Mercato (LATO 2024) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2024, 21:23

Facet gra regularnie w najlepszej lidze świata. Daje tam radę. 9 bramek i 5 asyst. Gra w lidze gdzie jest intensywność nieznana na włoskich boiskach. Brać go. Zagra jako regista, mezzala. W trójce lub dwójce pomocników.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2024, 21:30

Póki co nie mamy pewności, jakim ustawieniem byśmy grali. U Motty widziałem zdaje się jeszcze 4-3-3 i 4-1-4-1. 4-2-3-1 mi się najbardziej podoba, ale jednocześnie zdaje się to być opcja mocno ofensywna i kto wie, czy trener z niej by u nas nie zrezygnował.

Co do tego zawodnika on jest reprezentantem Brazylii? Może faktycznie ta wysoka wycena w necie nie musiałaby oznaczać sporej dopłaty z naszej strony, tam są jakieś kwestie FFP do spięcia, muszą szukać kasy/wymiany graczy? Dobrze by było, żeby Giuntoli miał mocne argumenty w rozmowach z Anglikami i rozdawał karty. Ciekawe, na ile taka wymiana możliwa, może też inna opcja - on + kasa z ich strony za parę McKennie-Soule?

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2024, 22:04

mrozzi pisze: 02 czerwca 2024, 21:30 Póki co nie mamy pewności, jakim ustawieniem byśmy grali. U Motty widziałem zdaje się jeszcze 4-3-3 i 4-1-4-1. 4-2-3-1 mi się najbardziej podoba, ale jednocześnie zdaje się to być opcja mocno ofensywna i kto wie, czy trener z niej by u nas nie zrezygnował.

Co do tego zawodnika on jest reprezentantem Brazylii? Może faktycznie ta wysoka wycena w necie nie musiałaby oznaczać sporej dopłaty z naszej strony, tam są jakieś kwestie FFP do spięcia, muszą szukać kasy/wymiany graczy? Dobrze by było, żeby Giuntoli miał mocne argumenty w rozmowach z Anglikami i rozdawał karty. Ciekawe, na ile taka wymiana możliwa, może też inna opcja - on + kasa z ich strony za parę McKennie-Soule?
Przecież oni bez problemu znaleźliby kupca chociażby wewnątrz Premier League za 50 baniek, a McKenniego z rocznym kontraktem wyciągnęliby od nas 15 mln € (z bonusami max za 20 baniek), więc nie chce mi się wierzyć w takie głupoty.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Michael_M

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2024, 22:07

Niewiele wiadomo. Pisze się że Villa ma jakieś finansowe problemy czy to przez FFP czy przez co...top kluby w samej Anglii mają pozycję obstawione więc komu mieliby go sprzedać? Sam Douglas ma kontrakt do 2026 więc też trochę są pod ścianą. Razem możemy sobie zrobić plusvalenze itp.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2024, 22:16

Ja czytałem, że rzekomo wyceniamy McKenniego na 25 + bonusy do 30 mln.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2024, 22:20

mrozzi pisze: 02 czerwca 2024, 22:16 Ja czytałem, że rzekomo wyceniamy McKenniego na 25 + bonusy do 30 mln.
Możemy sobie i De Sciglio wyceniać na 20 mln €, ale raczej wszyscy jesteśmy świadomi, że to tylko nasze pobożne życzenia. Ostatni zawodnik Juve z kończącą się za rok umową jaki poszedł za przyzwoitą kasę to z tego co pamiętam to Moise Kean.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Michael_M

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2024, 22:57

Ponoć Milikowi marzy się Premier League. A nóż uda się zgarnąć za niego jakieś 10 mln. Byłoby supcio.

Viking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2024, 06:59

Michael_M pisze: 02 czerwca 2024, 22:57 Ponoć Milikowi marzy się Premier League. A nóż uda się zgarnąć za niego jakieś 10 mln. Byłoby supcio.
W drugą stronę to i 30 by chcieli za Arka. Od nas do wyjęcia za czapkę gruszek.

“But merely being tradition does not make something worthy, Kadash. We can’t just assume that because something is old it is right.”
Dalinar Kholin
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2024, 09:50

30 za Milika? Panowie odpływacie, 10 to już i tak bardzo dużo, sami braliśmy go z mniej po sezonie z 20 golami w Marsylii. Realnie jak ktoś da 5 baniek + zejście z pensji to dobry deal. Choć z normalnym trenerem te 10+ z ławki by ustrzelił wg mnie.

Viking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2024, 12:12

AdiJuve pisze: 03 czerwca 2024, 09:50 30 za Milika? Panowie odpływacie, 10 to już i tak bardzo dużo, sami braliśmy go z mniej po sezonie z 20 golami w Marsylii. Realnie jak ktoś da 5 baniek + zejście z pensji to dobry deal. Choć z normalnym trenerem te 10+ z ławki by ustrzelił wg mnie.
Piszę w żartach że z Anglii tyle byłby wart :) za 10 puściłbym go z pocałowaniem ręki

“But merely being tradition does not make something worthy, Kadash. We can’t just assume that because something is old it is right.”
Dalinar Kholin
Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2024, 12:28

Milik out, tak? Tylko wtedy kto in? Na ławkę też kogoś potrzebujemy. Wszyscy chcą wywalić Moise i Arka, ale propozycji na lepszych i tańszych potencjalnych rezerwowych nie widzę. Milik na ławę jest ok. W sezon nie zmienimy 100% drużyny. Kontrakt ma do 2026, także niech zostanie, mamy poważniejsze problemy.

Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 41 razy
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2024, 12:33

Według mnie też Milik jako rezerwowy jest ok, nie ściągniemy dużo lepszego, bo taki ktoś też ławki grzać nie będzie chciał. Jedynym dużym problemem u Milika jest jego pensja, bo jak na rezerwowego jest ona za duża. Być może stąd to ciśnienie na sprzedaż. Jednak dla mnie w pierwszej kolejności do pogonienia jest Kean. Zgodzę się z @Volto, my w pierwszej kolejności mamy pilniejsze sprawy do załatwienia w pomocy i obronie, mam nadzieję, że nie będzie tak, że znów skupimy się na graczach ofensywnych, a na innych pozycjach jak zwykle będzie podejście: "jakoś to będzie". Mam nadzieję, że powoli Giuntoli te kominy płacowe będzie likwidował. Szybko się tego zrobić nie da, ale coś trzeba w tym działać. Stąd nie dopuszczam nawet myśli, że Rabiot miałby otrzymać taką pensję, bo to potem powoduje problem przy negocjacjach z innymi.

Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
Oldfan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 103 razy

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2024, 13:54

Pamiętam jak bekę z Milika ciśnieto, że może przyjść i być dobrym uzupełnieniem kadry

I co głupio? Zabawnie teraz czytać nawet jakieś takie pochwały przez zaciśnięte usta :D

Desta kupić, bo geniusz, Van Den Bekka, Dembele z OL, Aouara on zbawi pomoc .. Artur będzie mega, bo Pjanic dno

Hyhy jak czas pięknie weryfikuje pewne opinie :))))

Mercato mnie raczej martwi, bo już pewien szkielet był, wyniki były, młoda kadra była, a tu znów zaczyna się przebudowa, budowa , a wielu kibiców będzie chciało walki o mistrza Serie A ...

marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2024, 14:09

Panowie tutaj trzeba jakieś priorytety ustalić, bo na "klasowe" transfery to mamy kasę na max 3. Czyli bramkarz (szkoda, akurat Szczęsny byłby na końcu do wymiany), Calafiori, Koopmeiners i koniec kasy, więc nie ma co bajać o innych wzmocnieniach.

Więc wywalanie chociażby takiego Milika to bym w ogóle nie brał pod uwagę, bo nie ma kasy jak go zastąpić, za niego dostanie sie 5-8mln, a co dalej? To samo, nie ruszałbym McKennie'go, na ławkę taki się bardzo przyda a i czasem zagra w 1-szym składzie. Skupmy się na priorytetach, bo tak gdybając to w sumie obecnie w Juve nie ma ani 1 zawodnika "nie na sprzedaż", to w sumie każdego można by brać pod uwagę.

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 41 razy

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2024, 14:28

Oldfan pisze: 03 czerwca 2024, 13:54 Pamiętam jak bekę z Milika ciśnieto, że może przyjść i być dobrym uzupełnieniem kadry

I co głupio? Zabawnie teraz czytać nawet jakieś takie pochwały przez zaciśnięte usta :D

Desta kupić, bo geniusz, Van Den Bekka, Dembele z OL, Aouara on zbawi pomoc .. Artur będzie mega, bo Pjanic dno

Hyhy jak czas pięknie weryfikuje pewne opinie :))))

Mercato mnie raczej martwi, bo już pewien szkielet był, wyniki były, młoda kadra była, a tu znów zaczyna się przebudowa, budowa , a wielu kibiców będzie chciało walki o mistrza Serie A ...
Naprawdę chłopie, Ty masz problem sam ze sobą. Krytykowali - źle, ktoś coś pochwali - też źle, ktoś kogoś broni - źle. I komu tu nic nie pasuje? Byle pisać od rzeczy nie ważne co, trolling na całego. Nie trafione transfery to też nic nowego w piłce, ale co tam. Juve popełniło błąd, było sprowadzić @Oldfana zamiast Giuntoliego, skuteczność transferów byłaby 100%. W końcu nikt lepiej nie wie.

"Wyniki były" - można wiedzieć gdzie? Mówisz o tych wiosennych, gdzie balansowaliśmy ze średnią 1 punktu na mecz?

Co do mercato, łatwo nie będzie, bo w kasie pusto, dlatego chciałbym żeby klub się skupił na newralgicznych pozycjach, a nie tych z którymi można się jeszcze póki co wstrzymać. Jak będzie, czas pokaże, mam nadzieję, że jednak w końcu nauczymy się chociaż trochę na błędach.

Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
Zablokowany