Ekstraklasa: 9. kolejka

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Juve The Best

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2004, 20:41

2004-10-16
MKS Pogoń Szczecin - Górnik Łęczna - godz. 15:30
Amica Wronki - Wisła Płock - godz. 15:30
Zagłębie Lubin - Dospel Katowice - godz. 15:30
Cracovia Kraków - Polonia Warszawa - godz. 15:30
Odra Wodzisław Śląski - Wisła Kraków - godz. 15:30
Legia Warszawa - Groclin-Dyskobolia - godz. 15:30
Górnik Zabrze - Lech Poznań - godz. 15:30

moje typy:

MKS Pogoń Szczecin 0-2 Górnik Łęczna
Amica Wronki 2-2 Wisła Płock
Zagłębie Lubin 3-1 Dospel Katowice
Cracovia Kraków 2-1 Polonia Warszawa
Odra Wodzisław Śląski 0-3 Wisła Kraków
Legia Warszawa 1-1 Groclin-Dyskobolia
Górnik Zabrze 1-0 Lech Poznań

Obrazek
leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2004, 20:53

moje typy to :
MKS Pogoń Szczecin 1-0 Górnik Łęczna
Amica Wronki 2-1 Wisła Płock
Zagłębie Lubin 3-0 Dospel Katowice
Cracovia Kraków 3-0 Polonia Warszawa
Odra Wodzisław Śląski 0-4 Wisła Kraków
Legia Warszawa 2-1 Groclin-Dyskobolia
Górnik Zabrze 2-2 Lech Poznań

Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2004, 21:24

moje typy to :
MKS Pogoń Szczecin 1-1 Górnik Łęczna
Amica Wronki 2-0 Wisła Płock
Zagłębie Lubin 2-2 Dospel Katowice
Cracovia Kraków 3-0 Polonia Warszawa
Odra Wodzisław Śląski 0-3 Wisła Kraków
Legia Warszawa 1-1 Groclin-Dyskobolia
Górnik Zabrze 2-3 Lech Poznań

Juve The Best

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2004, 21:37

piątek
Cracovia Kraków - Polonia Warszawa 2:1

sobota
Pogoń Szczecin - Górnik Łęczna 2:1
Amica Wronki - Wisła Płock 2:1 Petre pozdrawiamy :D
Górnik Zabrze - Lech Poznań 1:2 Dobrze zaczeli teraz troche gorzej zobaczymy jak będzie dalej
Zagłębie Lubin - GKS Katowice 7:0 Niestety za rok nie będzie już derbów GKS leci w tym sezonie
Legia Warszawa - Groclin Dyskobolia 0:1 Oj niestety legia przegrała jak szkoda :twisted:

niedziela
Odra Wodzisław - Wisła Kraków -:-

Obrazek
Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2004, 22:38

Pogoń Szczecin - Górnik Łęczna 2:1 0 według mnie nie było tutaj żadnej niespodzianki
Amica Wronki - Wisła Płock 2:1 Amica była zdecydowanym faworytem tego spotkania no i wygrała
Górnik Zabrze - Lech Poznań 1:2 Wreszcie!!! mam nadzieje ze to bedzie poczatek dobrej passy, bo ostatnio im nieszlo...
Zagłębie Lubin - GKS Katowice 7:0 Według mnie to jest sensacja!!!7-0- bez jaj
Legia Warszawa - Groclin Dyskobolia 0:1 No legai sie popisała, ITI daje kasa, a legia dalej nie gra tak jak wiekoszosc po nich oczekuje. moze później bedzie lepiej

Wessal

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 października 2004, 10:23

A oto moje typy

MKS Pogoń Szczecin 1 Górnik Łęczna
Amica Wronki 1 Wisła Płock
Zagłębie Lubin 1 Dospel Katowice
Cracovia Kraków 1 Polonia Warszawa
Odra Wodzisław Śląski 2 Wisła Kraków
Legia Warszawa 1X Groclin-Dyskobolia
Górnik Zabrze 2 Lech Poznań

chlopie, obudz sie! Prawie wszystkie mecze juz sie odbyly, a Ty sie teraz wziales do typowania?!

Gieri

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2004, 10:47

ZAGLEBIE POKAZALO KLASE, OBY TAK DALEJ !!!!!!!!!!!!!!
super mecze poszly i teraz zaglebie lokata w gore!! szkoda ze mnie wtedy niebylo bo padalo a zadaszenia nie ma :(

Peja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2004, 12:55

Pierwsza część spotkania toczyła się pod dyktando Legii. Kilka razy Liberdę zatrudniali Saganowski i Smoliński. Jednak najlepszą sytuację do zdobycia gola miał w 37. minucie Sebastian Mila, ale piłka po jego strzale z kilkunastu metrów trafiła w poprzeczkę. Dobitka Marcina Zająca była także niecelna. Pięć minut po zmianie stron goście wykonywali rzut rożny.

Mila zagrał w pole karne, gdzie Igor Kozioł zgrał piłkę głową do Vranjesa, a ten także głową, skierował ją z najbliższej odległości do bramki Boruca.

Po stracie bramki gospodarze rzucili się do ataku. W 57. minucie znakomitą okazję zmarnował Piotr Włodarczyk, który w sytuacji sam na sam przegrał pojedynek z Liberdą. W 80. minucie ponownie Włodarczyk był bliski szczęścia, jednak piłka po jego "atomowym" strzale z rzutu wolnego trafiła w poprzeczkę. W ostatniej minucie spotkania ładnym strzałem z dystansu popisał się Smoliński, ale Liberda był na posterunku.

Jest to pierwsza porażka Legii w tym sezonie i pierwsza na własnym stadionie od marca ubiegłego roku, kiedy zespół ze stolicy przegrał także z Groclinem 0:2.

Legia Warszawa - Groclin 0:1 (0:0)
0:1 - Vranjes (49 min.)

Żółte kartki: Magiera, Jóźwiak (Legia) - Pawlak, Kozioł, Vranjes, Cumbev (Groclin)
Sędziował: Krzysztof Słupik
Widzów: 9 000

Legia: Boruc - Kiełbowicz, Rzeźniczak, Jóźwiak, Szala (70 min. - Wróblewski) - Smoliński, Magiera (88 min. - Dudek), Surma, Karwan (46 min. - Sokołowski I) - Saganowski, Włodarczyk.

Groclin: Liberda - Vranjes, Kriżanac, Kumbev, Pawlak - Moskała (79 min. - Radzewicz), Sobolewski, Mila, Kozioł, Sokołowski - Zając (89 min. - Łukaszewski).

Cieszy obecność Rzeźniczaka i Smolińskiego w pierwszym składzie ale wynik nie za bardzo :cry: Niech ten nowy trener przybywa bo Gawara ewidentnie nie daje sobie rady. Słaba gra Legii która starczała na ligowych średniaków nie sprostała Groclinowi

WladeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2004, 17:19

No wreszcie się Lech obudził :-D :-D :-D
Były już pewne przesłanki, że zaczynają lepiej grać (remis ze słabą Legią i zwycięstwo w meczu przyjaźni z Arką) i wreszcie do Poznania jadą 3 punkty. Po takiej serii porażek to zwycięstwo bardzo się przyda...
Co prawda Lech wygrał w sumie fuksem (gol w 93 minucie) ale jednak wygrał i odbił się od dna. Oby tak dalej...

Zaskoczyło mnie Zagłębie, gdyby Wisła tak wygrała....ale beniaminek. Nie często zdaża się wynik 7 do 0...
Dobrze, że klub z wieloma kibicami, dobrym stadionem odnosi zwycięstwa w ekstraklasie. Im więcej takich klubów tym lepsza atmosfera w lidze.

Brawa też dla Groclinu, który po cichu umacnia się na pierwszym miejscu w tabeli. Może to nie Wisła, a Groclin będzie grał w Lidze Mistrzów :-D

ODPOWIEDZ