jak szybko przytyć

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 12 października 2004, 15:22

Martin pisze:no wiec ja ci powiem jak przytyc. Duzo jedz. Malo sie ruszaj. Duzo slodkiego i tłustego. Hot-dogi, bigmaki itp.
to nic nie daje :( ja codziennie zajadam się słodyczami i niestety ciągle jstem bardzo chudy :x A co ruszania to nie moge się nie ruszać bo lubie grać w gałe i z tego nie zrezygnuje. A co do twojego chudniecia to wpadnij do mnie. Moja <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> ma do sprzedania jakąś maszyne do odchudzania. Kupiła ją niedawno, wiec nie była zbyt często używana. A chce ją sprzedac dlatego, ze uż kilka razy nieźle ją prąd przy odchudzaniu trzepnął :lol: ale może ty będziesz miał więcej szczęścia :wink:

Luiza

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2004, 17:45

Co Wy chłopakowi radzicie??!! JAk bedziesz jadl duzo, tlusto i slodko to Ci brzuch urosnie, staniesz sie powolny i ociezaly!! a tego chyba nie chcesz.... :? JA osobiscie musze Cię niestety powiadomic ze znam (starszych juz co prawda) chlopakow ktorzy maja ten sam kompleks i niestety musza z tym zyc! :cry: Nie pomaga im nic, naprawde...przykro mi :cry:
Ale jak moge cos poradzic: Jedz zdrowo, rownymi czestymi porcjami i cwicz (jak grasz w noge to intensywnie)+ siłka i jak dobrze pojdzie bedzie spoko;-) Troche wiary!! Efekty na pewno nie przyjda tak szybko jak po sterydach ale bedziesz czysty i zdrowy!!

Zycze powodzenia!! pozdroofki;-)
:-D :-D :-D :o

kowal1990

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 października 2004, 17:51

zrób tak jak muj kumpel pzry zwroscie 168 wazy 80kg nie odchodod kompa i jec masse kanapek z nutelom sukces gwarantowany

bartusek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2004, 18:34

Ja przy wzroście 178 cm waże 58 kg i powiem CI szczerze, że co bym nie robił to i tak utrzymuje ta wagę.... No oczywiście mam nadzieje ze jeszcze urosne wiec i kg przybedzie..... :D
Tyle, ze nie moge jeść nic słodkiego za bardzo bo mi szkodzi na skóre.... Poprostu niektórzy mają taką extra przemiane materi, ze ciężko im przytyć....
Sam mam kolege ( na wszystkich zawodach wojewodzkich jest w czolowce na 1500m a lokalnie jest nie do pobicia ) No i ten koleś non toper wcina.... Tyle co on zje to jest nie do wyobrażenia wprost.... A do toalety to biega co 2-3 przerwy w szkole.......hehe
Taka ma przemiane.... A jak juz raz na jakis czas skusi sie na jakies piffko to po jedym juz go rzuca............. :D

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2004, 18:39

Martin pisze:To wy mi lepiej powiedzcie jak szybko szchudnac!!!
1. nie jedz owoców
2. dużo ruchu (piłka, biegi w parku)
3. brzuszki !!!
4. nie słodź herbaty
5. wieczorem, gdy odczuwałeś głód i nie masz nic do roboty, to kładź się spać 8)

ja tak robiłem jakieś 3-4 lata temu, żeby schudnąć. Wtedy byłem lekko "puszysty", a teraz (bez kitu) jestem najcudszy w klasie ! :-D

życzę Martinowi szybkiego i bezbolesnego schudnięcia 8)

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2004, 19:07

pan Zambrotta pisze: 3. brzuszki !!!
Dokładnie , ja też bardzo polecam brzuszki. Codziennie z wyjątkiem niedziel robie seryjki , 300 brzuszków i 100 pompek. Ogólny harmonogram taki: 30 brzuszków , 10 pompek , minuta przerwy , 30 brzuszków , 10 pompek i znowu minuta przerwy itd . Gdy dochodze do 150 brzuszków i 50 pompek robie 10 minut przerwy , a potem znowu jazda serie :) .Tłuszczyk z brzucha napewno zniknie , plus zyska się fajny efekt :-D .
Średnio zajmuje mi to 30-40 minut. Czyli w sam raz wystarcza by w tym czasie obsłuchac jedną wybraną płyte rammstein'a :D .
A , właśnie , nawet niewiecie jak taka twarda muza dopinguje do dalszych ćwiczeń , poprsotu bomba.

kornknot

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2004, 19:15

No to moze teraz cos ode mnie:
Co do przytycia - oczywiscie rozumiem że mówisz o przyroście mięsni. Nikt nie chce tłuszczem zarosnąc nawet Ci zdesperowani. Od 17 roku życia radze Ci zapisac sie na siłownie. Wczesniej jest zdecydowanie za wczesnie. Jesli ktoś jest młodszy to niech zacznie od pompek, przysiadow i hantli. Przede wszystkim by "przypakować" sie jest niezbędna dobrana dieta - duzo białkia i węglowodzanow. Jedz duzo mięsa(pierś z kurczaka, indyk do kanapek), pij mleko, sery przerózne. Jajka tylko od czasu do czasu - maja zbyt duzo cholesterolu co jest zdecydowanie negatywne. Banany, ryz, makarony maja pelno weglowodanow. Pamietaj jedz duze posilki ok 5 razy dziennie maksymalnie. Nie jedz 10 posiłkow dziennie bo chodzi o to żeby spowolnic i tak zbyt szybki metabolizm.
Ale oczywiscie nie przejmuj sie swoja waga. To sie zmieni w wieku 18 lat - juz wtedy zaczynaja byc problemy ze zbyt szybkim tyciem. Sam to mam teraz - jadlem duzo. W ciagu roku przybralem na masie ok 12 kg i teraz msuze walczyc zeby mi brzuchol nie urosl :-D
Przez sama pilke nozna nie przytyjesz - zbyt duzo sie spala podczas biegania a to nie wplywa zbytnio na wzrost masy miesniowej w gornych partiach ciała. Jesli zaczniesz chodzic na silownie i chcesz powaznie sie tym zajac to polecam kupno odzywek białkowych - naprawde duzo dają! Pozdrawiam i powodzenia

Co do schudniecia - raz na tydzien to stanowczo za malo zeby zgubic zbedne kilogramy. Trzeba sie ruszac. Podobno najlepiej cwiczyc na czczo zeby wtedy spalac zapasy tluszczu a nie to co sie rpzed chwila zjadło. Najlepiej oczywiscie biegac codzinnie, ale kto ma na to czas i chęci? Mozna oczywiscie sobie pocwiczyc w domu - bruchy itp lub kupic jakis super sprzet do domu ale to kosztuje. Najlepiej duzo spacerowac, jezdzic na rowerze. Ogolnie nie prowadzic osiadlego trybu zycia. A dobrzeby bylo sobie ze 2 razy w tygodniu przynajmniej pobiegac, bądź isc na siłownie i wszystko wycwiczyć. Dobrym wspomagaczem chudzniecia jest karnityna i jak polecam bo jest stosunkowo tania a daje efekty.

Polecam strone www.sfd.pl - z niego pochodzi duza czesc mojej wiedzy.
Pozdrawiam

Edytka: no i zapomniałem - Martin trzymaj diete - ale juz ja sobie musisz sam dostosowac do potrzeb - piwa oczywiscie nikt Ci nie odmawia. Ale na winko by sie było zdrowiej przerzucić ;-)
Ostatnio zmieniony 12 października 2004, 19:22 przez kornknot, łącznie zmieniany 1 raz.

Alexxxxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2004, 19:20

Yari pisze: poprsotu bomba.
aaaaaa gdzie kiedy jak zaraz wybuchnie uciekajmy antyterroryści ratunku :lol:

Co do grubnięcia:
:arrow: jedz co tylko możesz, bez ograniczeń
:arrow: pij wszystkie napoje "chemiczne" coca-cola, sprite itp.
:arrow: postaraj się ograniczyć usuwanie zbędnego materiału to znaczy nie rób kupy tak często :P

Martin po pierwsze musisz chcieć, bo jak nie chcesz to nic Ci nie pomoże , nie ma diety cud. Po prostu jedz systematycznie i nic miedzy posilkami , czyli sniadanie - obiad - kolacja i nic wiecej. No i jak chcesz to pomiedzy AbGimnic (To powinno pomóc). No i jescze jedno nie szprycuj się :D

Ciebie to bym tą bombą obłożył dookoła , a w m... , tzn buzie wepchnął jeszcze laske dynamitu :lol: :wink:
Yari

Przecież ty nie masz laski :roll: Alexxxxx

Ten to zawsze ma skojarzenia heh :lol:
Yari

Nie lepsze niż twoje :lol: Alexxxxx
Ostatnio zmieniony 12 października 2004, 19:45 przez Alexxxxx, łącznie zmieniany 4 razy.

Juve jest miłością całego mojego życia.
Gianni Agnelli
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2004, 19:28

Alexxxxx pisze: :arrow: postaraj się ograniczyć usuwanie zbędnego materiału to znaczy nie rób kupy tak często :P
a jak to się kontroluje ? 8)

a wracając do tycia, to jak chcesz nabrać trochę masy, to jedz dużo na kolacje ! w nocy organizm nie trawi tak szybko jak za dnia, więc jest większa sznasa abyś przybrał na wadze. I tak jak inni ci radzą, jedz dużo słodyczy i fast-foody.

darel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2004, 20:01

To moze teraz ja.
Jak patrze na moje zdjęcia z klas 1-3 szkoły podstawowej to mi sie poprostu niedobrze robi. Byłem chyba jednym z najgrubszych w klasie. Byłem poprostu załamany - byłem wielkim kibicem sportu, ale moje tusza nie pozwalała mi nic uprawiać. Byłem sztywny jak deska. Gdy w 4 klasie dostałem z W-F 3 na semestr powiedziałem dość. Zaczałem mało jeść, ćwiczyć w miare mozliwości. Ku mojemu zdziwieniu efekty przyszły dośc szybko. A to, co było dla mnie najwazniejsze, to to, że sukcesywnie polepszałem sie w sporcie. Podstawówke skończyłem z oceną 5 z W-F.
W gimnazjum dostałem sie do reprezentacji szkoły w biegach długodystansowych i nie żebym był w tym najlepszy, ale osiagam bardzo przyzwoite czasy, głównie na 1000m. Najwieksza radością było dla mnie, jak koncząc gimnazjum miałem z W-F 6. Teraz w liceum to lepiej nie wspominac o W-F bo nasz nauczyciel to najwiekszy świr - wystarczy wspomnieć, że u osób, które uczy w szkole nikt nie miał na koniec chociaż 4. Mi udało sie wywalczyc 3 :P
Jesli chodzi o stan dzisiejszy to mam 187 cm wzrostu i wage 69 kg. i nie przeszkadza mi ona. A codo tych, którzy chca przytyc to mam taka rade, albo raczej ostrzerzenie.
Nie róbcie tak, jak wiele osób które chodza na siłownie, czyli najpierw jedza produkty bogate w białko, a nastepnie ida ćwiczyc na duzych cieżarach bardzo intensywnie. Owszem to daje efekty - bardzo szybko przybiera sie na wadze, ale całkowicie tr4aci sie szybkośc, a chyba nie o to chodzi. Radze napewno jeśc więcej, głównie ryżu i innych produktów bogatych w białko, i przy tym cwiczyc, żeby ogólnie przybrać mase, a nie żeby sam brzuch przytył. Ja sam ćwicze na sztangach 5kg. i one absolutnie mi wystarczają - nie chcem meczyc mięsni wielkimi ciężarami. Takie małe sztangi sa najlepsze na rzexbe. Tak jak inni juz wspominali bardzo polecam brzuszki i pompki. Tylko jak ktoś chce zacząć ćwiczyc, a wczesniej nie trenował danych mieśni, to niech nie zaczyna od razu intensywnie, niech zwieksza ilośc ćwiczen z czasem.
Jesli mam cos polecic tym co chca schudnąć to naprawde bardzo trudno mi cos napisać. Mi sie udało, bo zacząłem bardzo wczesnie i może dlatego było mi łatwiej, a teraz poprostu jestem juz przyzwyczajony, że nie potrzebuje duzo jeść ( chociaz czasami jak mam apetyt to potrafie zjeśc naprawde duzo 8) ) . Ja polecałbym napewno pływanie i biegi długodystansowe, iontensywna gre w piłkę. Gwałtowne zaczęcie miej jeść czesto konczy sie skutkiem odwrotnym do zamierzonego, więc tego nie polecam.
Hm i to chyba byłoby na tyle.

na zawsze wierni turyńskiej drużynie
Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2004, 20:05

Co do odchudzania:

-Pić bardzo duzo wody, gdy chce Ci sie jesc
-Nie jeść na noc
-Trzymać się jednej zasady " Sniadanie królewskie, obiad szlachecki, kolacja żebracza" Czyli najwiecej jesc rano, a ku wieczorowi coraz mniej.
-Jeść 1/3 tego co do tej pory.
-Jesli zjadles posilek, nie dopychaj się słodyczami i innymi rzeczami.

Co do tycia:

-Jedz przed snem :D
-Duzo jedz
Na poczatku nie bedziesz miał od razu nie wiadomo jakiego brzucha, tylko troche wlasnie masy Ci przybedzie, a jak dojdziesz do takiego stanu jak chcesz, to przestajesz jesc :wink: i jestes git. 8)

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 12 października 2004, 20:11

pan Zambrotta pisze:
Alexxxxx pisze: :arrow: postaraj się ograniczyć usuwanie zbędnego materiału to znaczy nie rób kupy tak często :P
a jak to się kontroluje ? 8)
nie wstawaj z miejsca. Siedź cały czas na tyłku :lol:

Co do tych waszych rad to żadna nie działa :evil: ja codziennie spijam około 1 l. Coli. Jem bardzo dużo słodyczy. Zawsze śniadanie, obiad, kolacja. Oprócz kolacji zanim zasne to znów jestem głodny i około 12 w nocy robie sobie kanapki... mimo tego ciągle wyglądam jak patyk :evil:

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2004, 20:19

UlTrAs pisze:Co do tych waszych rad to żadna nie działa :evil: ja codziennie spijam około 1 l. Coli. Jem bardzo dużo słodyczy. Zawsze śniadanie, obiad, kolacja. Oprócz kolacji zanim zasne to znów jestem głodny i około 12 w nocy robie sobie kanapki... mimo tego ciągle wyglądam jak patyk :evil:
witaj w klubie. Ja mam tak samo jak ty. Najwięcej jem na kolacje, bo chyba z 7 kanapek i ciągle jestem głodny. Boję się że mam jakiegoś tasiemca czy coś 8) a co do słodyczy to ja je uwielbiam: pączki, zeby, gofry, chipsy, napoleonki i hiszpanki to moje ulubione potrawy :-D . Ale jak już mówiłem, jestem najcudszy w klasie. Mam 189 zm i waże ok. 74 kg...

Freeman

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 października 2004, 20:28

Mógłby mi ktoś poradzić co sobie kupić bo chciałbym zacząć ćwiczenia z hantlami itp.Mam 16 lat i 188 wzrostu i 67 kg i chciałbym więcej ważyć oraz mieć jakąś znośną sylwetkę. Na razie to za dużo nie podnosze 40 kg(nigdy nie ćwiczyłem na siłowni-pewnie z tego........) i deprymuje mnie to.
Może mi ktoś poradzić

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2004, 20:58

Dieta, dieta i jeszcze raz dieta :)
Ostatnio zmieniony 02 marca 2010, 17:03 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ