Hiszpański futbol zagrożony bankructwem
- BIGGI
- Qualità Juventino
Madryt - Hiszpańskie klubu pierwszo- i drugoligowe są w sumie zadłużone na ponad 1.6 miliarda euro, ostrzegł wiceprezydent Ligi Piłkarskiej (LFP) Juan Jose Hidalgo.
W liście przesłanym 24 kwietnia, a dopiero teraz opublikowanym, do ministra Mariano Rajoya, Hidalgo wezwał do zmian w prawie, które by uratowały zagrożone bankructwem kluby.
"Futbol znajduje się w permanentnym kryzie ekonomicznym" - napisał Hidalgo.
"Sytuacja taka spowodowana jest zbyt dużymi wydatkami na płace, zarobkami piłkarzy i sumami transferów" - dodał.
Hidalgo zaproponował, aby kluby w większym stopniu partycypowały w zyskach z "quinielii", hiszpańskiej wersji totalizatora sportowego oraz żeby hiszpańska federacja płaciła klubom za zwlanianie zawodników na mecze reprezentacji.
Zaproponował również, aby kluby dostały odroczenie w płatności podatków oraz żeby zostały przeprowadzone zmiany w prawie, dzięki którym kluby otrzymałyby więcej pieniędzy z tytułu transmisji telewizyjnych.
No i co Real ?? Wielka mi potęga hehe....tylko Lige zadłuzają....

W liście przesłanym 24 kwietnia, a dopiero teraz opublikowanym, do ministra Mariano Rajoya, Hidalgo wezwał do zmian w prawie, które by uratowały zagrożone bankructwem kluby.
"Futbol znajduje się w permanentnym kryzie ekonomicznym" - napisał Hidalgo.
"Sytuacja taka spowodowana jest zbyt dużymi wydatkami na płace, zarobkami piłkarzy i sumami transferów" - dodał.
Hidalgo zaproponował, aby kluby w większym stopniu partycypowały w zyskach z "quinielii", hiszpańskiej wersji totalizatora sportowego oraz żeby hiszpańska federacja płaciła klubom za zwlanianie zawodników na mecze reprezentacji.
Zaproponował również, aby kluby dostały odroczenie w płatności podatków oraz żeby zostały przeprowadzone zmiany w prawie, dzięki którym kluby otrzymałyby więcej pieniędzy z tytułu transmisji telewizyjnych.
No i co Real ?? Wielka mi potęga hehe....tylko Lige zadłuzają....
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Właśnie :? , żeby tak Real miał długi to już chyba nie tak? Słyszałem, że już z nich wyszli ale czy ja wiem. Brawa dla Realu ciekawi mnie jakmożna kupować gwiazdy gdy jest sie zadłużonym :? ?BIGGI pisze: No i co Real ?? Wielka mi potęga hehe....tylko Lige zadłuzają....

- juveluck
- Juventino
To bylo tylko kwesta czasu nie mozna takich pieneidzy wydawac na transfery i place pilkarzy i nie poniec konsekwencji. Konczy sie era Realu i hiszpanow, popadaja w kryzys mam andzieje ze teraz zapanuje Calcio z Juve na cz :!: ele

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- DAVmen
- Juventino
I bardzo im tak dobrze (szczególnie realowi).
A te propozycje, żeby więcej zarabiałna .... to jakiś absurd.
A w meczu real - JUVE (wygranym przez JUVE 3:1) zostało pokazane, że nie liczy sie ilość dwiazd(real), ale ich jakość(JUVE).
A te propozycje, żeby więcej zarabiałna .... to jakiś absurd.
A w meczu real - JUVE (wygranym przez JUVE 3:1) zostało pokazane, że nie liczy sie ilość dwiazd(real), ale ich jakość(JUVE).
FORZA JUVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Juve jest the best i nikt tego nie zmieni.
Juve jest the best i nikt tego nie zmieni.
- Łukasz
- Juventino
Wcale mnie to nie martwi - niech bankrutują.
- Iver
- Juventino
To byla tylko kwestia czasu kiedy Real bedzie mial takie problemy!!! Kupili Figo, Zidana, Ronaldo i co jesszcze im malo i chca Beckhama!!! Co za kolesie 1,6 miliarda euro to troche kasy!! Dobrze im tak bezsensu tworzyc druzyne gwiazd! Jak i tak nic nie wygrywaja
Za duzo indywidualnosci w jednym klubie to nie dobrze!!!

Iver
- Semi
- Qualità Juventino
1,6 mld to w sumie wszystkie pierwszo i drugoligowe kluby HiszpańskieIver pisze:To byla tylko kwestia czasu kiedy Real bedzie mial takie problemy!!! Kupili Figo, Zidana, Ronaldo i co jesszcze im malo i chca Beckhama!!! Co za kolesie 1,6 miliarda euro to troche kasy!! Dobrze im tak bezsensu tworzyc druzyne gwiazd! Jak i tak nic nie wygrywajaZa duzo indywidualnosci w jednym klubie to nie dobrze!!!
Juve4ever
gg 3417094
gg 3417094
- YoUri`
- Qualità Juventino
I tak po raz kolejny pewnie dlugi Realu zostana anulowane przez krola Hiszpanii... i gdzie tu sprawiedliwosc ? kupuja nie patrzac na cene a dlugi sa im anulowane... ehh... nie moge sie doczekac dnia, w ktorym Real zbankrutuje !! Tobedzie najpiekniejszy dzien mojego zycia ( oczywiscie poza tymi w ktorych Juve wygrywa mecze
)

- Matt
- Juventino
Hiszpańskie kluby (głównie Barcelona i Real Madryt) myślały, że za pieniądze we współczesnej piłce można wszystko.
Wiadomo było, że Real Madryt ma przyszłość Lazio Rzym. Mysleli, że za pieniądze zdobędą CL i na początku nawet to wychodziło, ale gdy ma się skład pełen gwiazd, nie ma kto pracować na to, żeby te gwiazdy mogły grać!
Zresztą widać, to na Realu, jak nie ma Makalele inaczej grają.... Poaztym prędzej czy później i tak wszystkie gwiazdy się pokłucą, jeżeli kupili by Beckhama jest to już połowa tego "sukcesu"
Wiadomo było, że Real Madryt ma przyszłość Lazio Rzym. Mysleli, że za pieniądze zdobędą CL i na początku nawet to wychodziło, ale gdy ma się skład pełen gwiazd, nie ma kto pracować na to, żeby te gwiazdy mogły grać!
Zresztą widać, to na Realu, jak nie ma Makalele inaczej grają.... Poaztym prędzej czy później i tak wszystkie gwiazdy się pokłucą, jeżeli kupili by Beckhama jest to już połowa tego "sukcesu"
- Matt
- Juventino
Pamiętajcie, to nie tylko Real Madryt zadłużył tą ligę hiszpańską, duża rola przypadła w tym Barcelonie, która jak wiadomo zanotowała w tym sezonie deficyt. Można tez policzyć Deportivi i Valencie z racji szybkiego odpadnięcia z CL także poniosły straty, teraz Valencia poniesie następne stary jeżeli nie zakwalifikuje się do CL!
- BIANCONERI
- Juventino
W piłce wogóle jest spory kryzys finansowy,nie tylko we Włoszech i Hiszpani..Kryzys nie ominął Niemców ani Anglików...To są skutki wielkich transferów i ogromnych pensji dla piłkarzy.
"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"