Zadyma w Serie A

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Juve The Best

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2005, 20:08

Po czwartkowym meczu ekstraklasy piłkarskiej Włoch między Parmą a Juventusem Turyn (1:1) doszło do starć kibiców na boisku - poinformowała włoska telewizja.

Gdy większość widzów opuściła już stadion Parmy, grupa miejscowych kibiców wbiegła na boisko przez otwarte wejście i sprowokowała do bójki sympatyków Juventusu. Interweniowała policja, która rozdzieliła walczące strony. Na razie brak wiadomości o poszkodowanych lub zatrzymanych.

Wieczorem w Rzymie odbędzie się mecz podwyższonego ryzyka między Romą a Lazio. W zeszłym roku derby stolicy Włoch zostały przerwane z powodu zamieszek na trybunach, które wywołała fałszywa, jak się okazało, informacja o śmierci kibica Romy.

http://sport.wp.pl/wiadomosc.html?wid=6449563
Dali po bandzie chłopaki :D :D

Obrazek
Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2005, 20:19

Własnie slyszalem w radiu:"Remis w meczu Parmy z Juventusem nie zadowolił kibiców, którzy urządzili sobie dogrywke na pięści na boisku" :?
Nie wiem co o tym sądzic, to kibice Parmy sprowokowali bojke, a nasi napewno byli zdenerwowanie, z resztą jak kazdy z nas...
Nie slychac, zeby cos gorszego sie stalo wiec mysle, ze za bardzo nie ma co panikowac :wink:

Zobaczymy co dzis pokażą rzymianie :wink:

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2005, 20:19

Najlepiej się o tym opowiada jak siedzi się bezpiecznie, a za nas biją się osiłki. Oczywiście nie zaprzeczam - jasne, że fajnie jak w swoim klubie ma się prawdziwych fighterów, ALE ... chamstwo na stadionach trzeba tepić, bo najpiew robią rozruby a potem się dziwią czemu nikt nie przychodzi na mecz (myślę w tym momencie o Polsce). Dlaczego całe rodziny nie przychodzą na mecze? Odpowiedź jest prosta - można dostać lanie za nic.

A jeśli mowa o niegrzecznych chłopcach to jestem na TAK, ale nie dla takich barbarzyńców jak w Lazio, którzy potrafili nawet zabić kibica ... :roll: Zresztą o ich potencjale była już kiedyś mowa w innym topicu, więc po co na nowo rozpoczynać burzliwą rozmowę.

P.S
Mam nadzieję, że Juventini wkopali tym z Parmy ;)

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Spitfire

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2005, 20:23

zapachniało polską prowincją :?

tylko margaryna mleczna jest na ciążę skuteczna
Juve The Best

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2005, 20:24

Najlepiej się o tym opowiada jak siedzi się bezpiecznie, a za nas biją się osiłki. Oczywiście nie zaprzeczam - jasne, że fajnie jak w swoim klubie ma się prawdziwych fighterów, ALE ... chamstwo na stadionach trzeba tepić, bo najpiew robią rozruby a potem się dziwią czemu nikt nie przychodzi na mecz (myślę w tym momencie o Polsce). Dlaczego całe rodziny nie przychodzą na mecze? Odpowiedź jest prosta - można dostać lanie za nic.
Przesadzasz jak nie dymisz to i nie dostaniesz.

Obrazek
Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2005, 20:26

Kibice Parmy powinni dziękować Bogu za remis a nie zaczynac bijatyke!
Nie wiem doczego chcą dążyć wsczynając bójki... :?

Jędruś

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2005, 20:29

Juve The Best pisze:Wieczorem w Rzymie odbędzie się mecz podwyższonego ryzyka między Romą a Lazio
Tam do dopiero będzie się działo :wink: .

Zachowanie kibiców obu stron karygodne :!: i pewnie niestety tak się stanie :? .Juventus, jak i Parma zostaną pewnie ukarane grzywną przez "inteligencję" "kibiców".

białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2005, 20:30

no fajnie, może tam chociaż Juventus wygrał. <== joke :D

ja jestem za tępieniem huligańswa na stadionach. jeśli ktoś przychodzi na mecz tylko po to, że komuś skopać cztery litery, to wogóle nie powinien pojawiać się na stadionie...

Juve The Best

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2005, 20:31

Zachowanie kibiców obu stron karygodne i pewnie niestety tak się stanie .Juventus, jak i Parma zostaną pewnie ukarane grzywną przez "inteligencję" "kibiców".
Na szczęście przeważnie karają tylko gości tym bardziej że to oni sprowokowali :-D

Obrazek
Adu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2005, 20:31

nie ma sie co dziwic, wkoncu te druzyny nigdy specjalnie ni dazyly sie sympatia... a ze kibice Parmy nie maja zbytni powodow do radosci, to chcieli zaistniec choc na chwile. problem bojek jest od zawsze i mysle ze to sie szybko sie to nie zmieni nie zmieni.
P.s. mam nadzieje ze kibice Juve dali rade

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2005, 20:38

No i co oni chcieli osiągnąc przez zaatakowanie kiboli Juve?? sami mogli sobie zaszkodzić bo by im jesscze mogli stadion zamknąc według mnei takie bójki kibiców to głupota ale nie częśto możemy miec wiadomości o tym że kibice Juventusu siez kimś nawalali!

Aniolek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2005, 20:51

No wreszczie sie Kibole Juve prali tak jak w Polsce odlot :D

Obrazek
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2005, 21:36

Niestety to nie pierwszy taki przypadek jesli chodzi o naszych kibicow w tym sezonie. Widzialem juz:
- zamieszki przed meczem z Interem pod San Siro... tam kibice Juve bili sie z policja :(
- zamieszki przed meczem z Milanem pod Delle Alpi... i znowu bojki z policja :(
- teraz zamieszki po meczu w Parmie.... tutaj bili sie juz z kibicami Parmy :(

Wkurzaja mnie tacy niby kibice :evil: Bo przeciez tych chuliganow nie mozna nazywac prawdziwymi kibicami !!!!!
Przypomina mi to Polske...

Choc wiem ze kibice innych druzyn nie sa lepsi !!!! Ciekawe co dzisiaj bedzie sie dzialo podczas derby Rzymu :twisted:

19YB19

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2005, 22:19

Parma to jedna z wiekszych kos Juventusu, i nie wyobrazilbym sobie innego zachowania fanow Juve, gdy podchodzą do nich z Parmy.... mam nadzieje ze to starcie wygralismy... :P

-=SoPeL=-

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2005, 22:23

Juve The Best pisze:
Przesadzasz jak nie dymisz to i nie dostaniesz.
I tu sie nie zgadzam, byłęm tylko na 2 meczach ligi polskiej w Chorzowie i za byle co pobili sie w moim sektorze, nie jakieś miśki tylko normalni ludzie pobili sie o to ze ktoś powiedział "no to jeszcze jedną i do domu idziemy"

Był to mecz Legia - Ruch 4:1, ten kibic był Ruchu powiedział to z żartu. U nas w sektorze sie bili "chuderlaki" a tam gdzie siedziały prawdziwe ekipy była cisza i spokój.

A co do zadymy w Turynie, pobili sie troche i już. Niestety takie sytuacje sie nigdy nie skończą

Cuchnie kelnerami.... oni są chyba wszędzie...
ODPOWIEDZ