Serie A - 2025/26
- Forzaa
- Juventino

- Podziekował: 1 raz
Inter prowadzi z Napoli. Tak się zastanawiam - co dla nas w tym meczu byłoby najlepsze? Do Interu brakuje więcej, tylko czy my ich chcemy jeszcze gonić, a przynajmniej na tym etapie? Porażka Napoli trochę nas zbliży do 4. miejsca. Wiem, że jedni i drudzy mają zaległe mecze. Wy za jakim wynikiem jesteście?
- Marcin890124
- Juventino

- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 60 razy
Narazie remis i niech tak się skończy. Trzeba grać swoje i nie patrzeć na innych a jak wyniki będą to można o scudetto powalczyć.
- del_aleksander
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Serio, wierzysz w scudetto? Jak będzie top3 to będę się cieszył, dlatego dla mnie niech jednak Chivu sobie wygra, a perukarz niech traci punkty.Marcin890124 pisze: ↑11 stycznia 2026, 21:50 Narazie remis i niech tak się skończy. Trzeba grać swoje i nie patrzeć na innych a jak wyniki będą to można o scudetto powalczyć.
- Maly
- Juventino

- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 40 razy
Max powiedział, że zdobędziemy jeszcze 50pkt więc dlaczego nie? 
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Volto
- Juventino

- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 59 razy
Panowie, na ziemię. Trzeba liczyć na załapanie się na 4te miejsce, przy okazji kibicując wszystkim włoskim drużynom w pucharach, żeby SA dociągnęła bonusową piątą lokatę...
Zamiast patrzeć na Mediolan czy Neapol, powinniśmy obserwować Rzym i Bergamo, smutne wiem...
Zamiast patrzeć na Mediolan czy Neapol, powinniśmy obserwować Rzym i Bergamo, smutne wiem...
- Crunny
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Sam byłem za tym, żeby dać Tudorowi szansę w sezonie 2025/26, ale z perspektywy czasu uważam, że gdyby Spalletti przyszedł latem i przepracował cały sezon przygotowawczy, to dzisiaj bylibyśmy liderem albo byli co najwyżej 1-2 punkty za Interem zakładając, że wygrają zaległy mecz.
Wiem, że Luciano miał dużo łatwiejszy terminarz, ale w sezonie 2025/26:
- Tudor miał śr. pkt na mecz 1,50 w 8 meczach (w tym przeciwko Interowi, Atalancie, Milanowi, Como, Lazio)
- Spalletti ma śr. pkt na mecz 2,18 w 11 meczach (w tym przeciwko Napoli, Bologni, Romie)
Luty, a wraz z nim seria Lazio, Inter, Como, Roma zweryfikują, czy możemy liczyć na cokolwiek więcej niż 3-4. miejsce.
Tak jak pisałem wcześniej: dać Spallettiemu to, czego chce w trakcie styczniowego okienka, bo to pierwszy trener od dawna, który z każdym miesiącem ma wyraźną tendencję wzrostową zamiast spadkowej. I chyba pierwszy trener od czasów Conte, który poprawia jednocześnie punktowanie + styl (wiadomo, do ideału jeszcze daleko, ale poprawa jest).
Wiem, że Luciano miał dużo łatwiejszy terminarz, ale w sezonie 2025/26:
- Tudor miał śr. pkt na mecz 1,50 w 8 meczach (w tym przeciwko Interowi, Atalancie, Milanowi, Como, Lazio)
- Spalletti ma śr. pkt na mecz 2,18 w 11 meczach (w tym przeciwko Napoli, Bologni, Romie)
Luty, a wraz z nim seria Lazio, Inter, Como, Roma zweryfikują, czy możemy liczyć na cokolwiek więcej niż 3-4. miejsce.
Tak jak pisałem wcześniej: dać Spallettiemu to, czego chce w trakcie styczniowego okienka, bo to pierwszy trener od dawna, który z każdym miesiącem ma wyraźną tendencję wzrostową zamiast spadkowej. I chyba pierwszy trener od czasów Conte, który poprawia jednocześnie punktowanie + styl (wiadomo, do ideału jeszcze daleko, ale poprawa jest).
Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- Volto
- Juventino

- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 59 razy
No i luty nas zweryfikuje, zrobi to też ze Spalettim. Z jednej strony nie uciągnie tego jedną jedenastką i powinniśmy oczekiwać zmian, z drugiej rotacja oznacza drastyczny spadek jakości, niestety nasza ławka nie dojeżdża i to dość mocno.
Dlatego z Atalantą bym go nie winił za głębokie rezerwy i nawet porażkę.
Dlatego z Atalantą bym go nie winił za głębokie rezerwy i nawet porażkę.
- jfc.8
- Juventino

- Sila Spokoju
- Juventino

- Podziekował: 40 razy
- Otrzymał podziękowanie: 78 razy
Terminarz dla nas tragiczny. Od 5 lutego do 1 marca czyli w 25 dni rozegramy 7 spotkań z czego łatwych nie będzie, a zwieńczeniem będzie 1 marca mecz z Romą.
Mam gdzieś Puchar Włoch w tym sezonie, ważniejsze są punkty w lidze i wygranie dwumeczu z Galatą jak najmniejszym nakładem sił.
Po dobrym grudniu i styczniu liczę na wygraną z Lazio, remis z Interem, przejście Galaty, wygraną z Como (musimy się zrewanżować) i ewentualny podział punktów z Romą.
Mecz z Atalantą w CI imo powinniśmy totalnie olać z myślą, że jak się uda to się uda, a jak nie to też nic się nie dzieje.
Jeśli damy radę zrobić to co powyżej napisałem to będę ukontentowany na chwilę obecną.
Spallletti ostatnimi meczami postawił sobie dość wysoko poprzeczkę względem poprzednich 4 sezonów dlatego też apetyt urósł.
Mam gdzieś Puchar Włoch w tym sezonie, ważniejsze są punkty w lidze i wygranie dwumeczu z Galatą jak najmniejszym nakładem sił.
Po dobrym grudniu i styczniu liczę na wygraną z Lazio, remis z Interem, przejście Galaty, wygraną z Como (musimy się zrewanżować) i ewentualny podział punktów z Romą.
Mecz z Atalantą w CI imo powinniśmy totalnie olać z myślą, że jak się uda to się uda, a jak nie to też nic się nie dzieje.
Jeśli damy radę zrobić to co powyżej napisałem to będę ukontentowany na chwilę obecną.
Spallletti ostatnimi meczami postawił sobie dość wysoko poprzeczkę względem poprzednich 4 sezonów dlatego też apetyt urósł.
“Mam względem Luciano olbrzymi szacunek. To naprawdę zabawne, że od czasu do czasu zdarza nam się pokłócić… Ja przy nim w ogóle nie jestem trenerem, pracuję w tym fachu z przypadku…“ - MAX ALLEGRI

- GIGI Buffon 89
- Juventino

Terminarz ciężki, ale mam cichą nadzieję, że w wygramy wszystkie te mecze, które przed nami. Jeśli udałoby się to zrobić, to po meczu z AS Roma, będziemy naprawdę blisko naszego celu. W 1/8 LM jak trafimy na Liverpool, to szansa na awans jest znikoma.... Ewentualny awans w CI da nam realną szansę na finał i zysk w księgach, bo awansujemy do SCI... Liczę, że moje ciche nadzieje na udany sezon się spełnią... 
- jfc.8
- Juventino

To już gdzieś jest to ustalone? Po ewentualnym wygranym dwumeczu z Galatą będzie Liverpool? Z tych meczy lutowych, które przed nami w Serie A najbardziej licze na wygraną z merdami.GIGI Buffon 89 pisze: ↑02 lutego 2026, 19:13 W 1/8 LM jak trafimy na Liverpool, to szansa na awans jest znikoma....
- YouCantCMe
- Juventino

- Podziekował: 3 razy
Po przejściu Turków trafiamy na Liverpool lub TottenhamGIGI Buffon 89 pisze: ↑02 lutego 2026, 19:13 W 1/8 LM jak trafimy na Liverpool, to szansa na awans jest znikoma....
- GIGI Buffon 89
- Juventino

Patrzę na terminarz na najbliższe dni i dlaczego Juventus mecz z Interem na wyjeździe musi grać w sobotę, a nie w piątek? Dlaczego nasi o to nie poproszą?
Osobna sprawa, to kartki w meczu z Parmą... Coś mi mówi, że były one pokazane pochopnie. Czyżby znów nam Lega Calcio rzucała kłody pod nogi ?
Osobna sprawa, to kartki w meczu z Parmą... Coś mi mówi, że były one pokazane pochopnie. Czyżby znów nam Lega Calcio rzucała kłody pod nogi ?