AS ROMA [kulb legalnych bolndynek]
- Marezmo
- Juventino
azzurra pisze:Przeciez pisałam, że większość moich ciuchów jest różowa i jestem blondynką (i to nawet nie farbnięta - natura mnie taką stworzyła).
Azzura czy Ty jesteś moją siostrą, która kryje się ze swoją sympatią do Juve?azzurra pisze:Gdybyś widziała miny moich wykładowców, kiedy na egzaminy przychodzę ubrana cała na różwo, a test wypełniam różowym długopisem![]()

A do tematu...
Wątpię w to, że roma zostanie wykluczona z LM, bo to słynny klub, z tradycjami i z WPŁYWAMI w centralach UEFY, nie to co Wisła niestety
Ale mam jeszcze tą nadzieje, że jako, że ostatnia kara dla nich była w zawieszeniu, a okres zawieszenia sie jeszcze nie skończył, to ta dzisiejsza kara będzie dotkliwa! Pozostaje nam tylko liczyć na konsekwencję panów z UEFY!
- gosciu_Muranista
- Juventino
oni ponoć już straci 25mln euro bo ich akcje na giełdzie spadły o 22%. A co do zawieszenia klubu to ponoć stadion ma być zamknięty na 5 meczów i mają rozgrywać na neutralnym terenie. A zapalniczka została rzucona z loży dla vipów czyli to nie jakiś pierwszy lepszy kibic.
- Lypsky
- Juventino
Europejska Unia Związków Piłkarskich (UEFA) podejmie dziś decyzję w sprawie zranienia sędziego Andersa Friska podczas meczu Ligi Mistrzów AS Roma - Dynamo Kijów. Szwed został trafiony monetą rzuconą z trybuny dla VIP-ów.
- Za ten incydent Roma musi ponieść surowe konsekwencje! - powiedział "Faktowi" były piłkarz Romy Zbigniew Boniek. - Nieważne, czy dotyczy do włoskiego klubu, czy jakiegoś innego. Kara musi być!
- Nie ma wątpliwości, że wynik zostanie zweryfikowany na 3:0 dla Dynama. Mówi się także, że Roma będzie musiała rozegrać trzy do pięciu meczów w europejskich pucharach na neutralnym stadionie. Natomiast nikt w Rzymie nie obawia się, że klub mógłby zostać wykluczony z Ligi Mistrzów - dodał Boniek.
- Na dodatek akcje klubu spadły na giełdzie o 22 procent. Włosi wyliczyli, że na tym incydencie Roma straci 25 milionów euro! - zakończył Zbigniew Boniek.
link: http://sport.onet.pl/982366,wiadomosci.html
Czekam na decyzje z niecierpliwoscia 8)
- Za ten incydent Roma musi ponieść surowe konsekwencje! - powiedział "Faktowi" były piłkarz Romy Zbigniew Boniek. - Nieważne, czy dotyczy do włoskiego klubu, czy jakiegoś innego. Kara musi być!
- Nie ma wątpliwości, że wynik zostanie zweryfikowany na 3:0 dla Dynama. Mówi się także, że Roma będzie musiała rozegrać trzy do pięciu meczów w europejskich pucharach na neutralnym stadionie. Natomiast nikt w Rzymie nie obawia się, że klub mógłby zostać wykluczony z Ligi Mistrzów - dodał Boniek.
- Na dodatek akcje klubu spadły na giełdzie o 22 procent. Włosi wyliczyli, że na tym incydencie Roma straci 25 milionów euro! - zakończył Zbigniew Boniek.
link: http://sport.onet.pl/982366,wiadomosci.html
Czekam na decyzje z niecierpliwoscia 8)
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Andryk
- Juventino
Czekam na decyzje z niecierpliwoscia
ja też i licze że romie odbiora prawa do rozgrywania meczy na własnym stadionie, ponieważ jest możliwość ze roma zagrałaby w chorzowie, a wtedy mielibysmy wkoncu Lm na fazie grupowej w Poslce:D
- Medi
- Qualità Juventino
Roma bedzie grala 2 kolejki w CL na Olimpico przy "zamknietych drzwiach"...
Na kolanach do Czestochowy! Za taki wybryk powinni wyleciec przynajmniej na rok z CL..
a tymczasem po dzisiejszej wtopie z Bologna 3-1 Rudi Voeller podal sie do dymisji!..
Pelen kryzys!
Na kolanach do Czestochowy! Za taki wybryk powinni wyleciec przynajmniej na rok z CL..
a tymczasem po dzisiejszej wtopie z Bologna 3-1 Rudi Voeller podal sie do dymisji!..
Pelen kryzys!
- _Tomek_
- Juventino
Nie życzyłem romie nic złego, ale jeśli już się dzieje czemu się nie cieszyć
. To chyba bogowie mszczą się na tottim za to że uważa się za jednego z nich.
Ps. Voeller to już trzeci trener robiący romie... niespodziankę

Ps. Voeller to już trzeci trener robiący romie... niespodziankę

Juve, Juve, o cara squadra senza eta
Juve, Juve, cara gloriosa societa
Juve, Juve, cara gloriosa societa
- pan Zambrotta
- Juventino
Ja bym radził Cassano jak najszybciej stamtąd uciekać. W Romie nie podniesie już swoich umiejętności. Jeśli pozostanie w tym "bagnie" to przerodzi się w drugiego Tottiego. Najlepiej by zrobił jeśli by uciekł do Juventusu :-D
- Dionizos
- Juventino
Slawny z beznadziejnie glupiego zachowania swoich pilkarzy i fanow, blazniacy sie w europejskich pucharach, regularnie od 1984 roku. Tradycje ma zande. To po prostu klub jakich wiele.Marezmo pisze:słynny klub, z tradycjami
Decyzja co do Romy jest po prostu smieszna i nie mam zamiaru jej komentowac.
Edit: Chyba, ze Marezmo chodzilo Ci o klub plywacki Sant Lucia Sport Roma

- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
Jestem ciekaw co teraz będzie się działo z Romą... wokół seme afery a na dodatek teraz ich trener podałsię do dymisji :? nie chciałbm być na miejscu kibiców Romy, bo przy takim obrocie sprawy można się po prostu załamać :x Ale naszczescie to nie nasz problem 
- Nadziej
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
No cóz...wyglada na to, ze Roma podaza najlepsza droga do podzielenia losu Fiorentiny sprzed kilku lat
(chociaz dojda do tego w nieco inny, bardziej zalosny sposob
).
Romy nigdy nie lubilem...zawsze za to cenilem wysoko ich rywali zza miedzy...Lazio...miedzy innymi dlatego Roma jest jednym z najbardziej znienawidzonych przeze mnie klubow we Wloszech...moze tylko Inter dotrzymuje im kroku :-D ....sam nie wiem co gorsze 8) .
Specjalnie bym sie nie zmartwil gdyby Roma opuscila czolowke Serie A na wiecej niz jeden sezon (najlepiej duzo wiecej
)...

Romy nigdy nie lubilem...zawsze za to cenilem wysoko ich rywali zza miedzy...Lazio...miedzy innymi dlatego Roma jest jednym z najbardziej znienawidzonych przeze mnie klubow we Wloszech...moze tylko Inter dotrzymuje im kroku :-D ....sam nie wiem co gorsze 8) .
Specjalnie bym sie nie zmartwil gdyby Roma opuscila czolowke Serie A na wiecej niz jeden sezon (najlepiej duzo wiecej
Make friends for life or make hardcore enemies!
- Marezmo
- Juventino
Nie. Chodziło mi o to, że włoski klub z czołówki na pewno ma większe poparcie w zarządach UEFY niż jakikolwiek polski klub i są w związku z tym inaczej traktowane :? Niestety... :?Dionizos pisze:Edit: Chyba, ze Marezmo chodzilo Ci o klub plywacki Sant Lucia Sport Roma.