Mercato (LATO 2021) DYSKUSJA
- Profesor
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Haaland, Hazard i Pogba jeszcze będą....
Oby udało się chociaż kogoś odpalić, najlepiej Ramsey-a i to wszystko. Czego oczekujesz w pandemii z takimi stratami? Dobrze że chociaż Locatelli jest.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 15 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
W sumie to uważam, że Icardi dla tego projektu byłby najlepszym wyborem. Gość trochę kołkowaty, powinien pasować do betonowego i archaicznego Maksia, i do tej ligi-skansenu. W Interze strzelał i czuję, że po powrocie znowu by to robił. O te pozabiskowe historie to w sumie bym się tak nie martwił. Gość jest najemnikiem, był na fali wznoszącej, dzięki temu miał straszak na Inter i mogli sobie z tą szmulą windować swoje oczekiwania, strasząc transferem. Teraz już zostały mu ostatnie lata kariery, nikt wielki nie będzie się na niego napalał, bo w PSG nie wskoczył na wyższy poziom. Pora usiąść na dupie i po prostu skupić się na boisku, a to może tylko zaprocentować. Zresztą te jego perypetie raczej nie wpływały na boisko ( no może trochę w ostatnim sezonie, tuż przed przyjściem Conte ), a bałkańska grupka też tam swoje za uszami miała. Zresztą wydaje się, ze on do Juventusu chciał w pierwszej kolejności wtedy.
Haalanda to nawet nie chcę za ta cenę, bo to będzie podobna sytuacja do Ronaldo, klub nie będzie w stanie zbudować wokół niego bardzo silnej drużyny. Niestety, trzeba się pogodzić, ze Juventus w łańcuchu pokarmowy stał się klubem drugiego wyboru. Gdzieś tak pomiędzy zespołami typu Borussia, a tymi najbogatszymi pokroju PSG i klubów z PL. Nie dla Juventusu transfery "galacticos". Pora mądrze wydawać pieniądze, promować, niektórych sprzedawać, niektórych trzymać i jakoś balansować na tej krawędzi pomiędzy ścisłym topem, a dostarczycielami narybku.
Na razie podoba mi się Cherubini, chyba nie będzie się tak dawał dymać jak Marotta, choć za wcześnie na takie oceny całościowe, zwłaszcza, że jest tu kilku graczy "niesprzedawalnych" na dobrych dla klubu warunkach. Choć trochę niepokoi ten brak oficjalnej informacji na temat finansowej strony transferu CR'a.
Fajnie, że Kean wraca. Talent ma duży, ale trochę brak regularności. Pora wejść na wyższy poziom, albo popaść w przeciętniactwo i tułaczkę po jakiś ogórkach różnych lig. Dostał nietypowe dla Włoch przetarcie w postaci PL i giganta pokroju PSG. Wyszła taka lepsza forma wypożyczenia, jeżeli rzeczywiście wróci za ok 25 mln. Normalnie dalej by się musiał bujać po jakiś Sampdoriach czy innych Hellasach. Oby wyciągnął wnioski ze swoich dotychczasowych przygód, a będzie z niego pociecha.
Będzie grał na lewej?
Haalanda to nawet nie chcę za ta cenę, bo to będzie podobna sytuacja do Ronaldo, klub nie będzie w stanie zbudować wokół niego bardzo silnej drużyny. Niestety, trzeba się pogodzić, ze Juventus w łańcuchu pokarmowy stał się klubem drugiego wyboru. Gdzieś tak pomiędzy zespołami typu Borussia, a tymi najbogatszymi pokroju PSG i klubów z PL. Nie dla Juventusu transfery "galacticos". Pora mądrze wydawać pieniądze, promować, niektórych sprzedawać, niektórych trzymać i jakoś balansować na tej krawędzi pomiędzy ścisłym topem, a dostarczycielami narybku.
Na razie podoba mi się Cherubini, chyba nie będzie się tak dawał dymać jak Marotta, choć za wcześnie na takie oceny całościowe, zwłaszcza, że jest tu kilku graczy "niesprzedawalnych" na dobrych dla klubu warunkach. Choć trochę niepokoi ten brak oficjalnej informacji na temat finansowej strony transferu CR'a.
Fajnie, że Kean wraca. Talent ma duży, ale trochę brak regularności. Pora wejść na wyższy poziom, albo popaść w przeciętniactwo i tułaczkę po jakiś ogórkach różnych lig. Dostał nietypowe dla Włoch przetarcie w postaci PL i giganta pokroju PSG. Wyszła taka lepsza forma wypożyczenia, jeżeli rzeczywiście wróci za ok 25 mln. Normalnie dalej by się musiał bujać po jakiś Sampdoriach czy innych Hellasach. Oby wyciągnął wnioski ze swoich dotychczasowych przygód, a będzie z niego pociecha.
Będzie grał na lewej?
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Rozumiem, że Kean wychowanek, rozumiem że młody ale jeżeli on ma zastąpić Ronaldo to klękajcie narody. Zbyt duży Hype na młodego, on naszym zbawcą nie będzie. Myslę że ktoś z trójki Icardi, Immobile Belotti to gracze w naszym zasięgu którzy mogliby podkreślam pogliby podnieśc nasz poziom, ew zaryzykować młodego Thurama, teraz w jego wypadku kwota mogłaby być bardzo niska.
Dybala najlepiej de facto prezentował się na 9 na skrzydła Chiesa i Kulusevski, trzeba dawać rudemu grać, a mop jako AS z rezerwy.
mi najbardziej brakuje bocznych obrońców i mimo wszystko młodego środkowego obrońcę.
Co do pomocy jakoś się nie martwię, myślę że z Allegrim trio Locatelli, Benrancur i Rabiot będa wymiatali bo z pewnością talent i możliwości mają, do tego Arthur, w którego poprostu wierzę, afroamerykanin w którego średnio wierzę, ale może się przyda no i kolega Bale który może z Maksem też wskoczy na poziom na ktory go poprostu stać. No i bramka, z Donnaruma daliśmy niesamowice ciała, nie przyjmuję argumentów bo nie było kasy, klub z tak ogromnym budżetem z pewnością posiada takie środki, a to nie jest zwyczajny bramkarza, to jest naturalny nastepna Buffona z niemniejszym talentem, który tak jak Buffon mógłbyć u nas na naście lat, zawodnik który robi różnicę, i który mógłby być nawet największą gwiazdą zespołu, tu ogromny minus. Uważam, że obecnie najgorzej obsadzoną formacją jest niestety bramka.
Ogólnie drużyna potencjał ma, jak tylko trochę sie odbetonuje Allegri powinno być ok, w sensie odzyskanie Scudetto i jakiś półfinał LM przy dobrych wiatrach.
Dybala najlepiej de facto prezentował się na 9 na skrzydła Chiesa i Kulusevski, trzeba dawać rudemu grać, a mop jako AS z rezerwy.
mi najbardziej brakuje bocznych obrońców i mimo wszystko młodego środkowego obrońcę.
Co do pomocy jakoś się nie martwię, myślę że z Allegrim trio Locatelli, Benrancur i Rabiot będa wymiatali bo z pewnością talent i możliwości mają, do tego Arthur, w którego poprostu wierzę, afroamerykanin w którego średnio wierzę, ale może się przyda no i kolega Bale który może z Maksem też wskoczy na poziom na ktory go poprostu stać. No i bramka, z Donnaruma daliśmy niesamowice ciała, nie przyjmuję argumentów bo nie było kasy, klub z tak ogromnym budżetem z pewnością posiada takie środki, a to nie jest zwyczajny bramkarza, to jest naturalny nastepna Buffona z niemniejszym talentem, który tak jak Buffon mógłbyć u nas na naście lat, zawodnik który robi różnicę, i który mógłby być nawet największą gwiazdą zespołu, tu ogromny minus. Uważam, że obecnie najgorzej obsadzoną formacją jest niestety bramka.
Ogólnie drużyna potencjał ma, jak tylko trochę sie odbetonuje Allegri powinno być ok, w sensie odzyskanie Scudetto i jakiś półfinał LM przy dobrych wiatrach.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Ja mam takie przeczucie, że naprawdę zgłosimy się po Icardiego (przeczucie oczywiście nie znaczy, że się z tego jakoś bardzo cieszę). Dybala tylko raz przekroczył w lidze barierę 20 bramek, Morata wiadomo jakie miał staty w lidze - zdaję sobie sprawę, że trzosu w sakiewce nie mamy ale moim zdaniem jeszcze przyjdzie jakiś napastnik oprócz Moise.
- Sorek21
- Juventino
Przychodzi mecz i weryfikuje to co wiadomo od dawna - nie mamy środka pola. Jest 6 środkowych pomocników z czego 5 jest do odpalenia i to nie podlega dyskusji. Skoro Rabiot nie nauczył się grać przez dwa lata to już tego nie zrobi. Bentancur to samo. Amerykaniec to młodsza wersja Matuidiego czyli jeździec bez głowy. Jak kest jeszcze możliwość to powinni opchnąć Danilo do Bayernu.
- Michael_M
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Czy tylko mi się wydaje czy inni też tak mają, że Dybala nijak pasuje do tej całej naszej układanki? Tak mi się wydaje, że pozostali zawodnicy grają jakimś jednym tempem, a on zupełnie innym. Zagrania z klepki z nim nie wychodzą. Do wszystkiego się pcha. Moim zdaniem on zaburza cały balans w grze.
- Wojtek1207
- Juventino
Oglądałem ostatnie 25 minut meczu (wiem, mało, ale wracałem z urlopu) i ja mam trochę inne spostrzeżenia. Brakowało ewidentnie zawodnika w stylu Matri/Llorente/Mandżukić. Kogoś, kto stałby na 20 metrze, brałby obrońcę na plecy i dawał możliwości rozegrania przed polem karnym. Od Moraty niestety się piłka odbijała. Więc może Scamacca nie jest takim głupim pomysłem? Moim zdaniem nie potrzebujemy wirtuoza, tylko zawodnika grającego fizycznie. Na rywali, którzy się bunkrują taki zawodnik bardzo by się przydał.
W ogóle strasznie zatęskniłem za Mandżo. Dzisiaj w końcówce jedynym zawodnikiem, który biegał i walczył twardo z przeciwnikami był Berna. Trochę mało.
W ogóle strasznie zatęskniłem za Mandżo. Dzisiaj w końcówce jedynym zawodnikiem, który biegał i walczył twardo z przeciwnikami był Berna. Trochę mało.
- hara
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Zgadzam się w 90%, bo jednak zostawiłbym ze dwóch na ławkę. Tam by się nadali.Sorek21 pisze: ↑28 sierpnia 2021, 21:44 Przychodzi mecz i weryfikuje to co wiadomo od dawna - nie mamy środka pola. Jest 6 środkowych pomocników z czego 5 jest do odpalenia i to nie podlega dyskusji. Skoro Rabiot nie nauczył się grać przez dwa lata to już tego nie zrobi. Bentancur to samo. Amerykaniec to młodsza wersja Matuidiego czyli jeździec bez głowy. Jak kest jeszcze możliwość to powinni opchnąć Danilo do Bayernu.
Środek pola, to mózg drużyny i to nie jest żaden utarty frazes. Jak gra środek, tak gra cała drużyna. Jeżeli kogoś to nie przekonuje, to polecam obejrzeć sobie Polaków w czwartek.
Capo di tutti capi
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Matuidi jezdjzec bez głowy? Przecież głowa i odpowiedzialność taktyczna to byly jego zasadnicze atuty.
Myślę, że gdyby dzisiaj do wzięcia był Hakan czy Giroud wzięlibyśmy z pocalowaniem obu rączek.
Popełniono gigantyczny błąd nie wymuszając na Cristiano na początku okienka jasnej deklaracji przyszłości. Jeśli sprowadzono Allegriego i nadano mu status ponad Ronaldo to trzeba było odbyć z panem Portugalczykiem jasna rozmowę - sprawa wygląda tak i tak, albo się na to piszesz albo nie, siedem dni na decyzję. Prawdopodobnie obchodzono się z nim do samego końca jak z święta krową, którą sam fakt takiej rozmowy może oburzyć albo załamać. I mamy. Golleadora Dybale i Keana.
Myślę, że gdyby dzisiaj do wzięcia był Hakan czy Giroud wzięlibyśmy z pocalowaniem obu rączek.
Popełniono gigantyczny błąd nie wymuszając na Cristiano na początku okienka jasnej deklaracji przyszłości. Jeśli sprowadzono Allegriego i nadano mu status ponad Ronaldo to trzeba było odbyć z panem Portugalczykiem jasna rozmowę - sprawa wygląda tak i tak, albo się na to piszesz albo nie, siedem dni na decyzję. Prawdopodobnie obchodzono się z nim do samego końca jak z święta krową, którą sam fakt takiej rozmowy może oburzyć albo załamać. I mamy. Golleadora Dybale i Keana.
calma calma
- Sorek21
- Juventino
Drużyna wymaga wzomcnień i po tym sezonie będzie trzeba zastosować " sprzedaż Zidana " czyli poświęcić kogoś wartościowego aby wzmocnić kolektyw.
Mamy tylko trzech kandydatów:
1 De Ligt - jeśli jest ta klauzula 150 mln to musi być on. Jest młody i dopiero się uczy ale wydaje się ofiarą swojego agenta, który załatwił mu za dużą pensję a wraz z nią dużą presję.Obecnie wydaje się przepłacony. Jego największym problemem jest to że, że praktycznie cały czas gra z Bonuccim. Obaj są tym numerem 2 podczas gdy żaden nie jest tą 1 szefem defensywy jakim był ( jest jeszcze ? ) Chiellini. Może gdyby więcej grał z Giorgio to byłoby lepiej.
2.Chiesa- nasz największy skarb. Wczoraj mimo fatalnego meczu zespołu było widać że, umiejętnoścismi i mentalem jest przed całą drużyną. Jeśli Juve się w miarę ogarnie to Chiesa będzie również za wielki na całą Serie A. Jak dalej będzie się tak rozwijał to szybko pojawi się możliwość zmiany klubu na większy i podwojenie zarobków. Narazie trzyma go u nas wypożyczenie bo jeszcze nie został wykupiony. Za np 2 lata stanie przed wyborem czy zostanie nowym Del Piero czy ucieknie jak Dani Alves i Ronaldo, którzy zdali sobie sprawę, że nie skruszą betonu minimalizmu, nie zawrócą kijem rzeki.
3. Kulusevski - trochę na wyrost za ciągle jeszcze duży margines rozwoju. Gdyby jeszcze w to mercato ktoś wywalił na niego 80 mln to nie ma się nad czym zastanawiać. Piłkarz z jedną nogą jak Dybala. Jest w drużynie tyle samo co Chiesa ale widać znaczącą przewagę na korzyść Włocha.
Mamy tylko trzech kandydatów:
1 De Ligt - jeśli jest ta klauzula 150 mln to musi być on. Jest młody i dopiero się uczy ale wydaje się ofiarą swojego agenta, który załatwił mu za dużą pensję a wraz z nią dużą presję.Obecnie wydaje się przepłacony. Jego największym problemem jest to że, że praktycznie cały czas gra z Bonuccim. Obaj są tym numerem 2 podczas gdy żaden nie jest tą 1 szefem defensywy jakim był ( jest jeszcze ? ) Chiellini. Może gdyby więcej grał z Giorgio to byłoby lepiej.
2.Chiesa- nasz największy skarb. Wczoraj mimo fatalnego meczu zespołu było widać że, umiejętnoścismi i mentalem jest przed całą drużyną. Jeśli Juve się w miarę ogarnie to Chiesa będzie również za wielki na całą Serie A. Jak dalej będzie się tak rozwijał to szybko pojawi się możliwość zmiany klubu na większy i podwojenie zarobków. Narazie trzyma go u nas wypożyczenie bo jeszcze nie został wykupiony. Za np 2 lata stanie przed wyborem czy zostanie nowym Del Piero czy ucieknie jak Dani Alves i Ronaldo, którzy zdali sobie sprawę, że nie skruszą betonu minimalizmu, nie zawrócą kijem rzeki.
3. Kulusevski - trochę na wyrost za ciągle jeszcze duży margines rozwoju. Gdyby jeszcze w to mercato ktoś wywalił na niego 80 mln to nie ma się nad czym zastanawiać. Piłkarz z jedną nogą jak Dybala. Jest w drużynie tyle samo co Chiesa ale widać znaczącą przewagę na korzyść Włocha.
- Michael_M
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Tak na spokojnie dzisiaj można stwierdzić, że nie dziwią mnie w ogóle plotki na temat wcześniej Dżeko i teraz Scamacci. Tego nam brakuje. Zobaczymy co ten Kaio Jorge pokaże. Widzę dużo sensu w <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Kean również może być dobrym wzmocnieniem. Mimo iż jest młody to dosyć "przybyczony" i to może być brakujący element.
Bonucci się często spóźnia, a Cuadrado za bardzo zapędza do przodu jak gra na obronie i mamy przez to lukę i wygląda to tak jakby De Ligt miał pół boiska do obstawienia.
Bonucci się często spóźnia, a Cuadrado za bardzo zapędza do przodu jak gra na obronie i mamy przez to lukę i wygląda to tak jakby De Ligt miał pół boiska do obstawienia.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 77 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
@Michael_M
Cuadrado nie nadaje się na bocznego obrońcę, a że akurat jest najlepszy na tej pozycji z całego naszego składu, to pretensje miej tylko do Zarządu, że przez tyle lat nie potrafią nam ogarnąć obu flanek defensywy (bo Sandro niestety również zawodzi od dłuższego czasu nie mając żadnego konkurenta).
Cuadrado nie nadaje się na bocznego obrońcę, a że akurat jest najlepszy na tej pozycji z całego naszego składu, to pretensje miej tylko do Zarządu, że przez tyle lat nie potrafią nam ogarnąć obu flanek defensywy (bo Sandro niestety również zawodzi od dłuższego czasu nie mając żadnego konkurenta).
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- ice
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Sandro nie zwodził grając w parze z Evrą, ale to już 4-5 sezonów gra bez niego. On jest dramatyczny. On nie ma nawet pół atutu w ataku, nie ma ćwierć zwodu, a w obronie spóźniony. Zawsze.
- Piti
- Juventino
Od Chiesy bije taki mental, że nie wydaje mi się by zmienił Juve na jakikolwiek inny klub. To włoch. To będzie nasz przyszły kapitanSorek21 pisze: ↑29 sierpnia 2021, 09:16
Kupmy jakiegoś pomocnika jeszcze, bo bedzie tragedia w tym sezonie, ale tylko nie Witsel...facet ma juz 32 lat, trzeba bylo go brać jak grał w Zenicie

- Lypsky
- Juventino
Chyba jesteśmy na tyle zdesperowani, ze Pjanic wydaje się być najlepsza opcja do wzmocnienia pomocy.
Wypożyczając go nie ryzykujemy wiele, a być może będzie na tyle ambitny, ze zaskoczy. Potrzebujemy kogoś kreatywnego, a innych opcji brak.
Pjanic + Icardi i ja jestem zadowolony.
Wypożyczając go nie ryzykujemy wiele, a być może będzie na tyle ambitny, ze zaskoczy. Potrzebujemy kogoś kreatywnego, a innych opcji brak.
Pjanic + Icardi i ja jestem zadowolony.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady