Zaprzyjaznieni kibice..
- Medi
- Qualità Juventino
Na wloskim forum Juve wyczytalam ciekawa, aczkolwiek szokujaca (przynajmniej dla mnie) wiadomosc..
Otoz w topiku o zaprzyjaznionych kibicach czyli tzw wloskim "gemellaggio" ( dosl: tworzenie miast blizniaczych a w tym wypadku dotyczacych kibicow) autor pytal sie z kibicami jakich klubow sa zaprzyjaznieni Fighters. Po czym wypalil, ze on zna dwa:
DEN HAAG
LEGIA WARSZAWA
chyba nie musze nikomu tlumaczyc co mnie tak zszokowalo :shock:
mysle sobie...chlopak chyba se zarty robi...wiec czytam topik (cale 6 stron!) i okazuje sie, ze nie tylko dwoch Fighters to potwierdzilo ale jeszcze jeden z nich dodal, ze nie raz kilku ultrasow jezdzilo na mecze do Holandii i Polski :shock:
No, wiec pytam, prawda to czy nie?
Prosilabym kibicow Legii z tego forum o oswiecenie mnie w tej kwestii
mam nadzieje, ze na ponad 7 tys userow znajdzie sie chociaz jedna osoba kibicujaca zarowno Juve jak i Legii, a jak nie to moze znacie ultrasow ktorych moznaby bylo sie zapytac?
Otoz w topiku o zaprzyjaznionych kibicach czyli tzw wloskim "gemellaggio" ( dosl: tworzenie miast blizniaczych a w tym wypadku dotyczacych kibicow) autor pytal sie z kibicami jakich klubow sa zaprzyjaznieni Fighters. Po czym wypalil, ze on zna dwa:
DEN HAAG
LEGIA WARSZAWA
chyba nie musze nikomu tlumaczyc co mnie tak zszokowalo :shock:
mysle sobie...chlopak chyba se zarty robi...wiec czytam topik (cale 6 stron!) i okazuje sie, ze nie tylko dwoch Fighters to potwierdzilo ale jeszcze jeden z nich dodal, ze nie raz kilku ultrasow jezdzilo na mecze do Holandii i Polski :shock:
No, wiec pytam, prawda to czy nie?
Prosilabym kibicow Legii z tego forum o oswiecenie mnie w tej kwestii

mam nadzieje, ze na ponad 7 tys userow znajdzie sie chociaz jedna osoba kibicujaca zarowno Juve jak i Legii, a jak nie to moze znacie ultrasow ktorych moznaby bylo sie zapytac?

- BIGGI
- Qualità Juventino
Co prawda nie jestem kibicem Legii ale....
Po meczu Juve-Viola (a wlasciwie wczesniej,gdy pojawila sie flaga Juve na meczu Legii) zobaczylismy flage LEGII na trybunach i rozgorzala dyskusja w tym temacie -->
http://www.juvepoland.com/forum/viewtop ... 03&start=0
No i sie okazuje ze jakas tam sympatia jest (dzięki wspolnemu przyjacielowi - Den Haag - tak myśle)
No i tu
http://www.06clan.it/torneovarsavia.html
Po meczu Juve-Viola (a wlasciwie wczesniej,gdy pojawila sie flaga Juve na meczu Legii) zobaczylismy flage LEGII na trybunach i rozgorzala dyskusja w tym temacie -->
No i sie okazuje ze jakas tam sympatia jest (dzięki wspolnemu przyjacielowi - Den Haag - tak myśle)

No i tu
- tomcatmi6
- Qualità Juventino
Z moich informacji wynika ze kibice Juve z Rzymu czyli 06 Clan maja "sztame" z LEgia, byli nawet na derbach Warszawy ostatnich i wywiesili flage.
Slyszalem ze Legionisci maja tez jechac na jakis mecz Juve.
Najednym juz widzialem wiszaca flage Legii
Legia i Juve maja wspolnego przyjaciela czyli Den Haag.
pozdr
Slyszalem ze Legionisci maja tez jechac na jakis mecz Juve.
Najednym juz widzialem wiszaca flage Legii

Legia i Juve maja wspolnego przyjaciela czyli Den Haag.
pozdr
"cane che abbaia non morde"

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a
- Dionizos
- Juventino
http://www.juvepoland.com/forum/viewtopic.php?t=8303
No tak pani moderator... nie przeglada sie forum... kartka, kartka
:lol: .
A tak na serio, to Juve chyba jeszcze nie ma oficjalnej zgody z Legia. Ostatnio kibice z Warszawy byli na meczu z F.... a w Naszej Legii ukazal sie o tym meczu artykul. Dobrze, ze nie pokazali calych trybun, bo by byl wstyd...
.
A wlasnie Medi, moglabys podac link do tego forum? Jak mniemam jest po wlosku, wiec nic nie zrozumiem, ale miec link zawsze fajnie 8) .
Edit:
Tak przy okazji moglabys o nas wspomniec, ze pojawimy sie na Interze. Nie mow tylko przypadkiem, co o nich sadzimy... :roll: 8) .
No tak pani moderator... nie przeglada sie forum... kartka, kartka

A tak na serio, to Juve chyba jeszcze nie ma oficjalnej zgody z Legia. Ostatnio kibice z Warszawy byli na meczu z F.... a w Naszej Legii ukazal sie o tym meczu artykul. Dobrze, ze nie pokazali calych trybun, bo by byl wstyd...

A wlasnie Medi, moglabys podac link do tego forum? Jak mniemam jest po wlosku, wiec nic nie zrozumiem, ale miec link zawsze fajnie 8) .
Edit:
Tak przy okazji moglabys o nas wspomniec, ze pojawimy sie na Interze. Nie mow tylko przypadkiem, co o nich sadzimy... :roll: 8) .
- Rasi
- Qualità Juventino
a według mnie jest troszke inaczej. przyjaźn z Legia ma tylko ta dana grupa kibiców. Nie znaczy to ze od razu wszyscy to podzielają (oby nie:D ).
Podobna sytacja ma miejsce w przypadku Arki. Nasi fani maja dobre kontakty z jedna z wazniejszych grup Ultras Marsylli... ale TYLKO z tą jedna. Nie znaczy to ze jest jakas oficjalna zgoda ze wszystkimi
mam nadzieje ze nic nie przekreciłem
edit: Dionizos co i o kim myslicie ?? odp moze byc na priv
Podobna sytacja ma miejsce w przypadku Arki. Nasi fani maja dobre kontakty z jedna z wazniejszych grup Ultras Marsylli... ale TYLKO z tą jedna. Nie znaczy to ze jest jakas oficjalna zgoda ze wszystkimi

mam nadzieje ze nic nie przekreciłem

edit: Dionizos co i o kim myslicie ?? odp moze byc na priv

- Dionizos
- Juventino
Ale nie bedzie na priv 8) . Chce wyrazic swoja opinie na forum. Zle, ze uzylem formy my, bo chodzilo mi o moje poglady na temat kibicow Juve we wloszech. Wedlug mnie to ... łajzy 8) . Nie slychac ich. Pojawiaja sie na curvach od czasu do czasu i mobilizuja sie tylko na powazne mecze.Rasi pisze: edit: Dionizos co i o kim myslicie ?? odp moze byc na priv
- DamKam
- Juventino
A ja za temat o powiazaniach kibicow Juve i Legii dostalem kartke :roll: Bo podobny temat juz jest na forum...
Co do tematu: fajnie ze kibice Juve maja jakies kontakty z Polskimi kibicami.... ale akurat Legii nie lubie za bardzo, a ich kibice nie uchodza chyba w Polsce za porzadnych i najlepszych
Co do tematu: fajnie ze kibice Juve maja jakies kontakty z Polskimi kibicami.... ale akurat Legii nie lubie za bardzo, a ich kibice nie uchodza chyba w Polsce za porzadnych i najlepszych

- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
heh w Polsce ogólnie istnieje (niestety) stereotyp, że każdy kibic to złodziej, pijak i morderca. Gdybyś przecietnego Polaka spytał co sądzi o kibicach na pewno nie powiedzialby nic miłego...DamKam pisze:ale akurat Legii nie lubie za bardzo, a ich kibice nie uchodza chyba w Polsce za porzadnych i najlepszych
<sorry, ze nie na temat
- Medi
- Qualità Juventino
nie, no to super, Swiergot zabieraj flage Legii do Turynu, "chody" u Fightersow murowaneBIGGI pisze:Co prawda nie jestem kibicem Legii ale....
No i tu

:shock: wlasnie szkopul w tym ,ze ja ten temat widzialam i w ogole nie zaskoczylam , ze to o to chodzi, to chyba przez ten "Clan", myslalam, ze znowu cos wymysliliscie, znaczy sie jakas zabawe :lol: i nawet tam nie wchodzilam... zle ze mnaDionizos pisze:http://www.juvepoland.com/forum/viewtopic.php?t=8303
No tak pani moderator... nie przeglada sie forum... kartka, kartka:lol: .

PS. www.juventus1897.it
- Adu
- Juventino
co ty w ogole wypisujesz??? ogladales kiedys polska lige? widziales kiedys mecz na legii? czlowieku kibice legii uchodza za jednych z najlepszych, o ile nie najlepszych kibicow w Polsce!!! a to kogo lubisz, a kogo nie to nie ma znaczenia, bo to wlasnie kibice Legii maja zgode z Clan 06 i to wlasnie na Legii wisi flaga Juve, a na Juve bywa flaga Legii. poza tym taki temat juz od dawna istnieje, wiec powinien byc zamkniety!!!DamKam pisze: Co do tematu: fajnie ze kibice Juve maja jakies kontakty z Polskimi kibicami.... ale akurat Legii nie lubie za bardzo, a ich kibice nie uchodza chyba w Polsce za porzadnych i najlepszych
wszystkie drogi prowadza do... TURYNU!
- Dionizos
- Juventino
To stronke akrata znam. Mam do Ciebie jeszcze jedna prosbe Medi. Czy mozesz wyjasnic jedna sprawe. Dzisiaj w gazetce "to my kibicie" wyczytalem, ze grupa Irriducibili przestala istniec poniewaz skradziono im ich najwieksza flage. Na stronach angielsko jezycznyhc, czy polskich mozna sie spotkac z informacja, ze ta grupa przestala istniec, poniewaz poklocial sie w wladzami klubu. Bylo by mi niezmiernie milo, gdybys zweryfikowala obydwie wersje, przy pomocy naszych ultrasow ma sie rozumiec. Z gory dziekuje 8) .
- swiergot
- Juventino
Wezmę szalik :-DMedi pisze:nie, no to super, Swiergot zabieraj flage Legii do Turynu, "chody" u Fightersow murowaneBIGGI pisze:Co prawda nie jestem kibicem Legii ale....
No i tu
http://www.06clan.it/torneovarsavia.html![]()

- Adu
- Juventino
swiergot pisze:Wezmę szalik :-DMedi pisze:nie, no to super, Swiergot zabieraj flage Legii do Turynu, "chody" u Fightersow murowaneBIGGI pisze:Co prawda nie jestem kibicem Legii ale....
No i tu
http://www.06clan.it/torneovarsavia.html![]()
spoko swiergot, ja na pewno wezme mala flage, wiec nie ma strachu, a myslalem tez, czy nie wziac jakiejs z kantorku Legii...
wszystkie drogi prowadza do... TURYNU!
- Trunxik
- Juventino
ja jeste z Wasrszawy i i to fakt ze mamy sztame z Juve
. Na meczu z Polonia z tego co pamietam jak bylem na Lazienkowskiej to na koniec kilka razy krzyknelismy Juventus
. Z reszta wyrozniali sie z tlumu wlosi z zaje******* szalikami... polowa zielona a polowa czarno biala
. Niektorzy ultrasi nawet widzialem jak na zylecie sie wymieniali koszulkami... fajna atmosfera byla

- DamKam
- Juventino
Mnie sie wydaje ze kibice Legii nie uchodza w Polsce za najlepszych pod wzgledem zachowania, bo przede wszystkim o zachowanie mi chodzi !!!! Np. utkwilo mi w pamieci jak podczas meczu z Schalke kilka lat temu kibice Legii skandowali cos w stylu "Hajto cooo?? Ty k*** !!!!" I to bylo po prostu bardzo hamskie zachowanie.... Oczywiscie nie twierdze ze wszyscy kibice w Polsce sa ok oprocz Legii, bo tak nie jest !!!!Adu pisze:co ty w ogole wypisujesz??? ogladales kiedys polska lige? widziales kiedys mecz na legii? czlowieku kibice legii uchodza za jednych z najlepszych, o ile nie najlepszych kibicow w Polsce!!! a to kogo lubisz, a kogo nie to nie ma znaczenia, bo to wlasnie kibice Legii maja zgode z Clan 06 i to wlasnie na Legii wisi flaga Juve, a na Juve bywa flaga Legii. poza tym taki temat juz od dawna istnieje, wiec powinien byc zamkniety!!!DamKam pisze: Co do tematu: fajnie ze kibice Juve maja jakies kontakty z Polskimi kibicami.... ale akurat Legii nie lubie za bardzo, a ich kibice nie uchodza chyba w Polsce za porzadnych i najlepszych
Ale przeciez kazdy moze miec wlasne zdanie i nie musisz sie unosic
pozdrawiam