Wybory Parlamentarne 15 X 2023
- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 36 razy
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
To przypatrz się rzetelnie ile ludzi wyjechało za granicę za rządów PO, a ile za rządów PiS, bo chyba Ci się coś kompletnie pomyliło.
Co do zagranicy zgodzę się tylko, że jak ktoś siedzi od paru lat tam, to co ma do wyborów tutaj? To jest hit nad hity

Spoko, doczekaliście się prawdopodobnie, w końcu to cały czas sondaż póki co. Będziecie mieć kraj mlekiem i miodem płynący. Z bandą zboków, tłumem imigrantów, ekoświrami, pod niemieckim butem, itd. Będziecie robić wszystko co Wam piękna i kochana Unia zagra. Nie będziecie mieć nic, ale będziecie szczęśliwi, ważne że PiS nie będzie rządził. W końcu to ważniejsze, jak pokazał jedyny konkretny podpunkt programu opozycji

Gratuluję wyniku, czekam na tą świetlaną przyszłość Polski, jaką wiele osób tutaj próbowało przedstawiać.

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- Nicram_93
- Juventino
Wiesz, mają parę ideologii pod którymi podpisałbym się od razu. Ale mimo bycia prawicowcem, mają również kilka takich skrajnych, że niestety z tego powodu na nich nie zagłosuję. I dopóki nic się w tym temacie nie zmieni, to wielkiego sukcesu im nie wróżę.Distant Dreamer pisze: ↑15 października 2023, 23:17 Odnośnie wyborów
Mimo że nie jestem wyborcą tej partii to muszę przyznać że jestem w szoku jak niski wynik osiągnęła konfa
Prognozowałem 10-15 a tutaj 6%
Oczywiście to tylko wyniki sondażowe ale 10 % napewno nie zyskają
Chyba największe zaskoczenie tych wyborów

- Nicram_93
- Juventino
Właśnie o tym mówię, to jest dla mnie chore, nie powinienem mieć tu już prawa głosu, bo go tu nie ma. Ktoś wyjechał gdzieś na chwilę, sezonowo do pracy, to co innego, ale jak ktoś wyjechał na dobre, to prawo do głosowania takiego człowieka jest chore. Niech sobie głosuje teraz tam.

- unbelievable87
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Brawo opozycja i brawo za środkowy palec dla konfy! Szkoda tylko, że nasze kopacze nie dali rady wygrać, bo byłby komplet!!!
Jeszcze Polska nie zginęła!!!
Jeszcze Polska nie zginęła!!!

- del_aleksander
- Juventino
A przed 89' jeszcze mniej ludzi wyjechało niż teraz! Komuna > pis.

Lubię takie fikołki. Za po przynajmniej nie było wojny.

- Nicram_93
- Juventino
Czego nie było?
Pijesz do wojny na Ukrainie czy polsko-polskiej?
Jeśli do pierwszej, to nie wiedziałem, że to PiS najechał na Ukrainę, choć sam jestem pierwszy, który skrytykuje ich za wchodzenie im w tyłek, za co już dzisiaj się odwdzięczają. Ale i tu nie brakowało wyzywania od onuc, jak ktoś ośmielił się zwrócić na to uwagę.
A jeśli o drugą, w moim kontekście ważniejszą, to trzeba mieć naprawdę klapki na oczach żeby nie widzieć kto ją rozpętał
Jakoś sobie nie przypominam żeby za rządów PO, to PiS chodził skarżyć na swój kraj do Brukseli, czy też ich programem wyborczym był postulat, byle nie PO. Jakoś nie widzę żeby to wyborcy PiSu na co dzień wywyższali się jacy to oni nie mądrzejsi. Raczej odwrotnie widzę ciągłe wciskanie głupot, że PO to wykształceni, więc co to oni nie są, a reszta nie powinna mieć nawet prawa głosu. Z tego co pamiętam to PO latało do Brukseli ze skargami, nie mając wstydu za grosz. I jaki był program przed tymi wyborami PO? Podżeganie aż do nienawiści na PiS byle nie oni. Także tyle jeśli chodzi o to, kto w głównej mierze rozpętał tą wojenkę polsko-polską.
Ale szkoda mojego wywodu, bo Ci "świetnie" wykształceni i tak wiedzą lepiej xd

Jeśli do pierwszej, to nie wiedziałem, że to PiS najechał na Ukrainę, choć sam jestem pierwszy, który skrytykuje ich za wchodzenie im w tyłek, za co już dzisiaj się odwdzięczają. Ale i tu nie brakowało wyzywania od onuc, jak ktoś ośmielił się zwrócić na to uwagę.
A jeśli o drugą, w moim kontekście ważniejszą, to trzeba mieć naprawdę klapki na oczach żeby nie widzieć kto ją rozpętał

Ale szkoda mojego wywodu, bo Ci "świetnie" wykształceni i tak wiedzą lepiej xd

- del_aleksander
- Juventino
Z drugiej strony za to był mocno merytoryczny tusk tuskiem tuska tuskowi za po o po po po...
Więcej luzu, bo jak każdemu kto dał się wciągnąć w walkę popis zaraz ci żyłka pęknie.
- unbelievable87
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Wam też się dzisiaj jakoś tak lepiej wstawało? Piękny ten dzisiejszy poranek
Nicram już muruje drzwi, żeby LGBT przez nie mu się nie dostało, oldfan z bratem <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> (Alex96) gdzieś zniknęli....
zaiste piękny jest to poranek 

Nicram już muruje drzwi, żeby LGBT przez nie mu się nie dostało, oldfan z bratem <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> (Alex96) gdzieś zniknęli....

- Aleexxx
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Osobiscie nie pekla mi zylka, pokazuje tylko to skale spolaryzowania spoleczenstwa.
Przeciez tez jestem Polakiem jak uda sie chociaz zakopac Ziobre i zrobic cos dla sadow to bedzie juz lepiej.
Zyje i mieszkam od 6lat poza granicami Polski, bardzo kocham ten kraj, tylko w Polsce czuje sie jak w domu, nawet jezeli nie ufam Tuskowi to moze osiagna cos dobrego. Nie interesuja mnie sprawy aborcji, swiatopogladowe czy kosciol. Mam tylko nadzieje ze ktos powstrzyma inflacje, ze ktos uprosci podatki, ze bedzie gdzie wracac.
Nawet nie wiecie jak mi smutno wracac do Polski i zobaczyc wiele produktow w cenie wiekszej niz we Francji, gdzie zarobki sa duzo wieksze.
Kiedy widze prezesa NBP to plakac mi sie chce.
Po prostu chce byc Polakiem chce byc dumny i chce miec do czego wracac, na te chwile bylo to niemozliwe przy moich mozliwosciach finansowych, moze sie to zmieni, chociaz bardzo w to watpie sledzac wypowiedzi politykow PO.
Wierzylem i wierze konfie moim zdaniem sa wiarygodni:
Z tym, ze wiele ich wyborow bylo blednych, ale to zycie ich zweryfikowalo. Moze kiedys bedzie lepiej, kto wie.
PS: Wcale nie bedzie latwe stworzenie rzadu, agrounia + PSL tam bedzie ostra walka o stolki, nawet nie zdawalem sobie sprawy ale jest tam az 11 ugrupowan.
Przeciez tez jestem Polakiem jak uda sie chociaz zakopac Ziobre i zrobic cos dla sadow to bedzie juz lepiej.
Zyje i mieszkam od 6lat poza granicami Polski, bardzo kocham ten kraj, tylko w Polsce czuje sie jak w domu, nawet jezeli nie ufam Tuskowi to moze osiagna cos dobrego. Nie interesuja mnie sprawy aborcji, swiatopogladowe czy kosciol. Mam tylko nadzieje ze ktos powstrzyma inflacje, ze ktos uprosci podatki, ze bedzie gdzie wracac.
Nawet nie wiecie jak mi smutno wracac do Polski i zobaczyc wiele produktow w cenie wiekszej niz we Francji, gdzie zarobki sa duzo wieksze.
Kiedy widze prezesa NBP to plakac mi sie chce.
Po prostu chce byc Polakiem chce byc dumny i chce miec do czego wracac, na te chwile bylo to niemozliwe przy moich mozliwosciach finansowych, moze sie to zmieni, chociaz bardzo w to watpie sledzac wypowiedzi politykow PO.
Wierzylem i wierze konfie moim zdaniem sa wiarygodni:
Z tym, ze wiele ich wyborow bylo blednych, ale to zycie ich zweryfikowalo. Moze kiedys bedzie lepiej, kto wie.
PS: Wcale nie bedzie latwe stworzenie rzadu, agrounia + PSL tam bedzie ostra walka o stolki, nawet nie zdawalem sobie sprawy ale jest tam az 11 ugrupowan.