Juventus podlicza straty

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Quba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2005, 18:14

Władze Juventusu Turyn oszacowały, że wskutek odpadnięcia z rozgrywek piłkarskiej Ligi Mistrzów w ćwierćfinale klub stracił 11 milionów euro. Na kwotę tą składają się niedoszłe dochody ze sprzedaży biletów i reklam.

Juventus w ćwierćfinale Champions League został wyeliminowany przez Liverpool. W Anglii gospodarze wygrali 2:1, a we Włoszech był bezbramkowy remis.

"La Gazzetta dello Sport" spekuluje, że brak odpowiednio wysokich zysków z uczestnictwa w Lidze Mistrzów, może spowodować konieczność sprzedaży kilku piłkarzy po zakończeniu sezonu.

Zródło: http://www.lechsport.pl/?act=news&more=46620

:płaczę: :płaczę: :płaczę: :płaczę:

Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2005, 18:18

Brednie wg mnie.
Juventus nie zyska 11 mln , które mógłby otrzymać za awans do pół-finału i finału. Nie ma co tragizować , zresztą Lucek coś knuje , farmazony już przesyła do gazet :smile: .

PS: Policzmy to co zyskalismy . W końcu mimo bardzo drogich biletów Delle Alpi dwa razy było pełne :). A to już coś:). 6 wygranych meczy , jeden zremisowany itp , itd.

EDIT:
Asta#8 pisze:P.S. Ta reklama u góry Google jest potrzebna?? :roll: Wygląda beznadziejnie. :?
Nie każdy ją ma :D :smile:

PS: nie działa emtoka ,,:smile : " ( specjalnie zroibłem przerwe) .
Ostatnio zmieniony 15 kwietnia 2005, 18:41 przez Yari, łącznie zmieniany 4 razy.

Iver.pk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2005, 18:22

No z tym trzeba bylo sie liczyc :roll: Ale watpie zeby skonczylo sie to sprzedarza kluczowych graczy. La Gazzetta Delo Sport to napewno zmyslila albo chodzilo jej o rezerwy czyt. Appiah itp. Zreszta ja nie traktuje tych 11mln jako strate tylko jak to co moglismy zarobic ale sie nie udalo. Kluczowe znaczenie ma wyraz "niedoszle dochody".
Quba pisze: :płaczę: :płaczę: :płaczę: :płaczę:
Bardziej mogles sie z tym komentarzem postarca chlopie :roll:

Obrazek
Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2005, 18:27

Yari pisze:Brednie wg mnie.
Juventus co najwyzej nie zyska 11 mln , które mógłby otrzymać za awans do pół-finału i finału. Nie ma co tragizować , zresztą Lucek coś knuje , farmazony już przesyła do gazet :smile: .
Dobrze powiedziane, dopiero co dostali mnostwo kasy od sponsora a teraz raptem bankrutuja bo wylecieli z LM, kto ma takie poczucie humoru?

zlatan_sc

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2005, 18:31

A na onecie juz komentarze, ze Juve to biedaki :lol: Wystarczy policzyc ile dostalismy za dwukrotnie zapelniony stadnion, umowe z Tamoil, wyjdzie gruubo ponad 11 mln. A kilku pilkarzy i tak sie sprzeda po zakonczeniu sezonu 8)

Obrazek
wloski w alfabecie pisze:Prawdą jest to, że eskimosi jedyną przyjemnością miedzy ludzką na jaką mogą sobie pozwolić jest pocieranie się o nosek.
Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2005, 18:33

Nie wierzę w to do końca. Moim zdaniem te straty, to brak zysków bo dalej nie gramy w LM. A jeśli coś się stało z kasą, to sprzeda się przecież Montero i mam nadzieję Appiaha. No i nie zapominajmy o tym, że sponsorem Juve jest Tamoil, tak więc wg mnie powodów do rozpaczy nie ma.

Z Juve na dobre i złe!
Asta#8

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2005, 18:33

Troszkę przesadzone, zwłaszcza to iż Juventus będzie musiła sprzedawać piłkarzy. Jakoś Real i Barca odpadły już w 1/8 a nie muszą sprzdawać piłkarzy. :roll:

Szkoda tych 11 mln. bo można by je bardzo mądrze wydać na nowe transfery (np. Nowego trenera) . :|

P.S. Ta reklama u góry Google jest potrzebna?? :roll: Wygląda beznadziejnie. :?

Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2005, 18:50

No fakt szkoda tych 11 milionów. Napewno wzmocniły by budzet naszego klubu (czyt. kupilibyśmy za ne nowego zawodnika). Trzeba było się z tym liczyć, że odpadając stracimy również pieniądze. A to ze sprzedazą piłkarzy to mozemy się pozbyć Appiaha :D

ForzaJuve_Adam

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2005, 18:54

Gdyby Juventus żył na kredyt tak jak to robi Real czy Roma to moglbym sie zgodzic. Ale Juve nie po to co roku ociera sie o wygraną w klasyfikacji najbardziej stabilnych finansowo klubów. To 11 mln to nie jest mało ale znowu nie tak duzo jak dla takiego potentata jak Juve. Pozatym od czego jest tam pan Moggi...?? :)

Obrazek
Obrazek
tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2005, 18:59

Szkoda tych 11 mln. bo można by je bardzo mądrze wydać na nowe transfery (np. Nowego trenera) . Neutral
Popatrz chociazby na Rome i Real, zmienialy trenerow jak rekawiczki i co z nimi jest?
Powiedz mi jeszcze co da zmiana trenera?
P.S. Ta reklama u góry Google jest potrzebna?? Rolling Eyes Wygląda beznadziejnie. Confused
Za taka reklame bierze sie pieniazki, wiec widocznie jest potrzebna ;)
pozdr

Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2005, 19:07

A tak na marginesie to przejzalam portal "Gazzetta Dello Sport" i nic nie znalazlam, skad oni te spekulacje wytrzasneli? :doh:

robson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2005, 19:14

sprzedarzy kilku zawodnikow nierubcie juz z nas ROMY czy LAZIO albo Borussi 11milionow to chyba wyssane z palca s a co do sprzedazy to sprzedamy neiwiem ale Emerson cos sie wypalił wiec mozna out Apiah out blasi out Montero sorry Ferrara zarabisty piłkarz no ale ... wiek :) i nwestujemy w pomoc ta kase !! :P

El Nino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2005, 20:42

No przydaloby sie to siano.. Ale Juventus tych pieniędzy nie stracił, on ich po prostu NIE ZYSKAŁ, a to coś innego. Szkoda że tak się potyczyły losy Juve w LM. Myślę że bardziej zarządowi zależało na przejściu Liverpoolu, czy nawet wygranej LM niż na pieniądzach. Bo zdobycie tego trofeum to prestiż, a za tym kryją się jeszcze większe pieniądze np. z reklam, no i z biletów. Bo na pewbno przychodziłoby więcej osób na mecze Juve gdyby oni wygrali LM.

Ja-JUVE-nek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2005, 20:58

To jakiś farmazon (właśnie przeczytałem newsa na JP na teamt potencjalnych nabytków - co innego jest tam napisane co do funduszy klubu). Nie ma wątpliwości, że Juventus wyjdzie ze stratą pieniężną po tej przegranej, ale aż tak źle to nie jest. W dodatku szykują sie kolejne wielkie transfery!!!! Jeśli prawdą są te domysły włoskiej prasy to Juventus wzmocni przynajmniej 5 zawodników na wysokim poziomie - ale nie przyjdą za darmo, pieniądze muszą więc jednak w Turynie być. Co prawda znając Luciano Moggiego będzie się starał pozyskać jak najlepszych graczy po jak najżniszej cenie wykorzystując do tego celu różne wymiany i uruchamiając swoje super tajne kontakty :) , ale na zakup np, Joaquina czy Rosickiego będzie musiał wypłacić kase, co znów udowadnia, że ją ma (klub oczywiście).

Obrazek
darel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2005, 09:54

Jak dla mnie to nie ma się czym przejmować. Liverpool wyeliminował Juve, to polskie media muszą podsycić zaistniałą sytuacje i pokazuja jak wiele Dudek ze swoim zespołem napsuł krwi Juve.
Ostatnio na JuvePoland pokazał sie news, w którym elegancko jest wyliczone, że Moggi może wydać na transfery nawet ponad 50 mln. Euro.
Mnie bardziej przekonuje ta wiadomość na JP, niz spekulacje, jakie Juventus to biedaki, bankruci i jeszcze zapewne będą musieli sprzedac połowe składu.

na zawsze wierni turyńskiej drużynie
ODPOWIEDZ