Liga Mistrzów 24/25 (1/16 REWANŻ) PSV 3-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
woe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 20 lutego 2025, 16:42

Podobno jest 5 etapów przechodzenia żałoby: (1) Zaprzeczenie, (2) Złość, (3) Targowanie się, (4) Depresja, (5) Akceptacja. Manuel tuż po meczu był już na etapie czwartym lub piątym. Thiago jest wciąż na pierwszym.

🇵🇱
Prawda zawsze wychodzi na jaw na boisku, a dziś oni chcieli bardziej. - Locatelli
PSV chciało się bardziej niż nam? Nie, absolutnie się nie zgadzam. Wcale. Czy zrobiłbym coś inaczej? Nie, zrobiłbym to samo. - Thiago Motta
To boli, bo mieliśmy to w rękach i wyrzuciliśmy kwalifikacje. - Locatelli
Locatelli mówi, że wyrzuciliśmy to? Muszę usłyszeć, co powiedział, ale niczego nie wyrzuciliśmy. - Thiago Motta

Obrazek
Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 39 razy

Nieprzeczytany post 20 lutego 2025, 17:41

woe pisze: 20 lutego 2025, 16:42 Podobno jest 5 etapów przechodzenia żałoby: (1) Zaprzeczenie, (2) Złość, (3) Targowanie się, (4) Depresja, (5) Akceptacja. Manuel tuż po meczu był już na etapie czwartym lub piątym. Thiago jest wciąż na pierwszym.
Bo to projekt trzyletni :prochno: Spytaj @Bart985 - potwierdzi

Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 20 lutego 2025, 17:46

Powiedzcie mi, kto okrzyknął Locatelliego takim zacnym piłkarzem? Ile on nam meczów za pier do lił to nie da się zliczyć. Pierwszy do pogonienia.
Drugi do pogonienia jest nasz maly Franek, który gra w swoją grę.

Trener również nie dojeżdża, chyba czas potrząsnąć tym klubem i pogonić paru naszych pseudogwiazdorow.

Maplu90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 138 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 20 lutego 2025, 19:02

Negri pisze: 20 lutego 2025, 17:46 Powiedzcie mi, kto okrzyknął Locatelliego takim zacnym piłkarzem? Ile on nam meczów za pier do lił to nie da się zliczyć. Pierwszy do pogonienia.
Drugi do pogonienia jest nasz maly Franek, który gra w swoją grę.

Trener również nie dojeżdża, chyba czas potrząsnąć tym klubem i pogonić paru naszych pseudogwiazdorow.
Powiedz mi kto nam meczu nie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>? Każdy, dosłownie każdy. A to obrońcy nie dojeżdżają. A to taki Szczęsny w zeszlym sezonie zaliczył z 3 wpadki (A teraz nie przegrało meczu w Barcelonie wracajac z emerytury). A to pomocnicy sa na <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. A to w końcu ciśnięty jest ze wszystkich stron napastnik i wszyscy na nim wieszają psy.
Jeszcze po meczu z interem połowa JP zwaliłaby gnata Conceicao za bramkę przeciwko merdaczom. Dzisiaj czytam od ciebie (i nie tylko od ciebie) ze należy go <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.
Czekam aż w dwóch meczach z ogórkami (bo takich teraz mamy) Kolo nie strzeli bramki i na reakcje wielmożnego JP.

Mnie też <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> obecną sytuacja i niemoc ale jeszcze bardziej <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> mnie to kiedy od sierpnia do grudnia w tym całym syfie Loca byl jednym z najlepszych zawodnikow (srednia ocena na sofascore 7.14 [druga ocena w drużynie i 28 w Serie A]) ale po <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> z wczoraj wieszane są na nim psy. Przynajmniej przed kamerami powiedział wczoraj coś szczerze. Przypomina mi sie sytuacja Lewy-Brzeczek i sekundy milczenia Roberta.

"Sono un ultrà bianconero,
E amo soltanto due color,
Girando per lo stivale Intero,
La Juve per sempre Sosterrò,
Ale' ale' ale' oh, ale' ale' ale' Oh,
Ale' ale' ale' ale' ale' ooh..."
⚪️⚫️
Maplu90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2025, 09:59

https://www.tuttosport.com/news/calcio/ ... difficile_

Rozmowa po meczu Capello, Estebana Cambiaso i di Canio z Locatellim

⚪️⚫️
rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 21 lutego 2025, 11:32

ech szkoda, że dziś nie możemy uczestniczyć w tym losowaniu :( po odpadnięciu Juve już nawet tej LM sie nie chcę śledzić...

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 21 lutego 2025, 12:05

Negri pisze: 20 lutego 2025, 17:46Powiedzcie mi, kto okrzyknął Locatelliego takim zacnym piłkarzem? Ile on nam meczów za pier do lił to nie da się zliczyć. Pierwszy do pogonienia.
Skoro tych meczów zawalonych przez Locatellego jest aż tyle, to poproszę o wskazanie chociaż trzech, o których można powiedzieć: Kurde, byłoby inaczej, gdyby nie ten Locatelli. Przegraliśmy typowo przez tego patałacha.

W ramach ciekawostki wrzucam oceny, jakie wystawiły graczom Juve włoskie dzienniki:
Corriere dello Sport – Di Gregorio 5; Weah 6.5; Gatti 5; Kelly 5.5; Koopmeiners 5; Locatelli 6; Conceicao 6; McKennie 6; Nico Gonzalez 6; Kolo Muani 5.5; Yildiz 5; Thuram 5.5; Vlahovic 6; Mbangula 5.5; Cambiaso 5.5; Savona 5; Thiago Motta 5.

Tuttosport – Di Gregorio 7; Weah 6.5; Gatti 7; Kelly 6; Koopmeiners 5; Locatelli 6; Conceicao 6.5; McKennie 6; Nico Gonzalez 6; Kolo Muani 5; Yildiz 5.5; Thuram 6; Vlahovic 6; Mbangula 6; Cambiaso 5.5; Savona 5.5; Thiago Motta 5.

Gazzetta dello Sport – Di Gregorio 5.5; Weah 5.5; Gatti 6; Kelly 5; Koopmeiners 4.5; Locatelli 6; Conceicao 5.5; McKennie 5; Nico Gonzalez 4.5; Kolo Muani 4.5; Yildiz 5; Thuram 6; Vlahovic 6; Mbangula 5.5; Cambiaso 5.5; Thiago Motta 4.5.

Żeby być bardziej obiektywnym, dodam jeszcze Football Italia:
Di Gregorio 7, Weah 6.5, Gatti 5, Veiga N/A (12′ Cambiaso 6 (91′ Mbangula 5.5)), Kelly 4.5, Locatelli 5 (77′ Thuram 5.5), Koopmeiners 4.5 (77′ Savona 5.5), Conceiçao 5 (77′ Yildiz 5), McKennie 6, Nico Gonzalez 5.5, Kolo Muani 4.5 (89′ Vlahovic 5.5).

Cała drużyna zagrała słabo, więc nie bardzo rozumiem wieszanie psów akurat na Locatellim, który, jakby nie patrzeć, nie był najgorszy na boisku.

Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 31 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 21 lutego 2025, 13:08

Locatelli popełnia niewiele błędów, dysponuje jakimś odbiorem, jest niezły w małej grze. Problem pojawia się gdy wchodzi tzw. "europejska intensywność" gry, wtedy piłka fruwa dookoła a on sobie truchta bez celu. Jest po prostu mało mobilny, a jak usiłuje nadrabiać metry, wychodzą z tego karne dla rywala.
Pjanic też był wysoko w bilansach biegowych ale poza tym "miękki jak mozzarella".
Dla mnie Locatelli jest do sprzedania przy dobrej ofercie. Minęło X lat i można przestać sobie wmawiać że coś magicznie kliknie, że to kwestia trenera, ustawienia czy czegokolwiek innego. Zawodnik tego typu musi mieć trochę magii w nodze żeby uzasadnić obecność na boisku. Locatelli nie ma wizji do prostopadłych piłek, nawet proste podania potrafi dawać jakieś kulfony na wysokości golenia. Zwykły wyrobnik z plusem. Ale jakoś nikt się na niego nie łasi więc temat nie istnieje.
Kolejny "lider Juventusu 2025" który jest za słaby sportowo na rolę przewodnią jeśli marzymy o powrocie do europejskiej 8 czy 16. Zawodnik poprawny we wszystkim i szczególny w niczym. Ocena meczowa '6' i nikt nie pamięta jednego zagrania w jego wykonaniu. Taki typ może sobie biegać jako trzeci i asekurować innych, którzy realnie coś wnoszą.
Nie wiem o czym myślał Motta wystawiając pomoc bez Thurama, ale środek to żeśmy przegrali z kretesem.

Maplu90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2025, 14:19

Haha widzę że po środowym blamażu to wiele osób najchętniej <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> cały skład. Bo jeśli krytykuje się Locatellego to chyba z obowiązku reszta drużyny powinna lecieć do pośredniaka. Cała druzyna <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> a zwalanie wszystkiego najlepszego Locatellego to gruba odklejka.

⚪️⚫️
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 68 razy

Nieprzeczytany post 21 lutego 2025, 15:23

vitoo pisze: 21 lutego 2025, 12:05 Corriere dello SportNico Gonzalez 6

TuttosportNico Gonzalez 6

Gazzetta dello Sport – Nico Gonzalez 4.5

Nico Gonzalez 5.5
Powiedz mi, że nie znasz się na piłce nie mówiąc mi, że nie znasz się na piłcę. Tylko w LGDS oceniający nie zachlał pały przed tym meczem :prochno:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 21 lutego 2025, 16:26

jackop pisze: 21 lutego 2025, 15:23
vitoo pisze: 21 lutego 2025, 12:05 Corriere dello SportNico Gonzalez 6

TuttosportNico Gonzalez 6

Gazzetta dello Sport – Nico Gonzalez 4.5

Nico Gonzalez 5.5
Powiedz mi, że nie znasz się na piłce nie mówiąc mi, że nie znasz się na piłcę. Tylko w LGDS oceniający nie zachlał pały przed tym meczem :prochno:
Generalnie jest tu sporo rozbieżności, np. oceny Di Gregorio i Gattiego w CDS i Tuttosport oraz Football Italia. Ja jedynie chciałem pokazać, że raczej wszyscy są zgodni co do tego, że Locatelli nie był najgorszym aktorem tego widowiska. Na pewno tak nie odstawał od reszty, żeby go tu jakoś specjalnie j...

PS. Moim zdaniem oceny są i tak za wysokie. Nie wiem, jakie kryteria stosują w tych redakcjach i jaka jest nota wyjściowa, ale 5/4,5 (wg. skali Filmwebu to ocena "ujdzie"/"średni" :prochno:) dla Motty, który ewidentnie położył ten mecz swoimi decyzjami, jest niezrozumiała.

Negri

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lutego 2025, 20:49

Widzę forumowa januszerka broni łachmanów typu Locatelli, którzy grają w środku pola.
Powiedzcie mi, futbolowi eksperci, czy pamiętacie w czym tkwiła tajemnicza, mistyczna siła ostatniego Juventusu, który potrafił siać zniszczenie i r o z p i e r d o l w Lidze Mistrzów?
Tej Lidze Mistrzów, w której od X lat dostajemy regularnie po łbie od europejskich średniaków?
Pirlo, Vidal, Pogba, Marchisio - pamiętacie jeszcze takich grajków czy rozwiązywaliście wtedy test szóstoklasisty? Czterech kocurów, trzy miejsca w pomocy.
Pomocy, która była obiektem westchnień całej piłkarskiej Europy. Piłka to wbrew pozorom prosta gra - kto opanowuje środek pola ten zazwyczaj wygrywa mecz, albo przynajmniej go nie przegrywa.
Tymczasem forumowa januszerka pyta się mnie - pokaż mi mecz, że to akurat Locatelli zawalił. Każdy mecz, każdy K U R W A mecz gdzie dominują nas ogórki typu Como nie Como to kamyk do ogródka tych miernot, które biegają u nas w środku pola. Jak gra się nie lepi to właśnie serce zespołu, czyli środek pola, powinien dać impuls do walki. Przypieprzyć z dystansu, dać prostopadłą piłkę albo uderzyć SFG, ewentualnie jeździć na dupie do utraty tchu.
Przypieprzyć z dystansu - Pogba.
Dać prostopadłą, egzekwować SFG - Pirlo.
Jeździć na dupie - Vidal.
Widzicie różnicę? Vidal wypiłby pół litra duszkiem i dalej byłby 3 klasy lepszy od tego całego pośmiewiska, które biega teraz u nas w pomocy.
Tym bardziej trafia mnie szlag, jak widzę za jakie pieniądze Marotta pościągał ich do Juve. Pirlo w formie to nawet drewnianego Vlahovicia by trafił w łeb raz na jakiś czas.
W tamtej ekipie czwartym do gry był Marchisio - w obecnej byłby bogiem pomocy. Ostatnie Juve, które znaczyło coś na poziomie LM wychodziło grać absolutnie z każdą drużyną i środek pola nie pękał na robocie. Tu tkwi pies pogrzebany. Pomoc to nasza najgorsza formacja - trzeba całe towarzystwo rozgonić i zaorać, ewentualnie zostawić Burgera i może Thurama.

Zaraz ktoś wstawi oceny z pudelka, z których wyniknie, że Locatelli grał lepiej niż Koopmeiners - no rzeczywiście wielkie pocieszenie, grać lepiej od kolesia który kopie się po czole od kiedy przyszedł, pośmiewiska całej ligi.
Ale przecież nie był najgorszy - a który to już sezon, gdzie w środku pola mamy mizerię z ogórków?Locatelli to wisienka na torcie złożonego z tych korniszonów.

Bobby X

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 15 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 21 lutego 2025, 21:21

Tylko z czego tu wybierać? Włosi mają piłkarzy karykatury od lat. Za dawnych czasów w każdym klubie grali goście, o których ścigały się najlepsze kluby Europy. Pokażcie mi jedengo takiego na teraz. I w sumie o każdej jednej pozycji można to powiedzieć. Squadra Azzura to cień dawnej siebie i to się odbija na klubach. W Milanie też nie jest kolorowo, w Romie czy Lazio. Te se ne vrati.
Na najlepszych na Świecie Juventus nie ma szans bo to klub z DNA frajerstwa i porażki. Ostatni sukces w Europie za czasów młodego Del Piero... z czym do ludzi. Klub potrzebuje takich jak Lichtsteiner, Vidal czy Tevez i typa co ich poukłada jak Conte. Niestety ani jednego ani drugiego nie widać na horyzoncie. A ten kto zatrudnił tego portugalskiego osła Conceicao to bym wybatorzył na rynku, kolejny Krasić vel Kostic. Katastrofa co zrobili z całym calcio.

:allegri: na śmietnik
Negri

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lutego 2025, 21:41

Wyciągać najlepszych z Serie A, mieszać młodych z doświadczonymi, bilansować budżet w logiczny sposób. Z bólem serca muszę to stwierdzić, ale powinniśmy wzorować się na Interze. A najlepiej zawinąć im z powrotem Marottę.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 68 razy

Nieprzeczytany post 21 lutego 2025, 22:10

Negri pisze: 21 lutego 2025, 20:49Pomoc to nasza najgorsza formacja
Obrona to nasza najgorsza formacja.
Negri pisze: 21 lutego 2025, 21:41 Wyciągać najlepszych z Serie A
Kupmajners był jednym z najlepszych pomocników ligi, a DiGrzegorzo najlepszym bramkarzem :prochno:
Negri pisze: 21 lutego 2025, 20:49zostawić Burgera
:?:
Negri pisze: 21 lutego 2025, 21:41 A najlepiej zawinąć im z powrotem Marottę.
:chiellini:

No nic, intencje były dobre, ale nie wyszło. Z resztą sam sobie przeczysz, bo najlepsza kadra z sezonu 15/16 miała tylko 3 ważnych graczy wyciągniętych z Serie A: podstarzałego Pirlo, który miał u nas 'last dance', solidnego Lichtsteinera o żelaznych płucach i Kapitano Milano, który wygrał życie mogąc grać w tercecie z Chiellini i Barzaglim.
Ostatnio zmieniony 21 lutego 2025, 22:57 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Zablokowany