Alessio Tacchinardi - wzór idealnego człowieka i piłkarza.

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Chris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 października 2004, 23:22

Naprawdę smuci mnie to co dzieje się z Alessio. Zwróćcie uwage na to, że z godnością przyjmuje decyzje trenera o sadzaniu na ławce. Nawet będąc poza boiskeim ciągle stoi, a keidy wszedł na 5 minut przeciwko Sienie, to pełen był determinacji i woli walki. Nie skarży się, nie narzeka. Dodając jego umiejętności piłkarskie, żal myśleć, że już zima może opuścić nasz klub. Zwłąszcza, że ostatnie dwa seozny był jednymi z lepszych w jego karierze. Oby Capello sie do niego w końcu przekonał.

Juve per sempre!!!
BIANCONERI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 października 2004, 23:50

Tacchinardi to jeden w tych piłkarzy,którzy graja w naszym klubie od lat i zarówno dla mnie jak i wiekszosci kibiców kojarzą się tylko z Juventusem.Przed sezonem byłem przekonany,że to Tacch będzie grał w pierwszym składzie a Blasiemu zostana do rozgrywania mecze Pucharu Włoch.Stało się jednak inaczej,Tacch usiadł na ławce a Blasi wywalczył sobie miejsce w składzie i zadebiutował w reprezentacji Włoch.Ostatnio nawet Appiah gra cześciej od Taccha.Mam jednak wielka nadzieje,że Tacchinardi będzie grał częściej niż ostatnio i nie opuści Juventusu,w końcu to znakomity defensywny pomocnik,który przyzyczaił sie do Juve a my fani klubu przzwyczailiśmy sie do niego.

"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"
Obrazek
Iver.pk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 października 2004, 23:59

To prawda za Alessio przyjmuje cala sytuacje z honorem i nie narzeka na trenara-prawidlowa postawa :!: Mam jednak nadzieje ze Capello przekona sie w koncu do niego-choc nie narzekam na gre Blassiego :!: Moze trener powinien zaczac stosowac w pomocy podobna rotacje co w ataku na poczatku sezonu-to by dalo Tachiemu szanse gry :!:
BIANCONERI pisze:Ostatnio nawet Appiah gra cześciej od Taccha
Miejmy nadzieje ze to sie zmieni bo jednak Alessio jest(moim zdaniem) lepszy od Appiah :!: Zawodnik ten byl sprowadzony do Juva na zmiennika Tachiego a tu prosze wygryzl go z...lawki :(

Wiele mowi sie o przejsciu Alessio do Barcy-ja bym byl bardzo smutny z tego powodu,bo bardzo lubie tego zwodnika :( Mam nadzieje ze nic z tego nie wyjdzie bo:
1. Wzmocnilibysmy i to znacznie jednego z glownych kandydatow do tytulu w Cl.
2. Stracilibysmy naprwde dobrego pomocnika,ktory jest calym sercem z Juve.

Mam nadzieje ze Tachi dostanie w koncu swoje szanse i w pelni ja wykorzysta co pozwoli mu grac w pierwszej 11!

FORZA ALESSIO :!:

Obrazek
wiwat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2004, 00:29

Mysle, ze pozycja, na ktorej gra Tacchinardi jest bardzo niewdzieczna - on zawsze byl tym od "czarnej roboty", duzo harowal, a laury spadaly na innych.Nie twierdze oczywiscie, ze nigdy nie byl doceniany w Juve - po prostu rzadko widac jak praca defensive midfieldera przeklada sie na bramki, a tak niewatpliwie sie dzieje w przekroju calego meczu.Forza Alessio!!Jeszcze masz duzo do udowodnienia.Pozdr.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 28 października 2004, 15:21

Chris pisze:Zwróćcie uwage na to, że z godnością przyjmuje decyzje trenera o sadzaniu na ławce.
Różnie można to interpretować. Masz oczywiście rację, jendak chcę zwrócić uwage, na to, iż ostanio w newsie na JP pojawila się informacja, ze jakoby Alessio poprosił władze o pozwolenie mu na zmianę klubu :(
BIANCONERI pisze:Przed sezonem byłem przekonany,że to Tacch będzie grał w pierwszym składzie a Blasiemu zostana do rozgrywania mecze Pucharu Włoch
Dokladnie. Jak widać Capello zadecydowal inaczej. Ja i tak wolałbym Alessio w 1 skladzie. Ma ogromne doświadczenie, które jest kluczowe no i umiejętności. Na Blasiego jeszcze by przyszedł czas....no cóż.
Bardzo chcę by Tacchi został z nami bo jak powiedział BIANCONERI, ten piłkarz jest poprostu Juventino z krwi i kości. Oby kartka odwróciła się jeszcze na jego korzyść.

Obrazek
Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2004, 16:11

Także uważam, ze Tacchi jest to prawdziwy Juventino, bo przeciez jest On z nami juz od bardzo długiego czasu, i chciałbym, zeby to On grał w podstawowym składzie, nie ujmując nic Blasiemu, ktory moim zdaniem jeszcze się nagra.
Tacchinardi jest piłkarzem bardzo dobrym i potrzebnym. Udowadnial to wiele razy. Moze nie slychac o nim tak wiele jak o innych, ale wlasnie On taki jest, skromny, ale pracowity. Taka mrowka, ktora robi bardzo wiele na korzysc innych, w tym przypadku dla całego zespołu.
Mam nadzieje, ze jeszcze zobaczymy Go nieraz w akcji, bo jest to naprawde porządny gracz.

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2004, 16:20

Taki niestety jest futbol. Blasi jest w lepszej formie, jego gra bardziej podoba sie Capello, to nie ma sentymentow i Taccha musia usiasc. Poprzedni sezon w wykonaniu Alessio nie nalezal do najlepszych i pocztake sezonu spedzony na lawie, dobrze mu zrobi. Oczywiscie jezeli zdecyduje sie pozostac. Od dluzszego czasu mam Stephana Appiaha za sredniej klasy pilkarza, nie zbyt dobrego do gry w wielki Juve. Tak wiec uwazam, ze to Ghanijczyk powinien opuscic nas w zime...

kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 28 października 2004, 16:43

Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:Dokladnie. Jak widać Capello zadecydowal inaczej. Ja i tak wolałbym Alessio w 1 skladzie. Ma ogromne doświadczenie, które jest kluczowe no i umiejętności. Na Blasiego jeszcze by przyszedł czas....no cóż
Cos w tym jest, ze wystepuje akurat Blasi, a nie Tacchi. Trener wybiera sklad i jest odpowiedzialny za wynik/gre. Ja umiem uszanowac decyzje Capello, w koncu to ona jest wiecej z druzyna i wie kto jest aktualnie w jakiej dyspozycji. Mimo, ze rowniez chcialbym Alessio w pierwszym skladzie, tylko dlatego, ze jest bardziej przywiazany do klubu, gra w nim dluzej. Mozliwe, ze Blasi jest troche faworyzowany przez Fabio, ale grac rowniez potrafi.

Jednak nie chcialbym, ze Tacchi odszedl, bo w kazdej dobrej druzynie musi byc przynajmniej jeden dobry zmiennik na kazda pozycje.
Nie glupi jest pomysl z ta rotacja, tak jak w ataku...

Wessal

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 października 2004, 17:14

Mu poprostu podoba się w Juve, nawet to że siedzi na ławce. Czasami wejdźie to daje z siebie wszystko i chce on pokazać dla Capello jego starania. W tamtym sezonie przecież był gwiazdą, a teraz jesat Olivera,Blasi, Emerson i on już się do tego nie mieści. Ale widać, że ten człowiek jest bardzo cierpliwy. Nie narzeka, poprostu jest mu dobrze. Oby Capello pomyślał też o nim i dał mu szansę pograć w kilku meczach (chociaż w kilku). Teraz Tachhinardim interesuje się Barcelona. Może ona go przyciągnie, a on pewnie tego będzie chciał, bo Barca napewno by go do pierwszego składu wstawiła. Oby Capello dał mu szansę, a on jeszcze by pograł w Juventusie przynajmniej z 2 latka.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2004, 17:27

No Allesio to nadal wielka postać Juventusu jest z nami już dosyć długo jednak miejsca w 1 składzie raczej nie wywalczy choćby się dwoił i troił to i tak Emerson go będzie sławą przewyrzszałno cóż myślęże będzie to teraz piłkarz od 60 minuty

Iver.pk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2004, 18:07

_juvel_ pisze:Mu poprostu podoba się w Juve, nawet to że siedzi na ławce.
Czy tak do konca sie podoba to nie wiem bo z tego co czytalem na JP ostatnio poprosil zarzad klubu wystawienie na liste transferowa :(
Pelson pisze: No Allesio to nadal wielka postać Juventusu jest z nami już dosyć długo jednak miejsca w 1 składzie raczej nie wywalczy choćby się dwoił i troił to i tak Emerson go będzie sławą przewyrzszałno cóż myślęże będzie to teraz piłkarz od 60 minuty
Moim zdaniem pozycja Emersona jest nie zagrozona ale Blasiego... :roll: Najgorsze dla Tachiego jest to ze teraz pilkarzem od 60 min jest Appiah!

Uwazam ze jedyna szansa Alessio jest wspomniana wyzej przezemnie rotacja w pomocy :!:

Obrazek
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2004, 18:43

Tacchinardi to wielki gość. Jeszcze raz mówie: to on, a nie Emerson powinien grać w pierwszym.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2004, 18:58

Łukasz pisze: Jeszcze raz mówie: to on, a nie Emerson powinien grać w pierwszym.
chyba z tym troche przesadziłeś. Emerson z Tacchiem powinni grać, ale jesli Capello wystawia Blasiego to ma jakieś powody. Bardzo współczuje Tacchiemu, to dobry piłkarz tylko zo zrobić, jeśli na 2 miejsca w środku pomocy przypada 5 piłkarzy. Pamiętam jego bramki, niektóre takie ładne że sam Ronaldinho nie strzeli :wink: ale brawa mu za to że z godnością przyjmuje porażki i sercem jest za Juve.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
WladeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2004, 19:44

Mimo tego, że bardzo lubię Alessio to uważam, że w tej chwili nie zasługuje na grę w pierwszym składzie.
Emerson jest zawodnikiem, którego sytuacja w klubie nie podlega dyskusji, A Blasi jest młodym, perspektywicznym pomocnikiem i gra bardzo dobrze.
Jednak nie rozumiem czemu kiedy dochodzi do zmiany kogos z tej dwójki, to wchodzi Appiah? Tachhi powinien być tym pierwszym rezerwowym, cos mu się należy za to serce co oddał Juve. I jest też wartosciowym zawodnikiem.
Oby Capeelo się do niego przekonał i dał mu pograć....

farmer16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2004, 21:09

Allessio Tachinardimoim zdaniem powinienen przejsc do barcy bo wogule se nie pogra pod wodza fabio bapello

Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !
ODPOWIEDZ