Atalanta 2:0 JUVENTUS (PW)

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 15 listopada 2004, 15:21

Czyli mecz, którym mało kto się przejmuje, mało kto o nim pamieta. Wkońcu zbliżają się ,,Derby Włoch''.
No więc trafiliśmy na zepól Atalnaty. Nasi rywale nie radzą sobie dobrze w lidze. Oczywiście w tym dwumeczu, bez problemu powiniśmy się okazać drużyną lepszą.
Ciekawe jak ustawi skład Capello na rozgrywki Coppa Italia. Myślę, że oczywiście w większości wystawi sklad rezerwowy. Kto okaże się najlepszy, może, ktoś przekona do siebie Capello.
W sumie to ciężko cokolwiek prorokować poza naszą wygraną. Dopiero po 1 meczu, zobaczymy przez jaki pryzmat Capello patrzy na rozgywki PW.
Tak w ogóle to gramy w piątek o 21.00.

Obrazek
Wessal

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 listopada 2004, 15:33

No to obstawiam leciutkie zwycięstwo 3-1. Wiem, że Atalanta w lidze nie spisuje się dobrze, ale na meczach PW zawsze mogą być nieprzewidywane wyniki. Juventus powinien podejść do tego meczu bardzo ostrożnie i niegrać jak to Juve w tamtym sezonie. Mecz pierwszym składem bo jak już mówiłem moga być nieprzewidywane wyniki a srebną gwiazdkę musimy mieć. Czyli musi PW być nasz.

leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2004, 15:58

Mecz z najsłabszym zespołem Serie A na wyjeździe nie bedzie wcale łatwy wg. mnie. Atalanta której nie idzie w lidze na pewno zagra najmocniejszym składem i bedzie uprzykarzać się i przeszkadzać zawodnikom Juve. Jeśli chodzi o Juve to pewnie nie zagrają pierwszym składem tylko Fabio Capello da pograć rezerwowym typu Birindelli, pessotto czy Zalayeta. Według mnie nie bedzie tu miażdżącego zwycięstwa Juve tylko jakieś 1-2 może 1-3 :D

Obrazek
BIANCONERI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2004, 16:11

Puchar Włoch to znakomita okazja,żeby dać szanse piłkarzom,który ostatnimi czasy grywali mało lub wcale.Jestem przekonany,że w obliczu meczu z Interem Capello da odpocząć podstawowym piłkarzom.Wystawienie rezerw w tym meczu wcale nie ułatwia zadania Atalancie,w końcu każdy z nich będzie chciał wypaść jak najlepiej i wywalczyć sobie miejsce w składzie.

"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"
Obrazek
mgk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2004, 16:37

Mysle, ze Juventus ma tak duzy potencjał, ze takze Coppa Italia trafi do Turynu w tym sezonie. Poza tym bylby to 10 puchar, czyli srebrna gwiazdka! :)

JUVE !!!
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2004, 18:29

No cóż koledzy z Bergamo raczej wymagajacym rywalem dla Juve nie będą ale pamiętam kilka sezonów temu trafiliśmy na nich w Coppa Italia i na Delle Alpi wygraliśmy 4-2 a w Bergamo przegraliśmy 2-1 jeden gol i po nas. Jednak teraz to zupełnie inaczej Atalanta jest kompletnie bez formy Juve jest w formie myślę że wygramy jednak później odpuścimy Coppa Italia...

_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2004, 18:34

Radziłbym pominięcie komentarzy odnośnie możności zdobycia przez Juventus Pucharu Włoch, gdyż takie prognozy są jeszcze zdecydowanie za wczesne. Tymbardziej, że rozgrywki te nie są w żadnym razie naszym celem a ewentualny sukces powinien jedynie osłodzić nam trwający sezon. Jak słusznie zauważył BIANCONERI, mecz ten jest doskonałą okazją do sprawdzenia tych piłkarzy, którzy jeszcze nie mieli okazji zaprezentować się w spotkaniach o stawkę. Capello powinien z tego skorzystać, koniecznie. Bardziej od wyniku, zależy mi na tym, ażeby któryś z piłkarzy pokazał się z dobrej strony. Jestem zwolennikiem niewielkich korekt w składzie pierwszej drużyny i mecz ten może właśnie podsunąć kilka pomysłów głównemu zarządcy. Jest to wyjazd, więc satysfakcjonowałby mnie bramkowy remis. Na Stadio Della Alpi powinniśmy dopełnić formalności. Powodzenia. Jednakże emocje są tutaj o wiele mniejsze, niż to jest w przypadku rozgrywek Serie A czy Champion's League.

Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
Łucja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2004, 19:03

Ja mam nadzieje (i pewnie tak będzie), że wystąpi druga drużyna - licze na kapo i tacchiego niech się pokażą!
2-0 dla juve - powinno być, chociaż może coś pasć dla atalanty jak nie będzie naszej zgranej obrony tylko ta ławkowa :)

P!otr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2004, 19:12

Mecz PW może być szansą dla Alessioa Tacchinardi'ego któr jest jakoś nie doceniany przez Capello a wkońcu jest całkiem niezłym zawodnikiem. Mecz z Atalanta moze byc dla niego ważny!

JUVEFANE_10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2004, 19:45

ja obstawiam na 2-0 a meczyk sobie zobacze o 21 na Rai Tree

JESTEM OSZUSTEM
ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2004, 20:48

Myślę że w tym sezonie mamy wiekszą szansę wygrać ten puchar niż sezon czy dwa sezony temu, dlatego że choć i tak zawsze mieliśmy silną ławkę to w tym sezonie jest ona szczególnie okazała, pokazują to wszystkie mecze tego sezonu, często tracimy 4-5 podstawowych piłkarzy jednak niewielu teo zauwarz choćby ostatnio nie grali: Blasi, Zebina, Nedved i Trezeguet którzy od początlu sezonu grali w podstawowym składzie, jednak mamy tak wspaniałych rezerwowych że brak Davida czy Pavla jest w rzeczywistości żadnym osłabieniem, no może przesadzam jest osłabieniem, ale nie widoczne "gołym okiem".
Myślę że to jest ni tylko okazja dla trenera by dać pograć rezerwowym i tym bardziej jest to sznasa dla rezerwowych takich jak Tacchinardi, Birindelli żeby pokazać swoją przydatność dla zespołu.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
farmer16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2004, 21:09

ATALANTA-JUVENTUS zaciekawy to mecz nie bedzie no ale juventus jak zawsze musi sie postarac przeciez zwyciestwo samo nie przyjdzie no bedzie trzeba walczyc atalnta jak narazie strefa spadkowa nie najlpij im to idzie no FAWORYT:jUVENTUS-ATALANTA 2-0 tak jak w lidze

Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !
kleszczu20

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 listopada 2004, 21:20

moze w koncu zagra tacchinardi moim zdaniem capello powinien wystawic w ataku zalayete i ibrahimowica a del piero niech odpoczywa na wazniejsze mecze. Powinnismy ten mecz spokojnie wygrac. Obstawiam 2:0

farmer16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2004, 21:25

Popieram cie kleszczu w ataku powinienen zagrac zalayeta-ibrahimovic niech del piero odpoczywa nea mecz z ajaxem

Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !
Wicior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 15 listopada 2004, 21:33

Faktem jest, ze mecz nie wzbudza wiekszego zainteresowania, ale to tylko cisza przed burzą.. :roll: :roll:

Dla mnie najciekawsze jest to, kim Capello zagra na środku obrony.
Czyżby Legro..???
:lol: :lol:

Ale jeżeli chce wygrać ten mecz przekonywująco to raczej Legrottaglie poraz kolejny zasiądzie na ławce..

Lecz wole widzieć ozdrowiałych Thurama i Cannavaro na pojedynki z Adriano..

Wynik meczu..
Sądze, ze będzie 3-0.. :o :o

Zablokowany