AS ROMA [kulb legalnych bolndynek]

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Marezmo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2004, 10:46

azzurra pisze:Przeciez pisałam, że większość moich ciuchów jest różowa i jestem blondynką (i to nawet nie farbnięta - natura mnie taką stworzyła).
azzurra pisze:Gdybyś widziała miny moich wykładowców, kiedy na egzaminy przychodzę ubrana cała na różwo, a test wypełniam różowym długopisem :D
Azzura czy Ty jesteś moją siostrą, która kryje się ze swoją sympatią do Juve? :wink: Bo opis bardzo mi do niej pasuje :D

A do tematu...
Wątpię w to, że roma zostanie wykluczona z LM, bo to słynny klub, z tradycjami i z WPŁYWAMI w centralach UEFY, nie to co Wisła niestety :cry:

Ale mam jeszcze tą nadzieje, że jako, że ostatnia kara dla nich była w zawieszeniu, a okres zawieszenia sie jeszcze nie skończył, to ta dzisiejsza kara będzie dotkliwa! Pozostaje nam tylko liczyć na konsekwencję panów z UEFY!

gosciu_Muranista

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2004, 11:28

oni ponoć już straci 25mln euro bo ich akcje na giełdzie spadły o 22%. A co do zawieszenia klubu to ponoć stadion ma być zamknięty na 5 meczów i mają rozgrywać na neutralnym terenie. A zapalniczka została rzucona z loży dla vipów czyli to nie jakiś pierwszy lepszy kibic.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2004, 13:37

Europejska Unia Związków Piłkarskich (UEFA) podejmie dziś decyzję w sprawie zranienia sędziego Andersa Friska podczas meczu Ligi Mistrzów AS Roma - Dynamo Kijów. Szwed został trafiony monetą rzuconą z trybuny dla VIP-ów.

- Za ten incydent Roma musi ponieść surowe konsekwencje! - powiedział "Faktowi" były piłkarz Romy Zbigniew Boniek. - Nieważne, czy dotyczy do włoskiego klubu, czy jakiegoś innego. Kara musi być!

- Nie ma wątpliwości, że wynik zostanie zweryfikowany na 3:0 dla Dynama. Mówi się także, że Roma będzie musiała rozegrać trzy do pięciu meczów w europejskich pucharach na neutralnym stadionie. Natomiast nikt w Rzymie nie obawia się, że klub mógłby zostać wykluczony z Ligi Mistrzów - dodał Boniek.

- Na dodatek akcje klubu spadły na giełdzie o 22 procent. Włosi wyliczyli, że na tym incydencie Roma straci 25 milionów euro! - zakończył Zbigniew Boniek.

link: http://sport.onet.pl/982366,wiadomosci.html

Czekam na decyzje z niecierpliwoscia 8)

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2004, 13:48

Czekam na decyzje z niecierpliwoscia

ja też i licze że romie odbiora prawa do rozgrywania meczy na własnym stadionie, ponieważ jest możliwość ze roma zagrałaby w chorzowie, a wtedy mielibysmy wkoncu Lm na fazie grupowej w Poslce:D

Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 września 2004, 02:35

Roma bedzie grala 2 kolejki w CL na Olimpico przy "zamknietych drzwiach"...

Na kolanach do Czestochowy! Za taki wybryk powinni wyleciec przynajmniej na rok z CL..

a tymczasem po dzisiejszej wtopie z Bologna 3-1 Rudi Voeller podal sie do dymisji!..

Pelen kryzys!

M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 września 2004, 09:20

Hehe no to ładnie się dzieje u naszych "przyjaciół". Mają głupiego Tottiego, głupich kibiców i na dodatek kryzys. Czego można chcieć więcej :-D

:roll:
_Tomek_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 września 2004, 14:42

Nie życzyłem romie nic złego, ale jeśli już się dzieje czemu się nie cieszyć :D . To chyba bogowie mszczą się na tottim za to że uważa się za jednego z nich.
Ps. Voeller to już trzeci trener robiący romie... niespodziankę :D

Juve, Juve, o cara squadra senza eta
Juve, Juve, cara gloriosa societa
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 września 2004, 15:26

Ja bym radził Cassano jak najszybciej stamtąd uciekać. W Romie nie podniesie już swoich umiejętności. Jeśli pozostanie w tym "bagnie" to przerodzi się w drugiego Tottiego. Najlepiej by zrobił jeśli by uciekł do Juventusu :-D

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 września 2004, 15:45

Marezmo pisze:słynny klub, z tradycjami
Slawny z beznadziejnie glupiego zachowania swoich pilkarzy i fanow, blazniacy sie w europejskich pucharach, regularnie od 1984 roku. Tradycje ma zande. To po prostu klub jakich wiele.

Decyzja co do Romy jest po prostu smieszna i nie mam zamiaru jej komentowac.

Edit: Chyba, ze Marezmo chodzilo Ci o klub plywacki Sant Lucia Sport Roma :D .

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 26 września 2004, 15:53

Jestem ciekaw co teraz będzie się działo z Romą... wokół seme afery a na dodatek teraz ich trener podałsię do dymisji :? nie chciałbm być na miejscu kibiców Romy, bo przy takim obrocie sprawy można się po prostu załamać :x Ale naszczescie to nie nasz problem :wink:

Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 września 2004, 16:18

No cóz...wyglada na to, ze Roma podaza najlepsza droga do podzielenia losu Fiorentiny sprzed kilku lat :D (chociaz dojda do tego w nieco inny, bardziej zalosny sposob :) ).

Romy nigdy nie lubilem...zawsze za to cenilem wysoko ich rywali zza miedzy...Lazio...miedzy innymi dlatego Roma jest jednym z najbardziej znienawidzonych przeze mnie klubow we Wloszech...moze tylko Inter dotrzymuje im kroku :-D ....sam nie wiem co gorsze 8) .

Specjalnie bym sie nie zmartwil gdyby Roma opuscila czolowke Serie A na wiecej niz jeden sezon (najlepiej duzo wiecej :wink: )...

Make friends for life or make hardcore enemies!
Marezmo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 września 2004, 20:27

Dionizos pisze:Edit: Chyba, ze Marezmo chodzilo Ci o klub plywacki Sant Lucia Sport Roma :D .
Nie. Chodziło mi o to, że włoski klub z czołówki na pewno ma większe poparcie w zarządach UEFY niż jakikolwiek polski klub i są w związku z tym inaczej traktowane :? Niestety... :?

swiergot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 września 2004, 10:13

Medi pisze:Na kolanach do Czestochowy! Za taki wybryk powinni wyleciec przynajmniej na rok z CL..
No, niech przyjdą do Częstochowy. Już my z Ulissesem urządzimy im odpowiednią pokutę :twisted:

Obrazek
ODPOWIEDZ