Q pamięci MAGIKA
- Timon
- Juventino
dzis jest rocznica śmierci jednego z największych raperów w Polsce, członka takich squadów jak Kaliber 44 i Paktofonika, wielkiego MAGIKA. w 2000 roku, 26 grudnia o godzinie 6.15 skoczył z 9 piętra...wszyscy którzy szanują Hip-Hop niech zapalą znicz, ku Jego pamięci. [*] Piotrek, nie zapnimy co zrobiłeś dla Hip-Hopu!!!!!!! Pease
- M.
- Juventino
Magik był głównym twórcą pierwszej płyty Kalibra "Księga Tajemnicza. Prolog". Jest to jedna z najlepszych płyt (a według mnie najlepsza) polskiego hip-hopu. Doskonałe, płaczliwe teksty mogą każdego poruszyć. Piosenki "Plus i minus", "Nasze mózgi wypełnione są Marią" są genialne
Nie to co dzisiejsze utworu :x . Szkoda, że zginął mógł jeszcze dla polskiego hip hopu wiele zrobić. [*]
:roll:
- Vincitore
- Juventino
[*] Była to osoba która kochała hip hop tworzyła go z pasją a nie dla pieniędzy najprawodpodobniej gdyby by żył paktofonika byłaby jednym z najlepszych składów w Polsce zresztą i tak kiedy istniała była świetna jednak bardziej pamiętam go za czsów Kalibra razem z Abradabem i Yoką zapodawali najlepszy HH w polsce Spoczywaj w SPOKOJU {*}
- behemot
- Qualità Juventino
[*]
"Tajemnicza księga. Prolog." To wybitna płyta. Nie mam co do tego wątpliwości. Żadnych. Jakimś dziwnym zbiegiem okoliczności kilka dni temu wygrzebałem tę płytkę z zakurzonego stojaka. Ehh przypominają się młodzieńcze lata beztroski...
Swietna, świetna płyta.
Magik - rest in peace.
"Tajemnicza księga. Prolog." To wybitna płyta. Nie mam co do tego wątpliwości. Żadnych. Jakimś dziwnym zbiegiem okoliczności kilka dni temu wygrzebałem tę płytkę z zakurzonego stojaka. Ehh przypominają się młodzieńcze lata beztroski...
Swietna, świetna płyta.
Magik - rest in peace.
wake up! catch the rising sun!
- STAN
- Juventino
Dokladnie tak dzis mijają 4 lata od śmierci tego wspaniałego MC :(W drugi dzień świąt 2000r. o godzinie szóstej rano z okna swego mieszknia wyskoczyl Piotr Łuszcz,wielki autorytet dla niejednego mc w Polsce:( Wniósl on tak wiele do polskiego hip hopu ze do tychczas zdaza sie to nielicznym. Uwzam ze gdyby nie on, K44 nie osiagnal by takiej slawy i popularnosci. To wielka strata dla HH w Polsce, rymy Magika sprawiaja iz po moim ciele przechodza dreszcze. Uwazam ze ''Tajemnicza księga'' była dla niego kluczem do suksecu. Jego rymy w Paktofonice sa poprostu genijalne,jedyne w swoim rodzaju,trafiaja do sluchacza.Zal mi bylo iz ten skład zakonczyl swoja dzialanosc, lecz bez Maga nie mogla by juz istniec PAKTOFNIKA!I tak tez sie stalo...21 marca w Katowickim Spodku Fokus i Rahim zagrali ostani koncert!:(Po tym koncercie PAKTOFONIKA przestala isniec!Lecz dla nas-fanow PFK i Magik sa w naszych sercach i bedziemy o nich pamietac zawsze! Uwazam iz Magik byl, a zarazem jest nalepszym mc w Polsce!Pamietajmy o nim poniewaz o takich ludziach warto pamietać!!!!
- Bany_DG
- Juventino
...Zostawił żone i dziecko
Jak dla mnie Paktofonika to (był) jedyny (oprócz k44) liczacy sie skład hiphopowy w Polsce. Ten człowiek miał wiele perspektyw nie rozumioem dla czego psychika mu siadła no ale cóż.......szkoda go.....

- leniup
- Redaktor
Q pamięci Magika. - gdy spojrzałem na tytuł tematu myslałem że ktoś domaga się qualitki dla kogoś. heh jestem chyba przewrażliwiony i za długo na forum siedze.
Co do tematu to polskiego hip-hopu nienawidze a tego Magika nie znam. Może kiedyś jakieś piosenki słyszałem ale nie czaje.
Nie rozumiem jak można popełnic samobójstwao. Żeby odbierać sobie życie normalnie nie moge tego pojąć. Ostatnio powiesił się 12 letni chłopak bo mu nauczycielki dokuczały. Boże co sie teraz dzieje.
Ale świeczke zapale i za tego waszego Magika i za tego chłopca.
[*] [*]
Co do tematu to polskiego hip-hopu nienawidze a tego Magika nie znam. Może kiedyś jakieś piosenki słyszałem ale nie czaje.
Nie rozumiem jak można popełnic samobójstwao. Żeby odbierać sobie życie normalnie nie moge tego pojąć. Ostatnio powiesił się 12 letni chłopak bo mu nauczycielki dokuczały. Boże co sie teraz dzieje.
[*] [*]
- Andryk
- Juventino
No MAgik to był świetny Polski MC, podobaly mi się jego utwory wraz ze składem paktofonika. Wkońcu to on rozkrecił dwa najbardziej znane w tym kraju składy. Szkoda, że zmarł ale ja równoczesnie takich ludzi nie kumam. Kolejny Kurt Cobain. Nie wiem też dlaczego ten koles sobie wmówił, że stracił talent, popełnil samobójstwo. Płyta Paktofoniki wyszła ponad tydzien przed jego śmiercia, lepszego monetu w akrierze przeciez nie mozna mieć...pozdrawiam jego Żone Justyne i osieroconego Filipa!
Ale jeśli zakladamy taki temat to powinnismy tez zakładac napewno bardziej zasłużonej osobie, która nie zgineła przez głupote własnej osoby, a mianowiciie 2pac ( ['] 7.9.1996 ['] )...za dużo tych dissów według mnie. Mam nadzieje, że teraz Like Toy Soldiers Eminema przemówi raperom do rozsadku.
Ale jeśli zakladamy taki temat to powinnismy tez zakładac napewno bardziej zasłużonej osobie, która nie zgineła przez głupote własnej osoby, a mianowiciie 2pac ( ['] 7.9.1996 ['] )...za dużo tych dissów według mnie. Mam nadzieje, że teraz Like Toy Soldiers Eminema przemówi raperom do rozsadku.
- Reggie
- Juventino
BVB pisze:komuś kto popełnia samobójstwo nie będę zapalał świeczki, żal mi go i tyle
Nie rozumiecie, bo nie słuchaliście nigdy jego tekstów. W wielu piosenkach wyrażał swój żal, chociażby "Plus i Minus" - to jeden wielki płacz zdesperowanego człowieka.leniup pisze:Nie rozumiem jak można popełnic samobójstwao. Żeby odbierać sobie życie normalnie nie moge tego pojąć. Ostatnio powiesił się 12 letni chłopak bo mu nauczycielki dokuczały. Boże co sie teraz dzieje.
Wielki szacunek dla Magika [*].
Bardzo mi żal jego śmierci, zwłaszcza że to w taki dzień.
Napewno był jednym z najlepszych polskich raperów. A według mnie nawet najlepszym, nigdy nie mówił czegoś w stylu "dla mnie masz stajla" :?
Spoczywaj w pokoju [*] [*] [*] [*]

"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
- kurdt
- Juventino
Dokladnie MAGIK to moim zdaniem najlepszy polski MC mimo, że w chwili śmierci miał dopiero bodajże 21 czy 22 lata. W tak młodym wieku, miał na koncie 3 albumy, w dwóch świetnych zespołach. Przecież piosenki "Plus i minus", "Jestem bogiem", "Chwile ulotne" sa kojarzone nawet przez tych co nie za bardzo przepadają za hip hopem. Magikowi pokój [*] A teraz coraz większa komercja...
- El Presidente
- Juventino
Respekt dla najlepszego polskiego rapera.
Spoczywaj w pokoju [*]
Spoczywaj w pokoju [*]