Mercato (LATO 2024) DYSKUSJA
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Facet gra regularnie w najlepszej lidze świata. Daje tam radę. 9 bramek i 5 asyst. Gra w lidze gdzie jest intensywność nieznana na włoskich boiskach. Brać go. Zagra jako regista, mezzala. W trójce lub dwójce pomocników.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Póki co nie mamy pewności, jakim ustawieniem byśmy grali. U Motty widziałem zdaje się jeszcze 4-3-3 i 4-1-4-1. 4-2-3-1 mi się najbardziej podoba, ale jednocześnie zdaje się to być opcja mocno ofensywna i kto wie, czy trener z niej by u nas nie zrezygnował.
Co do tego zawodnika on jest reprezentantem Brazylii? Może faktycznie ta wysoka wycena w necie nie musiałaby oznaczać sporej dopłaty z naszej strony, tam są jakieś kwestie FFP do spięcia, muszą szukać kasy/wymiany graczy? Dobrze by było, żeby Giuntoli miał mocne argumenty w rozmowach z Anglikami i rozdawał karty. Ciekawe, na ile taka wymiana możliwa, może też inna opcja - on + kasa z ich strony za parę McKennie-Soule?
Co do tego zawodnika on jest reprezentantem Brazylii? Może faktycznie ta wysoka wycena w necie nie musiałaby oznaczać sporej dopłaty z naszej strony, tam są jakieś kwestie FFP do spięcia, muszą szukać kasy/wymiany graczy? Dobrze by było, żeby Giuntoli miał mocne argumenty w rozmowach z Anglikami i rozdawał karty. Ciekawe, na ile taka wymiana możliwa, może też inna opcja - on + kasa z ich strony za parę McKennie-Soule?
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 77 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Przecież oni bez problemu znaleźliby kupca chociażby wewnątrz Premier League za 50 baniek, a McKenniego z rocznym kontraktem wyciągnęliby od nas 15 mln € (z bonusami max za 20 baniek), więc nie chce mi się wierzyć w takie głupoty.mrozzi pisze: ↑02 czerwca 2024, 21:30 Póki co nie mamy pewności, jakim ustawieniem byśmy grali. U Motty widziałem zdaje się jeszcze 4-3-3 i 4-1-4-1. 4-2-3-1 mi się najbardziej podoba, ale jednocześnie zdaje się to być opcja mocno ofensywna i kto wie, czy trener z niej by u nas nie zrezygnował.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Michael_M
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Niewiele wiadomo. Pisze się że Villa ma jakieś finansowe problemy czy to przez FFP czy przez co...top kluby w samej Anglii mają pozycję obstawione więc komu mieliby go sprzedać? Sam Douglas ma kontrakt do 2026 więc też trochę są pod ścianą. Razem możemy sobie zrobić plusvalenze itp.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 77 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Możemy sobie i De Sciglio wyceniać na 20 mln €, ale raczej wszyscy jesteśmy świadomi, że to tylko nasze pobożne życzenia. Ostatni zawodnik Juve z kończącą się za rok umową jaki poszedł za przyzwoitą kasę to z tego co pamiętam to Moise Kean.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Viking
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
W drugą stronę to i 30 by chcieli za Arka. Od nas do wyjęcia za czapkę gruszek.
“But merely being tradition does not make something worthy, Kadash. We can’t just assume that because something is old it is right.”
Dalinar Kholin
Dalinar Kholin
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
30 za Milika? Panowie odpływacie, 10 to już i tak bardzo dużo, sami braliśmy go z mniej po sezonie z 20 golami w Marsylii. Realnie jak ktoś da 5 baniek + zejście z pensji to dobry deal. Choć z normalnym trenerem te 10+ z ławki by ustrzelił wg mnie.
- Viking
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Piszę w żartach że z Anglii tyle byłby wart

“But merely being tradition does not make something worthy, Kadash. We can’t just assume that because something is old it is right.”
Dalinar Kholin
Dalinar Kholin
- Volto
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Milik out, tak? Tylko wtedy kto in? Na ławkę też kogoś potrzebujemy. Wszyscy chcą wywalić Moise i Arka, ale propozycji na lepszych i tańszych potencjalnych rezerwowych nie widzę. Milik na ławę jest ok. W sezon nie zmienimy 100% drużyny. Kontrakt ma do 2026, także niech zostanie, mamy poważniejsze problemy.
- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 41 razy
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Według mnie też Milik jako rezerwowy jest ok, nie ściągniemy dużo lepszego, bo taki ktoś też ławki grzać nie będzie chciał. Jedynym dużym problemem u Milika jest jego pensja, bo jak na rezerwowego jest ona za duża. Być może stąd to ciśnienie na sprzedaż. Jednak dla mnie w pierwszej kolejności do pogonienia jest Kean. Zgodzę się z @Volto, my w pierwszej kolejności mamy pilniejsze sprawy do załatwienia w pomocy i obronie, mam nadzieję, że nie będzie tak, że znów skupimy się na graczach ofensywnych, a na innych pozycjach jak zwykle będzie podejście: "jakoś to będzie". Mam nadzieję, że powoli Giuntoli te kominy płacowe będzie likwidował. Szybko się tego zrobić nie da, ale coś trzeba w tym działać. Stąd nie dopuszczam nawet myśli, że Rabiot miałby otrzymać taką pensję, bo to potem powoduje problem przy negocjacjach z innymi.

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- Oldfan
- Juventino
- Podziekował: 103 razy
Pamiętam jak bekę z Milika ciśnieto, że może przyjść i być dobrym uzupełnieniem kadry
I co głupio? Zabawnie teraz czytać nawet jakieś takie pochwały przez zaciśnięte usta
Desta kupić, bo geniusz, Van Den Bekka, Dembele z OL, Aouara on zbawi pomoc .. Artur będzie mega, bo Pjanic dno
Hyhy jak czas pięknie weryfikuje pewne opinie
)))
Mercato mnie raczej martwi, bo już pewien szkielet był, wyniki były, młoda kadra była, a tu znów zaczyna się przebudowa, budowa , a wielu kibiców będzie chciało walki o mistrza Serie A ...
I co głupio? Zabawnie teraz czytać nawet jakieś takie pochwały przez zaciśnięte usta

Desta kupić, bo geniusz, Van Den Bekka, Dembele z OL, Aouara on zbawi pomoc .. Artur będzie mega, bo Pjanic dno
Hyhy jak czas pięknie weryfikuje pewne opinie

Mercato mnie raczej martwi, bo już pewien szkielet był, wyniki były, młoda kadra była, a tu znów zaczyna się przebudowa, budowa , a wielu kibiców będzie chciało walki o mistrza Serie A ...
- marcinek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Panowie tutaj trzeba jakieś priorytety ustalić, bo na "klasowe" transfery to mamy kasę na max 3. Czyli bramkarz (szkoda, akurat Szczęsny byłby na końcu do wymiany), Calafiori, Koopmeiners i koniec kasy, więc nie ma co bajać o innych wzmocnieniach.
Więc wywalanie chociażby takiego Milika to bym w ogóle nie brał pod uwagę, bo nie ma kasy jak go zastąpić, za niego dostanie sie 5-8mln, a co dalej? To samo, nie ruszałbym McKennie'go, na ławkę taki się bardzo przyda a i czasem zagra w 1-szym składzie. Skupmy się na priorytetach, bo tak gdybając to w sumie obecnie w Juve nie ma ani 1 zawodnika "nie na sprzedaż", to w sumie każdego można by brać pod uwagę.
Więc wywalanie chociażby takiego Milika to bym w ogóle nie brał pod uwagę, bo nie ma kasy jak go zastąpić, za niego dostanie sie 5-8mln, a co dalej? To samo, nie ruszałbym McKennie'go, na ławkę taki się bardzo przyda a i czasem zagra w 1-szym składzie. Skupmy się na priorytetach, bo tak gdybając to w sumie obecnie w Juve nie ma ani 1 zawodnika "nie na sprzedaż", to w sumie każdego można by brać pod uwagę.
Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 41 razy
Naprawdę chłopie, Ty masz problem sam ze sobą. Krytykowali - źle, ktoś coś pochwali - też źle, ktoś kogoś broni - źle. I komu tu nic nie pasuje? Byle pisać od rzeczy nie ważne co, trolling na całego. Nie trafione transfery to też nic nowego w piłce, ale co tam. Juve popełniło błąd, było sprowadzić @Oldfana zamiast Giuntoliego, skuteczność transferów byłaby 100%. W końcu nikt lepiej nie wie.Oldfan pisze: ↑03 czerwca 2024, 13:54 Pamiętam jak bekę z Milika ciśnieto, że może przyjść i być dobrym uzupełnieniem kadry
Hyhy jak czas pięknie weryfikuje pewne opinie)))
"Wyniki były" - można wiedzieć gdzie? Mówisz o tych wiosennych, gdzie balansowaliśmy ze średnią 1 punktu na mecz?
Co do mercato, łatwo nie będzie, bo w kasie pusto, dlatego chciałbym żeby klub się skupił na newralgicznych pozycjach, a nie tych z którymi można się jeszcze póki co wstrzymać. Jak będzie, czas pokaże, mam nadzieję, że jednak w końcu nauczymy się chociaż trochę na błędach.

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.