Mecze towarzyskie

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Bad_Magick

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2004, 20:52

Nie chcialem zakladac nowego tematu, bo ten jest zwiazany z moim pytaniem, ale chcialbym jak najszybciej dostac odpowiedz.

27 lipca, godz. 20:30, Mediolan: Juventus, Milan, Inter (Trofeo Tim)

Czy ktos sie orientuje czy na tym turnieju druzyny te graja w w miare podstawowych skladach ? I jakie sa szanse dostania biletu na ten turniej. Pytam, bo pewnie mialbym mozliwosc wybrania sie na ten turniej i chcialbym wiedziec czy to ma sens(niby wszystko z Juve zawsze ma sens, ale jest tu tez niestety aspekt finansowy). No i jesli ktos wie jak moglbym zalatwic bilety na ten turniej (o ile jeszcze sa) i czy mozna kupic bilet tylko na 1 mecz (podejrzewam ze to droga impreza i nie stac mnie bedzie na caly turniej).

Z gory dziekuje za jakiekolwiek informacje.

TomekW

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2004, 22:00

To jest turniej blyskawiczny i kazdy z meczow trwa 45', wiec wystarczy kupic jeden bilet zeby obejrzec wszystkie 3. Ciezko powiedziec czy beda bilety. Poprzednie edycje rozgrywane byly przy pelnych trybunach. Tym razem jednak turniej odbedzie sie na o wiele wiekszym stadionie. Stad podejrzewam, ze bilety powinny byc osiagalne. Ceny beda pewnie nizsze niz na mecze ligowe, czyli najtanszy bilet bedzie za okolo 8-10 euro. Jesli chodzi o sklady, to tradycyjnie trenerzy dadza zagrac prawie wszystkim graczom i prawdopodobnie beda sie starali wystawic na oba mecze swojego zespolu w miare rowne jedenastki ;) Takze nie ma co sie spodziewac optymalnych skladow, ale na pewno wszystkie gwiazdy zagraja. Kazdy pewnie tylko po 45', bo np dla Milanu bedzie to pierwszy wystep po urlopie ;)

Abbiamo un grande sogno in fondo al nostro cuore
Vedere il grande Milan che vince il Tricolore!
Bad_Magick

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2004, 11:15

Wielkie dzieki za informacje. Tylko kto to widzial zeby we wtorek turniej robic. NO ale coz, os trzeba bedzie wykombinowac. Jeszcze raz dzieki za info.

DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2004, 00:51

A tak ogólnie to co sądzicie o obozie przygotowawczym naszego zespołu? Ja sądze, że bardzo dobrze iż pozostajemy we Włoszech. Ubiegłoroczny wyjazd do USA może i był opłacalny ($) ale na pewno nie kożystny dla zespołu. W tym roku może nie potrzebna była zmiana miejscowości z Valle D'Aosta na Salice Terme, ale to tylko niewielki szczegół. Podoba mi się rozkład innych spotkań, to że nie gramy tylko i wyłącznie z amatorskimi drużynami. Być może drużyny typu Alessandria, Pavia czy Livorno to nie te z najwyższej półki, ale nie są to już drużyny amatorów. Do tego pojedynek z PSG i kilkoma drużynami Serie B.

Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2004, 18:54

Tak samo jak DJ uważam, że bardzo dobrze zrobi im trening, zamiast wyjazdu ponieważ nie będą aż tak zmęczeni... Z drugiej strony troszke żałuje, że nie bedzie ich w tym roku w USA bo własnie ja jade i będe miał przyjemność oglądnięcia kilku meczy z Turnieju Champions World.

Jednak cieszy mnie to, że młodzi mogą potrenować razem ze starszymi, a co za tym idzie podglądnąć ich i "czerpać" wiedzę z ich umiejętności :D Napewno bardzo im się to przyda, zarówno młodszym jak i tym graczom z podstawowego składu.

Dzięki temu obozowi każdy może sprobować swoich sił, a jeżeli złapie jakąś małą kontuzje to jest na miejscu i może jeszcze spokojnie się kurować, a nie martwić turniejami ! Mecze towarzyskie uważam za bardzo dobre, ponieważ przygotowują one całą druzyne do sezonu, piłkarze wiedzą jak się ustawiać i inne sprawy ! Jest to zwłaszcza potrzebne bo przyszedł nowy trener i zapewne będzie chciał przećwiczyć inne niż do tej pory style gry.

A co do meczy towarzyskich i sparingów...Nie wiecie może czy będzie można jakiś zobaczyć w TV ?? Na jakiejś włoskiej stacji telewizyjnej ?? Może chociaż pokażą mecz PSG - Juventus, bo te inne to jak narazie chyba nie były puszczane. Licze oczywiście na to, że puszczą mecze takie jak Juventus-Milan,Inter 8)

P.S Mam jeszcze pytanie ! Czy bedzie można zdobyć brameczki Juventusu strzelone na obozie treningowym w meczach towarzyskich ?? Bardzo bym chciał zobaczyć jakie bramki strzelają :D 8)

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2004, 09:00

wojtom11 pisze: A co do meczy towarzyskich i sparingów...Nie wiecie może czy będzie można jakiś zobaczyć w TV ?? Na jakiejś włoskiej stacji telewizyjnej ?? Może chociaż pokażą mecz PSG - Juventus, bo te inne to jak narazie chyba nie były puszczane. Licze oczywiście na to, że puszczą mecze takie jak Juventus-Milan,Inter 8)
Trzeba to bardzo dokładnie kontrolować. Na razie nic nie jest pewne na 100%. Na Raidue miała być początkowo retransmisja meczu Alessandria - Juventus o 2 w nocy, której ostatecznie nie było. Co do innych meczy to trzeba sprawdzać dokładnie programu typu Rai Sport Sat. PSG - Juventus ma być podobno na Canale 5. Turnieje typu Birra Moretti i Tim Cup są corocznie transmitowane. Jak dotąd odbywało się to za pośrednictwem stacji Rai Uno i wydaje mi się, że nie inaczej będzie i tym razem.
wojtom11 pisze:P.S Mam jeszcze pytanie ! Czy bedzie można zdobyć brameczki Juventusu strzelone na obozie treningowym w meczach towarzyskich ?? Bardzo bym chciał zobaczyć jakie bramki strzelają :D 8)
W przeróżnych wiadomościach sportowych najczęsciej rzadko kiedy podają wyniki meczy towarzystkich, nie mówiąc już o bramkach... Dlatego nie ma co liczyć na bramki z meczy towarzyskich, no chyba, że z wcześniej wymienionych, które byłyby w TV.

Bad_Magick

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2004, 19:52

Po prawie 2 tygodniowych bojach, wydzwananiu na San Siro gdzie nikt nic nie wiedzial, po dzwonieniu po bankach obslugujacych wydawanie biletow wkoncu dzisiaj udalo mi sie dostac upragnione bilety na Trofeo Tim. Dzieki wszystkim za pomoc, szczegolnie uzytkownikowi TomekW.
Ciekawe jak sie spisza 3 glowni pretendenci do tytulu. Wiem, ze to turniej towarzyski, ale mam nadzieje ze i tak zawodnicy zawiaza choc kilka ladnych akcji :wink: .

Jędruś

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2004, 20:07

Te mecze towarzyskie nie będą wcale takie łatwe :shock: , wręcz przeciwnie :wink:, ale sprawdzić się trzeba.

ODPOWIEDZ