Nowy stadion Juve będzie nosił nazwę sponsora?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Peja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2004, 15:12

Wszystko wskazuje na to, że nowy stadion Juventusu nie będzie nosił imienia Giovanniego Agnellego, jak chcieliby tego zagorzali sympatycy Starej Damy i co nie tylko mieszkańcom Turynu wydawałoby się słuszne. Powodem są jak zwykle pieniądze. Klub podpisał umowę z amerykańską firmą WMG Envision, która ma zająć się wyszukaniem sponsora gotowego wesprzeć finansowo Juve na niestosowanych dotąd we Włoszech zasadach. W zamian za nazwę obiektu.

Juventus chce pójść w ślady londyńskiego Arsenalu, który dzięki Envision podpisał na początku października 15-letni kontrakt z liniami lotniczymi Emirates na rekordową sumę 150 mln euro. Nowy stadion Gunnersów, którego budowa (koszt to ok. 500 milionów) zakończy się w sierpniu 2006 roku będzie nosił nazwę Emirates Stadium (obecny, ponad 90-letni Highbury zostanie zburzony).

W przypadku Londyńczyków pieniądze sponsora nie zostaną przeznaczone bezpośrednio na powstanie obiektu. Inaczej w Juventusie, który jest w stanie sam finansować swoją działalność i dodatkowe środki może przeznaczyć na rozwój i inwestycje. Firma, która wyłoży swoje miliony na klub będzie mogła liczyć na umieszczenie swojej nazwy nie tylko na fasadzie stadionu, ale także na koszulkach piłkarzy. Na okres od 10 do 15 lat.

Tymczasem opóźniana przebudowa Stadio Delle Alpi ruszy przypuszczalnie z końcem obecnego sezonu i potrwa 2 lata. W tym czasie mecze będą odbywać się regularnie, ale przy ograniczonej liczbie widzów. Nadal nieznane są szczegóły nowej architektury, wiadomo jednak, że trybuny zostaną przybliżone do murawy, ale ich pojemność zostanie zmniejszona z obecnych 70 tys. do ok. 35-40 tysięcy miejsc.

źródło:http://www.juve.pl/?nid=1170

Kasa kasą ale pamięc po Agnellich musi zostać uwieczniona :!: :evil:

Wessal

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 października 2004, 15:32

Nie... to mi się niepodoba. Nie tak to miało wyglądać. Jestem za tym, aby stadion Juve nosił nazwę Giovanni Angelli Stadio a nie jakieś inne dziwactwa byle tylko daltego bydostać kasę. Co to Juve jako prawie najbogatszy klub w Europie nie mógł sobie samemu wybudować stadionu? Nie i jeszcze raz nie! To ma się nazywać "Giovani Angelli Stadio" ! Gdybym mógł to bym i się złożył inawet trochę zapłacił na teen stadion. Oby te plotki się niespełniły, tak nie może być! I jeszcze jedno, chyba wygląda na to że jak Juve będzie miał tego sponsora to z 50 000 widzów będzie maksymalnie 40 000 widzów. Nie może to tak wyglądać. Jestem zdecydowanie za nie!!

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 października 2004, 15:33

Moim zdaniem to by bylo najlepsze rozwiazanie. Wiem ze to by byl piekny gest ze strony wladz Juve jakby nazwaly stadion imieniem Giovanniego Agnellego ale niestety to co sie liczy to kasa !!!!!! Wiele klubow ma nazwy stadionow od nazw sponsora np. nowy stadion Bayernu bedzie nosil nazwe Allianz Arena od nazwy firmy Allianz. Nie wiem czy Juventus by sobie poradzil finansowo jakby mial sam wlozyc tyle pieniedzy w przebudowe stadionu.

2MAN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2004, 15:40

i bardzo dobrze ! Nowy stadion jest bardzo potrzebny , może jakoś to zmobilizuje kibiców do większej frekwencji na meczach !! Budowaći tyle :twisted:

"Dla wszytkich fanow Nintendo DS . Zapraszamy ! http://www.dsinfo.yoyo.pl/news.php
Szilom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2004, 15:49

Uważam, że nazwa ma pozostac taka jaka jest czyli Stadio Delle Alpi. Nie widze powodu żeby zminiać nazwe sławnego na cały świat stadionu.

Robocop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2004, 16:11

Powinien nosić imię prezesa co zmarł niedawno na raka, to zasłużona dla juve postać :!:

chyba jestem oficjalny juventino ale pewnosci brak
Rafal Tarnacki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2004, 16:50

To chore zeby stadion nosil nazwe sponsora. Widac ile kasa liczy sie w pilce noznej. Dla mnie najlepiej byloby gdyby nazwa stadionu pozostala taka sama, Stadio Delle Alpi, albo zostal nazwany po jakiejs slawnej osobie, np. Giovanni Agnelli, Michel Platini itp.

FORZA JUVE!!!

Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2004, 17:21

"obecny, ponad 90-letni Highbury zostanie zburzony"
:? zburzony? Dlaczego? Nie mogli by go przeznaczyc np. dla jakiejs szkółki piłkarskiej? :? Niektorych zachowań nigdy nie zrozumiem...

Co do Delle Alpi, moim zdaniem powinna być to jednak nazwa, ktora będzie miała w sobie cos wspolnego z Agnellimi.
Z drugiej strony, kasa bardzo by się przydała... wiec ciezka decyzja do podjęcia dla kierownicta. Ja osobiscie wybralbym nazwe z nazwiskiem.
Druga sprawa, to jest zmniejszenie stadiony.
Niby źle ale moze wreszcie zaczną przychodzić komlety, a kibice będą walczyc zeby się pomiescic, gdy Juve będzie rozgrywało wazne mecze...
Bo przy takiej frekwencji kibicow jak jest teraz, to napewno nie gra się zbyt miło... :?

Miejmy nadzieje, ze wszystko zostanie rozwiązane jak najlepiej. 8)

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2004, 18:11

Nazwa stadionu ku czci Giovanii Agneliego byla by piekna jednak na poczatku myslalem jak zobaczylem naglówek tematu to myslalem ze stadion ma sie nazywac..... ''SKY Sports''

Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2004, 18:39

Jezeli dojdzie do takiej sytuacji, to kiedy tylko uda mi sie dostac do turynu, to im ten stadion spale. No moze nie spale, ale przynajmniej zamaluje tą nazwe, albo zrobie jakas manifestacje. Nie dopuszcze by stadion Juve nosil nazwe jakiej firmy. Niech zbuduja go z desek, ale bedzie nazywal sie Stadio Gianni Agnelli !!!!!

Mati21pi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2004, 18:45

No nie czego to sie nie robi dla pięniedzy:( rozumiem ze kasa jest potrzeba ale co jezeli sponsor sie wycofa po jakims czasie to znowu bedzie zmiana nazwy??

A najlepszym klubem jest Juventus Turyn:d
bartusek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2004, 19:04

Peja pisze: Firma, która wyłoży swoje miliony na klub będzie mogła liczyć na umieszczenie swojej nazwy nie tylko na fasadzie stadionu, ale także na koszulkach piłkarzy. Na okres od 10 do 15 lat.
Wydaje mi się, ze to jest wazna informacja która jakos Wam umknęła...
Przeciez stadion Arsenalu bedzie nosil ta nazwe przez 10-15 lat a potem zmieni pewnie na jakas bardziej przyzwoita...
Oczywiście lepiej by było od razu nazwać ten stadion tak jak proponujecie, ale nie oszukujmy siem teraz liczy sie przede wszystkim kasa... :(
Chociaż stadion Alpejski tez chyba nie jest lubiany przez kibiców....
Mozna miec tylko nadzieje ze po tym okresie nazwa zmieni siem na bardziej odpowiednia......
Chyba, ze beda istniec dwie nazwy....

white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2004, 19:36

Mysle ze nie nalezy siac paniki..przeciez moga istniec dwie nazwy stadionu(tak jak ma to miejsce z San Siro).Oficjalnie stadion bedzie sie nazywal Emirates czy jakos tak ale mysle ze czesciej bedzie sie mowilo: Giovanni Agnelli Stadio i mam nadzieje ze turynscy kibice zadbaja o to zeby to ta druga nazwa byla kojarzona z Juventusem.

Quba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2004, 10:02

A ja mysle ze mozna by zostawic stary delle alpi a nowy stadion wybudowac gdzies w centrum albo przynajmniej w lepszym miejscu bo słyszałem ze kobice nieprzychodza :( na nasze mecze bo stadion ma złe połozenie a nazwa sponsora moze byc wkancu to nie na zawsze a kasa sie przyda Juve prowadzi rozsadna polityke finansowa i mysle ze stara dama dobrze zrobiła szukajac sponsora 8)

bblackk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 października 2004, 20:35

Ta wzmianka o sponsorze w nazwie stadionu to kompletna porażka! Ja współczuję kibicom Arsenalu, którzy za niedługo zamiast na High Bury będą chodzić dopingować swój zespł na obiekt o dźwięcznej nazwie Emirates Stadium... przecież to jest porażka! A jeżeli tifosi Juve będą stawiać się na mecz na obiekcie powiedzmy: MC'Donalds Stadium ?!?!?! Nazwa powinna być związana z historią czy tradycją klubu. Rozumiem $$$ też się liczy, ale jeżeli władze Juventusu chcą zapełnić nowy stadion, muszą się zastanowić nad nowym stadionem, a raczej nad jego imieniem...

Obrazek
ODPOWIEDZ