Serie A 25/26 (31): JUVENTUS FC 2-0 Genoa

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
ODPOWIEDZ
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 45 razy
Otrzymał podziękowanie: 93 razy

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2026, 20:01

Obrazek

Mecz 31 kolejki Serie A 25/26
JUVENTUS FC - Genoa

MIEJSCE:
Włochy: Allianz Stadium (Turyn) - [41 507] ]

CZAS:
06.04.2026 poniedziałek), godzina 18:00

O PRZECIWNIKU
LIGOWA FORMA
Zwycięstw: 8
Remisów: 9
Przegranych: 13

OSTATNIE MECZE
Obrazek

NAJLEPSZY STRZELEC - Lorenzo Colombo, Ruslan Malinovskyi, Leo Ostigard, Vitinha
Obrazek - 6 bramek w SerieA Obrazek - 5 bramek w SerieA Obrazek - 5 bramek w SerieA Obrazek - 5 bramek w SerieA

NAJLEPSZY ASYSTENT - Aaron Martin, Ruslan Malinovskyi
Obrazek - 5 asyst w SerieA Obrazek - 3 asysty w SerieA

JUVENTUS
LIGOWA FORMA
Zwycięstw: 15
Remisów: 9
Przegranych: 6

OSTATNIE MECZE
Obrazek

NAJLEPSZY STRZELEC - Kenan Yildiz, Jonathan David, Weston McKennie
Obrazek - 10 bramek w SerieA, 1 bramka w LM Obrazek - 5 bramek w SerieA, 2 bramki w LM Obrazek - 4 bramki w SerieA, 4 bramki w LM

NAJLEPSZY ASYSTENT - Kenan Yildiz, Jonathan David, Emil Holm, Weston McKennie
Obrazek - 6 asysty w SerieA, 3 asyst w LM Obrazek - 4 asysty w SerieA, 1 asysta w LM
Obrazek - 4 asysty w SerieA Obrazek - 4 asysty w SerieA

SYTUACJA W TABELI:
Obrazek

SĘDZIA: ?

Ostatnie spotkanie z Genoą

Ostatnie spotkania z Genoą
Obrazek

MECZ NA ŻYWO W TV
ELEVEN SPORTS 1
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2026, 07:30 przez Sila Spokoju, łącznie zmieniany 2 razy.
“Mam względem Luciano olbrzymi szacunek. To naprawdę zabawne, że od czasu do czasu zdarza nam się pokłócić… Ja przy nim w ogóle nie jestem trenerem, pracuję w tym fachu z przypadku…“ - MAX ALLEGRI

Obrazek
GIGI Buffon 89

Juventino
Juventino
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2026, 10:05

Nie bedzie tu zaskoczenia, że po meczu z Genoą liczę , że bedziemy mogli dopisać sobie 3 pkt w tabeli. Tylko wygrana pozwoli się łudzić o Top 4 oraz przybliży do europejskich czwartków od września lub października...

Ostatnio mecze, które gramy w okresie Wielkanocy, nie kończyły się wynikami, po których z większym uśmiechem jedliśmy śniadanie świąteczne.... Ostatnia wygrana to mecz z Fiorentiną (2:1) w 2019 roku.
2021: Torino 2:2
2022 : Bologna1:1
2023 : Bologna 1:1
2024 : Cagiliari 2:2
2025 : Parma 0:1
Hołek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2026, 11:09

Cóż, gdybyśmy grali na wyjeździe to strzelałbym remisik jak nic, a że gramy u siebie.. może być i przegrana. Ogólnie weźmiecie mnie za heretyka i zdrajcę, ale to Como bardziej zasłużyło na grę w LM i nie zależy mi jakoś specjalnie na naszym awansie. Tak tak wiem: "a piniondze, a kto przylezie". Ile już łapiemy się ledwo do tej LM, jakiś piniondz wpada, co roku renesans i odbudowa w lecie i znowu rozpaczliwa walka o 4 miejsce. Żygam tym.
Niektórzy ludzie postrzegają rzeczy w ich naturalnym stanie i zadają sobie pytanie: Dlaczego? Ja marzę o rzeczach, których nigdy nie było i mówię sobie: Dlaczego nie?
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 132 razy
Otrzymał podziękowanie: 52 razy

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2026, 12:02

Po przerwach na mecze reprezentacyjne przeważnie szło nam średnio, więc remis nie będzie żadnym zaskoczeniem. Niemniej brak naszej wygranej w poniedziałkowym spotkaniu będzie oznaczać tyle, że nawet marzenia o grze w LM zostaną nam odebrane.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
GIGI Buffon 89

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2026, 13:12

Hołek pisze: 04 kwietnia 2026, 11:09 Cóż, gdybyśmy grali na wyjeździe to strzelałbym remisik jak nic, a że gramy u siebie.. może być i przegrana. Ogólnie weźmiecie mnie za heretyka i zdrajcę, ale to Como bardziej zasłużyło na grę w LM i nie zależy mi jakoś specjalnie na naszym awansie. Tak tak wiem: "a piniondze, a kto przylezie". Ile już łapiemy się ledwo do tej LM, jakiś piniondz wpada, co roku renesans i odbudowa w lecie i znowu rozpaczliwa walka o 4 miejsce. Żygam tym.
Cóż... Wiele racji. Ostatnie sezony w których w pełni zasłużyli na miejsce w LM to sezony 2022/23 i 2023/24.... Rok temu w maju każdy słusznie mówił, że bardziej Roma powinna być na 4 miejscu. Może poprostu dopada nas rzeczywistość....
W tej kolejce możemy odskoczyć od Romy na 3 pkt.
Była by to wspaniała historia z Milikiem, gdyby w tym meczu w Poniedziałek zagrał i zdobył gola, który pomoże Juve wygrać... Chłopakowi za te lata kontuzji naprawdę się to należy...
Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 68 razy
Otrzymał podziękowanie: 288 razy

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2026, 13:41

Wszyscy dostępni razem z Holmem. Ciekawe jak sytuacja będzie wyglądać po Udine-Como
Obrazek
jfc.8

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2026, 14:31

Distant Dreamer pisze: 06 kwietnia 2026, 13:41 Ciekawe jak sytuacja będzie wyglądać po Udine-Como
Prezent od Udinese. Zremisowali z Como. Trzeba to wykorzystać i dogonić ich na 1pkt
GIGI Buffon 89

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2026, 15:10

Udinese zremisowało z Como 0:0 i jest szansa, że po meczu z Genoą będziemy na punkt do TOP 4. Ogólnie, jeśli Juventus wygra , to ta kolejka może być pod nas... Do 17 trzymajmy kciuki za Lecce, by coś dzisiaj zapinktowało....
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2026, 17:38

Jest szansa do zmniejszenia dystansu, a ten impotenta wystawia na szpicy, ja cie pier…
del_aleksander

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2026, 20:06

Ależ bryndza w drugiej połowie, dałbym jeszcze w szatni trenerowi kontrakt na 5 lat i 10 baniek :prochno:
YouCantCMe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2026, 20:11

Pierwsza połowa na plus, ale w drugiej to wyglądało jakby Dyzma dalej był na ławce :allegri:
Mecz do zapomnienia, ważne 3 punkty i odrobienie strat do top 4
Niestety skuteczność dalej szwankuje, bo taki burger mógł mieć w tym meczu hat-tricka :prochno:
Nawet niezłe wejście Mylika
Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 74 razy
Otrzymał podziękowanie: 27 razy

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2026, 20:36

Należy docenić to co zrobił Di Gregorio, bo w tamtym momencie drużyna rozpadała się na kawałeczki.
Trudno to wyjaśnić. Pewnie w przeciągu 90 minut musi przyjść słabszy moment, ale serio musimy prezentować karne z powietrza?
Inna sprawa że w tamtym momencie mogło być już 4-5:0. Duecik Cziko-Makeni, delikatnie mówiąc, nie imponował skutecznością.
Spalletti to dziwny typ. Pracuje dwa tygodnie z Milikiem i Vlaho a potem wystawia Davida, który wraca z kadry.
Zwycięstwo najważniejsze i to już koniec ogórkowej serii. W Bergamo będzie ciężko. Rywal w zasięgu, ale w Lecce wyglądali jednak solidniej od naszych. Mam nadzieję że Inter nie podłoży się w Como.
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 45 razy
Otrzymał podziękowanie: 93 razy

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2026, 20:54

I o tym właśnie wielokrotnie mówiłem. W takich meczach zawsze brakowało nam tego czegoś co nas uratuje. W ubiegłych latach często był to Buffon, później Szczęsny.

Dzisiaj brawa dla Di Gregorio, bo gdyby wpuścił tego karnego to pewnie meczu byśmy nie wygrali.
“Mam względem Luciano olbrzymi szacunek. To naprawdę zabawne, że od czasu do czasu zdarza nam się pokłócić… Ja przy nim w ogóle nie jestem trenerem, pracuję w tym fachu z przypadku…“ - MAX ALLEGRI

Obrazek
GIGI Buffon 89

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2026, 20:54

Bardzo cieszą 3 punkty, zmniejszenie do 1 pkt dystansu do TOP 4 również. Pierwsza połowa była bardzo dobra, w drugiej było dużo stresu, bo każdy pamiętał, że Di Gregorio potrafi puścić w prostej sytuacji gola, ale dzisiaj zagrał bardzo dobrze i obronił karnego i mega trudną dobitkę. Za dzisiaj ogromne brawa dla niego. Za tydzień w Bergamo jego pewna gra będzie potrzebna by cokolwiek z puli punktów wywieść do Turynu...

Ktoś wyżej narzekał na wystawienie Davida od pierwszej minuty... Chłop przyjechał z reprezentacji, w której podbudował się mentalnie strzelonymi golami, a Spal dzisiaj miał do wyboru Bogę, którego gra w meczu z Sassuolo na szpicy nie wiele dała, Vlahovicia, do którego sam na konferencji to przyznając, miał wątpliwości i Milika, cudem do gry w Serie A przywróconego, który dwa tygodnie temu zagrał nieco ponad 10 minut po 2 latach wizyt u lekarzy... To kogo miał dać na środek ataku, jak nie właśnie Davida ??
Elohi

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2026, 21:33

Spal w drugiej połowie robił wszystko by nie pomóc drużynie. Trzech środkowych pomocników z kartką dograło do końca. Loca kilkukrotnie unikał faulu, bo gral z żółtkiem. Aż prosiło się by wpuścić Bogę za słabego dzisiaj Yildiza. Podejrzewam, że spokojnie zdążyłby wykreować okazję do strzelenia bramki.

Brawa dla DiGre, uratował chłop ten mecz.
""Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta""
ODPOWIEDZ