Matura 2005
- PSSjuve
- Juventino
Mam jedno pytanko . Tzn nie do konca pytanko
Za rok zdaje mature i na ustna z J.Polskiego wybralem sobie " Jezyk komentatorow sportowych ... " Macie jakies fragmenty komentarzy w MP3 ? albo w jakims audio ? skad siagnac takie rzeczy ? bo moge multimedia na mature przyniesc i by sie cos przydalo ciekawego 

FORZA JUVENTUS TORINO
T S WISLA KRAKOW
T S WISLA KRAKOW
- Asta#8
- Qualità Juventino
Bardzo Ci się przyda strona "Centrum Mediów sportowych" Można z niej ściągać pliki audio i video o polskich komentatorach.
http://www.komentatorzy.soccer.com.pl/
http://www.komentatorzy.soccer.com.pl/
- gregor_g4
- Juventino
No calkiem ciekawy temat sobie wybrales. Jedyne co moge Ci polecic to nagrywanie np na dyktafon komentarzy podczas meczy transmitowanych w TV, a nastepnie wybieranie najciekawszych fragmentow ktore bys chcial poddac analizie w swojej pracy. A co do pliku audio, to posiadam jeden z fragmentem komentarza z finalu CL Juve - Borussia ukazujacy radosc Szpakowskiego po strzeleniu bramki przez DP.
- M.
- Juventino
A możecie coś ściągać ze stronki http://www.komentatorzy.soccer.com.pl/
? Bo ja próbowałem i jeszcze nic nie ściągnąłem. :?
:evil:
? Bo ja próbowałem i jeszcze nic nie ściągnąłem. :?

:roll:
- bartusek
- Juventino
To są takie tematy na maturce..... :o
To extra.... Mi do matrurki jeszcze troszqe ale temat który wybrałeś wydaje mi siem super... Mam nadzieje ze jak ja bede pisal to beda podobne... Stronki inestety zadnej nie mam... ALe poziom komentowania w poslce jest tak niski ze bez problemu znajdziesz jakies wpady... Jest ich masakrycznie duzo...
pozdro!!!
To extra.... Mi do matrurki jeszcze troszqe ale temat który wybrałeś wydaje mi siem super... Mam nadzieje ze jak ja bede pisal to beda podobne... Stronki inestety zadnej nie mam... ALe poziom komentowania w poslce jest tak niski ze bez problemu znajdziesz jakies wpady... Jest ich masakrycznie duzo...

- RuTeK
- Juventino
hyh ostatno na Wp bylo posumowanie wszystki gaf z IO cos pieknego poszperaj w archiwum to npewno znajdziesz! Powodzenia pozdro!bartusek pisze:To są takie tematy na maturce..... :o
To extra.... Mi do matrurki jeszcze troszqe ale temat który wybrałeś wydaje mi siem super... Mam nadzieje ze jak ja bede pisal to beda podobne... Stronki inestety zadnej nie mam... ALe poziom komentowania w poslce jest tak niski ze bez problemu znajdziesz jakies wpady... Jest ich masakrycznie duzo...pozdro!!!
- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- Ampartumpur
- Juventino
A nie znacie jeszcze jakiś stronek z tego typu podobnymi mp3? Bo przydałoby mi sie , bo też mam ten temat
Bo pare już mam ale przydałoby sie jeszcze, nie muszą być śmieszne.(np wie ktos gdzie jest komentarz Szaranowicza(chyba) gdy Adam Małysz zdobywał mistrzpstow świataw Val di Fiemme?) . A na tamym podanym adresie sie nie da nic sciągnac :?
- Trezegool
- Juventino
Kurde ja jestem w 3 klasie liceum i zdaje maturke w tym roku z jakies 4 miesiace i musze przyznać że sie troche cykam. Wiem że sama maturę zdam napewno bo teraz pisałem próbne matury i spoko - wszystko dosc dobrze zdałem. Ale samo zdanie matury mnie nie zadowala zbytnio - chciałbym bardzo dostac sie na wymarzone studja a do tego trzeba nie tylko zdać mature ale też dobrze ją zdać a to może byc trudniejsze - ale mówie wam jak juz bede wiedział że sie dostałem to sie tak zaleje że obódze sie po tygodniu. Hehe pozdrowienia dla wszystkich na forum!!!!!!!!
- Bad_Magick
- Juventino
No temat z pozoru łatwy, ale żeby o tym gadać przez 10minut przynajmniej to trzbea mieć rzeczywiście sporo materiału.
Mnie ten temat kusił , ale koniec końców wybrałem "Rola muzyki i tekstu w piosence. Tekst literacki jako tekst piosenki" - tez bedzie zabawnie
Na szczescie jezyk polski to dla mnie tylko matura, na zadnych studiach nie beda mi go liczyc
Mnie ten temat kusił , ale koniec końców wybrałem "Rola muzyki i tekstu w piosence. Tekst literacki jako tekst piosenki" - tez bedzie zabawnie

Na szczescie jezyk polski to dla mnie tylko matura, na zadnych studiach nie beda mi go liczyc

- białas
- Juventino
mam pytanie. nie odnosi się tyle, co do pierszego postu, ale do tematu. jak będzie wyglądał ta nowa matura? ja jestem człowiek starej daty :? , bo maturę zdawałem w tym roku. nie wiem za bardzo o co chodzi w tej nowej. widzę jakiś temat w których piszecie o pytaniach na maturę. czy te tematy będziecie musieli gdzieś przedstawić? jak będzie wyglądała ta matura? może mi ktoś na te pytania odpowiedźieć? powodzienia wszystkim zdającym w tym roku 
- Luiza
- Juventino
na czesci ustnej (ktora zdajemy najpierw) wybieralismy we wrzesniu temat ktory przedstawiamy przez ok 15a potem komisja zadaje nam 3 pytania do tego tematu.
Po polaku zdajemy jezyk obcy tez ustnie tylko tam to inaczej ma wygladac....jakies foto do opisania+pytania Potem :negocjacje, uzyskiwanie informacji, relacjonowanie wydarzen
Nastepnie pisemna z 1 przedmiotu obowiazkowego i/lub max3 dodatkowych ( te juz musimy zdawac na poziomie rozszerzonym)
A potem bajlando.........
(niestety nie) :? :? no chyba ze ktos sie nigdzie nie wybiera na studia 8)
Po polaku zdajemy jezyk obcy tez ustnie tylko tam to inaczej ma wygladac....jakies foto do opisania+pytania Potem :negocjacje, uzyskiwanie informacji, relacjonowanie wydarzen
Nastepnie pisemna z 1 przedmiotu obowiazkowego i/lub max3 dodatkowych ( te juz musimy zdawac na poziomie rozszerzonym)
A potem bajlando.........

- Marcin_FCJ
- Juventino
Ja maturę zdaję za rok i mam tu pytanie.... Wiem że ustnie zdaje się 2 przedmioty... Język Polski i język obcy (czyli umnie angielski który znam dość dobrze
). Natomiast nie wiem zabardzo jak to z pisemnym? Piszemy także z 2 obowiązkowych oraz 1 wybrany przez nas przedmiot na poziomie rozszerzonym? Dobrze to rozumuje? P.S. Możeie podać jakie pytanka były na próbnej z polskiego?