Szok
- Bany_DG
- Juventino
Polonia polską Chelsea?!
- Mam inwestora na 150 milionów euro - wypalił dyrektor Polonii Warszawa Jerzy Engel – informuje „Gazeta Wyborcza”.
Dziennikarze „GW” ustalili, że to firma Global Soccer Agency Ltd., o której nikt nic nie wie, ale związany z nią jest menedżer Pini Zahavi, jedna z najważniejszych osób w brytyjskim futbolu.
Zdaniem Engela inwestycja na atrakcyjnej działce w centrum stolicy przy ulicy Konwiktorskiej przewidywałaby budowę stadionu na 20 tys. miejsc, hali koszykarskiej, basenu o wymiarach olimpijskich oraz apartamentowców, hotelu i powierzchni handlowych. W podziemiach znalazłoby się miejsce na parkingi oraz boisko treningowe.
Proszący o zachowanie anonimowości pracownik Polonii twierdzi jednak, że z firmą jest związany 60-letni izraelski menedżer Pini Zahavi. Zdaniem BBC to "jedna z najważniejszych osób w brytyjskim futbolu". Prowadzi interesy trenera reprezentacji Anglii Svena Gorana Erikssona i piłkarza Manchesteru United Rio Ferdinanda. Ostatnio intensywnie współpracuje z Chelsea Londyn, którego właścicielem jest Roman Abramowicz. Nie jest tajemnicą, że Rosjanin szuka w Europie klubów, w których ogrywani byliby zawodnicy niemieszczący się w pierwszym składzie Chelsea.
Zródło http://sport.onet.pl/993472,wiadomosci.html
Ja jestem w szoku szczególnie ostatnie zdanie Engel jednak robi swoje co wy nato bo ja na to jak na loato myśle że to niemożliwe
- Mam inwestora na 150 milionów euro - wypalił dyrektor Polonii Warszawa Jerzy Engel – informuje „Gazeta Wyborcza”.
Dziennikarze „GW” ustalili, że to firma Global Soccer Agency Ltd., o której nikt nic nie wie, ale związany z nią jest menedżer Pini Zahavi, jedna z najważniejszych osób w brytyjskim futbolu.
Zdaniem Engela inwestycja na atrakcyjnej działce w centrum stolicy przy ulicy Konwiktorskiej przewidywałaby budowę stadionu na 20 tys. miejsc, hali koszykarskiej, basenu o wymiarach olimpijskich oraz apartamentowców, hotelu i powierzchni handlowych. W podziemiach znalazłoby się miejsce na parkingi oraz boisko treningowe.
Proszący o zachowanie anonimowości pracownik Polonii twierdzi jednak, że z firmą jest związany 60-letni izraelski menedżer Pini Zahavi. Zdaniem BBC to "jedna z najważniejszych osób w brytyjskim futbolu". Prowadzi interesy trenera reprezentacji Anglii Svena Gorana Erikssona i piłkarza Manchesteru United Rio Ferdinanda. Ostatnio intensywnie współpracuje z Chelsea Londyn, którego właścicielem jest Roman Abramowicz. Nie jest tajemnicą, że Rosjanin szuka w Europie klubów, w których ogrywani byliby zawodnicy niemieszczący się w pierwszym składzie Chelsea.
Zródło http://sport.onet.pl/993472,wiadomosci.html
Ja jestem w szoku szczególnie ostatnie zdanie Engel jednak robi swoje co wy nato bo ja na to jak na loato myśle że to niemożliwe
- Wessal
- Juventino
No ciekawy jestem jaki bedzię wynik meczu Polonia-Legia 8) A tak ogólnie to nawet fajnie żeby w Polsce mieć jakiś porządny klub. O ile dobrze to przeczytałem to wychodzi na to że np. jak Mutu nie gram w Chelsea to by grał w Poloni i inni piłkarze tak
Jakby to wypaliło to byłbym poprostu w 7 niebie a przynajmniej Polska liga by była dużo silniejsza. Pomażmy sobie Ćwierćfinał LM Polonia-Barcelona 2:0... Ach żeby tak się zdarzyło... Jak to wszystko wyjdzie to będę fanem Polonii i będzie to znaczyłoże w Polsce jest jakiś porządny klub.

- darel
- Juventino
Ja juz duzo nasłuchałem sie podobnych bajek, ilez to polskich klubów nie miało grac w LM, albo ile to juz razy nie miał byc wybudowany stadion narodowy. Ja tam narazie zbytnio w to nie wierze, chociaz serce cicho podpowiada, że jakies rozmowy musiały byc i że wszystko jest mozliwe...... 8)
Ja z ostatecznym komentarzem wole poczekać do konkretów, tzn. jak cos sie zacznie dziać, bedzie widać pierwsze inwestycje, bo narazie skończyło sie na rozmowach. A narazie wypada tylko czekać......
Ja z ostatecznym komentarzem wole poczekać do konkretów, tzn. jak cos sie zacznie dziać, bedzie widać pierwsze inwestycje, bo narazie skończyło sie na rozmowach. A narazie wypada tylko czekać......
na zawsze wierni turyńskiej drużynie
- Lypsky
- Juventino
Juz widze jak ktos wywala 150 mln na polonie :lol:
Engel opowiadal rozne bajki ale ta jest najlepsza :lol:
Szkoda zaprzatac sobie glowy opowiesciami pana Engela 8)
Engel opowiadal rozne bajki ale ta jest najlepsza :lol:
Szkoda zaprzatac sobie glowy opowiesciami pana Engela 8)
Ostatnio Legia-Polonia bylo 7:2 moze teraz 9:1 8)_juvel_ pisze:No ciekawy jestem jaki bedzię wynik meczu Polonia-Legia 8)
Mamy dwa:Wisla i Legia_juvel_ pisze:A tak ogólnie to nawet fajnie żeby w Polsce mieć jakiś porządny klub.
Opowiesci Engela nadaja sie do ''Nie do wiary'' :lol:_juvel_ pisze:O ile dobrze to przeczytałem to wychodzi na to że np. jak Mutu nie gram w Chelsea to by grał w Poloni i inni piłkarze tak![]()
Na marzeniach sie skonczy 8)_juvel_ pisze:Pomażmy sobie Ćwierćfinał LM Polonia-Barcelona 2:0...
:shock:_juvel_ pisze:Jak to wszystko wyjdzie to będę fanem Polonii
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- leniup
- Redaktor
- Junakson
- Madridista
jesli to jest prawda to ja od razu staje się kibicem Poloni:D ale ten ktos kto chce dac na Polonie 150 mln musi byc niezle poj*****.Tą kase lepiej zainwestować w Wisłe bo to to jest cos a Polonia to zero.
- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
:shock: no to się dziwie, że po zwyciestwie w ostatnim sezonie przez Milan w Serie A nie przerzuciełeś się z Juve na Milan :lol:_juvel_ pisze:Jak to wszystko wyjdzie to będę fanem Polonii
Co do tematu to jest to pwnie brednia i jak już ktośwyżej napisał nie ma sobie czym zaprzątać głowy... ileż to już razy Polskie kluby miały mieć wielkich sponsorów, które zrobiłby by z nich wielkie kluby. Ja w to nie wierze i chyba sam Engel też nie wierzy w to co mówi

- Marcelinho
- Juventino
Miejmy nadzieje ze to bajki bo nie znioslbym tego ze ten klub bedzie najlepszy w polsce, a "nieliczni ale fanatyczni" mogli przestac chodzic po Warszawie kanałami
Chociaz tak czy siak zawsze będe przeciwko nim (L)

- Reggie
- Juventino
Polonia? nieee :? . To na pewno jakaś bajka, może i jest jakiś sponsor który chce rozbudować obiekty Polonii, ale wątpie żeby Polonia okazała się rezerwami Chelsea. Mutu w Polonii? :lol: Żeby do tego doszło on by chyba musiał się zgodzić,a wątpię czy chciałby trafić do słabiaka ligi polskiej, której najlepsze kluby mają problemy nawet z awansem do UEFA.
Chociaż, dlaczego Engel miałby kłamać?
Chociaż, dlaczego Engel miałby kłamać?
"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
- olli
- Bawarczyk
a ja jestem swiety walenty :? :? :? 8) 8) 8) w zyciu !! przeciez nikt nie kupi poloni :-D engel chyba zart sobie zrobil, a poza tym caly czas jakis szejk albo oligarcha "niby" kupuje kluby : mialy byc kupione liverpool i manchester a skonczylo sie na tym ze nie doszlo do zadnej transakcji :? :? 8)

- Machnes
- Juventino
A może kiedyś był kibicem Realu :lol: możliwe też, że kiedyś kibicował Polonii. w 2000roku byli MPUlTrAs pisze::shock: no to się dziwie, że po zwyciestwie w ostatnim sezonie przez Milan w Serie A nie przerzuciełeś się z Juve na Milan :lol:_juvel_ pisze:Jak to wszystko wyjdzie to będę fanem Polonii

Jak to możliwe, aby ktoś wolał zainwestować w tak biedny klub :shock: z takim stadionem ?? Coś mi się wydaje, żę ktoś tu coś zmyślił... cieżko mi uwierzyć, że szanowany przeze mnie pan Engel mówi takie bzdury :? a co do tych, którzy myślą, żę Mutu i s-ka będą grali w Poloni :!: to:
1. Jest w końcu CSKA Moskwa

2. Myślicie, że im by się chciało grać w takiej lidze, z takimi słabiakami... w końcu i tak kontrakty zostały by im zmniejszone... a też trudno dla nich by się było rozwijać w naszej lidze :?
- bartusek
- Juventino
Ehhhh no ine podniecajmy sie tak tym wszystkim..... Planów Ci w Polsce dostatek.... NIe wiem czy pamietacie moze co pan Vahap Toy mial zbudowac w Białej Podlaskiej tor formuły 1 lotnisko, hotele, etc.
Iti ma przeciez zmodernoziowac stadion Legi a o ile pamiec mnie nie zawodzi to plany stadiony juz też były.......... Ze juz nie wspomne o Arenie Kraków, wielkim projekcie o ktorym nie słyszalem juz od bardzo dawna.... Ilez to juz bizmesmenow chcialo zainwestowac w stadiony... Tylko tak naprawde sprawa nie rozchodzi sie o stadiony tylko o grunty wokoł nich na któryc przeciez mozna wybudowac centra handlowe hotele etc. I zawsze sa spory o to.... No bo w koncu np. stadion Poloni to niezly kawalek ziemi w centrum stolicy gdzie ceny gruntow do najnizszych nie naleza.... Poza tym jak przy kazdej tego typu inwestycji znajdzie sie osoba ktora bedzie chciala na tym zrobic interes.... Tak wiec nie kce byc pesymista ale do nowego stadionu Poloni jeszcze daleko....
Iti ma przeciez zmodernoziowac stadion Legi a o ile pamiec mnie nie zawodzi to plany stadiony juz też były.......... Ze juz nie wspomne o Arenie Kraków, wielkim projekcie o ktorym nie słyszalem juz od bardzo dawna.... Ilez to juz bizmesmenow chcialo zainwestowac w stadiony... Tylko tak naprawde sprawa nie rozchodzi sie o stadiony tylko o grunty wokoł nich na któryc przeciez mozna wybudowac centra handlowe hotele etc. I zawsze sa spory o to.... No bo w koncu np. stadion Poloni to niezly kawalek ziemi w centrum stolicy gdzie ceny gruntow do najnizszych nie naleza.... Poza tym jak przy kazdej tego typu inwestycji znajdzie sie osoba ktora bedzie chciala na tym zrobic interes.... Tak wiec nie kce byc pesymista ale do nowego stadionu Poloni jeszcze daleko....
- Pawciosss
- Juventino
Pffff. Jakby wszystko było takie proste to Kolejorz by was już jechał w ekstraklasie 8) bajka i koniec. Nie wierzę ,by jakiś inwestor chciał wrzucić szmal w biedną polonię. To by po prostu było zbyt dziwne ,bo firma jest zza granicy i raczej fanem polonii nie jest. No chyba ,że przerzucili się jak zdobyli MP 2000 :lol:
- Wicior
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
W końcu Moggi też robił wszytkich w konia ucinając wszelkie spekulacje na temat kolejnych transferów w lato.I niektórym miny kompletnie zżedły, a tu okazało sie, że mamy skład marzeń.. :-D :-D
Bardzo dużo mówiło sie o tym menedżeże z Chelsea(i nie tylko).głośno wypowiadał sie na temat Poloni i to w charakterze podniosłym i uroczystym, czyli można sądzić, ze to będzie tragedia..
Ale jeżeli stałoby sie coś podobnego, to i tak Polonia wybudowała by nowy stadion i te różne budynki, ale za to musieli by szkolić młodzież z Chelsea..
Co oznaczało by zmiane trenerów i całego zarządu..
No cóż..Ryzykowne... :twisted: :twisted:
Bardzo dużo mówiło sie o tym menedżeże z Chelsea(i nie tylko).głośno wypowiadał sie na temat Poloni i to w charakterze podniosłym i uroczystym, czyli można sądzić, ze to będzie tragedia..

Ale jeżeli stałoby sie coś podobnego, to i tak Polonia wybudowała by nowy stadion i te różne budynki, ale za to musieli by szkolić młodzież z Chelsea..
Co oznaczało by zmiane trenerów i całego zarządu..
No cóż..Ryzykowne... :twisted: :twisted: