Tacchinardi .... czy to juz koniec :(

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
robson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2004, 10:47

Działacze Juventusu poważnie zastanawiają się nad przyjęciem oferty FC Barcelony na Alessio Tacchinardiego. Pomocnik nie znajduje uznania w oczach Fabio Capello przegrywając miejsce w składzie z Emersonem, Manuele Blasi oraz Stephenem Appiah.

Mimo przedłużenia umowy rok temu dziesięcioletnia przygoda Tacchinardiego ze Stadio Delle Alpi wydaje się dobiegać końca.

Piłkarz w związku w powaznymi kontuzjami na Camp Nou byłby powaznym wzmocnieniem drugiej linii Blaugrany. W zeszłym sezonie w podobny sposób Barcelona pozyskała Davidsa.
http://www.seriea.pl/index.php?strona=news&id=16740

bez jaj 10 lat z nami i teraz ma odejsc bo Capello niewystawia go On jest przeciez dobrym piłkarzem ktory zawsze gra na wysokim poziomie i od tak sobie sprzedac go zeby na jego miejsce sciagnac jakiegos Zanettiego czy jak mu tam z Interu zdeka smieszne bynajmniej dla mnie bo chyba to nietylko moje zdanie ze Tacchinardi jest o wiele lepszy niz ten Zanetti no ale niestety trzeba nam czekac do stycznia i czekac na decyzje Moggiego.

Człowieku pomysl 5 razy zanim podejmiesz decyzje !! obys podjał słuszna :twisted: i GO NIESPRZEDAWAJ!!
Ostatnio zmieniony 11 listopada 2004, 13:39 przez robson, łącznie zmieniany 1 raz.

Wessal

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 listopada 2004, 11:01

Tachhinardi to był wielki przykład. W tym sezonie nic nie mówiąc siedział na ławie. Jak wszedł na boisko to grał jak by był to finał LM. W Juventusie spędził 10 lat. Zawsze grał w pierwszym składzie. Teraz Emerson i Blasi go przebili. Jak Lippi ich trenował to przecież on był wielkim piłkarzem. Niech stanie się tak, że on nie odejdzie. Allesio bądź z nami przynajmniej do końca sezonu i udowodnij Capellu, że jestem dobry piłkarzem i żebyś grał w pierszej 11.

Bany_DG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2004, 11:46

To naprawde wielka szkoda ze tacchi siedzi na ławie :( a to nie zawsze bo on wcale nie jest gorszym piłkarzem niz blasi czy appiah ba nawet lepszym nie rozumiem "zachowania" capello :? bo to co dla kluby zrobił alessio znaczy wiele szkoda ze tak sie konczy jego przygoda z Juve bo nie wierze ze jeszcze zagra w czarno białych koszulkach a w zime papa tacchi :cry: :cry: :cry:

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 listopada 2004, 12:06

No coz..... Zawsze jest przykro (przynajmniej w moim przypadku) jak slyszymy ze z Juve ma odejsc taki zawodnik ktory jest zwiazany z klubem juz sporo lat...... :(
Ja osobiscie uwazam ze Tacchinardi nie powinien zostac sprzedany !!!! Capello powinien mu dac szanse gry- wogole to uwazam ze Capello jak narazie troche zbyt pewnie ustala sklad, przez co wielu pilkarzy moze czuc sie skrzywdzonych i beda chcieli odejsc :? Powinna byc troche wdranzana rotacja skladu !!!!!! Ale Capello wkoncu wie co robi i jak narazie Juve gra tak ze nie mozemy narzekac- tylko sezon jest dlugi i czy taki system gry bez zmian nie zajedzie podstawowych pilkarzy :?

Ja chce zeby Alessio zostal !!!!! Niech skonczy kariere w Juventusie :wink:

lukask1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2004, 12:23

nie wiem jak wy ale ja nie chce odejscia Tacchinardiego uwazam ze powinien zostac, w meczu z fiorentina zszedl srodkowy pomocnik emerson to myslalem ze wejdzie alessso bo on gra na srodku a wszedl ruben (dobre zrobil bo strzelil gola) ale to chyba jest potwierdzenie ze alessio nie ma mjejsca w skladzie Juve.. :?

Obrazek
białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2004, 13:32

sprzedać Tacchinardiego? uważam, iż jest to zły pomysł. to, że Capello stawia na innych nie powinno być powodem jego odejścia. uważam, że powinien walczyć o miejce w podstawowej jedenastce. ja na jego miejscu pozostałbym w Juve do końca sezonu. jeśli odejdzie, to szkoda. bardzo go lubię i nie chcę, żeby gdziekolwiek odchodził. Forza Tacchinardi:)

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2004, 16:24

Tacchinardi musi zostać. Dla mnie to drugi obok Alexa z symboli Juve.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2004, 16:28

No tak Alessio jest już bardzo długo u nas 10 lat to naprawdę dużo był z nami na dobre i na złe ma jeszcze trochę lat kariery więc jeżeli musi to neich już przejdzie do Barcelony chociaż wcale nie byłbym z tego szczęśliwy ale cóż jak narazie się tylko marnuje... :o

ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2004, 20:32

Bardzo go szkoda, zawsze zaliczał się do moich ulubieńców i nawet jak odejdzie do Barcy to dalej nim będzie.
Nic nie jest tu napisane czy ma być to sprzedanie zawodnik czy tylko wypożyczenie, ja mam nadzieję że to drugie, a może jeszcze do tego czasu Capello się do niego przekona i zostanie u nas na kolejne lata.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2004, 20:39

Łukasz całkowcie się z tobą zgadzam: drugi po Del Piero symbol Juve...

Coldsoul

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 listopada 2004, 20:49

Szkoda było by Alessio i mam nadzieje ze to tylko plota...OBY!!!! W sumie to licze że barca jak juz kogos ma kupic to dacourta z romy bo on jest podobno wyzej na liscie zyczen barcy niz Tachinardi.
Na koniec dodam że wierze w Moggiego- on chyba wie ile znaczy Alessio dla kibicow ale przede wszystkim dla klubu :!: :!: :!:

Dejwid23

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 listopada 2004, 11:32

Alessio strzelał dla nas piękne i ważne bramki chociażby w LM w zeszłych sezonach. Też nie jestem za tym aby odchodził, ale jak odejdzie to życze mu jak najlepiej i w sumie nie bede sie dziwił bo skoro ma siedzieć w Juve na ławie..

Włochom gratulujemy JUVENTUSU
2MAN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 listopada 2004, 11:56

Szkoda bo go to dobry piłkarz ,który zawsze grał równo ... ale nie dziwie mu się że, nie chce siedzieć na ławce :? Capello Go pomija , więc sie dziwie że, chcą go sprzedać ... na dzień dzisiejszy bardziej sie przyda Barcy jak nam :evil: ale co mnie to obchodzi !! Ma zostać !!

"Dla wszytkich fanow Nintendo DS . Zapraszamy ! http://www.dsinfo.yoyo.pl/news.php
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 listopada 2004, 12:42

MoszeUsz pisze:Na koniec dodam że wierze w Moggiego- on chyba wie ile znaczy Alessio dla kibicow ale przede wszystkim dla klubu :!: :!: :!:
Ja bym tak w Moggiego nie wierzyl :? Maresca tez wiele znaczyl dla kibicow (tak mi sie zdaje) i co...... jakos Moggi sie tym nie przejal :?
Wogole na temat Moggiego to ja sie lepiej nie wypowiadam........

Wicior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 12 listopada 2004, 13:14

robson pisze: On jest przeciez dobrym piłkarzem ktory zawsze gra na wysokim poziomie
Lecz nie oszukujmy sie...
Lata świetności ma juz za sobą i według mnie trzymanie Tecchiego dlatego, że gra u nas berdzo długo jest poprostu bezsensem..

Lepiej dla niego i dla Juve aby mógł grać w podstawowym sładzie i zakończyć kariere w normalny sposób...(najlepiej będąc na topie)...

Podsumowywując wole aby Alessio grał w barwach Barcelony... :roll: :roll:

ODPOWIEDZ