Juventus podlicza straty
- Quba
- Juventino
Władze Juventusu Turyn oszacowały, że wskutek odpadnięcia z rozgrywek piłkarskiej Ligi Mistrzów w ćwierćfinale klub stracił 11 milionów euro. Na kwotę tą składają się niedoszłe dochody ze sprzedaży biletów i reklam.
Juventus w ćwierćfinale Champions League został wyeliminowany przez Liverpool. W Anglii gospodarze wygrali 2:1, a we Włoszech był bezbramkowy remis.
"La Gazzetta dello Sport" spekuluje, że brak odpowiednio wysokich zysków z uczestnictwa w Lidze Mistrzów, może spowodować konieczność sprzedaży kilku piłkarzy po zakończeniu sezonu.
Zródło: http://www.lechsport.pl/?act=news&more=46620
:płaczę: :płaczę: :płaczę: :płaczę:
Juventus w ćwierćfinale Champions League został wyeliminowany przez Liverpool. W Anglii gospodarze wygrali 2:1, a we Włoszech był bezbramkowy remis.
"La Gazzetta dello Sport" spekuluje, że brak odpowiednio wysokich zysków z uczestnictwa w Lidze Mistrzów, może spowodować konieczność sprzedaży kilku piłkarzy po zakończeniu sezonu.
Zródło: http://www.lechsport.pl/?act=news&more=46620
:płaczę: :płaczę: :płaczę: :płaczę:
- Yari
- Juventino
Brednie wg mnie.
Juventus nie zyska 11 mln , które mógłby otrzymać za awans do pół-finału i finału. Nie ma co tragizować , zresztą Lucek coś knuje , farmazony już przesyła do gazet
.
PS: Policzmy to co zyskalismy . W końcu mimo bardzo drogich biletów Delle Alpi dwa razy było pełne
. A to już coś:). 6 wygranych meczy , jeden zremisowany itp , itd.
EDIT:
PS: nie działa emtoka ,,:smile : " ( specjalnie zroibłem przerwe) .
Juventus nie zyska 11 mln , które mógłby otrzymać za awans do pół-finału i finału. Nie ma co tragizować , zresztą Lucek coś knuje , farmazony już przesyła do gazet
PS: Policzmy to co zyskalismy . W końcu mimo bardzo drogich biletów Delle Alpi dwa razy było pełne

EDIT:
Nie każdy ją maAsta#8 pisze:P.S. Ta reklama u góry Google jest potrzebna?? :roll: Wygląda beznadziejnie. :?

PS: nie działa emtoka ,,:smile : " ( specjalnie zroibłem przerwe) .
Ostatnio zmieniony 15 kwietnia 2005, 18:41 przez Yari, łącznie zmieniany 4 razy.
- Iver.pk
- Juventino
No z tym trzeba bylo sie liczyc :roll: Ale watpie zeby skonczylo sie to sprzedarza kluczowych graczy. La Gazzetta Delo Sport to napewno zmyslila albo chodzilo jej o rezerwy czyt. Appiah itp. Zreszta ja nie traktuje tych 11mln jako strate tylko jak to co moglismy zarobic ale sie nie udalo. Kluczowe znaczenie ma wyraz "niedoszle dochody".
Bardziej mogles sie z tym komentarzem postarca chlopie :roll:Quba pisze: :płaczę: :płaczę: :płaczę: :płaczę:

- Medi
- Qualità Juventino
Dobrze powiedziane, dopiero co dostali mnostwo kasy od sponsora a teraz raptem bankrutuja bo wylecieli z LM, kto ma takie poczucie humoru?Yari pisze:Brednie wg mnie.
Juventus co najwyzej nie zyska 11 mln , które mógłby otrzymać za awans do pół-finału i finału. Nie ma co tragizować , zresztą Lucek coś knuje , farmazony już przesyła do gazet.
- zlatan_sc
- Juventino
A na onecie juz komentarze, ze Juve to biedaki :lol: Wystarczy policzyc ile dostalismy za dwukrotnie zapelniony stadnion, umowe z Tamoil, wyjdzie gruubo ponad 11 mln. A kilku pilkarzy i tak sie sprzeda po zakonczeniu sezonu 8)

wloski w alfabecie pisze:Prawdą jest to, że eskimosi jedyną przyjemnością miedzy ludzką na jaką mogą sobie pozwolić jest pocieranie się o nosek.
- Vojtimar
- Juventino
Nie wierzę w to do końca. Moim zdaniem te straty, to brak zysków bo dalej nie gramy w LM. A jeśli coś się stało z kasą, to sprzeda się przecież Montero i mam nadzieję Appiaha. No i nie zapominajmy o tym, że sponsorem Juve jest Tamoil, tak więc wg mnie powodów do rozpaczy nie ma.
Z Juve na dobre i złe!
- Asta#8
- Qualità Juventino
Troszkę przesadzone, zwłaszcza to iż Juventus będzie musiła sprzedawać piłkarzy. Jakoś Real i Barca odpadły już w 1/8 a nie muszą sprzdawać piłkarzy. :roll:
Szkoda tych 11 mln. bo można by je bardzo mądrze wydać na nowe transfery (np. Nowego trenera) .
P.S. Ta reklama u góry Google jest potrzebna?? :roll: Wygląda beznadziejnie. :?
Szkoda tych 11 mln. bo można by je bardzo mądrze wydać na nowe transfery (np. Nowego trenera) .

P.S. Ta reklama u góry Google jest potrzebna?? :roll: Wygląda beznadziejnie. :?
- Szymek
- Juventino
No fakt szkoda tych 11 milionów. Napewno wzmocniły by budzet naszego klubu (czyt. kupilibyśmy za ne nowego zawodnika). Trzeba było się z tym liczyć, że odpadając stracimy również pieniądze. A to ze sprzedazą piłkarzy to mozemy się pozbyć Appiaha 

- ForzaJuve_Adam
- Juventino
Gdyby Juventus żył na kredyt tak jak to robi Real czy Roma to moglbym sie zgodzic. Ale Juve nie po to co roku ociera sie o wygraną w klasyfikacji najbardziej stabilnych finansowo klubów. To 11 mln to nie jest mało ale znowu nie tak duzo jak dla takiego potentata jak Juve. Pozatym od czego jest tam pan Moggi...?? 

- tomcatmi6
- Qualità Juventino
Popatrz chociazby na Rome i Real, zmienialy trenerow jak rekawiczki i co z nimi jest?Szkoda tych 11 mln. bo można by je bardzo mądrze wydać na nowe transfery (np. Nowego trenera) . Neutral
Powiedz mi jeszcze co da zmiana trenera?
Za taka reklame bierze sie pieniazki, wiec widocznie jest potrzebnaP.S. Ta reklama u góry Google jest potrzebna?? Rolling Eyes Wygląda beznadziejnie. Confused

pozdr
"cane che abbaia non morde"

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a
- robson
- Juventino
sprzedarzy kilku zawodnikow nierubcie juz z nas ROMY czy LAZIO albo Borussi 11milionow to chyba wyssane z palca s a co do sprzedazy to sprzedamy neiwiem ale Emerson cos sie wypalił wiec mozna out Apiah out blasi out Montero sorry Ferrara zarabisty piłkarz no ale ... wiek
i nwestujemy w pomoc ta kase !! 

- El Nino
- Juventino
No przydaloby sie to siano.. Ale Juventus tych pieniędzy nie stracił, on ich po prostu NIE ZYSKAŁ, a to coś innego. Szkoda że tak się potyczyły losy Juve w LM. Myślę że bardziej zarządowi zależało na przejściu Liverpoolu, czy nawet wygranej LM niż na pieniądzach. Bo zdobycie tego trofeum to prestiż, a za tym kryją się jeszcze większe pieniądze np. z reklam, no i z biletów. Bo na pewbno przychodziłoby więcej osób na mecze Juve gdyby oni wygrali LM.
- Ja-JUVE-nek
- Juventino
To jakiś farmazon (właśnie przeczytałem newsa na JP na teamt potencjalnych nabytków - co innego jest tam napisane co do funduszy klubu). Nie ma wątpliwości, że Juventus wyjdzie ze stratą pieniężną po tej przegranej, ale aż tak źle to nie jest. W dodatku szykują sie kolejne wielkie transfery!!!! Jeśli prawdą są te domysły włoskiej prasy to Juventus wzmocni przynajmniej 5 zawodników na wysokim poziomie - ale nie przyjdą za darmo, pieniądze muszą więc jednak w Turynie być. Co prawda znając Luciano Moggiego będzie się starał pozyskać jak najlepszych graczy po jak najżniszej cenie wykorzystując do tego celu różne wymiany i uruchamiając swoje super tajne kontakty
, ale na zakup np, Joaquina czy Rosickiego będzie musiał wypłacić kase, co znów udowadnia, że ją ma (klub oczywiście).

- darel
- Juventino
Jak dla mnie to nie ma się czym przejmować. Liverpool wyeliminował Juve, to polskie media muszą podsycić zaistniałą sytuacje i pokazuja jak wiele Dudek ze swoim zespołem napsuł krwi Juve.
Ostatnio na JuvePoland pokazał sie news, w którym elegancko jest wyliczone, że Moggi może wydać na transfery nawet ponad 50 mln. Euro.
Mnie bardziej przekonuje ta wiadomość na JP, niz spekulacje, jakie Juventus to biedaki, bankruci i jeszcze zapewne będą musieli sprzedac połowe składu.
Ostatnio na JuvePoland pokazał sie news, w którym elegancko jest wyliczone, że Moggi może wydać na transfery nawet ponad 50 mln. Euro.
Mnie bardziej przekonuje ta wiadomość na JP, niz spekulacje, jakie Juventus to biedaki, bankruci i jeszcze zapewne będą musieli sprzedac połowe składu.
na zawsze wierni turyńskiej drużynie