Maresca
- Dionizos
- Juventino
Niezbedny druzyniepizmak pisze: Stary ty nie wiesz co piszesz.Nie pamiętasz już jak DEL PIERO w meczu z Realem strzelił gola dzięki czemu awansowało JUVE.Te jego piękne zwody.
Powiem ci szczerze że wole (i to bardzo) żeby Maresca odszedł a nie DEL PIERO.DEL PIERO to podpora drużyny !!!!!!!!!!!!!!

Zreszta wygladasz mi dziecko, na kogos kto cala swoja wiedze o pilce noznej czerpie z bravo sport. Wiec moglbys sie uciszyc na jakis czas... gdzies tak do nastepnego numeru. Wtedy bedziesz mogl znów zabłysnąć.
- Ikar
- Juventino
Nie mozna pozwolic na oddanie Mareski bo i tak juz nienajlepiej spisujaca sie pomoc rozsypie sie. Mareska to czlowiek od czarnej roboty ktory umie jeszcze dobrze wyprowadzic pilke i rozegrac akcje. Oddalismy juz davidsa i skutki widac w straconych bramkach. A co do Alexa to nikt nie jest nie do zastapienia. Tym bardziej ze Alex NIC nie gra w tym sezonie. Jest cieniem samego siebie. Nie warto go wyrzucac ale jezeli pojawi sie dobra oferta trzeba dobrze sie nad nia zastanowic.
- Pawciosss
- Juventino
uspokój sięIkar pisze: Tym bardziej ze Alex NIC nie gra w tym sezonie. Jest cieniem samego siebie. Nie warto go wyrzucac ale jezeli pojawi sie dobra oferta trzeba dobrze sie nad nia zastanowic.

- herr_braun
- Juventino
Ja wierze że podpisanie kontraktu z Mareską to tylko kwestia czasu . A co do Del Piero to zgadzam się z Dionizosem i nie rozumiem całej burzy jaka sie podniosła po jego wypowiedzi.
- Splimer
- Juventino
Nie Maresca :!: :!: :!: - to wspaniały młody piłkarz, i do tego jaki talent
Jak go Moggi sprzeda to niech go szla..... weźmie. Juve potrzebuje odmłodzenia i to właśnie ty powinien kierować się Moggi :!: :!: :!:
- Miolli
- Juventino
Dyrektor generalny Juventusu Turyn , Luciano Moggi potwierdził, iż jego klub jest zainteresowany pozyskaniem obrońcy Lazio Rzym, Massimo Oddo a także pomocnikiem Udinese Calcio, Markiem Jankulovskim.
"Oddo przyjdzie do nas jeśli Lazio zaakceptuje wymianę zawodników. Możemy im oddać, któregoś z naszych piłkarzy. Jeśli chodzi o Jankulovskiego, sprawa ma się podobnie. Jeśli Udinese chce, damy im nawet Marescę. "- stwierdził Moggi.
http://www.ligawloska.ys.pl/index.php?s ... rom=&ucat=&
No a więc nawet Mareska .........
Szkoda było by go stracić , wkońcu to taki dobry zawodnik :?
"Oddo przyjdzie do nas jeśli Lazio zaakceptuje wymianę zawodników. Możemy im oddać, któregoś z naszych piłkarzy. Jeśli chodzi o Jankulovskiego, sprawa ma się podobnie. Jeśli Udinese chce, damy im nawet Marescę. "- stwierdził Moggi.
http://www.ligawloska.ys.pl/index.php?s ... rom=&ucat=&
No a więc nawet Mareska .........
Szkoda było by go stracić , wkońcu to taki dobry zawodnik :?
- lukask1
- Juventino
Pomocnik AC Fiorentiny Enzo Maresca, który cały czas pozostaje w 50% własnością Juventusu Turyn zapewnił, że nie ma najmniejszej ochoty wracać do Juventzespołu 'Starej Damy'.
"Moggi potraktował mnie jak paczkę pocztową, którą może wysłać gdzie i kiedy chce. Nawet mi nie powiedział, że przechodzę do Fiorentiny. To mnie strasznie rozzłościło. Żądałem wyjaśnień, ale ich nie otrzymałem. Nigdy więcej nie zagram w Juventusie. Chcę zostać w Fiorentinie."- stwierdził Maresca
Źródło : http://pilka.pl/?mid=1&show=15868
no to po Maresce

"Moggi potraktował mnie jak paczkę pocztową, którą może wysłać gdzie i kiedy chce. Nawet mi nie powiedział, że przechodzę do Fiorentiny. To mnie strasznie rozzłościło. Żądałem wyjaśnień, ale ich nie otrzymałem. Nigdy więcej nie zagram w Juventusie. Chcę zostać w Fiorentinie."- stwierdził Maresca
Źródło : http://pilka.pl/?mid=1&show=15868
no to po Maresce

- Peja
- Juventino
Niestety mam bardziej wiarygodne źródło
Fiorentina stara się o wykupienie od Juventusu przysługujących mu nadal praw kontraktowych do swoich trzech byłych piłkarzy - Fabrizio Miccoliego, Enzo Mareski i Giorgio Chielliniego. Cała trójka przeszła niespodziewanie do florenckiego klubu w lecie tego roku na zasadzie współwłasności. Decyzja o zmianie barw została w pewien sposób na nich wymuszona.
Do dość obcesowego potraktowania piłkarzy pchnęła szefów Juve chęć wzmocnienia drużyny przede wszystkim parą Emerson-Ibrahimovic. Z końcem października wygasł 5-letni kontrakt Mareski, ale aby stał się pełnoprawnym piłkarzem Violi potrzebne jest porozumienie pomiędzy oboma klubami. "Jestem wolny" - cieszy się pomocnik - "Moggi potraktował mnie jak paczkę. W ogóle nie uprzedził mnie o tym, że chce mnie wysłać do Fiorentiny. Teraz jednak chcę tutaj pozostać".
Nieoficjalnie fioletowi gotowi są zapłacić za całą trójkę 10 mln euro, ale wątpliwe, aby turyńczycy chcieli dokonać transakcji przed końcem sezonu.
źródło:http://www.juve.pl/?nid=1209
Fiorentina stara się o wykupienie od Juventusu przysługujących mu nadal praw kontraktowych do swoich trzech byłych piłkarzy - Fabrizio Miccoliego, Enzo Mareski i Giorgio Chielliniego. Cała trójka przeszła niespodziewanie do florenckiego klubu w lecie tego roku na zasadzie współwłasności. Decyzja o zmianie barw została w pewien sposób na nich wymuszona.
Do dość obcesowego potraktowania piłkarzy pchnęła szefów Juve chęć wzmocnienia drużyny przede wszystkim parą Emerson-Ibrahimovic. Z końcem października wygasł 5-letni kontrakt Mareski, ale aby stał się pełnoprawnym piłkarzem Violi potrzebne jest porozumienie pomiędzy oboma klubami. "Jestem wolny" - cieszy się pomocnik - "Moggi potraktował mnie jak paczkę. W ogóle nie uprzedził mnie o tym, że chce mnie wysłać do Fiorentiny. Teraz jednak chcę tutaj pozostać".
Nieoficjalnie fioletowi gotowi są zapłacić za całą trójkę 10 mln euro, ale wątpliwe, aby turyńczycy chcieli dokonać transakcji przed końcem sezonu.
źródło:http://www.juve.pl/?nid=1209