Mercato (LATO 2021) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2021, 15:56

Przejrzałem kursy bukmacherów (oczywiście czasami się mylą, więc na koniec lata w razie czego będzie się można pośmiać) i na początku czerwca sytuacja wygląda tak:
1. Donnarumma - raczej Juve, chociaż Barca też ma tam jakieś szanse
2. Dybala - pójdzie do Atletico albo zostanie z Juve, inne kluby raczej nie są zainteresowane
3. C.Ronaldo - dość duże szanse na to, że zostanie, ale jeśli miałby odchodzić, to faworytem jest PSG, niewiele mniejszy kurs na ManU i Sporting
4. Ramsey - prawdopodobnie odejdzie do Liverpoolu, ale też niewykluczone inne angielskie ekipy (Everton/West Ham/Arsenal)
5. Pogba - raczej zostanie z ManU, a jeśli już odejdzie, to pewnie do PSG
6. Aouar - raczej zostanie w Lyonie, a jeśli już odejdzie to faworytem jest Arsenal, chociaż zbliżony kurs jest też na Juve
7. de Paul - zdecydowanym faworytem jest Atletico, które wyraźnie wyprzedza Milan i Liverpool
8. Haaland - prawdopodobnie pójdzie do City, ew. Realu, Juve nie jest praktycznie brane pod uwagę
9. van de Beek - nie jesteśmy w ogóle brani pod uwagę
10. Camavinga - nie jesteśmy w ogóle brani pod uwagę
11. O.Dembele - nie jesteśmy w ogóle brani pod uwagę

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2021, 16:48

A teraz uwaga

Conte wraz z Paraticim w Tottenhamie.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2021, 08:59

towalski pisze: 02 czerwca 2021, 09:01 To tak jak z Tobą, jak forumowicze się po Tobie przejechali, bo podałeś info jakie znalazłeś, a okazało się trefne.
Nie, nie dlatego forumowicze się po nim przejechali. Walkowane to było mnóstwo razy. Więc po raz kolejny mi się nie chce.

Czekam na Locatelliego i Donnarume. Niech ItalJuve wraca.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Hypeman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2021, 09:00

Jeżeli wymiana Szczęsny - Florenzi naprawdę ma dojść do skutku to poczułbym się zmartwiony, bo to tylko oznaka tego jak nadal krótkoterminowo patrzy się na ten zespół. Poza młodym Gigim nie słyszy się zbyt wiele o próbach podjęcia chociażby walki o jakiś młody talent*.

*- Locatelii i Aouar mają po 23 lata i to fajni, ukształtowani piłkarze na lata ale wizja ich przyjścia wydaje się oddalać z dnia na dzień.

jakiś kretyn na forum Manchesteru United pisze:Wg. La Gazzetto dello Sport Juve interesuje się Milikiem. Za Moratę. W sumie dla niego byłby fajny kierunek, bo na Leicester za wcześnie jeszcze
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2021, 11:50

Dzisiaj jest spotkanie Allegrego z zarządem, więc po nim będziemy zapewne trochę mądrzejsi, także w kwestii Locatellego, Donnarummy czy Aouara (aczkolwiek mam wrażenie, ze wraz z przyjściem Allegrego temat Francuza zniknął). ;)

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2021, 12:25

Niech biorą Berne za niego

fwdux

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2021, 12:49

Bernardeschi to taki Seagal piłki nożnej. Z jednej strony coś tam potrafi ale gówno mu to daje i nie da się na niego patrzeć ale też jakoś tak bez niego było by pusto :D Tak Berna idź w końcu gdzieś indziej ( :pray: ) ale wiedz że wielu będzie za Tobą tęsknić :prochno: Jakaś taka maskotka.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 76 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2021, 12:54

Sorek21 pisze: 03 czerwca 2021, 12:25 Niech biorą Berne za niego
Niestety nawet oni nie są tak naiwni. Zresztą czy sam zamieniłbyś Hondę CBR za starego Rometa?

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Rozgrzany Sturaro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 35 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2021, 13:23

fwdux pisze: 03 czerwca 2021, 12:49 Bernardeschi to taki Seagal piłki nożnej. Z jednej strony coś tam potrafi ale gówno mu to daje i nie da się na niego patrzeć ale też jakoś tak bez niego było by pusto :D Tak Berna idź w końcu gdzieś indziej ( :pray: ) ale wiedz że wielu będzie za Tobą tęsknić :prochno: Jakaś taka maskotka.
Jestem w stanie wymienić więcej dobrych filmów z Seagalem niż dobrych meczów Berny w koszulce Juve. Ale to nie trudne, w latach 90 był solidnym nazwiskiem kina akcji. Nie wiem, czy ktoś tutaj będzie mocno tęsknił za Berną :prochno:.

W sumie ciekawe, że jak Przyszedł Allegri plotki o Locatellim i Aouarze trochę spadły, za to temat Pjanicia się co jakiś czas przewija. :prochno:

fwdux

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2021, 13:38

Tak tylko Berna nie miał takich historii że zapierał się że jego nie da się udusić a jak kaskader zaczął to puściły mu zwieracze :D Seagal to taka mocniejsza wersja. :prochno:

fwdux

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2021, 15:17

MRN pisze: 03 czerwca 2021, 13:11 @Corriere Torino : Rugani, De Sciglio, Pellegrini i Perin wracają czyli koszmary powracają.
Jak ja się ucieszę na ich widok :facepalm: Jeszcze Pellegrini i Perin to nie tak źle ale na widok Ruganiego i De Sciglio skoczę z okna :(

Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 39 razy

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2021, 15:34

fwdux pisze: 03 czerwca 2021, 15:17
MRN pisze: 03 czerwca 2021, 13:11 @Corriere Torino : Rugani, De Sciglio, Pellegrini i Perin wracają czyli koszmary powracają.
Jak ja się ucieszę na ich widok :facepalm: Jeszcze Pellegrini i Perin to nie tak źle ale na widok Ruganiego i De Sciglio skoczę z okna :(
Zrób miejsce i dla mnie :laugh:
Ich wszystkich trzeba się pozbyć, a szanse na to są.
Rugani - grał w Cagliari
DS - grał w Lyonie
Perin - podstawa w Genoi

Tylko nasza nadzieja na lewą obronę, Pellegrini, nie nadaje się do niczego, skoro nie dał rady wywalczyć miejsca w Roossoblu, a kontrakt do '25 :sad Agent - nasz ulubiony Raiola

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 68 razy

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2021, 15:46

Volto pisze: 03 czerwca 2021, 15:34Tylko nasza nadzieja na lewą obronę, Pellegrini, nie nadaje się do niczego, skoro nie dał rady wywalczyć miejsca w Roossoblu, a kontrakt do '25 :sad Agent - nasz ulubiony Raiola.
Ciężko walczyć o skład jak prawie cały sezon siedzi się na L4 :whistle:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2021, 15:58

Nie ma to jak narzekać prawie 3 lata na słaby środek pola a potem próbować ściągnąć jego główny element który najbardziej zawiódł. Jeśli ktoś liczy, że to może coś zmienić tojest idiotą.

Rozgrzany Sturaro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 35 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2021, 16:24

Sorek21 pisze: 03 czerwca 2021, 15:58

Nie ma to jak narzekać prawie 3 lata na słaby środek pola a potem próbować ściągnąć jego główny element który najbardziej zawiódł. Jeśli ktoś liczy, że to może coś zmienić tojest idiotą.
Ten gość w avatarze twittera z JP ewidentnie liczy, że może tym coś zmienić. :prochno: o ile oczywiście te doniesienia są prawdziwe. Jeśli faktycznie nasz aktualny trener ma większą moc sprawczą w transferach, to teraz zobaczymy do czego jest faktycznie zdolny poza MDS. Swoją drogą twitter jp nieźle tasuje się pod Allegriego, aż momentami przykro na to patrzeć - fanklub trenera a nie klubu.

Zablokowany