Piłkarz miesiąca: Del Piero
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
Alessandro Del Piero jest zadowolony z siebie. Zadowoleni są z niego także kibice Starej Damy, którzy przyznali mu dzisiaj w Turynie nagrodę "Piłkarza miesiąca". "Czuję się naprawdę dobrze, strzeliłem ważną bramkę w meczu przeciwko Maccabi, więc raczej nie mogę narzekać" - promieniował kapitan.
W końcu pozbył się kontuzji, a upragnione gole zaczynają w końcu padać. Pinturicchio raduje się chwilą i przed pojedynkiem z Milanem chce odnaleźć jak najlepszą formę, aby odegrać ważną rolę w tym starciu być może wartym nawet Scudetto. "Zawsze się wiele ode mnie oczekuje" - zauważył - "I pod pewnym względem jest to dla mnie rzecz pozytywna. Chciałbym jednak, aby oceniano mnie obiektywnie. Może za bardzo przywykłem do dobrych ocen, ale teraz nie dostaję ich nawet gdy zdobywam decydujące bramki. Jestem zadowolony z dotychczasowego przebiegu sezonu, tak jeśli chodzi o mnie, jak i drużynę. Póki co nie złapałem żadnej poważnej kontuzji, jak rok temu, i wszystko jest w porządku".
Myśląc już o najbliższej kolejce Del Piero zachwalał walory Zlatana Ibrahimovica i ponowił życzenia szybkiego powrotu do zdrowia pod adresem Davida Trezeguet. "Ze Zlatanem współpracuje mi się wyśmienicie" - stwierdził - "Podobnie jak z resztą zespołu. To, że jest świetnym graczem wiedziałem zanim do nas przyszedł. Nie trudno zauważyć, że ze względu na swoją budowę ciała cechuje go szczególna charakterystyka". "Mam nadzieję, że David wróci na boisko jak najszybciej" - mówił Del Piero dodając: "Między nami nie ma konkurencji".
O częstym opuszczaniu boiska w trakcie spotkań mówił otwarcie: "To nie stanowi dla mnie problemu. Powodem jest rotacja składu, choć często także zmęczenie. Chciałbym wyjaśnić, że schodząc nigdy nie rzuciłem opaski kapitańskiej na ziemię, w Brescii wypadła z rąk Zambrotcie".
Według kapitana wyścig po mistrzowski tytuł ma tylko dwóch uczestników. "Od meczu z Bolognią zależy nasza kondycja przed starciem z Milanem" - oceniał - "Bez wątpienia właśnie z Milanem stoczy się walka o Scudetto, choć także Inter miałby szansę, gdyby odniósł pasmo zwycięstw".
Del Piero nie uniknął pytań dziennikarzy o proces w sprawie dopingu. "My, piłkarze, nie możemy mówić zbyt wiele na ten temat, ale nadejdzie czas, aby wszystko wyjaśnić" - zapewniał - "Wtedy to my zażądamy ujawnienia prawdy. Wyrok w tej sprawie budzi niesmak".
Źródło: http://www.juve.pl/?nid=1298
Jak widać noty w gazetach nic nie mówią, ja zawsze uwarzam za najbardziej wiarygodnego piłkarza miesiąca tego którego wybiorą kibice we Włoszech, bo to oni mogą najczęściej oglądać ich występy i napewno nie możemy mówić że nasi kibice nie są obiektywni, bo wtedy Del Piero by wygrywał co miesiąc. Myślę że ta nagroda jest potwierdzeniem tego że Alex jest w coraz lepszej formie, ale mam nadzieję że jeszcze do granic tej formy ma jeszcze tyle co Warszawa do Moskwy.
W końcu pozbył się kontuzji, a upragnione gole zaczynają w końcu padać. Pinturicchio raduje się chwilą i przed pojedynkiem z Milanem chce odnaleźć jak najlepszą formę, aby odegrać ważną rolę w tym starciu być może wartym nawet Scudetto. "Zawsze się wiele ode mnie oczekuje" - zauważył - "I pod pewnym względem jest to dla mnie rzecz pozytywna. Chciałbym jednak, aby oceniano mnie obiektywnie. Może za bardzo przywykłem do dobrych ocen, ale teraz nie dostaję ich nawet gdy zdobywam decydujące bramki. Jestem zadowolony z dotychczasowego przebiegu sezonu, tak jeśli chodzi o mnie, jak i drużynę. Póki co nie złapałem żadnej poważnej kontuzji, jak rok temu, i wszystko jest w porządku".
Myśląc już o najbliższej kolejce Del Piero zachwalał walory Zlatana Ibrahimovica i ponowił życzenia szybkiego powrotu do zdrowia pod adresem Davida Trezeguet. "Ze Zlatanem współpracuje mi się wyśmienicie" - stwierdził - "Podobnie jak z resztą zespołu. To, że jest świetnym graczem wiedziałem zanim do nas przyszedł. Nie trudno zauważyć, że ze względu na swoją budowę ciała cechuje go szczególna charakterystyka". "Mam nadzieję, że David wróci na boisko jak najszybciej" - mówił Del Piero dodając: "Między nami nie ma konkurencji".
O częstym opuszczaniu boiska w trakcie spotkań mówił otwarcie: "To nie stanowi dla mnie problemu. Powodem jest rotacja składu, choć często także zmęczenie. Chciałbym wyjaśnić, że schodząc nigdy nie rzuciłem opaski kapitańskiej na ziemię, w Brescii wypadła z rąk Zambrotcie".
Według kapitana wyścig po mistrzowski tytuł ma tylko dwóch uczestników. "Od meczu z Bolognią zależy nasza kondycja przed starciem z Milanem" - oceniał - "Bez wątpienia właśnie z Milanem stoczy się walka o Scudetto, choć także Inter miałby szansę, gdyby odniósł pasmo zwycięstw".
Del Piero nie uniknął pytań dziennikarzy o proces w sprawie dopingu. "My, piłkarze, nie możemy mówić zbyt wiele na ten temat, ale nadejdzie czas, aby wszystko wyjaśnić" - zapewniał - "Wtedy to my zażądamy ujawnienia prawdy. Wyrok w tej sprawie budzi niesmak".
Źródło: http://www.juve.pl/?nid=1298
Jak widać noty w gazetach nic nie mówią, ja zawsze uwarzam za najbardziej wiarygodnego piłkarza miesiąca tego którego wybiorą kibice we Włoszech, bo to oni mogą najczęściej oglądać ich występy i napewno nie możemy mówić że nasi kibice nie są obiektywni, bo wtedy Del Piero by wygrywał co miesiąc. Myślę że ta nagroda jest potwierdzeniem tego że Alex jest w coraz lepszej formie, ale mam nadzieję że jeszcze do granic tej formy ma jeszcze tyle co Warszawa do Moskwy.
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
- Luiza
- Juventino
bardzo fajnie :-D :-D
Miejmy nadzieje ze ta nogroda...no, wyroznienie go zmobilizuje i nie poprzestanie na terazniejszej formie.....badzmy szczezy apogeum to jeszcze nie jest 8) 8)
Alex chcemy wiecej pieknych asyst i goli

Miejmy nadzieje ze ta nogroda...no, wyroznienie go zmobilizuje i nie poprzestanie na terazniejszej formie.....badzmy szczezy apogeum to jeszcze nie jest 8) 8)
Alex chcemy wiecej pieknych asyst i goli

- OskarG
- Juventino
Noty notami czesc gazet jest obiektywna część miej.ADAMJUVENTUSPL pisze: Jak widać noty w gazetach nic nie mówią, ja zawsze uwarzam za najbardziej wiarygodnego piłkarza miesiąca tego którego wybiorą kibice we Włoszech, bo to oni mogą najczęściej oglądać ich występy i napewno nie możemy mówić że nasi kibice nie są obiektywni, bo wtedy Del Piero by wygrywał co miesiąc. Myślę że ta nagroda jest potwierdzeniem tego że Alex jest w coraz lepszej formie, ale mam nadzieję że jeszcze do granic tej formy ma jeszcze tyle co Warszawa do Moskwy.
Co do ogladania meczy w tym sezonie nie ma problemu. osobiscie widziałem prawie wszystkie. - nie widziałem jeszcze Interu i Maccabi
Dlaczego Alex dostaje słabe not od gazet -bo nie dlatego ze gra słabo, bo gra dobrze (nie zawsze) ale od niego oczekujemy dużo wiecej niż od innych piłkarzy.

- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
No właśnie w tym co napisałem, o to mi chodziło że oczekuje od niego o wiele więcej, a ja jak i wszyscy wiemy że go stać na to.Oskar8 pisze:Dlaczego Alex dostaje słabe not od gazet -bo nie dlatego ze gra słabo, bo gra dobrze (nie zawsze) ale od niego oczekujemy dużo wiecej niż od innych piłkarzy.ADAMJUVENTUSPL pisze:Alex jest w coraz lepszej formie, ale mam nadzieję że jeszcze do granic tej formy ma jeszcze tyle co Warszawa do Moskwy.
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
Alessandro Del Piero
Alessandro Del Piero
- TomiQ
- Juventino
Z jednej strony masz racje ale od Alexa niktórzy za duzo wymagaja!!Prziciez to tylko człowiek i ma lepsze i gorsze dni i nie jest maszyna(chociaz te tez sie psuja) i czasami łapie kontuzje.Potem musi wracac do gry i poczuc rytm meczowy a to nie przychodzi tak od razu!!!Mam nadziej ze do końca sezonu Alexa beda omijały kontuzje i odegra znaczaca role w tym waznym meczu z Milanem!!!!Chciałbym aby strelił gola i udowodnił włoskim dzienikarzom sportowym że warto dac mu note 7 lub 7.5.Nawet gdy strzelił bramke na 1:1 z Maccabi nie dostał 7 a ten gol przeciez dał remis JUVE!!!!FORZA ALEX!!!!!
Z JUVE od 1996 roku i już na zawsze tak będzie!!!FORZA JUVE!!!Wyciąg z regulaminu:3.f) Należy pamiętać o tym, że w dyskusji atakujemy poglądy, a nie ich autora!
- Rybeq
- Juventino
zostal pilkarzem miesiaca bo jest uwielbiany przez kibicow.
gra caly czas nijak.
jesli ktos bylby obiektywny to nagrode zdobylby zlatan lub camoranesi.
gra caly czas nijak.
jesli ktos bylby obiektywny to nagrode zdobylby zlatan lub camoranesi.
[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
cos sie konczy, cos sie zaczyna.
20.II.2003-3.III.2005
- Bany_DG
- Juventino
To twoje zdanie rybqu(zawsze inne od wszytkich
) 8) i mówisz to chyba tak zeby sie wybic przed szereg.Alex po tylu urazach zawsze wraca na boisko, teraz ostatnio tez miał przerwe wrócił i (prawie) odrazu bramka, a nagrode kibice przyznali mu za ten powrót i słusznie.
- Rybeq
- Juventino
gdybym chcial sie wybic przed szereg postawil bym 78 ['] upamietniajacych smierc mojego pradziadka.i mówisz to chyba tak zeby sie wybic przed szereg.
strzelil w spotkaniu o nic.teraz ostatnio tez miał przerwe wrócił i (prawie) odrazu bramka
natomiast w spotkaniu o punkty zwalili dwie setki.
podczas gdy camoranesi jest w zyciowej formie, nagrode dostaje dp. kto powie ze slusznie, jest ignorantem.
[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
20.II.2003-3.III.2005
- leniup
- Redaktor
Moim zdaniem jak najbardziej zasłużona nagroda, ponieważ nie łatwo jest wrócić po kontuzji i od razu dobrze grać strzelać bramkę. Jeśli nie Alex to pewnie nagrodę przyznał bym Gigiemu choć miał jedną wpadkę z Interem ale tak to bronił rewelacyjnie. Wracając do Alexa nie wiem czemu aż tyle ludzi do nie lubi. Dla mnie zawsze będzie najlepszy.
Rybeq może i ma racje że Camoranesi jest w życiowej formie ale Alex też na nią zasłużył.
Rybeq może i ma racje że Camoranesi jest w życiowej formie ale Alex też na nią zasłużył.
Ostatnio zmieniony 11 grudnia 2004, 09:44 przez leniup, łącznie zmieniany 1 raz.
- Peja
- Juventino
Nagroda po czesci zasluzona, po czesci nie. Faktem jest ze Del Piero jest w coraz to wyzszej formie, uratowal nam tylek w meczu z Bayernem i Maccabi. Ale kibice popadli chyba w lekka euforie widzac ze ich pupilek gra coraz lepiej. Na te nagrode rowniez zaslugiwali Camoranesi i Ibrahimovic, ale wygral Alex i chwala mu za to, moze bedzie mial jeszcze wiekrza mobilizacje
- DamKam
- Juventino
Mnie bardzo cieszy to iz Alex wraca powolutku do formy ale z ta nagroda najlepszego pilkarza miesiaca to uwazam iz to troche przesada !!!!! Nie chce przez to powiedziec ze Alex jest juz niczym..... itd. ale po prostu uwazam iz smialo mogl ja dostac np. Camoranesi
Mnie sie ostatnio bardzo podobala bramka jaka Alex strzelil w meczu z Roma i Lecce
Potem mial juz troche gorsze wystepy np. z Lazio
Ale to sie zdarza i nie mozna od razu zaczac narzekac....
Ogolnie trzeba byc w miare zadowolonym z jego wystepow bo pamietajmy ze Del Piero ciagle boryka sie z jakimis urazami i nie jest mu latwo !!!!!
Mnie sie ostatnio bardzo podobala bramka jaka Alex strzelil w meczu z Roma i Lecce
Potem mial juz troche gorsze wystepy np. z Lazio

Ogolnie trzeba byc w miare zadowolonym z jego wystepow bo pamietajmy ze Del Piero ciagle boryka sie z jakimis urazami i nie jest mu latwo !!!!!
- Marcin_FCJ
- Juventino
Jestem bardzo zaskoczony aczkolwiek bardzo zadowolony. Nagroda troszkę na wyrost ale jest to kolejny dowód bezgranicznej miłości kibiców do Alexa Del Piero. W Listopdzie szło mu rzeczywiście dobrze, zdobył kilka bramek i ogólnie pozytywie się prezentował. Cieszę się bardzo z tej nagrody kibiców i myślę że Alex jeszcze mocniej uwierzy w siebie. Niemniej jednak marzy mi sie aby za rok otej porze Del Piero odbierał złota piłkę :] wkońuc mu się to uda !
- djse
- Juventino
Ja myślę ,że ta gadka o Del Piero jest jałowa. Jedni będą mówić jaki DP jest dobry inni ,że nic wielkiego nie zrobił. Powinniśmy się po prostu cieszyć ,że gra i zdobywa bramki ,bo pamiętam okres kiedy strzelał jedynie z karnych... Kiedyś się mu to zarzucało ,jak strzela "z gry" to się nie podoba ,że nie ma 3 ,czy ,że nie były to bramki miesiąca. Myślę ,że powinien nas (kibiców Juve) cieszyć ,że np. Zlatan ,czy Camoranesi mają dobrą formę ,a Alex wracając po kontuzji potrafi coś strzelić. W kwesti kto zasłużył na nagrodę gracza miesiąca zawsze można się spierać. Jest to zazwyczaj odczucie subiektywne każdego z osobna ,bo można do wymienionej trójki Zlatan ,DP ,Camor dodać choćby Buffona (czemu nie). Ja nagrodę piłkarza miesiąca dałbym (może zabrzmi to trochę komunistycznie) całej drużynie. To dobrze złożony kolektyw przez Capello ,gdzie żaden z zawodników z 11 meczowej specjalnie się nie wyróżnia na tle całego zespołu ,żeby jednoznacznie wzkazać najlepszego w danym okresie. Po prostu mamy równą drużynę na wysokim poziomie w każdej formacji. I to powód do dumy ...
Juve moim ulubionym klubem , Del piero pilkarzem