Serie A - 2025/26

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 33 razy
Otrzymał podziękowanie: 243 razy

24 maja 2026, 23:06

Wybitny strateg całkiem zamknął sobie już drogę do wielkiego futbolu, chyba nikt normalny już się na tego dziada nie nabierze. Zgruzował Juventus, zgruzował Milan, mam nadzieję że zgruzował też jego fana oldfana/analsona i coś tam jeszcze.
Obrazek
Baczu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

24 maja 2026, 23:11

Poczekaj.
Zaraz De Laurentisowi odbije i go zatrudni, bo jeszcze pod Wezuwiuszem nie widziano łajna serwowanego przez honorowego dawce kału.
Chyba że sam Allegri przejdzie na emeryture, on sam kiedyś mówił że trenerka to dla niego zwyczajna robota i on specjalnie piłką się nie interesuje.
Obrazek
19

Juventino
Juventino
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 28 razy

24 maja 2026, 23:14

Brawo dla Como. Nie ma Włochów jest rozwój.
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 27 razy
Otrzymał podziękowanie: 43 razy

24 maja 2026, 23:41

W ostatnich kolejkach, z tych 4 drużyn walczących o LM, najbardziej na awans zasłużyło Como i Roma, a najmniej Milan. Z porażką Juventusu pogodziłem się tydzień temu, więc dziś cieszę się z porażki wroga, jak na prawdziwego Polaka przystało, byle "somsiad" miał gorzej. Pięknie się sam wyjaśnij łysy oszust, Dyzma trenerki. Prostak Smuda był od niego lepszy, chociaż znał presing i dobrze przygotowywał drużyny pod względem fizycznym i mentalnym.
GIGI Buffon 89

Juventino
Juventino
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

24 maja 2026, 23:59

Do 80 minuty byliśmy na 5 miejscu . Marne pocieszenie ale derby przynajmniej nasze. Ale od 60 minuty nic nie grali. Dosłownie nic.
Como nic nie pokaże w tej LM .. I już widzę jak Włochy bedą mieć 5 miejsc w LM za dwa lata
69 punktów.... Co za wstyd !
Bart985

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 31 razy

25 maja 2026, 00:30

No i koniec. Fajnie?
Mistrzostwo Interu pokazuje, że ten klub ma sukcesy we Włoszech tylko jak nie ma konkurencji. Co nie oznacza bycia bezkonkurencyjnym, ach ta piękna polska mowa. W "26 i "24 zjedli ligę, ale w "25, "23, "22, jak mieli z kim rywalizować? E-e. Ciekawe.

Wicemistrzostwo Napoli? W porządku, w końcu był tam Conte. Swoją drogą przedziwny człowiek. Wygrywa z Juve i odchodzi. Wygrywa z reprą Włoch, znaczy gra na tyle, że po jednym Euro mógłby spróbować MŚ? Nie, odchodzi. W CFC mistrzostwo Anglii i PA - starczy. Inter, Napoli - tak samo. Są jeszcze Totki, ale wiadomo co to za memicznie przeklęty klub, nie mniej rzucając marynarą zostawiał go na CZWARTYM miejscu. W najtrudniejszej lidze świata. Dziwne to jest.

Roma na pace. 3-5-6-6-6... spoko, niech się cieszą.

Como na czwartym i w LM. Fajnie. Ja lubię takie projekty, świeżaczków, ciekawe na jak długo? Swoją drogą Juventus ich przywitał 5:1 w pierwszym sezonie, teraz wyruchali na 4:0 w dwumeczu. Nie są w odstawce już, nie, mogą sobie spacery wybierać? :P

Milan, wiadomo, beka w ch... z wszystkich "ekspertów" telewizyjno-jutubowych co całe życie siedzą w calcio, biorą za to hajs i widzieli w Toskańskim Partaczu mistrza Włoch, "bo z jednym meczem w tygodniu ten genialny taktyk zarządzi ligą" XDXDXDXDXD
Bo nie istniały lata przed tym sezonem, nie istniały, nie.
Ale to, że tzw. dziennikarzy sportowych można wykiwać łatwo to jedno. Ale że podobno jego nazwisko kręci się w okolicach repry Włoch... ja p#$%, wiem że jako Polak, którzy przerobił zyliard selekcjonerów najróżniejszej maści to nie powinienem oceniać innych, ale po prostu no kurde... nie :/ Nie mogę uwierzyć, że to gdzieś krąży.
Nie wyobrażam sobie nawet jak on mógłby przebić porażki z Bośnią i Macedonią. Ale wiem, że jest do tego zdolny. JA to wiem, naprawdę niedzielny kibic na pół gwizdka, bo już teraz nie chce mi się oglądać tyle piłki co jeszcze może 5-6 lat temu.
To oni tam nie wiedzą? W Milanie nie wiedzieli? Zapomnieli dlaczego go wywalili w połowie sezonu poprzednio? Że typ się nie zmienia? :|

No i Juve na szóstym. Było już też siódme grane, więc luz. Klub ma większe potrzeby ogarnięcia się od podstaw niż rozkmina, które miejsce co daje w Europie. W Europie nikt nic nie daje (chyba, że polskim eklapowiczom nabijającym sobie punkty w biedronce i suszącym ryło jaka to "potenga" w rankingu rośnie), z pewnością nie Juve zatem jeszcze 2-3 chude lata i będzie dobrze.
Bo będzie, prawda?
Obrazek
marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 21 razy

25 maja 2026, 07:18

Przestańcie marzyć o wygraniu LE. Wy myślicie że tam grają jakieś ogórki gorsze niż Torino, Udinese, Viola? To nie jest ten Juventus z przed 10 lat. Nie wygramy żadnej LE idę o zakład.

My to zróbmy porządki żebyśmy chociaż na top 4 SA się załapali. Od początku sezonu wiedziałem że tym razem "może się nie udać do top 4", bo inni się wzmocnili, albo trenerami, albo zawodnikami no i wyszło. Teraz czy w zarządzie będą odpowiednie czystki, to najważniejsze obecnie pytanie.

btw. Allegri prawdziwy Juventini, zrobił dla nas co mógł :allegri:
Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 67 razy
Otrzymał podziękowanie: 288 razy

25 maja 2026, 07:47

Paranoja na forum poszła na całego i zaczęło się przerzucanie całości winy na albo trenera albo pojedynczych piłkarzy, a rzeczywistość była i jest znacznie prostsza.
Zacząć trzeba od zarządu bo to co odwalił w szczególności Comolli rzutowało na naszą sytuację. Najpierw przedłużenie Tudora, w momencie gdzie już wtedy Spal był na horyzoncie i o nim się mówiło. Potem zrobienie transferów bardziej naprzeciw niż z trenerem. Następnie zwolnienie Tudora i zatrudnienie Spala, którego można bylo wybrać w lato, no ale dobra lecimy dalej więc mamy już Spala, który oczekuje tylko jednego transferu I co robi zarząd? No oczywiście znowu robi transfery bardziej przeciw niż z trenerem. Sezon idzie dalej i w momencie gdzie wszystko jest jeszcze otwarte to zarząd przedłuża Spala zamiast poczekać. Wspaniałe zarządzanie, a o kontraktach piłkarzy również przedłużanych za szybko i bezsensownie już wspominać nie będę.
Następnie w kolejce winnych są równo piłkarze, trener i kręcenie naszych meczów przez sędziów. Oprócz Kalulu nikt tego sezonu nie zaliczył do udanych, wszystkie transfery kopały się po czole, Vlahović tradycyjnie znika na pół sezonu bo zdrowotnie to już bardziej Milik niż profesjonalny piłkarz, Yildiz po przedłużeniu zniknął i to jeszcze przed nabawieniem się kontuzji z którą później grał, a Locatelli pseudolider swoje statystyki najlepszego piłkarza według Sofascore to może wsadzić sobie gdzieś bo na boisku daje realnie mniej niż chyba Matuidi. O ręczniku w bramce czy wylewach w obronie raz Kellego, a raz Bremera to już nawet nie będę wspominał.
Trener końcówkę zawalił, drużyna siadła nie tylko mentalnie ale też i technicznie grała padake, a w przeciągu całego sezonu nie raz zmiany albo ich brak były niezrozumiałe (w szczególności później kiedy już znał drużynę). Oczywiście bez "pomocy" sędziów to też niemal na pewno bylibyśmy w LM ale o tym to już szkoda gadać bo na to wpływu nikt nie ma.

Dlatego tu podstawą jest wywalenie Comolliego. Te głosy o Conte to nieporozumienie, już pomijając fakt że kręcimy się co roku o te same nazwiska, to Conte przyjdzie zażyczy transferów i napotka Comolliego, który zrobi tyle co wcześniej. Z Comollim u steru nie zmieni się nic, nieważne kto byłby trenerem.
Obrazek
GIGI Buffon 89

Juventino
Juventino

25 maja 2026, 08:24

Nikt chyba tutaj na serio nie uważa, że my jesteśmy na tyle mocni, by wygrać Ligę Europy w przyszłym sezonie.... Ja napewno nie myślę , że ją wygramy... Jeśli dojdziemy do etapu, że udział w LE wyrównał nam straty za brak gry w LM, to będzie dla nas sukces. A tym etapem jest 1/4 finału.

Como w LM ? Jakim cudem, w dwa lata z Serie B do Top 4 ? Fabregas odwalił tam świetną robotę. W przyszłym roku Como może mieć jednak problem z utrzymaniem miejsca w LM...
Milan Allegriego to sfrajerzył. Chyba im wystarczył punkt do bycia w TOP 4... Co więcej od 2 minuty prowadzili....
Roma po meczu z Atalantą wygrała wszystko, ale miłośnicy teorii spiskowych... Mają prawo przyczepić się do ich wygranych z Parmą i Veroną... W meczu z Parmą gol i karny z doliczonego czasu gry nie powinien mieć miejsca, bo przy golu była chamska ręka Marciniego , a karny po faulu, który nie był wystarczający w naszym meczu z Violą z pierwszej rundy do karnego...
Także reasumując cały sezon, był on sfałszowany....
A co do Juventusu?
Jeden Vlahović w niecałe 4 mecze wyjaśnił Jonathana Davida... David nie doszedł nawet do jednego strzału wczoraj...
Nie ma też sensu przeżywać tych meczów... Ta kadra w najważniejszych meczach rundy, które decydowały o przyszłości klubu okazali się frajerami ! Mocarna Verona po spadku urwała punkty tylko Interowi.... Viola, mecz u siebie, a oni kurde przegrywają z presją.... To wczoraj w derbach powinni dowieść to prowadzenie... A wszystko na co ich było stać to petarda Holma w środek bramki przy stanie 2:2...
Tu nie wystarczą dwa lata... A co najmniej 4 na powrót do TOP 4... Wspomniane już Como jest tu wciąż zagadką...
Kamciu

Interista
Interista
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

25 maja 2026, 08:43

Uszczypliwy kibic Interu by powiedział, że taka sytuacja jaka ma miejsce smakuje niczym 3cie trofeum w tym sezonie :prochno:

Zastanawiam się jak brak LM wpłynie na proces odbudowy w obu klubach, bo nie mam wątpliwości, że taka Roma czy Como to w LM będą się bić o awans do końca, co nie wróży niczego dobrego. Z drugiej strony Juve i Milan mają szansę nabić trochę punktów dla Serie A w rankingu w tej LE. Chyba, że uznają to za zbędny problem, czyli ten caly „puchar Sołtysa” - taka wymówka brzmi dobrze 😏
Pazza Inter
rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

25 maja 2026, 12:36

Ktoś mi powie, czy jest jakaś minimalna szansa, że Como z różnych powodów nie zagrałoby w LM mimo wywalczenia TOP 4 ? i za 2 tygodnie okazałoby się, że jednak 5 miejsce daje awans do LM, którego ostatecznie nie zajęliśmy, pozwalając Torino doprowadzić do remisu :D :D

swoją drogą Como będzie grać w LM na San Siro ?

Ps. mam pewną myśl, że remis Milan - Juve 0:0 pogrążył obie drużyny, bo jakby któraś wygrała w tym meczu, to miałaby LM..
Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 39 razy

25 maja 2026, 13:16

Myślę że ten sezon pokazuje kolejny etap staczania się włoskiego futbolu. Można oczywiście zachwycać się Como, ich dosyć romantyczną historią, ale fakt osiągniecia 4 miejsce zawdzięczają jednak głownie nam i Maxowi, a od LM za rok odbijają się pewnie w dosyć wyraźny sposób.

Przeraża mnie natomiast ilość błędnych decyzji sędziowskich, które realnie zmieniły wynik meczów i nie chodzi mi nawet o lamentowanie nad jawnym oszustwem które szczególnie w lutym zostało zastosowane w kierunku Juventusu. Wczoraj oglądając multiligę szczerze współczułem takiemu Cremonese, wiadomo że byli słabsi, wiadomo że pewnie i tak by to nic nie zmieniło, ale ten karny na 3:1 to też było takie podsumowanie tego roku jeżeli chodzi o poziom sędziowania i obdarcie Cremonese z jakichkolwiek marzeń. Przykre to i tyle.
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

25 maja 2026, 14:24

Mieszanie powiewów świeżości z żenadą jaką mamy od lat. W pucharach jak zwykle, ligowo to okresowe utrzymywanie formy z podkładaniem sobie kłód pod nogi. Chcę zapomnieć o tym sezonie jak najszybciej. Totalna stagnacja.
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
woe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 35 razy

25 maja 2026, 15:21

Drużyna sezonu według WhoScored. Dwóch naszych i pół Interu.

Obrazek

Sezon można uznać za historyczny, bo pierwszy raz w historii obie drużyny, Juventus i Milan, nie zakwalifikowały się do Ligi Mistrzów.
Obrazek
Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 67 razy
Otrzymał podziękowanie: 288 razy

26 maja 2026, 09:57

:prochno:
Obrazek
ODPOWIEDZ