Juve odrabia straty finansowe

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2004, 20:27

Dzisiaj w Turynie ogłoszono wyniki finansowe pierwszego kwartału sezonu 2004/2005. Od lipca do września tego roku Juventus odnotował stratę w wysokości 3 milionów euro. W tym samym okresie zeszłego roku strata wynosiła aż 14,9 mln.

W porównaniu z pierwszym kwartałem zeszłego sezonu nie zmieniła się wysokość dochodów (36,7 mln), w szczególności ze sprzedaży biletów (2,9 mln), praw do transmisji TV i udziału w Lidze Mistrzów (19,6 mln). Także tyle samo wyłożyli na Juventus sponsorzy (13,2 mln). Zmniejszyły się natomiast wydatki, przede wszystkim związane z piłkarzami, wzrosły zaś wydatki bieżące.

Miniony sezon Juventus zamknął po raz pierwszy od 6 lat stratą wynoszącą 18,5 mln euro. Jedną z przyczyn było odpadnięcie z dochodowej Ligi Mistrzów we wczesnej fazie turnieju. Problemem klubu jest także niska frekwencja podczas meczów Juve, a co za tym idzie małe wpływy ze sprzedaży biletów. W tym sezonie postanowiono obniżyć ich ceny, aby przyciągnąć na Delle Alpi jak największą liczbę tifosich.

Źródło: http://www.juve.pl/?nid=1229

Jak widać sytuacja finansowa Juve poprawiła się, co prawda i tak strata wyniosła 3mln, jednak na początku sezonu jest to nieuniknione.
Widać że aby znów nie wylądować na minusie starają się wszyscy oprócz niestety kibiców którzy wolą siedzieć przed TV. Mam nadzieję że po przebudowie stadionu znudzi im się to i będą woleli pojechać na stadion.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
Splimer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2004, 20:42

Choć strata 3mln, mnie to cieszy-bo to tylko 3 mln. Jak sami czytaliście, rok temu było 14,5 mln. Widac, że działecze Juve starają się jak mogą i oby tak dalej. Każdy z nas wie, że sprawy finansowe nie są mocną strone całej Serie A. Miło by było usłyszeć jak z roku na rok Juve poprawia coraz bardziej swoją sytuacje. Wierze, że niedługo będziemy słyszeć o dodatnim wyniku finansowym Bianconerich :-D .

TomiQ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2004, 21:43

Całe szczęście że JUVE odrabia straty!!!Przeciesz to JUVE nie miało nigdy długów w Serie A!!Lepiej 3 miliony niż 14,5!!Mam nadzieje że pod koniec sezonu bedziemy na plusie!!!

Z JUVE od 1996 roku i już na zawsze tak będzie!!!FORZA JUVE!!!Wyciąg z regulaminu:3.f) Należy pamiętać o tym, że w dyskusji atakujemy poglądy, a nie ich autora!
Asta#8

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2004, 21:47

No wkońcu. Jeżeli do stycznia będzie na plusie to będzie więcej na transfery!! A ja się dziwie Turyńczykom. Jak można mieć w mieście Turyn i nie przychodzić na jego mecze :? Dziwne...

kaszanka

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 listopada 2004, 22:57

dziwi mnie to troche bo przeciez podpisali lukratywne kontrakty z zebina, zlatanem, cannavaro i emeresone, a i Capello jest jednym z najdrozszych trenerow. Ale cos wypada tylko pogratulowac finansistom juve.

Michal17

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 listopada 2004, 23:13

Bardzo dobrze, że wychodzimy z tej niekorzystnej sytuacji, już niedlugo będziemy na + :!:
Nie tylko my mamy problemy z forsą w Serie A, Milan, Inter i inne czołowe kluby też mają długi...
BTW czym jest masze 3mln w porównaniu z ponad 120 Borussi D

Łucja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 listopada 2004, 03:18

Spora kasa może napłynąć jeżeli odniesiemy sukces w LM dlatego też to jest takie ważne.
Ale zaskoczenie mnie ogarnęło jak zobaczyłem to -3 myślałem, że będzie coś koło 7-9. Od razu lepiej ADAMJUVENTUSPL ty to potrafisz człowiekowi humor poprawić :) Fenks :D

A gdyby przenieść moje obroty z CM co to by się działo :D :D :D
Pozdrowienia!

Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 listopada 2004, 09:46

Dobrze, że to tylko 3 mln. Działacze chyba ostro pracują. Ja też mam nadzieję, że niedługo będzie duży plus. Przecież trzeba znaleźć kasę na transfery. :D

Z Juve na dobre i złe!
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 listopada 2004, 09:52

No tak w końcu trzeba było czymś zapłacić za Zlatana itd jednak myslę że z biegiem czasu wydzemy na + tak jak mówił ADAMJUVENTUSPL na początku sezonu jest to nieuniknione teraz sytułacja siępoprawiła i już jest tylko 3 mln ale to i tak prawie nic

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 listopada 2004, 12:53

No i pieknie :D Choc i tak mamy bilans na minusie..... ale to juz nie jest 15 mln tylko 3 mln euro !!!!!!!
No a gdyby na Delle Alpi byla wieksza frekfencja (np. 55 tys widzow na mecz) to pewnie nie mielibysmy wogole strat albo byly by one minimalne..... no ale coz musimy sie z tym pogodzic :? :(

Wessal

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 listopada 2004, 16:02

Tak... powoli mi się zdaję, że to nie prawda. Rozumiem, że np. transfery Ibrashimovica, Cannavaro itp. Według mnie tu coś jest nie tak. Przecież dostaje Juventus za sponsorów tzn. SkySport, Tamoil. Niewiem, ale jeżeli to prawda to bardzo dobrze. Te 12 milionów się już nam zwróciło. Tak dalej. Tylko 2,3 milionów kaski za bilety... Czy mógłby mi ktoś powiedzieć ile Juventus miał w tamtym sezonie bo chcę porównać czy Juve a tyle kasy z tego że bilety są bardzo drogie czy może, że tak mało kibiców.
P.S: Niewiem co z tą kasa bo non-stop wydaję mi się, że kluby mają więcej kasy itp.

Peja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2004, 08:59

Prawdziwe dochody beda szly w parze z gra w lidze mistrzow. Boshe ja w ogole nie rozumiem jak na taki klub jak Juventus na 70 tysieczny stadion przychodzi po 10 tys. widzow(i to jeszcze czesc druzyny przeciwnej)

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2004, 09:04

Tylko jedno mnie dziwi Milan też miał straty i to bardzo dużo a przecież na mecze rossonerich przychodzi ponad 60 tys widzów więc raczej frekwencja nie ma z tym nic wspólnego w Juve

ballack13

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 listopada 2004, 09:32

hmm dziwi mnie postawa kibiców Juve - niechodzą na mecze a maja taki klub ;/
jak by w Juve był Polskim klubem to na meczach by miał komplet a na takich emczach jak Juve - Bayern to by biletów brakowało

ACMichał

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2004, 13:12

To są tylko wyniki kwartalne w dodatku liczone nie w systemie rocznym i w zasadzie niewiele znaczą.......bardziej iciekawy byłby raport całoroczny. Interesujące są wpływy ze sprzedaz biletów, dobra gra nie przekłada się na zwiekszenie ilości kibiców na stadionie ( Milan zarobił prawie tyle samo tylko za mecz z Barsą i Interem)

ODPOWIEDZ