Co sie dzieje z kibicami Juve ?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Zdun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2004, 14:49

Juventus wygrał wczoraj z Maccabi Tel Aviv 1:0 w meczu Ligi Mistrzów. Klubowych działaczy zapewne cieszą trzy punkty, ale nie ukrywają oni żalu i zdziwienia, że tak mało kibiców obserwuje mecze "Starej Damy" na Stadio Delle Alpi.

I faktycznie frekwencja na wczorajszym meczu budzi niesamowite zdziwienie. Otóż wielki "Juve" obserwowało wczoraj zaledwie 6,494 kibiców! Należy dodać, że tysiąc osób było fanami zespołu z Izraela.

Taki regres zainteresowania meczami Juventusu trwa już trzy lata. Zarząd klub przyznaje, że jest bezradny.

źródło: http://www.lechsport.pl/?act=news&more=32402

Sam czytam i nie wiem co powiedzieć. 6tys. na meczu w Lm ??!!!
Co jest z kibicami z Turynu, czemu nie przychodzą dopingować swoich pupilów :? nie rozumiem ich... co wy o tym myślicie?

P.s nie wiem czy dobry pokoj jakby co proszę o przeniesienie, bo nie jestem pewny

Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2004, 14:53

To juz zaczyna byc zenujace... tez mi fani...

Spitfire

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2004, 14:56

zróbmy wyjazdy z jp na mecze juve.lucjan dalby bilety za darmo bo i tak nikt ich nie kupuje,a pewnie by i przejazd postawił bo to dobry chłop jest :D

tylko margaryna mleczna jest na ciążę skuteczna
Peja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2004, 15:09

No to turyńczycy po raz kolejny pokazali że nie zasługują na taki klub jak Juventus. Nie rozumiem posiadać taki skarb i nie pielęgnować go... :? Inne europejskie kluby z wpływów za karnety dostają olbrzymie pieniądze.

Gianni_Marciano

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2004, 15:10

Ponad 10 milionów fanów we włoszech ... ,aż się nie chce wierzyć , że tak mało kibiców przychodzi na mecze Juve. Jak z 10 lat temu (może troszke więcej) Juve rozegrał dwa mecze w Mediolanie (jako gospodarz) to na obydwóch była prawie 100 % frekfencja ... Może to wina usytułowania stadionu . Moim marzeniem jest , aby Juve rozgrywał swoje mecze przy tak licznej publice jaką ma Milan , Barca czy Inter

darel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2004, 15:11

Sam juz nie wiem co o tym myśleć. To jest nie do pojecia, by na mecze takiego klubu jak Juve, który ma na swoim koncie takie sukcesy, który mierzy w tym roku w wygranie LM przychodziło po 6 tys. osób. Tego nie da sie usprawiedliwic w żaden sposób. :evil: :evil:
Turynczycy po raz kolejny udowodnili, że nie są godni takiego klubu jak Juventus. :x Obecnie duzo sie mówi o tym, że Stadio Delle Alpi jest xle połozone, że widoczność jest słaba. W pewnym sensie może to usprawiedliwiac kibiców, ale nie gdy na mecz LM przychodzi 6000 kibiców.
Mam nadzieje iz na nowy stadion Juve bedzie przychodziło odpowiednio wiecej kibiców i na każdym meczu bedzie przynajmniej te 30 000 fanówJuve.

na zawsze wierni turyńskiej drużynie
AgisDeluxe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2004, 15:15

z tego co sie orientuje to Juve nie jest lubiane w Turynie i ma malo kibicow...dlatego tak male zainteresowanie...ale chyba fani Juve moga zapacic za ten bilet..nie straca...przed sezonem to sie srali zeby Juve kupilo superzawodnikow itp..ciagle by chcieli sukcesow..ale nie daja prawie nic od siebie...zupelnie jak u nas w Rekinach :]hehe...widac fanow Juve na calym swiecie cos laczy :twisted:

... żaden zwycięzca nie wierzy w przypadek ... F. Nietzsche
Yuwe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2004, 15:40

Moim zdaniem to na to sie sklada kilka aspektow. Mianowicie napewno dwie , pierwszorzedne sprawy to usytuowanie stadionu a takze brak wielu kibicow w samym Turynie.. Ze zlym usytuowaniem napewno wiaze sie trudny dojazd na mecz wiec wielu woli obejrzec mecz w Tv nic sie tluc w korkach czy tez zapchanych autobusach (coz w tym przypadku trudno mi sobie wyobrazic zapchany autobus :? ) bo pewnie i tak kazdego stac na jakos satelite zeby odbierac Serie A. Coz szkoda ze to wlasnie nasz klub z tym problemy a jak sie widzi np Old Trafford .... :( Beznadzieja....

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 29 września 2004, 15:46

6.000 :?: :?: :shock: :shock: no bez jaj... gdybym ja mieszkał w Turynie byłbym na każdym meczu... Szkoda mi piłkarzy Juve bo na bank beznadziejnie gra się na 70.000 obiekcie przy czym zajęte jest 6.000 miejsc... :lol: jacy ci kibice są beznadziejni to aż mi się o tym nie chce pisać :evil:

Gość

Nieprzeczytany post 29 września 2004, 15:52

Zle usytulowanie stadionu, zla widocznosc ( przez ta bierznie ) i prawdopodobne ze wiaze sie to z troche malo widowiskowa gra JUVE ( co z tego ze efektywna? ludzie chca efektownej ).
Mysle ze to sa glowne problemy ( no i jeszcze fakt ze w Turynie raczej kocha sie Torino :/ )

Wicior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 29 września 2004, 15:56

Nie rozumiem w czym tkwi ten problem :?: :?: :?:
6000 kibiców na meczu LM to jest żenada.Nie rozumiem jak można nie przyjść na mecz w sobote kiedy we Włoszech przeważnie mają wolne.Uśiąść sobie i poprostu tam być i podziwiać gwiazdy.

Milan, Barca, czy Inter nie mają takich problemów, chodź to ta sama klasa co Juve.
Nprawde nie moge tego zrozumieć, może to po tamtym sezonie jeszcze mniej kibiców zaczęło przychodzić na mecz.

P.S.Już na mecze Zagłębia Sosnowiec przychodzi większa widownia :? :? :?

Mania

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2004, 16:03

Hmm... Rzeczywiście, strasznie to dziwne- widownia jak w drugiej lidze :? A tak w ogóle: wiecie może ile ludzi mieszka w Turynie i ilu przychodzi na mecze Torino?

Agnieszka

Wessal

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 września 2004, 16:12

Agnieszka Turyn to ponad 1 500000 milionowe miasto. Straszne to jest, że na mecze Juventusu na LM przychodzi 6000 fanów w tym 1000 fanów Maccabi. To nawet gdyby Wisła Kraków grała w LM to by komplet widzów przychodził. Przecież te bilety nie są za 100 euro. Może i są drogie alenapewno nie aż tak żeby taka ilość widzow weszła na stadion. To paranoja!

CHWAŁA TYM KTÓŹI PRZYCHODZĄ!

Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2004, 16:13

dziwne.. 6000 ludzi? ??? ja czytałem ze na meczy JUve z maccabi było okolo 20 tys kibiców... Zreszta według mnie nie jest zbyt pocieszająca wiadomość poniewąz piłka jest dal kibiców, a piłkarze grają dal kibiców. Mam nadzieje że zarzad w jakis sposób zacheci społeczenstwo w turynie do tego by przychodzili na mecze

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 września 2004, 16:36

Ja tez tego nie rozumiem dlaczego tak malo kibicow przychodzi na Juve :? :evil: Moim zdaniem nie mozna tu usprawiedliwiac ich, ze jest tak a nie inaczej usytuowany stadion czy ze trybuny sa za daleko, poniewaz jeszcze kilka lat temu frekfencje byly o wiele wyzsze !!!! Nie wiem co sie teraz stalo..... mnie to wkurza :evil:
Frekwencje na delle Alpi w tym sezonie:
Juve-Atalanta 20 tys
Juve-Palermo 27 tys
Juve-Maccabi 6 tys
nie wiem jak Wam ale mnie jest za to wstyd :? :(

ODPOWIEDZ