finalu): Zwyciestwo: 3 pkt, remis: 1, porazka: 0. Premia za awans do cwiercfinalu: 4. Do polfinalu: 8. Do finalu: 8. Za zwyciestwo w finale: 20 pkt.
Liga Mistrzow: Zwyciestwo: 6 pkt, remis: 2, porazka: 0. Premia za awans do fazy pucharowej: 10. Za awans do cwiercifinalu: 10. Do polfinalu: 10. Do finalu: 20. Premia za zwyciestwo: 40.
Za PN wydanie nr 45 ;)

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 listopada 2004, 17:49

a jeszcze jedno pytanko mozesz mi powiedziec ile dostaja kluby za wygrane w Lm czy w lidze?? Chodzi mi o $!!

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
stazzorZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 listopada 2004, 18:01

kouba pisze:
nie równa liczba kolejek w ligach oraz premiowane są puchary do których kluby wywalczyły sobie awans dzieki formie z poprzedniego sezonu a nie aktualnej. np. roma nie znlazła by sie w LM gdzie skolei zapewne znalazło by sie Middlesbrough.

Obrazek
białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2004, 15:06

FanJuventusu, oto ile dostają kluby w LM:

za udział w fazie grupowej - 1 600 000 euro
za każdy mecz rozegrany w grupie - 325 000 euro
za każde zwycięstwo w fazie grupowej - 325 000 euro
za każdy remis w fazie grupowej - 162 500 euro
za grę w 1/8 fianłu - 1 600 000 euro
za grę w ćwierćfinale - 1 900 000 euro
za grę w półfinale - 2 600 000 euro
dla fianlisty - 3 900 000 euro
dla zwycięzcy LM - 6 500 000 euro
w zeszłym sezonie Porto zarobiło niecałe 20 mln euro, Monaco około 26 mln, Chelsea, Arsenal i Real około 30 mln euro.
Ostatnio zmieniony 25 listopada 2004, 15:18 przez białas, łącznie zmieniany 1 raz.

Mati21pi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2004, 15:16

No barca jest dobra ale juve lepsze a liga wlsoka ma wysoki poziom tylko poprostu juve strzela 1 bramke i zaczyna bronic a obrone maja teraz bardzo dobra nic nie przepuszczają

A najlepszym klubem jest Juventus Turyn:d
Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2004, 15:18

stazzorZ pisze:nie równa liczba kolejek w ligach oraz premiowane są puchary do których kluby wywalczyły sobie awans dzieki formie z poprzedniego sezonu a nie aktualnej. np. roma nie znlazła by sie w LM gdzie skolei zapewne znalazło by sie Middlesbrough.
Nie bardzo rozumiem co masz na myśli. Jakie inne mogą być puchary?? No chyba nie da rady inaczej niż tak jak jest. w sezonie np. 02/03 zajmujesz pozycją upoważniającą do gry w CL, a grasz w niej sezon później.Nie ma innej możliwości :!:

stazzorZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2004, 16:16

Supersonic pisze:
stazzorZ pisze:nie równa liczba kolejek w ligach oraz premiowane są puchary do których kluby wywalczyły sobie awans dzieki formie z poprzedniego sezonu a nie aktualnej. np. roma nie znlazła by sie w LM gdzie skolei zapewne znalazło by sie Middlesbrough.
Nie bardzo rozumiem co masz na myśli. Jakie inne mogą być puchary?? No chyba nie da rady inaczej niż tak jak jest. w sezonie np. 02/03 zajmujesz pozycją upoważniającą do gry w CL, a grasz w niej sezon później.Nie ma innej możliwości :!:
i dlatego to niesprawiedliwe :]

Obrazek
ODPOWIEDZ