Hiszpański futbol zagrożony bankructwem

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
BIGGI

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2003, 23:57

Madryt - Hiszpańskie klubu pierwszo- i drugoligowe są w sumie zadłużone na ponad 1.6 miliarda euro, ostrzegł wiceprezydent Ligi Piłkarskiej (LFP) Juan Jose Hidalgo.
W liście przesłanym 24 kwietnia, a dopiero teraz opublikowanym, do ministra Mariano Rajoya, Hidalgo wezwał do zmian w prawie, które by uratowały zagrożone bankructwem kluby.
"Futbol znajduje się w permanentnym kryzie ekonomicznym" - napisał Hidalgo.

"Sytuacja taka spowodowana jest zbyt dużymi wydatkami na płace, zarobkami piłkarzy i sumami transferów" - dodał.

Hidalgo zaproponował, aby kluby w większym stopniu partycypowały w zyskach z "quinielii", hiszpańskiej wersji totalizatora sportowego oraz żeby hiszpańska federacja płaciła klubom za zwlanianie zawodników na mecze reprezentacji.
Zaproponował również, aby kluby dostały odroczenie w płatności podatków oraz żeby zostały przeprowadzone zmiany w prawie, dzięki którym kluby otrzymałyby więcej pieniędzy z tytułu transmisji telewizyjnych.

No i co Real ?? Wielka mi potęga hehe....tylko Lige zadłuzają....

:wink:

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 15 maja 2003, 07:51

BIGGI pisze: No i co Real ?? Wielka mi potęga hehe....tylko Lige zadłuzają....

:wink:
Właśnie :? , żeby tak Real miał długi to już chyba nie tak? Słyszałem, że już z nich wyszli ale czy ja wiem. Brawa dla Realu ciekawi mnie jakmożna kupować gwiazdy gdy jest sie zadłużonym :? ?

Obrazek
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2003, 12:55

To bylo tylko kwesta czasu nie mozna takich pieneidzy wydawac na transfery i place pilkarzy i nie poniec konsekwencji. Konczy sie era Realu i hiszpanow, popadaja w kryzys mam andzieje ze teraz zapanuje Calcio z Juve na cz :!: ele

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
behemot

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 15 maja 2003, 14:00

dotknelo ich to co spotkalo kluby wloskie. tylko czekac az zaczna wyprzedawac zawodnikow

wake up! catch the rising sun!
DAVmen

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2003, 14:38

I bardzo im tak dobrze (szczególnie realowi).
A te propozycje, żeby więcej zarabiałna .... to jakiś absurd.
A w meczu real - JUVE (wygranym przez JUVE 3:1) zostało pokazane, że nie liczy sie ilość dwiazd(real), ale ich jakość(JUVE).

FORZA JUVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Juve jest the best i nikt tego nie zmieni.
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2003, 15:34

Wcale mnie to nie martwi - niech bankrutują.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
ToMeK

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 maja 2003, 18:48

Tja ... to niech jeszcze sobie Real kupi Beckhama itd. !! A niech bankrutuja ... sami tego chcieli :)

Semi

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 15 maja 2003, 22:41

BIGGI pisze:Madryt - Hiszpańskie klubu pierwszo- i drugoligowe są w sumie zadłużone na ponad 1.6 miliarda euro
:shock: no to chłopaki zaszaleli :D

Juve4ever

gg 3417094
Iver

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 maja 2003, 13:06

To byla tylko kwestia czasu kiedy Real bedzie mial takie problemy!!! Kupili Figo, Zidana, Ronaldo i co jesszcze im malo i chca Beckhama!!! Co za kolesie 1,6 miliarda euro to troche kasy!! Dobrze im tak bezsensu tworzyc druzyne gwiazd! Jak i tak nic nie wygrywaja :) Za duzo indywidualnosci w jednym klubie to nie dobrze!!!

Iver
Semi

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 16 maja 2003, 13:55

Iver pisze:To byla tylko kwestia czasu kiedy Real bedzie mial takie problemy!!! Kupili Figo, Zidana, Ronaldo i co jesszcze im malo i chca Beckhama!!! Co za kolesie 1,6 miliarda euro to troche kasy!! Dobrze im tak bezsensu tworzyc druzyne gwiazd! Jak i tak nic nie wygrywaja :) Za duzo indywidualnosci w jednym klubie to nie dobrze!!!
1,6 mld to w sumie wszystkie pierwszo i drugoligowe kluby Hiszpańskie

Juve4ever

gg 3417094
YoUri`

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2003, 15:27

I tak po raz kolejny pewnie dlugi Realu zostana anulowane przez krola Hiszpanii... i gdzie tu sprawiedliwosc ? kupuja nie patrzac na cene a dlugi sa im anulowane... ehh... nie moge sie doczekac dnia, w ktorym Real zbankrutuje !! Tobedzie najpiekniejszy dzien mojego zycia ( oczywiscie poza tymi w ktorych Juve wygrywa mecze :D )

Matt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2003, 20:46

Hiszpańskie kluby (głównie Barcelona i Real Madryt) myślały, że za pieniądze we współczesnej piłce można wszystko.
Wiadomo było, że Real Madryt ma przyszłość Lazio Rzym. Mysleli, że za pieniądze zdobędą CL i na początku nawet to wychodziło, ale gdy ma się skład pełen gwiazd, nie ma kto pracować na to, żeby te gwiazdy mogły grać!
Zresztą widać, to na Realu, jak nie ma Makalele inaczej grają.... Poaztym prędzej czy później i tak wszystkie gwiazdy się pokłucą, jeżeli kupili by Beckhama jest to już połowa tego "sukcesu"

Matt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2003, 20:51

Pamiętajcie, to nie tylko Real Madryt zadłużył tą ligę hiszpańską, duża rola przypadła w tym Barcelonie, która jak wiadomo zanotowała w tym sezonie deficyt. Można tez policzyć Deportivi i Valencie z racji szybkiego odpadnięcia z CL także poniosły straty, teraz Valencia poniesie następne stary jeżeli nie zakwalifikuje się do CL!

BIANCONERI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2003, 13:50

W piłce wogóle jest spory kryzys finansowy,nie tylko we Włoszech i Hiszpani..Kryzys nie ominął Niemców ani Anglików...To są skutki wielkich transferów i ogromnych pensji dla piłkarzy.

"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"
Obrazek
Kamil10s

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2003, 13:20

Real bankrut to największe szczęćcie dla piłki w europie :D

CDSA
ODPOWIEDZ