Mercato (LATO 2025) DYSKUSJA
- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 49 razy
- Otrzymał podziękowanie: 15 razy
Ogółem nie wiem co mam myśleć o tym mercato. Wczorajsze ruchy na papierze wyglądają pozytywnie, cieszy mnie zwłaszcza to, że odpuściliśmy ten chory deal z RKM. Jednak ciężko nie zauważyć, że kolejny raz kupujemy co się trafi, nie myśląc o tym na jakich pozycjach mamy największe braki. O ile ofensywa, zwłaszcza z wczorajszymi ruchami wygląda przynajmniej na papierze bardzo dobrze, tak już, gdzie indziej jest lepiej lub gorzej. Pomoc na papierze nie wygląda najgorzej, problem w tym, że Koop i Loca zawodzą. Na wahadłach dramat, Cambiaso bez formy, a pomysł z Kalulu na wahadle przemilczę, bo to przebiło nawet niektóre wymysły Allegriego. Nie mamy wahadłowych, a Tudor z uporem maniaka na siłę będzie forsował formację 3-4-2-1. Obrona na szczęście wzmocniona Bremerem, ale poza nim reszta zawodników już budzi obawy.
Jak na możliwości finansowe, to dramatyzował nie będę, cudów się zrobić nie dało, martwi mnie tylko dalsze zafiksowanie na próbie ratowania jednej formacji, a olewaniu innych, jak to u nas trwa już od kilku lat. Zobaczymy jak nowe nabytki sprawdzą się w praktyce, bo rok temu też na papierze było obiecująco, a wyszło finalnie jak wyszło.
Jak na możliwości finansowe, to dramatyzował nie będę, cudów się zrobić nie dało, martwi mnie tylko dalsze zafiksowanie na próbie ratowania jednej formacji, a olewaniu innych, jak to u nas trwa już od kilku lat. Zobaczymy jak nowe nabytki sprawdzą się w praktyce, bo rok temu też na papierze było obiecująco, a wyszło finalnie jak wyszło.

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Ja mam też taką tegorię, że nasz zarząd nie do końca ufa Tudorowi.
Świadczy o tym międyz innymi kontrakt tylko do 2027, więc latem 2026 albo znowu go przedłużymy albo odchodzi. Dlatego nie sprowadzamy mu typowych wahadłowych czy środkowych obrońców do gry 3-ką, bo być może za rok przyjdzie trener preferujący 4-3-3 albo 4-2-3-1 i będą oni zbędni.
Uważam, że sam awans do LM może nie wystarczyć, aby Tudor został z nami na dłużej, jeśli latem 2026 na rynku dostępny będzie jakiś dobry trener w naszym zasięgu, a w roku MŚ zwykle dochodzi do sporych przetasowań wśród trenerów + Conte w mało którym miejscu wytrzymał dłużej niż 2 sezony.
Tudor potrzebuje zająć miejsce na podium + w miarę korzystnie zaprezentować się w LM, co z taką kadrą wcale łatwe nie będzie, bo wystarczy 1 kontuzja Bremara czy Thurama (odpukać!) i ich formacje leżą. Rezultat z sezonu 2024/25 (4. miejsce w Serie A i awans do 1/16 LM) moim zdaniem nie utrzymają Tudora u steru.
Świadczy o tym międyz innymi kontrakt tylko do 2027, więc latem 2026 albo znowu go przedłużymy albo odchodzi. Dlatego nie sprowadzamy mu typowych wahadłowych czy środkowych obrońców do gry 3-ką, bo być może za rok przyjdzie trener preferujący 4-3-3 albo 4-2-3-1 i będą oni zbędni.
Uważam, że sam awans do LM może nie wystarczyć, aby Tudor został z nami na dłużej, jeśli latem 2026 na rynku dostępny będzie jakiś dobry trener w naszym zasięgu, a w roku MŚ zwykle dochodzi do sporych przetasowań wśród trenerów + Conte w mało którym miejscu wytrzymał dłużej niż 2 sezony.
Tudor potrzebuje zająć miejsce na podium + w miarę korzystnie zaprezentować się w LM, co z taką kadrą wcale łatwe nie będzie, bo wystarczy 1 kontuzja Bremara czy Thurama (odpukać!) i ich formacje leżą. Rezultat z sezonu 2024/25 (4. miejsce w Serie A i awans do 1/16 LM) moim zdaniem nie utrzymają Tudora u steru.
Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- marcinek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Panowie warto zaznaczyć że Comolli zrobił transfery:
Zhegrova
Openda
Joao Mario
David
w przybliżeniu jednym Dogulasem Luizem (55mln).
Przypomina mi to bardziej działania typu Marotta niż Giuntoli czy Paraticiego, oby ten nasz dyrektor się sprawdził, bo mam wrażenie że on jest najważniejszy w tej układance. Nie liczę na więcej niż awans do LM w tej edycji, ale z dobrym dyrektorem (oby się Comolli takim okazał), za 2 lata można wrócić do walki o Serie A.
Zhegrova
Openda
Joao Mario
David
w przybliżeniu jednym Dogulasem Luizem (55mln).
Przypomina mi to bardziej działania typu Marotta niż Giuntoli czy Paraticiego, oby ten nasz dyrektor się sprawdził, bo mam wrażenie że on jest najważniejszy w tej układance. Nie liczę na więcej niż awans do LM w tej edycji, ale z dobrym dyrektorem (oby się Comolli takim okazał), za 2 lata można wrócić do walki o Serie A.
Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 30 razy
- Otrzymał podziękowanie: 104 razy
Hiszpanie piszą że nie od występów a od minut będzie zależał.
Włosi i Romano wcześnie pisali że od występów

Jedyne co znalazłem to losowe źródła że niby występy 15-20 a minut minimum 1000.
Ale zaznaczam że to bardzo słabej jakości źródła.
- Tab
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Openda ma statystyki milion razy lepsze , niż wielki talent Sesko. Do tego na boisku wygląda, jak powinien wyglądać, nie jak karykatura. Jak dla mnie, to może być jeden z lepszych transferów ostatnich lat. Jeśli utrzyma niemiecki poziom, to poproszę.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 87 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Niestety, ale mam przeczucie, że zarówno Nico Gonzalez jak i Douglas Luiz wrócą do Juve za rok i znów będziemy się z nimi bujać. Ponadto w miejsce Argentyńczyka ściągnęliśmy Zhegrovę (który również ma regularne problemy ze zdrowiem), więc dojdzie nam kolejny problem. Nie wiem czy nie lepiej było zostawić Nico (mimo, że chłop jest przeciętny i chorowity), a dzięki temu zaoszczędzić te około 15 mln €.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Viking
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Jak szedl do PSG to liczyłem na jego transfer. Teraz za drogi bajer, Di Gregorio meczów nie zawala. A Dolar pewnie spiewa dziś stawki na poziomie Vlaho
“But merely being tradition does not make something worthy, Kadash. We can’t just assume that because something is old it is right.”
Dalinar Kholin
Dalinar Kholin
- marlo_Juventus
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Niech śpiewa. Między nim a Di Gre nie ma takiej przepaści umiejętności żeby tyle mu płacić. Chyba jedynie medialna. Na lini obaj świetni. Natomiast Di Gre zdecydowanie lepiej gra nogami.
- Marcin890124
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 53 razy
Brazola mamy napewno z głowy.dimebag11 pisze: ↑02 września 2025, 18:36 Niestety, ale mam przeczucie, że zarówno Nico Gonzalez jak i Douglas Luiz wrócą do Juve za rok i znów będziemy się z nimi bujać. Ponadto w miejsce Argentyńczyka ściągnęliśmy Zhegrovę (który również ma regularne problemy ze zdrowiem), więc dojdzie nam kolejny problem. Nie wiem czy nie lepiej było zostawić Nico (mimo, że chłop jest przeciętny i chorowity), a dzięki temu zaoszczędzić te około 15 mln €.
“Drogi Juventusu i Douglasa Luiza rozchodzą się” – tymi słowami żegna Brazylijczyka komunikat na stronie Starej Damy. Informuje on, że pomocnik został wypożyczony z obowiązkiem wykupu do angielskiego Nottingham Forest