Niedoceniani Mistrzowie ?
- Jamal_TH
- Juventino
Witam wszystkich.Chciałem założyć ten temat,bowiem zauważyłem,że w Juve najbardziej niedoceniany jest chyba Emerson :? Tylko ciekaw jestem dlaczego... Wszyscy widzą każdego innego zawodnika , tylko Puma jest , tak jakby zapomniany - takie mam wrażenie...
W innych drużynach jest tak samo.W Barcelonie Xavi wykonuje ogromną robotę i jest doskonaŁy w tym co robi,a jakoś wszyscy widzą duet Ronaldinho i Eto'o...Tylko w Arsenalu doceniają środkowych pomocników - Vieira...
Nie wiem czemu tak się dzieje , że Ci , dzięki którym gra jest płynna , którzy walczą o każde piłki , sa wszędzie , są najmniej doceniani...
Jakie jest Wasze zdanie na ten temat ? I kogo uważacie za najlepszego środkowego na świecie ? Aby było to obiektywne , pomińmy zawodników Juve.pozdro @LL
W innych drużynach jest tak samo.W Barcelonie Xavi wykonuje ogromną robotę i jest doskonaŁy w tym co robi,a jakoś wszyscy widzą duet Ronaldinho i Eto'o...Tylko w Arsenalu doceniają środkowych pomocników - Vieira...
Nie wiem czemu tak się dzieje , że Ci , dzięki którym gra jest płynna , którzy walczą o każde piłki , sa wszędzie , są najmniej doceniani...
Jakie jest Wasze zdanie na ten temat ? I kogo uważacie za najlepszego środkowego na świecie ? Aby było to obiektywne , pomińmy zawodników Juve.pozdro @LL
Go hard, or go home.
- Pavel_11
- Juventino
po części sie z tobą zgadzam ale myśle że najbardziej niedocenianym zawodnikiem JUVE nie jest Emerson tylko Zambrotta. A takim naprawde niezauważonym piłkarzem dla mnie jest chiba Van Bronhorst(nie wiem czy dobrze napisałem jego nazwisko)
- Jamal_TH
- Juventino
O tak , Zambro też jest biedny.... :? Ciekawe z czego to wynika...Przecież bez tych piłkarzy Juventus strasznie dużo by stracił...
Ma ktoś racjonalne wytłumaczenie ?
EDIT
Oprócz najlepszego środkowego pomocnika , dopiszcie też , najbardziej niedocenianych piłkarzy...Dodając swoją interpretację , dlaczego tak się dzieje....pzdr
Ma ktoś racjonalne wytłumaczenie ?
EDIT
Oprócz najlepszego środkowego pomocnika , dopiszcie też , najbardziej niedocenianych piłkarzy...Dodając swoją interpretację , dlaczego tak się dzieje....pzdr
Ostatnio zmieniony 21 listopada 2004, 23:46 przez Jamal_TH, łącznie zmieniany 1 raz.
Go hard, or go home.
- booyak
- Juventino
Tak to już jest że Ci co 'odwalają czrną robote' są nie doceniani... Najlepszym tego przykładem był jeszcze kilka sezonów temu Francuz Claude Makalele kiedy to grywał jeszcze w Realu Madryt... To własnie on czyścił środek i nieraz swoimi zagraniami uruchamiał większość ataków królewskich... Niestety albo stety dla niego działacze Realu nie widzieli tego i oddali go do Chelsea gdzie nadal wg jest niedoceniany... A co do tego że nikt nie widzi pracy Emersona w Juve to jestem innego zdania... Emerson mimo że nie jest zachwalany przez piłkarskich fachowców(?) dostaje świetne noty od chociażby włoskich gazet nie wspominając o kibicach którzy (tak jak ja
) widzą ile serca wkłada w gre i jak wiele robi dla zespołu...
Wydaje mi się ze obecnie najlepszymi czyścicielami są własnie nasz Puma oraz Patrick Vieira z Arsenalu który potrafi także zdobywać wiele bramek... Niegdyś był to zapewne Edgar Davids, który po przejściach w Juve nie może się niestety odnaleźć w Interze...
Myśle że piłkarze Ci niedoceniani są przez to że nie grają zbytnio ładnego dla oka futbolu... Ich zadaniem jest raczej zatrzymywanie akcji przeciwnika niż strzelanie pięknych bramek czy pokazywanie jakiś błyskotliwych zagrań... Co do Zambrotty jest on całkiem innym zawodnikiem niż Ci wspomniani wcześniej... Moim skromnym zdaniem jest on najlepszym lewoskrzydłowym obrońcą na świecie... Odwala kawał dobrej roboty i co najważniejsze w jego wykonaniu praktycznie w każdym meczu widzimy kilka rajdów które praktycznie zawsze stwarzają zagrożenie pod bramką przeciwnika... A to że jest tak niedoceniany jest spowodowane tym że gra w klubie gdzie gwiazdami są inni piłkarze jak Del Piero, Nedved czy Buffon...

Wydaje mi się ze obecnie najlepszymi czyścicielami są własnie nasz Puma oraz Patrick Vieira z Arsenalu który potrafi także zdobywać wiele bramek... Niegdyś był to zapewne Edgar Davids, który po przejściach w Juve nie może się niestety odnaleźć w Interze...
Myśle że piłkarze Ci niedoceniani są przez to że nie grają zbytnio ładnego dla oka futbolu... Ich zadaniem jest raczej zatrzymywanie akcji przeciwnika niż strzelanie pięknych bramek czy pokazywanie jakiś błyskotliwych zagrań... Co do Zambrotty jest on całkiem innym zawodnikiem niż Ci wspomniani wcześniej... Moim skromnym zdaniem jest on najlepszym lewoskrzydłowym obrońcą na świecie... Odwala kawał dobrej roboty i co najważniejsze w jego wykonaniu praktycznie w każdym meczu widzimy kilka rajdów które praktycznie zawsze stwarzają zagrożenie pod bramką przeciwnika... A to że jest tak niedoceniany jest spowodowane tym że gra w klubie gdzie gwiazdami są inni piłkarze jak Del Piero, Nedved czy Buffon...
Ostatnio zmieniony 21 listopada 2004, 23:53 przez booyak, łącznie zmieniany 1 raz.
★ ★ ★
- Jamal_TH
- Juventino
Oki szanuję zdanie
, ale w swoim temacie chciałem poruszyć też kwestię , dlaczego na JP jest niedoceniany (Emerson) ? W wyborze piłkarza października zdobył tylko 1% poparcia.... To chyba mówi samo za siebie...
Wg mnie , jednym z najbardziej niedocenionych w Juve , w ostatnim czasie był (jest?) Maresca... ,,O dziwo'' też środkowy... :roll:

Wg mnie , jednym z najbardziej niedocenionych w Juve , w ostatnim czasie był (jest?) Maresca... ,,O dziwo'' też środkowy... :roll:
Go hard, or go home.
- Chmura
- Juventino
Zdecydowanie Xavi z Barcelony. Jak dla mnie to najlepszy piłkarz tego zespołu i gdyby nie on Barca nie grała by tak pięknie. Bardzo chciałbym go zobaczyć kiedyś w Juve wydaje mi się że potzrbny jest naszej drużynie taki zawodnik. Natomiast w Juventusie z pierwszego składu to chyba Zebina, który pomimo świetnej gry dalej w oczach wielu kibiców nie może zyskać uznania. Również wydaje mi się że zawsze niedoceniany był Tacchinardi, na którego zawsze można było liczyć.
Juve Rulezzzzzzzzzzzzzz!!!!!!!!!!!
East Side Is The Best !!!
East Side Is The Best !!!
- booyak
- Juventino
Jamal_TH pisze:Oki szanuję zdanie, ale w swoim temacie chciałem poruszyć też kwestię , dlaczego na JP jest niedoceniany (Emerson) ? W wyborze piłkarza października zdobył tylko 1% poparcia.... To chyba mówi samo za siebie...
To jest właśnie to o czym pisałem wcześniej... Zdobył tylko 1% dlatego że większość kibiców nie widząc gry piłkarzy głosuje na swoich ulubionych piłkarzy (jak Del Piero czy Nedved) bądź na tych którzy strzelali dużo bramek (Ibrahimovic czy Zalayeta) Tak to już jest z miłością że nie każdy potrafi obiektywnie oceniać... Nawet ja gdy kumple pytaja mnie o najlepsza 11 na świecie wymieniam 6-7 piłkarzy Juve dobrze wiedząc że jest też wielu innych znakomitych piłkarzy którzy nieraz lepsi są od tych z Juve...
★ ★ ★
- tomcatmi6
- Qualità Juventino
Rzadko ktos z bloku defensywy, ktos kto gra w destrukcji a nie tworzy akcje jest doceniany przez kibicow, zapewne wynika to z faktu ze zamiast superpieknych zagran, musi byc skuteczny w odbiorze. kibicom sie to nie podoba i z tego powodu sa mniej popularni. Ciekaw jestem czy w najblizszych 5 latach jakis obronca zdobedzie zlota pilke. Niestety wiekszosc osob nie rozumie ze bez obrony nawet najbardziej nastawiona na atak druzyna nie bedzie mogla powalczyc na wyzszym szczeblu rozgrywek. Co do Pumy to wydaje mi sie ze kibice ( nie w Polsce, bo u nas to jak ktos nie strzela bramek ani nie ma kiwki to jest do dupy, a druzyna nie rzucajaca sie na "hurra" na bramke przeciwnika gra "catenaccio" tak jak ostatnio uslyszalem ) Juve doceniaja go i ma dosc dobre poparcie (oczywiscie nie takie jak Alex czy ktos z ofensywy).
No nic ja czekam na meczyk z Interem mam nadzieje ze wygramy:D
pozdr
No nic ja czekam na meczyk z Interem mam nadzieje ze wygramy:D
pozdr
"cane che abbaia non morde"

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a
- Mania
- Juventino
Najbardziej niedoceniany zawodnik...? Jesli chodzi o Juventus to jest to chyba Tacchinardi...I bardzo,bardzo przykro mi z tego powodu... Bo mial chlopak tak lepsze jak i gorsze okresy ale mimo wszystko zasluguje na gre w pierwszym skladzie-na pewno bardziej niz chociazby Appiah. A teraz jeszcze ta sprawa z transferem do Barcelony
Mam nadzieje ze jednak do tego nie dojdzie...I ze bedziemy mieli okazje obejrzec niejedna jeszcze jego bramke strzelona stojac daleko,daleko od pola karnego...
Agnieszka

Agnieszka
- Jamal_TH
- Juventino
Macie racje , że bez wirtuozerii i magicznych zagrań z piłką , nie da się być zauważonym , jak chociażby te wielkie gwiazdy (Ronaldinho itp.)...
Ale właśnie przedmówcy napisali , że bez obrony zespół nic nie znaczy !
Szkoda , że w Polsce ludzie lubują się w zespołach które wygrywają , mają zawodników , którzy potrafią z piłką zrobić wszystko , a na drugi plan odchodzą zawodnicy , którzy grają b.solidny futbol... No , ale ludzie widzą tylko skandale , sztuczki itp. Teraz gra zespołów pokroju Juve , czyli takich , które grają mało widowiskowo , jest dla ludzi żadną atrakcją.. Skutek --> Juventus - Ajax nie będzie transmitowany na polskich kanałach TV. Szkoda , że ludzie się skupiają tylko na gwiazdach , które kiedyś , były normalnymi szarymi piłkarzykami.
ps.Pozdro dla tych co przeczytali
Ale właśnie przedmówcy napisali , że bez obrony zespół nic nie znaczy !
Szkoda , że w Polsce ludzie lubują się w zespołach które wygrywają , mają zawodników , którzy potrafią z piłką zrobić wszystko , a na drugi plan odchodzą zawodnicy , którzy grają b.solidny futbol... No , ale ludzie widzą tylko skandale , sztuczki itp. Teraz gra zespołów pokroju Juve , czyli takich , które grają mało widowiskowo , jest dla ludzi żadną atrakcją.. Skutek --> Juventus - Ajax nie będzie transmitowany na polskich kanałach TV. Szkoda , że ludzie się skupiają tylko na gwiazdach , które kiedyś , były normalnymi szarymi piłkarzykami.
ps.Pozdro dla tych co przeczytali

Go hard, or go home.
- Vincitore
- Juventino
Najlepszym środkowym pomocnikiem oprócz Emersona jest Patrick Vieira rzuca piły na lewo i prawo a najbardziej niedocenieni w Juve no to jest kilak takich modeli; Allesio i Zambrotta można by jeszcze wymienić paru innych graczy którzy niegdyś stanowili silne ogniwo zespołu ale wymieniałbym bez końca
Jeeli chodzi o Inne kluby : Edgar Davids , Rivaldo , Xavi no i ta wojna Cassano jednak nie mówię że jest niedocenieony tylko stawia opór włądzą i szastaja nim jak chcą
Jeeli chodzi o Inne kluby : Edgar Davids , Rivaldo , Xavi no i ta wojna Cassano jednak nie mówię że jest niedocenieony tylko stawia opór włądzą i szastaja nim jak chcą
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
Jeżeli chodzi o mnie to ja bardzo doceniam Pumę i Balsiego który jest chyba jeszcze mniej doceniany niż Brazylijczyk, obaj biorą udział w akcjach ofensywnych i obaj zawsze próbują pomagać obronie a efekty są widoczne Juve to jeden z najskuteczniejszych klubów, a przy tym ma najmniej straconych bramek. Zresztą to samo się tyczy Zambrotty czy Zebiny którzy również próbuja biegać od bramki do bramki.
Ale zgadzam się z tobą oni są rzeczywiście niedoceniani, ale nie wiem czy odrazu trzeba mówić że dzieje się im krzywda, moze oni wolą być mniej znani niz np. Beckham czy Totti a więcej robić niz Beckham czy Totti, może jak by byli tak ubóstwianie, to może byliby tak samo zepsuci.
Ale to już nie raz nawet artykuły w gazetach sportowych o tym były że są to tak zwane "mrówki Z" bo robią bardzo dużo a nikt ich nie zauwarza.
Ale zgadzam się z tobą oni są rzeczywiście niedoceniani, ale nie wiem czy odrazu trzeba mówić że dzieje się im krzywda, moze oni wolą być mniej znani niz np. Beckham czy Totti a więcej robić niz Beckham czy Totti, może jak by byli tak ubóstwianie, to może byliby tak samo zepsuci.
Ale to już nie raz nawet artykuły w gazetach sportowych o tym były że są to tak zwane "mrówki Z" bo robią bardzo dużo a nikt ich nie zauwarza.
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
- wErOn
- Juventino
Jeżeli na podwórku zapytasz pierwsze lepsze dziecko grające w piłke - kto to jest Zambrotta, czy Emerson to zapewne jedno na 20 będzie wiedziało o kogo chodzi. Trzeba się z tym pogodzić. Ci piłkarze na swoją sławę pracują dwa razy bardziej niż Del Piero, Bechkam, czy w końcy boski Ronaldo - to są fenomeny - rądzą sie gwiazdami i media ich na takowe kreują. Inaczej z "mrówkami" które charują na to aby ci najlepsi mogli strzelać bramki, a szkoda ...
(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Wolność i kapitalizm!
- Jamal_TH
- Juventino
No właśnie , Wajron - napisałeś ciekawą rzecz... A mianowicie ,, media , kreują gwiazdy '' ! Gdyby nie media , myślę , że mało kto by słyszał o kilku piłkarzach ( Adu , Robingo , Diego ) i mało kto by uważał ich za swoich idoli... Po prostu do umiejętności piłkarza , media podsycają ich nazwiska , osoby , żeby każdy ich zapamiętał jako gwiazdy... Nie szczędzą pochwał piłkarzom , tym młodym , którzy mają zawojować piłkarski świat... Jak dla mnie to taka mała manipulacja mediowa.. Szkoda mi tych co robią dla drużyny bardzo wiele , nie otrzymując w zamian nic , lub bardzo niewiele... Założę się , że gdyby Emerson był napastnikiem , to byłby gwiazdą he he...
Tak więc myślę , że największą rolę przy promocji zawodników na te wielkie gwiazdy , spełniają media , tylko szczęściarze zostają zauważeni , bo na świecie na pewno nie brakuje , nieodkrytych talentów , które czekają na swoją kolej...
Tak więc myślę , że największą rolę przy promocji zawodników na te wielkie gwiazdy , spełniają media , tylko szczęściarze zostają zauważeni , bo na świecie na pewno nie brakuje , nieodkrytych talentów , które czekają na swoją kolej...
Go hard, or go home.