Nowy Trener?
- Juve_Forever_88
- Juventino
estero - za granicą
altre - inny
esonerato - zwolnienie
allenatori- trenerzy
Juve - storia di un grande amore!
od 97 r. solo Juve!
Subiektywna lista forumowych klaunów:
- Maly (ARCYKLAUN EXTRA);
- Baczu (ARCYKLAUN);
- Alexinho 10 (ARCYKLAUN);
- Poprostu (ARCYKLAUN);
- Siła Spokoju;
- Sorek 21;
- Urbi 27;
- Vitoo.
od 97 r. solo Juve!
Subiektywna lista forumowych klaunów:
- Maly (ARCYKLAUN EXTRA);
- Baczu (ARCYKLAUN);
- Alexinho 10 (ARCYKLAUN);
- Poprostu (ARCYKLAUN);
- Siła Spokoju;
- Sorek 21;
- Urbi 27;
- Vitoo.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Ktos juz o tym pisal, ale jezeli Zizou ma objac repre, to nasi juz powinni byc dogadani DD, ktory jak sam kiedys przyznal: zaluje odejscia z Juve.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Przecież on już zapomniał jak się trenuje klub. To już będzie 9 lat, praktycznie inna epoka piłkarska. Do tego z jego składem powinni gnieść rywali jak Belgowie a każdy wie jak wygląda ich gra. 9 lat i nie wypracował kadrze żadnego stylu, który przyciągałby postronnych kibiców do oglądania meczów. Nie grają jak Hiszpanie na przełomie dekad, nie grają jak Niemcy gdy wygrywali MŚ i nawet nie grają jak obecnie Włosi, gdzie Mancini zrobił spektakularną robotę. Mają po prostu bezapelacyjnie najmocniejszy kadrowo zespół i tylko dlatego wygrywają. To tak jak te 5 scudetti Allegriego chociaż DD potrafił przegrać finał z Portugalią więc w sumie jeszcze gorzej.
@Marat87: oczywiście z kimkolwiek innym
I ja bym chyba jednak wolał pozostanie Pirlo bo chociaż daje jakieś nadzieje, gdzieś tam jednak w głowie ma ofensywny futbol, wysoki pressing etc więc być może to na prawdę kwestia wykonawców. Wiem, że wiele razy popełniał te same błędy ale on jednak wciąż się uczy a Max już się nauczył, swoje wie i swoje będzie grał.
@Marat87: oczywiście z kimkolwiek innym

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Lypsky
- Juventino
Pirlo daje nadzieje - kwintesencja forumowego błazna dekady. Pirlo nie ma żadnej wizji, co mecz zmienia wykonawców. Jego pomysl to gra podwórkowa - rzucamy chłopakom piłkę i jakoś to będzie, gdy nie idzie zawsze można podać do Cuadrado i coś wrzuci.Maly pisze: ↑22 maja 2021, 20:05
@Marat87: oczywiście z kimkolwiek innymI ja bym chyba jednak wolał pozostanie Pirlo bo chociaż daje jakieś nadzieje, gdzieś tam jednak w głowie ma ofensywny futbol, wysoki pressing etc więc być może to na prawdę kwestia wykonawców. Wiem, że wiele razy popełniał te same błędy ale on jednak wciąż się uczy a Max już się nauczył, swoje wie i swoje będzie grał.
Mecze z interem i Atalantą oraz wtopa Milanu totalnie zniekształciły obraz obecnego sezonu. Z jakimkolwiek trenerem osiągnęlibyśmy więcej. My jako drużyna mamy wykonawców którzy powinni przynieść mistrzostwo w zębach, a martwimy się o top4.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Maly
- Juventino
Możecie się nie zgodzić ale jakbym miał wybierać między Allegrim DD a Pirlo to wybieram Pirlo na kolejny sezon.
Pisanie, że mamy tak mocną kadrę to jakaś utopia. Chiellini nie może grać co 3 dni a ten sezon to gra co 3 dni, środka pomocy nie ogarnąłby w tym składzie personalnym chyba żaden trener, z przodu Ronaldo który gra swoje mecze, swoją taktyką, no i od kilku miesięcy gra prawdziwe dno a jednak musi grać. Kontuzjowany Dybala, na początku sezonu kontuzjowany Sandro nie mający zmiennika. Wymieniać dalej? Zejdź na ziemię.
Oczywiście, że z innym trenerem już byśmy top4 pewnie mieli ale Pirlo to żółtodziób, w teorii może być tylko lepiej.
Pisanie, że mamy tak mocną kadrę to jakaś utopia. Chiellini nie może grać co 3 dni a ten sezon to gra co 3 dni, środka pomocy nie ogarnąłby w tym składzie personalnym chyba żaden trener, z przodu Ronaldo który gra swoje mecze, swoją taktyką, no i od kilku miesięcy gra prawdziwe dno a jednak musi grać. Kontuzjowany Dybala, na początku sezonu kontuzjowany Sandro nie mający zmiennika. Wymieniać dalej? Zejdź na ziemię.
Oczywiście, że z innym trenerem już byśmy top4 pewnie mieli ale Pirlo to żółtodziób, w teorii może być tylko lepiej.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 68 razy
Nie zgadzam się i z tego co kojarzę, to byłeś pierwszy, który krytykował kandydaturę Andrzeja.
Orientujesz się co się działo w Serie A przez ostatnie 9 lat? Nie wierz mi na słowo tylko przypomnij sobie, że może być gorzej, Mediolan level gorzej.
Najpierw Kiep, teraz Amator - interesujące masz fetysze

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 15 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
Pirlo to amator i to widać w zbyt wielu sytuacjach. Jednocześnie wcale nie rokuje tak dobrze na dzień dzisiejszy ( biorąc pod uwagę jego wady/zalety ) by nagle za 2-3 sezony stać się topowym trenerem, który będzie się bił z nowym Juventusem o LM. Zostawienie go na kolejny sezon jest ogromnym ryzykiem, prawie tak samym jak jego zatrudnienie. Tylko że tym razem, decydenci maja jakiekolwiek dane do analizy.
Ja przed tą ostatnią mini-serią widziałem całkowity rozkład drużyny, brak jakiegokolwiek zgrania, te przeciągające się minuty bez celnego strzału na bramkę w kolejnych meczach. To była po prostu tragedia. Może jeszcze kiedyś będzie wielki, ale nie tu i nie teraz.
Ja przed tą ostatnią mini-serią widziałem całkowity rozkład drużyny, brak jakiegokolwiek zgrania, te przeciągające się minuty bez celnego strzału na bramkę w kolejnych meczach. To była po prostu tragedia. Może jeszcze kiedyś będzie wielki, ale nie tu i nie teraz.
- Maly
- Juventino
Oczywiście ale to było rok temu. Już ten rok straciliśmy, zgodnie z przewidywaniami zresztą, nie da się tego roku już cofnąć i zagrać lepiej drugi raz. Jednocześnie zainwestowaliśmy w niego, poświęciliśmy sezon by gość czegoś się nauczył i teraz miałbym woleć powrotu Maksa lub chcieć gościa, który zapomniał co to piłka klubowa a do tego jego piłka nie porywa, żeby nie powiedzieć, że trąca poprzednią epoką? No raczej nie. Wybieram wg mnie mniejsze zło.
Zresztą rok temu też bym wolał Pirlo kosztem tej dwójki więc w tym temacie w sumie nic się nie zmieniło.
Zresztą rok temu też bym wolał Pirlo kosztem tej dwójki więc w tym temacie w sumie nic się nie zmieniło.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- artur_89
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
DD marzenie
może będzie deklaracja na koniec sezonu w ligach, że po ME odchodzi z repry
trzymam kciuki. Należy mu się powrót jak psu buda, za wszystko co zrobił w SerieB.

- Aleexxx
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Zapominacie ze Pirlo to tez beton.
1. Wpuszczanie na sily Frabotty, chociaz widac bylo ze chlop jest slaby. Po krytyce dalej wpuszczal
2. Brak wpuszczania Fagioliego nawet podczas wysoko wygrywanych meczy, przy krytyce srodkowej pomocy druzyny Pirlo w mediach i nijako forsowaniu przez media Fagioliego
3. Brak reakcji na krytyke jego pasywnosci podczas przegrywanych pojedynkow (brak zmian, albo slabe zmiany)
4. Forsowanie Pomcnikow na obronie, obroncow na ataku, napastnikow <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> wie gdzie. Gosc autentycznie mysli ze jesty jakims geniuszem, a robi <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.
To juz Allegri chociaz betonowy (mandzur na skrzydle) potrafil czasami sie zmienic.
Wiec maly, z tym twoim, moze byc tylko lepiej wcale bym nie powiedzial, bo mi akurat sie wydaje ze chlop nic sie nie uczy.
A jak denerwuje z ta kastracja zawodnikow (chiesa na lewym skrzydle) to po prostu jest szok.
1. Wpuszczanie na sily Frabotty, chociaz widac bylo ze chlop jest slaby. Po krytyce dalej wpuszczal
2. Brak wpuszczania Fagioliego nawet podczas wysoko wygrywanych meczy, przy krytyce srodkowej pomocy druzyny Pirlo w mediach i nijako forsowaniu przez media Fagioliego
3. Brak reakcji na krytyke jego pasywnosci podczas przegrywanych pojedynkow (brak zmian, albo slabe zmiany)
4. Forsowanie Pomcnikow na obronie, obroncow na ataku, napastnikow <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> wie gdzie. Gosc autentycznie mysli ze jesty jakims geniuszem, a robi <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.
To juz Allegri chociaz betonowy (mandzur na skrzydle) potrafil czasami sie zmienic.
Wiec maly, z tym twoim, moze byc tylko lepiej wcale bym nie powiedzial, bo mi akurat sie wydaje ze chlop nic sie nie uczy.
A jak denerwuje z ta kastracja zawodnikow (chiesa na lewym skrzydle) to po prostu jest szok.