Wybory Parlamentarne 15 X 2023

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ

Na kogo będziesz głosować w nadchodzących Wyborach Parlamentarnych.

Czas głosowania minął 20 września 2023, 12:20

Koalicja Obywatelska
35
26%
Trzecia Droga
4
3%
Lewica
12
9%
Konfederacja
69
50%
PiS
13
9%
Bezpartyjni Samorządowcy
2
1%
inna
2
1%

Liczba głosów: 137
Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 36 razy
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 15 października 2023, 23:33

MRN pisze: 15 października 2023, 22:38 Nie rozumiem tępoty, która głosuje na pis a później sperdala za granicę. Jak za pisiorów tak cudnie to siedzieć tu...co za ciemny naród z którego nawet sporo za granicą głosowało na te popłuczyny.
To przypatrz się rzetelnie ile ludzi wyjechało za granicę za rządów PO, a ile za rządów PiS, bo chyba Ci się coś kompletnie pomyliło.

Co do zagranicy zgodzę się tylko, że jak ktoś siedzi od paru lat tam, to co ma do wyborów tutaj? To jest hit nad hity :prochno:

Spoko, doczekaliście się prawdopodobnie, w końcu to cały czas sondaż póki co. Będziecie mieć kraj mlekiem i miodem płynący. Z bandą zboków, tłumem imigrantów, ekoświrami, pod niemieckim butem, itd. Będziecie robić wszystko co Wam piękna i kochana Unia zagra. Nie będziecie mieć nic, ale będziecie szczęśliwi, ważne że PiS nie będzie rządził. W końcu to ważniejsze, jak pokazał jedyny konkretny podpunkt programu opozycji :prochno: Szkoda tylko, że sporo osób przejrzy na oczy jak już będzie za późno. W Polsce to jednak naprawdę ludzie są ciemni i mają ograniczoną pamięć. Ale i tak największym hitem jest frekwencja referendum. Przecież ten wynik wybitnie świadczy o tym, że ludzie w Polsce kompletnie nie chcą mieć żadnego wpływu na to co się dzieje w kraju. W sumie to dyktatura nie zrobi Wam różnicy skoro nie czujecie potrzeby wyrazić własnego zdania. Nie oddanie swojego głosu w jakimkolwiek referendum, kto by go nie przeprowadzał, to już naprawdę wyraz skrajnej tępoty. Nie żal mi takich ludzi wcale, niech ich dymają jakiekolwiek partie ile wejdzie.

Gratuluję wyniku, czekam na tą świetlaną przyszłość Polski, jaką wiele osób tutaj próbowało przedstawiać.

Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 października 2023, 23:36

Distant Dreamer pisze: 15 października 2023, 23:17 Odnośnie wyborów
Mimo że nie jestem wyborcą tej partii to muszę przyznać że jestem w szoku jak niski wynik osiągnęła konfa
Prognozowałem 10-15 a tutaj 6%
Oczywiście to tylko wyniki sondażowe ale 10 % napewno nie zyskają
Chyba największe zaskoczenie tych wyborów
Wiesz, mają parę ideologii pod którymi podpisałbym się od razu. Ale mimo bycia prawicowcem, mają również kilka takich skrajnych, że niestety z tego powodu na nich nie zagłosuję. I dopóki nic się w tym temacie nie zmieni, to wielkiego sukcesu im nie wróżę.

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 184 razy

Nieprzeczytany post 15 października 2023, 23:37

<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>,ludzie siedzący 30 lat za granicą nadal mają w Polsce prawa wyborcze, obudź się...

Obrazek
Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 października 2023, 23:39

MRN pisze: 15 października 2023, 23:37 <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>,ludzie siedzący 30 lat za granicą nadal mają w Polsce prawa wyborcze, obudź się...
Właśnie o tym mówię, to jest dla mnie chore, nie powinienem mieć tu już prawa głosu, bo go tu nie ma. Ktoś wyjechał gdzieś na chwilę, sezonowo do pracy, to co innego, ale jak ktoś wyjechał na dobre, to prawo do głosowania takiego człowieka jest chore. Niech sobie głosuje teraz tam.

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 184 razy

Nieprzeczytany post 15 października 2023, 23:52

Tu się zgodzę.

Obrazek
unbelievable87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 16 października 2023, 03:29

Brawo opozycja i brawo za środkowy palec dla konfy! Szkoda tylko, że nasze kopacze nie dali rady wygrać, bo byłby komplet!!!
Jeszcze Polska nie zginęła!!! :happy:

del_aleksander

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2023, 08:49

Nicram_93 pisze: 15 października 2023, 23:33To przypatrz się rzetelnie ile ludzi wyjechało za granicę za rządów PO, a ile za rządów PiS, bo chyba Ci się coś kompletnie pomyliło.
A przed 89' jeszcze mniej ludzi wyjechało niż teraz! Komuna > pis.

:prochno:

Lubię takie fikołki. Za po przynajmniej nie było wojny. :dodger:

Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2023, 09:13

Czego nie było? :prochno: Pijesz do wojny na Ukrainie czy polsko-polskiej? :prochno:

Jeśli do pierwszej, to nie wiedziałem, że to PiS najechał na Ukrainę, choć sam jestem pierwszy, który skrytykuje ich za wchodzenie im w tyłek, za co już dzisiaj się odwdzięczają. Ale i tu nie brakowało wyzywania od onuc, jak ktoś ośmielił się zwrócić na to uwagę.

A jeśli o drugą, w moim kontekście ważniejszą, to trzeba mieć naprawdę klapki na oczach żeby nie widzieć kto ją rozpętał :prochno: Jakoś sobie nie przypominam żeby za rządów PO, to PiS chodził skarżyć na swój kraj do Brukseli, czy też ich programem wyborczym był postulat, byle nie PO. Jakoś nie widzę żeby to wyborcy PiSu na co dzień wywyższali się jacy to oni nie mądrzejsi. Raczej odwrotnie widzę ciągłe wciskanie głupot, że PO to wykształceni, więc co to oni nie są, a reszta nie powinna mieć nawet prawa głosu. Z tego co pamiętam to PO latało do Brukseli ze skargami, nie mając wstydu za grosz. I jaki był program przed tymi wyborami PO? Podżeganie aż do nienawiści na PiS byle nie oni. Także tyle jeśli chodzi o to, kto w głównej mierze rozpętał tą wojenkę polsko-polską.

Ale szkoda mojego wywodu, bo Ci "świetnie" wykształceni i tak wiedzą lepiej xd

Obrazek
del_aleksander

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2023, 09:38

Nicram_93 pisze: 16 października 2023, 09:13I jaki był program przed tymi wyborami PO? Podżeganie aż do nienawiści na PiS byle nie oni.
Z drugiej strony za to był mocno merytoryczny tusk tuskiem tuska tuskowi za po o po po po...

Więcej luzu, bo jak każdemu kto dał się wciągnąć w walkę popis zaraz ci żyłka pęknie.

unbelievable87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 16 października 2023, 10:05

Wam też się dzisiaj jakoś tak lepiej wstawało? Piękny ten dzisiejszy poranek :)

Nicram już muruje drzwi, żeby LGBT przez nie mu się nie dostało, oldfan z bratem <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> (Alex96) gdzieś zniknęli.... :) zaiste piękny jest to poranek :)

Ehem

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 października 2023, 10:07

Co do pęknięcia żyłki, to byłem pewien, że pęknie ona Tomkowi Lisowi. Najgorszy dziennikarz, jak mógł się trafić Polsce po 89.

Aleexxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 października 2023, 11:27

Osobiscie nie pekla mi zylka, pokazuje tylko to skale spolaryzowania spoleczenstwa.

Przeciez tez jestem Polakiem jak uda sie chociaz zakopac Ziobre i zrobic cos dla sadow to bedzie juz lepiej.

Zyje i mieszkam od 6lat poza granicami Polski, bardzo kocham ten kraj, tylko w Polsce czuje sie jak w domu, nawet jezeli nie ufam Tuskowi to moze osiagna cos dobrego. Nie interesuja mnie sprawy aborcji, swiatopogladowe czy kosciol. Mam tylko nadzieje ze ktos powstrzyma inflacje, ze ktos uprosci podatki, ze bedzie gdzie wracac.

Nawet nie wiecie jak mi smutno wracac do Polski i zobaczyc wiele produktow w cenie wiekszej niz we Francji, gdzie zarobki sa duzo wieksze.

Kiedy widze prezesa NBP to plakac mi sie chce.

Po prostu chce byc Polakiem chce byc dumny i chce miec do czego wracac, na te chwile bylo to niemozliwe przy moich mozliwosciach finansowych, moze sie to zmieni, chociaz bardzo w to watpie sledzac wypowiedzi politykow PO.

Wierzylem i wierze konfie moim zdaniem sa wiarygodni:

Z tym, ze wiele ich wyborow bylo blednych, ale to zycie ich zweryfikowalo. Moze kiedys bedzie lepiej, kto wie.

PS: Wcale nie bedzie latwe stworzenie rzadu, agrounia + PSL tam bedzie ostra walka o stolki, nawet nie zdawalem sobie sprawy ale jest tam az 11 ugrupowan.

Aleexxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2023, 11:29

A i zakopanie TVP, to jest najwazniejsze.
Ciekawe czy wykorzystaja TVP jako swoja tube propagandowa czy kompletnie zakopia.

ipswich

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 11 razy

Nieprzeczytany post 16 października 2023, 11:31

unbelievable87 pisze: 16 października 2023, 10:05 Wam też się dzisiaj jakoś tak lepiej wstawało?
Obrazek

Obrazek

Wolf

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2023, 11:32

Nicram_93 pisze: 16 października 2023, 09:13 Jakoś sobie nie przypominam żeby za rządów PO, to PiS chodził skarżyć na swój kraj do Brukseli,
To słabą masz pamięć...

ODPOWIEDZ