Mercato (LATO 2021) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2021, 13:02

Nasz murzynek wraca do domu :happy:

+ Włoch
+ wychowanek
+ wiek
+ niskie zarobki
+ moze zagrac na skrzydle lub na 9
+ odroczona płatność

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 69 razy

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2021, 13:08

fivapoPL pisze: 28 sierpnia 2021, 12:53Z tymi zarobkami to gruby oszalał, niech coś chłopak najpierw wygra to póżniej można mu taką kase dawać , a on co na razie wygrał?
Logika na miarę Padoin 5 Scudetti > Totti 1Scudetto. Mierzenie skilla za pomocą zdobytych trofeów :ok: Co do oczekiwań finansowych Mino to oczywiście gruba przesada, a marzenia o Norwegu można włożyć między bajki.

Nie wiem też czemu ludzi ponosi tutaj fantazja i liczą, że wszystkie środki z Ronaldo (magicznie pojawiające się kilkadziesiąt milionów na Vlahovicia, czy budżet pozwalający na pensję rzędu 6-8 mln na kilku piłkarzy) zostaną ponownie zainwestowane, bo zwyczajnie nie ma to najmniejszego sensu :whistle:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 36 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2021, 13:14

Oby Allegri poukładał w głowie murzynowi to będziemy mieli 9 na lata.

Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2021, 13:18

fivapoPL pisze:Z tymi zarobkami to gruby oszalał , niech coś chłopak najpierw wygra to póżniej można mu taką kase dawać , a on co na razie wygrał?
Co pan zrobisz, takie czasy. Na korzyść Haalanda działa to, że idzie drogą wydeptaną przez Lewego, a ich rywalizacja nakręca hype. Rynek widzi nowego snajpera w żółtej koszulce i doznaje przegrzania. Przy tym trzeba przyznać, że w kategorii typowych '9' to Haaland już teraz ma wszystko. Z czasem, jak Robert, może rozwijać inne elementy.

Co do nowego napastnika Juventusu, potrzebujemy siły fizycznej. Kładący się w każdym starciu Morata to nie ten typ. Kean powinien być dobrym materiałem do obróbki, nawet jeśli nie jest super piłkarzem. Jeśli jest do wzięcia poniżej 30 baniek - nic tylko brać. 1200 minut w Evertonie plus 2300 w PSG to doświadczenie, na które nie miał szans w masterplanie Fabsa. Pograł gdzie indziej, niech wraca do domu, a bilans wyjdzie ~0. Nie będzie to Haaland, prędzej Duvan Zapata i to w zupełności wystarczy.
Mamy paru magików z przodu, to oni mają błyszczeć. Potrzeba ochroniarza, który wykona brudną robotę.
Zupełnie poważnie -- obstawiam powrót Keana oraz.... (tak tak) Mandzukicia :prochno:, który był na trybunach w Udine. Wspomniany Zapata podobno też ma dość Atalanty, ale czy nasi rzucą na stół 40 baniek za 30latka -- wątpię.
Morata będzie pełnił rolę drugoplanową. Za rok i tak odejdzie, żądania Atletico są nierealistyczne.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 184 razy

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2021, 13:42

Nie jestem fanem Keana w takim samym stopniu co Bentancura ale transfer na takich warunkach jest bardzo dobry a do tego wychowanek z niskimi zarobkami więc narzekał nie będę. Z tym atakiem jednak nie tyle nie zwojujemy Europy co nawet nie zwojujemy Serie A dlatego teraz ciśnijmy po Icardiego i coś czuję, że moje pragnienie się spełni. Za rok odsyłamy parówę Moratę do Atletico i uderzamy po Vlahovicia. Dawać mi tu Icara ale to już :punish:

Acha, w drodze jest jeszcze pomocnik.

Obrazek
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2021, 13:47

MRN pisze: 28 sierpnia 2021, 13:42Za rok odsyłamy parówę Moratę do Atletico i uderzamy po Vlahovicia. Dawać mi tu Icara ale to już :punish:
No i o tym właśnie piszę. Za co ich kupimy? Za "hajs z Ronaldo"? :laugh:

Obrazek
fivapoPL

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2021, 13:50

jackop pisze: 28 sierpnia 2021, 13:47
MRN pisze: 28 sierpnia 2021, 13:42Za rok odsyłamy parówę Moratę do Atletico i uderzamy po Vlahovicia. Dawać mi tu Icara ale to już :punish:
No i o tym właśnie piszę. Za co ich kupimy? Za "hajs z Ronaldo"? :laugh:
Tak za hajs po ronaldo zwolnił mam 80 mln (bo tyle na rok wydawaliśmy na niego_)

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2021, 13:53

A ja nie wiem co tam zarząd wymyśli ale czy to nasze zmartwienie ?
Transfery Loca oraz Keana pokazały, że można zrobić transfery na dobrych warunkach i na to liczę tym razem. Morata tak czy siak odejdzie za rok bo wiadomo, że go nie wykupimy.

Obrazek
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2021, 13:54

A czy do waszych małych mózgów nie dociera, że skoro nie było nas stać na utrzymanie Cristiano, bo za bardzo obciążał budżet, to na jego miejsce nie przyjdą inni piłkarze nadmiernie obciążający budżet? Nie mamy kasy na transfery gotówkowe (poza zobowiązaniami takimi jak Chiesa, Loca i teraz Kean, które pochłoną lwią część budżetu transferowego w najbliższych latach), a budżet płac miał ulec redukcji, co właśnie nastąpiło.

Gdyby dało się utrzymać aktualny poziom wynagrodzeń (a nie da się) bez zaliczania coraz większych strat finansowych to jaki sens miałoby odejście Portugalczyka? Żadne.
Ostatnio zmieniony 28 sierpnia 2021, 14:02 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Michael_M

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2021, 14:00

Niby mówi się, że Kean ma przyjść na 2 letnie wypożyczenie z obowiązkiem wykupu za 25 mln, a na Sky podają, że za 20 mln. W każdym razie - bardzo dobre warunki.
Jakku napisał na Twitterze, że poszła oficjalna oferta do PSG i nawiązaliśmy kontakt z żoną/agentką Icardiego, ale wygląda na to że ani jedni ani drudzy nie są zainteresowani.
Czyżby Icardi był tak nagrzany na grę z Messim?
Podobno plan Juve jest taki żeby odbudować Ital-Juve i kolejnym napastnikiem może zostać Scamacca, ale to nic pewnego.

Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2021, 14:10

No ja też w obecnej sytuacji już odpuściłbym Icardiego.
Duży wydatek + koleś ze swoją świtą jest "specyficzny". Można było myśleć w rozliczeniu za Ronaldo, potoczyło się inaczej, a teraz mamy już Keana i Morate. Jeszcze Mandzukic na kontrakcie grzecznościowym, mark my words :prochno: .
Co do pomocnika, jakoś tego nie widzę...? To będzie 4-2-3-1 (jak kto woli 4-4-2), na dwa miejsca mamy czwórkę Loca Benta Rabiot Makeni. Chyba, że burger faktycznie odejdzie. Arthura i Ramseya pomijam, nikt już na nich nie liczy.

EDIT
Ciekawostka -- w rozpisce na Empoli Cuadrado jest w sekcji 'defenders'. Allegri chyba dokonał ewaluacji Danilo :prochno: . Wśród powołanych jest Fagioli.

Michael_M

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2021, 14:23

Nie wiem czy ktoś podawał więc jakby co to usuńcie.
Podobno ta operacja Arthura poszła perfekcyjnie i zawodnik nie czuje już bólu. Pozostaje liczyć tylko na to, że wskoczy na wyższy poziom.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2021, 14:23

Michael_M pisze: 28 sierpnia 2021, 14:00 kolejnym napastnikiem może zostać Scamacca, ale to nic pewnego.
Z tym, że Scamacca w ogóle nie nawiązuje do przypuszczeń Agrestiego. Agresti od kilku dni twierdzi, że Kean to opcja minimalna na wypadek odejścia Ronaldo i jego transfer jest niezależny od innego, lepszego napastnika. Kean jest, nie musimy sobie nim głowy zawracać a główkuję kto ewentualnie mógłby jeszcze przyjść i myślę, że mimo wszystko Icardi jest najłatwiejszy do wyrwania z tych lepszych napastników. Gdyby nie Agresti to uznałbym już nasze mercato za zamknięte ale jednak do niego mam zaufanie.
Jeżeli chodzi o pomocnika to nie wykluczałbym odejścia Ramseya, którego podobno nieźle cisną aby odszedł.

Obrazek
Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2021, 14:27

Kean z wykupem za 20-25M to dobry ruch. Młody, wychowanek, z talentem... Plus, że może grać na lewym skrzydle, na '9' go nie widzę. Najważniejsze, żeby mu poukładać w głowie. Miło widzieć, że wreszcie nie rozdajemy pieniędzy na prawo i lewo, a zakupy są możliwie tanie z rozsądną pensją, oby tak dalej, nie stać nas na kolejne rozdawnictwo.

Co wy widzicie w Scamacce - bo młody i Włoch? Jak najdalej od Juve.

Mily

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2021, 16:52

No ok jest Kean, warunki sprowadzenia go wyglądają całkiem nieźle. Nadal nie jest to jednak super wzmocnienie w kontekście rywalizacji z interem, nie wspominając o LM. Gość jest niewiadomą.

Co dalej?

Zablokowany