Nowy Trener?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
Zablokowany
Juve_Forever_88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2021, 10:49

Maly pisze: 22 maja 2021, 20:50 Możecie się nie zgodzić ale jakbym miał wybierać między Allegrim DD a Pirlo to wybieram Pirlo na kolejny sezon.
Jak stwierdzę, że napisałeś już Himalaje głupoty na forum, tak potrafisz wbić na forum i poszybować w swojej głupocie aż do stratosfery. Głupocie wynikającej nie z merytoryki (bo jej Ci brak), ale z własnych chorych uprzedzeń.

Mając do wyboru:
- zdobywcę 5 mistrzostw, 4 pucharów Włoch, 2 superpucharów Włoch, człowieka, który doszedł do 2 finałów LM;
- zdobywcę mistrzostwa świata, wicemistrzostwa Europy;
- Dyzmę, który do końca sezonu drży o zajęcie 4-tego miejsca w lidze (plus oczywiście 1 puchar Włoch i 1 superpuchar);
Ty wybierasz Dyzmę.

Jesteś kosmitą.

Juve - storia di un grande amore!

od 97 r. solo Juve!

Subiektywna lista forumowych klaunów:
- Maly (ARCYKLAUN EXTRA);
- Baczu (ARCYKLAUN);
- Alexinho 10 (ARCYKLAUN);
- Poprostu (ARCYKLAUN);
- Siła Spokoju;
- Sorek 21;
- Urbi 27;
- Vitoo.
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 15 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2021, 00:13

Sinise po jego kilku pociskach przed meczem chyba można wykluczyć. On jest chyba pierwszy na liście kopiuj/wklej u wszystkich dziennikarzy, dlatego zawsze się pojawia w plotkach.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 76 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2021, 06:51

Marat87 pisze: 24 maja 2021, 00:13 Sinise po jego kilku pociskach przed meczem chyba można wykluczyć. On jest chyba pierwszy na liście kopiuj/wklej u wszystkich dziennikarzy, dlatego zawsze się pojawia w plotkach.
Jestem zdziwiony, że ktoś z naszych kibiców miał takie marzenie, by Mihajlović objął Juve. Przecież prowadzone przez niego drużyny nie wyróżniają się niczym ciekawym, a w ostatnich latach Sinisa na dobre zadomowił się tylko w średniakach i słabszych ekipach Serie A. Szczerze mówiąc, to jeśli szukalibyśmy budżetowego trenera spośród obecnie pracujących we włoskich klubach, to wolałbym Jurica, bo Hellas pod jego dowództwem w obecnym sezonie regularnie zabierał punkty drużynom z czołówki (dwa remisy z Juve, remis z Milanem, wyjazdowe wygrane z Atalantą i Lazio, remis z Romą zweryfikowany na wo czy wygrana i remis z Napoli).

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2021, 07:59

Panowie i co teraz sądzicie o Gattuso czy nadal chcielibyście takiego trenera, tak bez zaczepki pytając?

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 76 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2021, 08:18

@marcinek
Absolutnie nie chcę żadnego Gattuso i nie mówię tego tylko przez pryzmat braku awansu prowadzonego przez niego Napoli. Przecież w tym sezonie we wszystkich spotkaniach Juventusu z ekipą z Neapolu, to Stara Dama (chociaż dowodzona przez totalnego amatora) była drużyną lepszą na boisku. Nawet w przegranym 1:0 wyjazdowym meczu od momentu karnego to my cisnęliśmy ich niemiłosiernie, a znakomity występ zaliczył Meret. Wiadomo, że Rino zdobył już spore doświadczenie i miał okazję popracować w dużych klubach jak Napoli czy Milan, ale bez jakichś większych sukcesów (bo czymże jest jeden Puchar Włoch), a to wciąż zbyt mało na objęcie Juventusu.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
jeshu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 maja 2021, 08:41

jackop pisze: 22 maja 2021, 20:53
Maly pisze: 22 maja 2021, 20:50Możecie się nie zgodzić ale jakbym miał wybierać między Allegrim DD a Pirlo to wybieram Pirlo na kolejny sezon.
Nie zgadzam się i z tego co kojarzę, to byłeś pierwszy, który krytykował kandydaturę Andrzeja.
Ponoc mozna zmieniac swoje zdanie i wcale przy tym nie tracic twarzy, ale nikomu nie mow ;-)

Ja chetnie zobaczylbym Pirlo jeszcze przez kilka pierwszych miesiecy kolejnego sezonu, przynajmniej. Uwazam, ze jako zoltodziub pokazal miejsce w szerego chociazby Gattuso, a i z Atalanta czy Interem poradzil sobie przyzwoicie. Nie rozumiem zarzutu wstawiania Frabotty, gdzie wiele meczow gral z przymusu, na mlodziez trzeba stawiac. Odeslanie go do u23 po jednym nieudanym meczu jest przesada.
Sklad sie wyklarowal, starszyzna odchodzi, wyglada na to, ze Kulu dorosl do reprezentowania bialo-czarnych barw. Troche to trwalo ale ostatecznie nie ma blamazu. Juventus przez wiekszosc sezonu sie meczyl ? Czy innaczej bylo za Sarriego albo dwa ostatnie lata Maxa ? Dodajmy decyzje sedziow z pierwszej czesci sezonu i absolutny brak szczescia przez 90% jego trwania. Uwazam tez, ze Serie A jest znacznie silniejsza niz dwa - trzy - piec lat temu.

marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2021, 08:49

@jeshu abstrahując Max, Zidane czy inny nie będą na nas czekać do grudnia, aż Pirlo "jednak nie wypali", bo kogo wtedy weźmiemy?

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
ice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2021, 09:18

Aktualnie Mediolańska Myśl Taktyczna póki co, zawodzi w Serie A. Inzaghi Serie B (chociaż wygrał w Turynie;D), Gattuso frajerstwo sezonu, Pirlo partaczył cały sezon, ale coś mu się trafiło.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 68 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2021, 09:23

jeshu pisze: 24 maja 2021, 08:41Ponoc mozna zmieniac swoje zdanie i wcale przy tym nie tracic twarzy, ale nikomu nie mow ;-)
Pewnie, że można tylko dziwi mnie ta nagła zmiana kierunku. Piszę nagła, bo nie przypominam sobie by wraz z upływem sezonu @Maly dawał znaki, że coraz bardziej mu pasuje. Może przeoczyłem, ale nie pamiętam żadnej gownoburzy, gdzie po kolejnej wtopie wjechałby na białym koniu i bronił pomysłów Andrzeja w komentarzach. Bardziej skupiał się na krytyce zawodników czyt. Ronaldo.

Nie wiem też czym przekonał do siebie Pirlo. Jak ktoś napisze, że wynikami to naturalnym kontrargumentem będzie stwierdzienie, że z Allegrim na ławce byłyby lepsze. Oczywiście jeśli są ludzie, którzy nadal chcą mieć za trenera maszynę losującą wystawiającą np. Makeniego na boku pomocy, to im nie zabronię. Po prostu się zdziwiłem.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Juve_Forever_88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2021, 09:59

jackop pisze: 24 maja 2021, 09:23
jeshu pisze: 24 maja 2021, 08:41Ponoc mozna zmieniac swoje zdanie i wcale przy tym nie tracic twarzy, ale nikomu nie mow ;-)
Pewnie, że można tylko dziwi mnie ta nagła zmiana kierunku. Piszę nagła, bo nie przypominam sobie by wraz z upływem sezonu @Maly dawał znaki, że coraz bardziej mu pasuje. Może przeoczyłem, ale nie pamiętam żadnej gownoburzy, gdzie po kolejnej wtopie wjechałby na białym koniu i bronił pomysłów Andrzeja w komentarzach. Bardziej skupiał się na krytyce zawodników czyt. Ronaldo.

Nie wiem też czym przekonał do siebie Pirlo. Jak ktoś napisze, że wynikami to naturalnym kontrargumentem będzie stwierdzienie, że z Allegrim na ławce byłyby lepsze. Oczywiście jeśli są ludzie, którzy nadal chcą mieć za trenera maszynę losującą wystawiającą np. Makeniego na boku pomocy, to im nie zabronię. Po prostu się zdziwiłem.
Nie no, Czemu jesteś zdziwiony?
Maly jest chory z nienawiści do Allegriego i dostaje drgawek na sam dźwięk tego nazwiska. Dla niego lepiej by było nawet żeby Rumak, Probierz, Cecherz, Łazarek czy nawet Strejlau objeli Juve, byleby nie wzięto Allegriego. Merytoryki w tym żadnej, chorych uprzedzeń 100%. Dlatego jest dla mnie memem na tym forum i lubię po nim pocisnąć.

Pirlo nic nie broni.
Nie miał żadnych wyników na miarę klubu, który prowadził i zawodników, których miał (CI i SCI to wynik daleko poniżej wymagalnego minimum).
Nie wprowadził żadnych zmian w grze zespołu, a nawet nie był widać zalążków takich zmian, czy prób.
Nie pokazał, że ma konkretną koncepcję gry wciąż mieszając ustawienia i zawodników na pozycjach (do tego wystawiając ich na absurdalnych pozycjach, lub w sposób uparty trzymając tam, gdzie nie powinni grać)
Nie zbudował żadnego młodego zawodnika.
Nie udowodnił, że jest inteligentnym trenerem, który potrafi reagować na wydarzenia na boisku.

Ale dla Malego Pirlo broni jedno, co jest ważniejsze niż wszystkie merytoryczne minusy przemawiające za jego zwolnieniem z hukiem: blokuje miejsce dla Allegriego.

I dlatego jest kosmitą pozbawionym merytoryki w tej kwestii.

Juve - storia di un grande amore!

od 97 r. solo Juve!

Subiektywna lista forumowych klaunów:
- Maly (ARCYKLAUN EXTRA);
- Baczu (ARCYKLAUN);
- Alexinho 10 (ARCYKLAUN);
- Poprostu (ARCYKLAUN);
- Siła Spokoju;
- Sorek 21;
- Urbi 27;
- Vitoo.
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2021, 10:31

Juve_Forever_88 pisze: 24 maja 2021, 09:59
Pirlo nic nie broni.
Nie miał żadnych wyników na miarę klubu, który prowadził i zawodników, których miał
Z tym się kompletnie nie zgadzam, bo kadra jaką dysponuje Pirlo jest po prostu mega słaba.
Na obronie jeden De Ligt + nieobliczalny, wiecznie połamany Demiral / słaby Bonucci / stary Chiellini, środka pola NIE MA, na skrzydłach asy typu Kulusevski czy Bernardeschi, czyli ludzie którzy nigdy nie powinni grać w Juventusie, a do tego słaba 9 jaką jest Morata. Takich dziur w składzie nie miał chyba nawet Conte kiedy zdobywał pierwsze mistrzostwo, skład jakim dysponował Allegri w ogóle bez porównania.
Wiadomo, Pirlo nie pokazał nic, ale bierzmy też poprawkę na to czym dysponował. To, że przez cały rok nie wypracował żadnych schematów i żadnego stylu gry to drugie i pewnie jeśli zostanie to tylko z braku alternatyw.

Moim zdaniem nawet jeśli przyszedłby Pepuś Pepunio lub inny Klopp to przy braku rewolucji w składzie latem i pierwszym od lat udanym mercato i tak nic nie zdziała.

#AllegriOut
Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2021, 10:44

Jakbyśmy mieli wybór to...

Pirlo czy Allegri?

Inter 16/02/2025 :juveflag:
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2021, 10:47

Hed pisze: 24 maja 2021, 10:44 Jakbyśmy mieli wybór to...

Pirlo czy Allegri?
Allegri.

Pirlo czy Gattuso/Sinisa/Jurić/Inzaghi/Giampaoli/Poli? - Pirlo

Pirlo czy Pepuś/Max/Klopp/ZZ/DD? - na pewno nie Pirlo

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2021, 10:58

Hed pisze: 24 maja 2021, 10:44 Jakbyśmy mieli wybór to...

Pirlo czy Allegri?
To jest poważne pytanie?

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2021, 11:03

A tak swoja droga... W dalszym ciagu mamy na forum zwolennikow Gattuso?;>

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Zablokowany