Serie A - 2025/26

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
VVujek

Interista
Interista
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 17 lutego 2026, 18:38

Tak jak pisałem wcześniej tylko rzetelne statystyki wszystkich zespołów SerieA mogą dać pole do dyskusji w temacie błędów sędziowskich. Bez tego to puste gadanie, tego ciągną za uszy, tego okradają...
Forza Inter
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 17 lutego 2026, 19:31

VVujek pisze: 17 lutego 2026, 18:38 Tak jak pisałem wcześniej tylko rzetelne statystyki wszystkich zespołów SerieA mogą dać pole do dyskusji w temacie błędów sędziowskich. Bez tego to puste gadanie, tego ciągną za uszy, tego okradają...
Wirtualną tabelę zdaje się, że ktoś ciągle robi, ale straciło to popularność. Widać albo nie było pod tezę albo było totalnie randomowe <-- akurat taki stan ja pamiętam, że było randomowo i nie pod tezy kibiców.
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
woe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 31 razy

Nieprzeczytany post 27 lutego 2026, 21:43

Luty można podsumować znakiem wypiętej pupy.
Obrazek

Kalendarz na MARZEC gwarantuje, że nie przegramy w nim więcej meczów niż w lutym.

Obrazek
Obrazek
Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 55 razy
Otrzymał podziękowanie: 256 razy

Nieprzeczytany post 05 marca 2026, 00:49

🤔
Obrazek
Mateys

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 22 razy
Otrzymał podziękowanie: 54 razy

Nieprzeczytany post 05 marca 2026, 10:42

Distant Dreamer pisze: 05 marca 2026, 00:49
🤔
No co? Wszystko jest ok. Wszystko jest dobrze. Dobry przekaz leci.

"VAR naprawił tę skorumpowaną przez Juventus ligę i teraz nareszcie dobrzy i sprawiedliwi nie są dymani na decyzjach sędziowskich, a szuje i kanciarze są weryfikowani"

Z wywiadu z przypadkowym, losowym kibicem Giuseppe M. z Mediolanu.
GIGI Buffon 89

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 05 marca 2026, 18:42

Mateys pisze: 05 marca 2026, 10:42
Distant Dreamer pisze: 05 marca 2026, 00:49
🤔
No co? Wszystko jest ok. Wszystko jest dobrze. Dobry przekaz leci.

"VAR naprawił tę skorumpowaną przez Juventus ligę i teraz nareszcie dobrzy i sprawiedliwi nie są dymani na decyzjach sędziowskich, a szuje i kanciarze są weryfikowani"

Z wywiadu z przypadkowym, losowym kibicem Giuseppe M. z Mediolanu.
Ale bylibyśmy teraz punkt za Interem i nie mal.pewni kolejnych 60 milionów plus z LM... A tak statystyczny Kowalski z mediów wyciągnie wnioski... Juventus jest słaby, VAR jest super, a prawda jest taka,że gdyby drukokarze z gwizdkami i w sali VAR juz o pajacach z gwizdkani z Uefa na każdy mecz Juventusu w LM już nie wspominając, to Juventus byłby w trakcie znacznie lepszego sezonu...
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 121 razy
Otrzymał podziękowanie: 44 razy

Nieprzeczytany post 08 marca 2026, 20:54

Póki co nie ma co się podniecać dzisiejszą porażką Romy, bo wciąż (podobnie jak Como są przed nami w tabeli) i trzeba będzie spiąć poślady, gdyż teraz każdy punkt jest na wagę złota (czytaj kasy z kwalifikacji do LM) i nie ma miejsca na pomyłki ze słabszymi ekipami, a ponadto trzeba wreszcie zacząć wygrywać na wyjazdach. Patrząc na terminarz Juve i naszych bezpośrednich rywali, to chyba najtrudniejszy ma Atalanta.
Atalanta ma następujące mecze: Inter (W), Verona (D), Lecce (W), Juve (D), Roma (W), Cagliari (W), Genoa (D), Milan (W), Bologna (D), Fiorentina (W).
Roma też ma dość ciężki "rozkład": Como (W), Lecce (D), Inter (W), Pisa (D), Atalanta (D), Bologna (W), Fiorentina (D), Parma (W), Lazio (D), Verona (W).
Como mierzy się kolejno z: Roma (D), Pisa (D), Udinese (W), Inter (D), Sassuolo (W), Genoa (W), Napoli (D), Verona (W), Parma (D), Cremonese (W).
Juve gra następujące spotkania: Udinese (W), Sassuolo (D), Genoa (D), Atalanta (W), Bologna (D), Milan (W), Verona (D), Lecce (W), Fiorentina (D), Torino (W). Niestety, ale wielce prawdopodobne, że o LM będziemy walczyć do ostatniej kolejki i rezultat derbów może być decydujący.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
GIGI Buffon 89

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 marca 2026, 09:53

Po derbach Mediolanu. Jedyni uczciwi , będą mieć argument, że sędziowie w ich meczach też drukują...
Ale w ich przypadku Gravina im odda to przez następne 10 kolejek sezonu i jesienią następnego....
Wyniki, oprócz Como , tej kolejki są dla nas korzystne i oby tak do końca sezonu.
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 45 razy

Nieprzeczytany post 09 marca 2026, 10:09

Wydaje mi się, że bardziej korzystna byłaby porażka Milanu niż jego wygrana więc nie tylko Como...

Z mentalnego punktu widzenia nam najbardziej pasowałby jednak remis Como z Romą bo byśmy wskoczyli na 4 miejsce przy naszej jednoczesnej wygranej i to oni oglądaliby nasze plecy i musieli czekać na potknięcia a nie odwrotnie.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
GIGI Buffon 89

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 marca 2026, 10:16

Maly pisze: 09 marca 2026, 10:09 Wydaje mi się, że bardziej korzystna byłaby porażka Milanu niż jego wygrana więc nie tylko Como...

Z mentalnego punktu widzenia nam najbardziej pasowałby jednak remis Como z Romą bo byśmy wskoczyli na 4 miejsce przy naszej jednoczesnej wygranej i to oni oglądaliby nasze plecy i musieli czekać na potknięcia a nie odwrotnie.
Na dłuższą metę... Wygrana Milanu spowodowała, że Inter uzbiera 100 punktów na koniec sezonu.

Remis Como i Romy i nasza wygrana jest tym co chcemy widzieć w niedzielę o 23.
B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 42 razy

Nieprzeczytany post 09 marca 2026, 10:19

Oczywiście, że zwycięstwo Interu byłoby dla nas korzystniejsze. Nie oszukujmy się, oni i tak tytułu nie przegrają. Za to gdyby wczoraj wygrali, my tracilibyśmy do Milanu 7 pkt. i przy dobrych wiatrach byłoby to dla nas do odrobienia. Inaczej rzecz ujmując - w naszym zasięgu mogło być drugie miejsce, teraz należy raczej myśleć o maksymalnie trzecim.
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 121 razy
Otrzymał podziękowanie: 44 razy

Nieprzeczytany post 09 marca 2026, 10:38

@Maly
B@rt pisze: 09 marca 2026, 10:19 Oczywiście, że zwycięstwo Interu byłoby dla nas korzystniejsze. Nie oszukujmy się, oni i tak tytułu nie przegrają. Za to gdyby wczoraj wygrali, my tracilibyśmy do Milanu 7 pkt. i przy dobrych wiatrach byłoby to dla nas do odrobienia. Inaczej rzecz ujmując - w naszym zasięgu mogło być drugie miejsce, teraz należy raczej myśleć o maksymalnie trzecim.
Nie do końca jest to prawdą. Akurat paru naszych bezpośrednich rywali o 4 miejce (a rzeczywistość jest taka, że póki co co walczymy właśnie o taką lokatę, a nie o 2 czy 3 miejsce) jeszcze zmierzy się z Interem i póki ekipa Chivu nie ma zapewnionego Scudetto to będą musieli poważnie podejść do tych meczów, a tak mogliby odpuścić np. Atalancie. Zresztą chcemy się zakwalifikować do LM, to skupmy się na sobie, przestańmy wreszcie tracić punkty z dołem tabeli i poprawmy się w meczach wyjazdowych, bo teoretycznie terminarz mamy chyba łatwiejszy niż Roma, Atalanta i Como.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 42 razy

Nieprzeczytany post 09 marca 2026, 10:52

Ja jednak nie do końca wierzę w ten mit o jakimś odpuszczaniu meczów przez Inter. Często właśnie tym, co pozwala wygrywać, jest zwykły luz i brak presji, bo to ona potrafi mieszać w głowie. Także nie zakładałbym, że Inter nagle zacząłby się przewracać o własne nogi, gdyby poczuł się zbyt komfortowo. Dotychczas nic takiego nie miało miejsca i raczej nic nie wskazywało na to, że nagle coś się zmieni. Wczorajszy wynik moim zdaniem też żadnego przełomu tu nie spowoduje.

Oczywiście masz rację, że powinniśmy się skupić na sobie i przede wszystkim na to liczę, bo tak naprawdę mamy swój los w swoich rękach. Nie zmienia to faktu, że gdyby Milan zaczął "równać w dół", to tak naprawdę zwiększałoby nasze szanse na osiągnięcie celu, jakim jest kwalifikacja do LM, bo zwiększałoby pulę kandydatów do znalezienia się poza top 4. A tak robi nam się jazda w trzech prędkościach - Inter odjechał peletonowi i pozostało mu jedynie zarządzanie tą przewagą, potem Milan z Napoli (oni jeszcze wydają mi się do capnięcia), a za ich plecami my, Como, Roma i Atalanta walczymy o to, komu LM, a komu drugi i trzeci sort.
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 45 razy

Nieprzeczytany post 09 marca 2026, 11:05

Milan w przeciwieństwie do Napoli ma trudny terminarz i prędzej wierzyłbym w odrobienie 7pkt do Milanu niż 6 do Napoli. 10 to już jednak dużo na tym etapie sezonu nawet mając mecz bezpośredni.

To czy Inter by odpuszczał... nie wiem, możliwe że mając już zapewnionego mistrza ostatnie 3-4 kolejki by zagrali na luzie ale oni w ostatnich 6 nie mają nikogo walczącego o LM. Także ta teoria wydaje się trochę jednak czysto teoretyczna bo nikt nie raczej odpuści meczu na 7 kolejek przed końcem.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
ODPOWIEDZ