Liga Mistrzów 24/25 (1) Juventus 3-1 PSV

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 17 września 2024, 22:18

Obrazek
Kup Pan Vlahovicia!

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 40 razy
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 18 września 2024, 10:07

Dzisiaj już na spokojnie można mecz podsumować. Ogółem bardzo przyjemny mecz do oglądania z naszej strony. Zagraliśmy lepiej niż spodziewałem się przed meczem. Odblokowała nas bramka Yildiza, swoją drogą Alex by się takiej nie powstydził. Świetny mecz Turka, ale również Locatelli (najlepszy pomocnik w tym momencie, szybko odgruzował go Motta), Koop rzeczywiście coraz lepiej, Kalulu daje nadzieje, że jak będą omijać go kontuzje, to może rzeczywiście jakoś da w miarę ogarnąć tą prawą stronę. Szkoda straconej bramki, bo zaspaliśmy strasznie. Vlaho dalej wygląda jak ciało obce w tej drużynie. No i wreszcie fajny mecz Nico.

Thuram dzisiaj słabo, ale wraca po kontuzji, więc nie będę się pastwił. Najbardziej martwi mnie jak do tej pory Luiz. Za wcześnie na wyroki, ale póki co olbrzymie rozczarowanie, bo facet wygląda bardzo słabo na tle innych. Oby to była tylko kwestia dłuższej aklimatyzacji, bo wiązałem z nim spore nadzieje, a na razie wygląda to kiepsko.

Teraz prosimy o taki mecz w lidze ;)

Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
Gontar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 15 razy

Nieprzeczytany post 18 września 2024, 13:18

Nicram_93 pisze: 18 września 2024, 10:07 również Locatelli (najlepszy pomocnik w tym momencie, szybko odgruzował go Motta)
Wystarczyło przestać na siłę go ustawiać na regiście ot co.

Fino alla Fine
4d1k

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 18 września 2024, 14:43

Niestety Vlahovic poniżej oczekiwań. Mecz z Empoli byłem przekonany, że jest w niedziele o 15 i nie obejrzałem, ale na powtórkach widziałem że mógł być decydujący, podobnie jak wcześniej z Romą.
Dzisiaj PSV chciało grać z nami w piłkę i o ile na początku mieli inicjatywę (jak właściwie do tej pory każdy nasz przeciwnik), tak finalnie przegrali. Roma nie chciała grać, Empoli zdaje się że również.
Vlahovic kosztował nas olbrzymie pieniądze i musi otwierać wyniki spotkania w sytuacjach kiedy jest to wymagane. Liczę, że w trakcie sezonu się to zmieni. Jego nieskuteczność może kosztować nas wiele. Tak jak swego czasu trzeba było mocno popracować nad głową Bonucciego, tak tego obecnie wymaga Serb.
Porównania do Amauriego nie uważałbym za trafne. Brazylijski Włoch przychodził do nas w wieku 31 lat, Dusan ma przed sobą całą karierę. Jest większa szansa, że uda się coś z niego jeszcze wydobyć.

Sam mecz bardzo przyjemny dla oka, cieszy odrodzenie Locatelliego. Nie spodziewałem się tak dobrej gry Gattiego na początku sezonu, oby to się utrzymywało!
Coraz lepiej idzie nam gra piłką, choć wciąż zdarzają się niedokładności. Potrzeba jeszcze trochę więcej czasu, a powinno wyglądać to świetnie. Wierzę, że Douglasa problemy z aklimatyzacją przeminą niebawem.
Szkoda braku transferu Sancho/pozostania Chiesy. Niestety nie wierzę, że Weah będzie kiedyś decydujący, nawet jako zmiennik. Wolałbym aby Mbangula dostawał szansę kosztem Timothyego.

Teraz pozostaje nam czekać na sobotni mecz z Napoli :snack: :juveflag:

Bobby X

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 18 września 2024, 15:35

Bardzo miła niespodzianka. Tym bardziej, że ostatnie mecze były raczej kiepskie. Yildiz sposobem w jaki strzelił gola rozpalił w głowie promyk cudownych wspomnień ADP.
Locatelli primo gusto to samo McKennie.
A Vlahovic? Za rok już go nie będzie.

:allegri: na śmietnik
Mateys

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 28 razy

Nieprzeczytany post 19 września 2024, 13:22

Bobby X pisze: 18 września 2024, 15:35 A Vlahovic? Za rok już go nie będzie.
A gdzie się znajdzie ktokolwiek, kto da mu taki kontrakt jak ma u nas? Obawiam się, że przemęczymy się z nim do końca...

Zablokowany