Serie A 24/25 (28): JUVENTUS FC 0-4 Atalanta

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
piterjuve

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 09 marca 2025, 22:32

Gdyby ktoś myślał, że szczyt kompromitacji już został osiągnięty, to się grubo pomylił. Co więcej, śmiem twierdzić, że to nie jest koniec upokarzania nas kibiców przez obecnych przegrywów Juve, nadejdą kolejne.
Dwa miesiące temu i później jeszcze kilka razy pisałem, że nie ma nadziei z tym trenerem i z tym podejściem....niestety.

Mateys

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 28 razy

Nieprzeczytany post 09 marca 2025, 22:43

kathumax

Juventino
Juventino
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 marca 2025, 22:43

Motta out, natychmiast. Za niego w sumie ktokolwiek. gorzej nie będzie.

Marcin890124

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 45 razy

Nieprzeczytany post 09 marca 2025, 22:46

lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 09 marca 2025, 22:46

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 184 razy

Nieprzeczytany post 09 marca 2025, 22:47

Nie sądziłem, że ktoś poza Allegrim jest zdolny do najbardziej żenujących kart w historii klubu ale się myliłem. Ten peerdolonyy wuefista przeszedł samego siebie a może i nie, w każdym razie Allegriemu może pałę robić. Na śmietnik z tym jełopem natychmiast, porażka z Empoli na własnym stadionie w CI a teraz gwałt przez Atalantę. Z tego klubu zostały zgliszcza, dziadek Ferrero i Scanavino nieobecnie, mają w dupie co się dzieje, Agnelli wróć, please...

Obrazek
Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 39 razy

Nieprzeczytany post 09 marca 2025, 22:52

MRN pisze: 09 marca 2025, 22:47 Nie sądziłem, że ktoś poza Allegrim jest zdolny do najbardziej żenujących kart w historii klubu ale się myliłem. Ten peerdolonyy wuefista przeszedł samego siebie a może i nie, w każdym razie Allegriemu może pałę robić. Na śmietnik z tym jełopem natychmiast, porażka z Empoli na własnym stadionie w CI a teraz gwałt przez Atalantę. Z tego klubu zostały zgliszcza, dziadek Ferrero i Scanavino nieobecnie, mają w dupie co się dzieje, Agnelli wróć, please...
Zachorowaliśmy na dżumę, a ten prosi o cholerę raz jeszcze :prochno:

W sumie zamiana jednego zidiociałego sytemu zarządzania na poprzedni równie "udolny" byłby w stylu tego klubu, z bohomazem zamiast herbu...

19

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 09 marca 2025, 22:54

Najlepsze podsumowanie kondycji naszego klubu

hara

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 09 marca 2025, 23:01

Capo di tutti capi
Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 79 razy

Nieprzeczytany post 09 marca 2025, 23:02

2 agentów zniszczenia pięknie nas pogrążyło. Oj coś czuje że z tych wybitnych rządów będziemy się długo wygrzebywali bo tu trzeba zmiany nie tylko trenera ale też DSa i całego zarządu + części piłkarzy.
Interowiec pewnie wyjdzie i po meczu powie korpogadkę że jest nam wstyd a ogólnie to zły sędzia dał karnego który zaważył o wyniku spotkania bo przecież do karnego graliśmy wybitnie i szliśmy po scudetto :prochno:

Anelson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 16 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 09 marca 2025, 23:06

Juventus został boleśnie wyjaśniony. Nawet Westonowi styki popaliło z tymi łapami w polu karnym mimo iż to nasz najbardziej skuteczny i wszechstronny pomocnik robiący mnóstwo potężnej roboty. Yildiz nie istnieje. Ta piętko-asysta flaka to było z kosmosu. Nico to dramat. Cały Juventus dosłownie schowany do kieszeni. Zero pomysłu. I moje przemyślenie na koniec.
Ok. 70% posiadania piłki i 0:4 to idealne podsumowanie wszystkich moich anty-mottowych wywodów i tego Mediolańskiego pomiotu rodem z Barcelony. Motta sam się tym meczem wyjaśnił i jego gówno-sposob gry w piłkę. Chłop jest żywym dowodem na to, że można być dymany mając 70% posiadania piłki bez mydła. Przyznam, że to ciekawy był eksperyment. I myślę, że dopóki w tych statystykach widziano nadzieję, a nie ogladano meczy z ręką na sercu to wydawać by się mogło, że ten Motta w końcu zaskoczy i to będzie chodzić. Nic bardziej mylnego. Kiedyś wygraliśmy 1:0 z Chelsea mając 20% posiadania piłki. Mimo tego wyniku posiadania Juventus mecz miał pod kontrolą, a oglądanie tak świetnie skoordynowanej drużyny było mega przyjemnością. Teraz mając 70% posiadania nie klei się nic, a przeciwnik robi z nami co chce. I nie mamy żadnych kart po swojej stronie. Nic absolutnie - zero.

Maplu90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 138 razy

Nieprzeczytany post 09 marca 2025, 23:13

Distant Dreamer pisze: 09 marca 2025, 23:02 2 agentów zniszczenia pięknie nas pogrążyło. Oj coś czuje że z tych wybitnych rządów będziemy się długo wygrzebywali bo tu trzeba zmiany nie tylko trenera ale też DSa i całego zarządu + części piłkarzy.
Interowiec pewnie wyjdzie i po meczu powie korpogadkę że jest nam wstyd a ogólnie to zły sędzia dał karnego który zaważył o wyniku spotkania bo przecież do karnego graliśmy wybitnie i szliśmy po scudetto :prochno:
Dokładnie coś takiego powiedział. To wiele świadczy o mentalu. Popatrzcie na mecze Barcelony, kiedy przegrywali z Benfica udało im się wyprowadzić na 5-4 bo mają liderów jakimi są Wojtek,Raphinia czy Lewy. Są otoczeni dzieciakami i mają kota na ławce. My? Mamy grupkę indywidualności, koszulek latających po boisku jakby wszyscy mieli srake od Kenana. Atalanta pakuje nam 4 bramki I ciągle na naszej połowie maja 4-5 zawodnikow. Pressuja, atakując mają chęć pójścia po więcej. Nam odcięło prąd po ilu? 10 minutach? Przegrywasz i wprowadzasz 2 obrońców. Bardzo piekne zmiany. Podobno przed meczem piłkarze dostali trochę wolnego,widać rozluźnienie. Ich trzeba zamknąć w Continassie i karmić chlebem i wodą! 0 ambicji, 0 zaangażowania, 0 mentalności zwycięzcy. Wyskoczyła mi ostatnio komplikacja starc Mandzukica, to był jugol który nie bał sie podejsc do nikogo, <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> kogo trzeba poszarpać się z Ramosem. Nawet Kało Młani dostosowuje się do kałowatego "stylu" juve. Najbardziej jednak boli to że ci którzy zgarniają miliony nie potrafią celnie podać, wyjsć spod pressingu, dać dobrego Krossa.

"Sono un ultrà bianconero,
E amo soltanto due color,
Girando per lo stivale Intero,
La Juve per sempre Sosterrò,
Ale' ale' ale' oh, ale' ale' ale' Oh,
Ale' ale' ale' ale' ale' ooh..."
⚪️⚫️
Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 79 razy

Nieprzeczytany post 09 marca 2025, 23:16

Zbiór dobrych podsumowań tego meczu i pracy 2 agentów (a także niektórych kibiców):

Edit:
@Maplu90 niestety widziałem, wstyd mi nawet się wypowiadać o tej osobie
Edit 2 : (mister analnatore M.)
Ostatnio zmieniony 09 marca 2025, 23:25 przez Distant Dreamer, łącznie zmieniany 1 raz.

Maplu90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 138 razy

Nieprzeczytany post 09 marca 2025, 23:23

Distant Dreamer pisze: 09 marca 2025, 23:16 Zbiór dobrych podsumowań tego meczu i pracy 2 agentów (a także niektórych kibiców):

Edit:
@Maplu90 niestety widziałem, wstyd mi nawet się wypowiadać o tej osobie
O kim ? Mottcie? Kało? Mandzukicu?

"Sono un ultrà bianconero,
E amo soltanto due color,
Girando per lo stivale Intero,
La Juve per sempre Sosterrò,
Ale' ale' ale' oh, ale' ale' ale' Oh,
Ale' ale' ale' ale' ale' ooh..."
⚪️⚫️
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 09 marca 2025, 23:29

Wystarczy czytać wywiady z naszym trenerem, żeby wiedzieć jak to będzie wyglądało. Im bardziej tam "jesteśmy gotowi" tym mnie jesteśmy gotowi. Natomiast kluczem było wymienienie nieobecnych zawodników tak, jakby to miało mieć jakieś znaczenie, że Bremer czy Milik są niedostępni. To jest szukanie jakiegoś usprawiedliwienia jeszcze zanim zacznie się grać.
Nasza ofensywna "wolność i kreatywność", która nosiła nas w poprzednich meczach dziś nie zagroziła poważnie rywalom przez 90 minut. Ale i tak da się grac i wygrywać, ale potrzebna jest jedna rzecz, której brakuje nam od początku tego sezonu i której nie da się kupić, a której bardzo mi brakuje kiedy oglądam Mottę i to mój największy zarzut (bo warsztat jaki był to wiedziałem i tu potrójnej korony przed sezonem raczej nikt nie wróżył) - AMBICJA. W archiwalnych postach powtarzam to non stop - dlaczego my nie potrafimy wyjść na boisko tak jak Retegui? Przecież ten chłop biegał dziś i walczył jak <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, a u nas? Nam się ambicja włącza gdy w dramatycznych okolicznościach trzeba bronić dostępu do własnej bramki, tam się zdarzają "uniesienia", tam się zdarza prawdziwa walka, ale im dalej w nas, tym tego mniej.

Przy całej sympatii do McKenniego i przy całej jego fajnej postawie na tle innych zawodników Juventusu, gdybym miał budować WIELKI Juventus no to to jest max ławka. Tu jest fajna waleczność, zdarzają się przebłyski, ale no są też takie podania dziś jak do Weaha i ja takich nie wybaczam, to powinno być 1:0.

Zablokowany