Buffon o byłym i obecnym sezonie

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2004, 18:21

Bianconeri chcieliby, aby cały bieżący sezon był tak udany jak jego rozpoczęcie. Poprzedni, wyjątkowo przeciętny, mocno nimi wstrząsnął i teraz zrobią wszystko, aby się nie powtórzył. Tak w skrócie można podsumować słowa Gianluigi Buffona, który na dzisiejszej konferencji prasowej w Turynie mówił o przyczynach niepowodzeń Juventusu w minionym sezonie i bodźcach na najbliższe miesiące.

"Zabrakło nam motywacji" - tłumaczył - "Gdy zaczęło się źle dziać, trochę za bardzo się rozluźniłem i zacząłem popełniać błędy. Kiedy nie daję z siebie wszystkiego, mam problemy z koncentracją. W minionym sezonie ja i być może cała drużyna byliśmy zbyt rozluźnieni i nasza forma była daleka od szczytowej".

Za fałszywą uważa Buffon tezę, jakoby winny takiej sytuacji był trener Marcello Lippi, któremu po tylu latach spędzonych z piłkarzami Starej Damy wyczerpały się sposoby zagrzewania ich do walki. "Osądy na temat Lippiego to kłamstwa" - stwierdził bramkarz - "Problem stanowiliśmy my. Lippi zapoczątkował i zakończył pewien cykl, który przyniósł nam wiele zwycięstw. Poza brakiem motywacji dotknęły nas też kontuzje i gdybyśmy mieli pełniejszą kadrę, jak teraz, poszłoby nam lepiej".

Czym różni się tamta kadra od obecnej, zmienionej, wzmocnionej o kilka nowych nazwisk? "W poprzednim sezonie kadra składała się tak naprawdę z 14-15 piłkarzy, obecnie jest nas 23-24 specjalistów wysokiej klasy, a zatem nastąpiła gruntowna przemiana" - wyjaśniał - "Ci, którzy grają rzadziej wcale nie są gorsi od tych, którzy stale wychodzą na boisko. Na nich jeszcze przyjdzie czas".

Wraz objęciem funkcji trenera Capello wprowadził nowe porządki w systemie szkolenia bianconerich. Co się zmieniło i czy są one skuteczne? "Pewne problemy można rozwiązać tylko za pomocą radykalnych środków - zwolnić wszystkich piłkarzy albo zmienić trenera" - teoretyzował "Numero uno" - "Przez te wszystkie lata zbytnio przywykliśmy do metodologii Lippiego i jej zmiana może nam wyjść na dobre. Capello to doświadczony trener. Kiedy mówi wymaga, aby go uważnie słuchano. Rezultaty są już widoczne. Teraz jesteśmy w znacznie wyższej formie niż, na przykład, przed meczem z Djurgarden. Przypuszczalnie nabraliśmy większej pewności siebie w porównaniu z minionym sezonem".

W zespole pojawiły się nowe twarze, a niektóre już obecne okryły się chwałą. "W grze zespołowej nie liczą się pojedyncze nazwiska, tylko drużyna" - zauważył Gigi -"Mogę powiedzieć, że Thuram tryska formą w swojej ulubionej roli środkowego obrońcy. Na pochwałę zasługuje także linia pomocy, która teraz stanowi lepszy filtr, dzięki Blasiemu i Emersonowi. Podobnie jak Nedved, który potrafi się wyróżnić i jest groźny dla każdego".

A Del Piero? "Od Alexa oczekujemy nie tylko powrotu do swojej formy, ale osiągnięcia jeszcze wyższego jej poziomu. Obserwuję go podczas treningów i widzę, że przygotowania idą mu bardzo dobrze. Del Piero będzie bohaterem tego sezonu" - wyraził przekonanie Buffon.

Źródło: http://www.juve.pl/?nid=1073

Bardzo podoba mi się postawa Gigiego nie próbował za nie udany sezon zwalać winy na Lippiego, jak widać stawia również przed sobą i kolegami ważne cele.
Z tego co widzę to Juve wykorzystuje dopiero 50% awoich możliwości, przynajmniej to wynika z wypowiedzi Nedveda i Buffona, mam nadzieję że to jest prawda bo jak tak jest to z pewnością będzie jeszcze lepiej niż jest, mam też nadzieję że sprawdzą się jego słowa że Alex będzie bohaterem tego sezonu zamykają usta wszystkim krytykom.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
Iver.pk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2004, 18:41

ADAMJUVENTUSPL pisze: . "W grze zespołowej nie liczą się pojedyncze nazwiska, tylko drużyna" - zauważył Gigi -"
.
Piekne slowa Gigiego :!: A co najwazniejsze sa to slowa prawdziwe! Przekladem jest kazdemu dobrze znany Real!
ADAMJUVENTUSPL pisze: Del Piero? "Od Alexa oczekujemy nie tylko powrotu do swojej formy, ale osiągnięcia jeszcze wyższego jej poziomu. Obserwuję go podczas treningów i widzę, że przygotowania idą mu bardzo dobrze. Del Piero będzie bohaterem tego sezonu" - wyraził przekonanie Buffon.
Miejmy nadzieje ze te slowa sie spelnia i Alex bedzie bohaterem tego sezonu :!: bardzo w niego wierze i mam nadzieje ze pokaze na co go stac. A Juve w nowym sezonie jest naprawde mpcne a co wynika z wypowiedzi pilkazy to jeszcze nie koniec :shock: az strach pomyslec co bedzie pozniej :D Ciekawe czy potrojna korona jest dalej w strefie marzen...

Obrazek
Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2004, 19:22

Bardzo dobrze, że mają bardzo pozytywne nastawienie i chęć wygranej na ten sezon. Owszem miniony nie należał do najlepszych dlatego teraz muszą sie wziąść w garść i w koncu sięgnąć po LM 8)

Co do kwestii Del Piero, to oczekuje od niego gry na jednakowym-wysokim poziomie przez cały sezon.
Niech strzela gola, ale niech też wypracowuje akcje kolegom, bo to wychodzi mu bardzo dobrze, dlatego powinien robic to bardzo czesto, a zadaniem typowych snajperow bedzie "dobicie" czy tez ostatnie kopniecie. 8)

Powinien On jako kapitan poprowadzic zespol w takim kierunku, ktory pozwoli na zdobycie wszystkiego co da się zdobyć :D Tak jak powiedział Gigi Buffon.
Jak narazie gra bardzo dobrze i licze, że jesli to sie zmieni to tylko na lepsze !!!

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
Bakuś

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 września 2004, 20:40

niemiał powodu zeby zwalac winny na lippego bo to niebyła jego wina ja mam nadzieje ze lippi za 2 lata czy za 3 jescze wróci na stadio delle alpi :D:D:D:D:D

Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2004, 21:02

Bakuś pisze:niemiał powodu zeby zwalac winny na lippego bo to niebyła jego wina ja mam nadzieje ze lippi za 2 lata czy za 3 jescze wróci na stadio delle alpi :D:D:D:D:D
Przecierz nie zwalil. Przeczytaj dokladnie. Jezeli nadal bedziesz mial watpliwosci... no to coz, musimy czekac :D .

Rybeq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2004, 21:10

a mnie wkurza to, iz kolejny rok kazdy z zawodnikow przekonuje ze to bedzie sezon dp :/ ile mozna tego sluchac :/ ale to dowodzi iz napadu trezegol-zlatan doczekam sie w momencie kontuzji kapitana. paranoja.

[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
cos sie konczy, cos sie zaczyna.
x_men_1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2004, 21:20

Niewim co wy macei do tego Del Piero , nie ogladam meczy , ale wiem ze to wielki zawodnik i to on moze byc liderem w juve w nadochodzącym sezonie . Nieweim jak zagrał w całym meczu z Ajaxem , ale przy bramce , pie,knie podał do Camoranesseigo pomiedzy obroncami co otworzyło droge do bramki , własnie od tego jest Del Piero , a nam nie wolno sie kierowac notami jakie daja gazety włoskie bo one sa nie obiektywne , jak naskocza na jakiegos pilkarza to cieszka im jest sie od niego odczepic .

Wicior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 17 września 2004, 22:03

Słowa Gigiego cieszą mnie bardzo..
Widać po tej wypowiedzi, że po przybyciu nowych twarzy drużyna dostała świeżości.Obrona, pomoc jak i napad zostały wzmocnione.

Moim zdaniem Moggi sprowadził ich nie tylko do gry, ale także do uświadomienia piłkarzą, zę mogą grać jeszcze lepiej gdy stoi koło nich ktoś zaufany i pewny siebie.Thuram złapał forme ponieważ stoi koło niego Canna.Nie Pessotto czy Montero.Środek został kompletnie zmieniony.Blasi wie, ze musi grać dobrze, ponieważ koło niego stoi ten świetny i niezawodny Emerson.A przyjście Ibrahimovicia zapoczątkowało dużą rywalizacje.Nie ma takiego rozluźnienia jak w zeszłym sezonie, bo teraz każdy boi sie, ze straci swoją pozycję.

Można nazwać to poprostu rywalizacją o podstawową 11..

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2004, 10:35

ADAMJUVENTUSPL pisze:Za fałszywą uważa Buffon tezę, jakoby winny takiej sytuacji był trener Marcello Lippi, któremu po tylu latach spędzonych z piłkarzami Starej Damy wyczerpały się sposoby zagrzewania ich do walki. "Osądy na temat Lippiego to kłamstwa" - stwierdził bramkarz - "Problem stanowiliśmy my"
Postawa bardzo w porzadku. Facet umie przyznac sie do tego ze problem nie tkwil w szkoleniowcu, ktory zwykle gdy klub jest w kryzysowej sytuacji, zostaje zwolniony, tylko w samych pilkarzach. Sztuka jest umiec dostrzec wlasne bledy :roll:
"Mogę powiedzieć, że Thuram tryska formą w swojej ulubionej roli środkowego obrońcy."
Kiedys w wywiadzie powiedzial ze nie wyobrazalby sobie linii obrony bez Thurama - byc moze stad jego zainteresowanie jego forma :) Ja tez sie ciesze ze Thuram w koncu smiga na swojej ulubionej pozycji..
"Na pochwałę zasługuje także linia pomocy, która teraz stanowi lepszy filtr, dzięki Blasiemu i Emersonowi. Podobnie jak Nedved, który potrafi się wyróżnić i jest groźny dla każdego".
Linia pomocy lepszym filtrem.. :D Fajnie to ujal..
"Od Alexa oczekujemy nie tylko powrotu do swojej formy, ale osiągnięcia jeszcze wyższego jej poziomu. Obserwuję go podczas treningów i widzę, że przygotowania idą mu bardzo dobrze. Del Piero będzie bohaterem tego sezonu" - wyraził przekonanie Buffon.
No i dobra i na pewno dla samego Del Piero te slowa sa duzym wsparciem, bo ostatnio niemalo jest slow krytyki co do jego formy.. Nie bezpodstawnie oczywiscie, ale moze slowa Gigiego dobrze na niego wplyna.

Ogolnie bardzo mnie cieszy takie podejscie Gigiego do sprawy. Widac ze facet umie zyc z druzyna. Niech i on trzyma dobra forme przez caly sezon :D

_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2004, 11:57

x_men_15 pisze:a nam nie wolno sie kierowac notami jakie daja gazety włoskie bo one sa nie obiektywne , jak naskocza na jakiegos pilkarza to cieszka im jest sie od niego odczepic .
hahah, jasne.. dla mnie noty z pieciu najwiekszych dziennikow wloskich sa bardziej wiarygodniejsze niz jakies bzdurne wywiady gigiego, czy wypowiedzi jego slepych fanow. to, ze dp bral udzial w akcji po ktorej padla bramka nic nie znaczy. zawodnika nie mozna przeciez rozliczac przez pryzmat jednej sytuacji, nie sadzisz?

z tej wypowiedzi gigiego najbardziej ucieszylo mnie to, ze on sam dostrzega poprawe w grze jo thurama. to bardzo wazne.

Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
x_men_1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2004, 12:28

_Jah pisze:
x_men_15 pisze:a nam nie wolno sie kierowac notami jakie daja gazety włoskie bo one sa nie obiektywne , jak naskocza na jakiegos pilkarza to cieszka im jest sie od niego odczepic .
hahah, jasne.. dla mnie noty z pieciu najwiekszych dziennikow wloskich sa bardziej wiarygodniejsze niz jakies bzdurne wywiady gigiego, czy wypowiedzi jego slepych fanow. to, ze dp bral udzial w akcji po ktorej padla bramka nic nie znaczy. zawodnika nie mozna przeciez rozliczac przez pryzmat jednej sytuacji, nie sadzisz?

z tej wypowiedzi gigiego najbardziej ucieszylo mnie to, ze on sam dostrzega poprawe w grze jo thurama. to bardzo wazne.
Ja nie mówie że Del {Piero był odrazu najlepszym piłkarzem , ale nie był najgorszym , skoro w duzej mierze dzięki niemu padał jedyna bramka meczu . A co do tych not , to nie badz ich taki pewien , nieweim czy ogladałes Euro 2004 , jesli tak to zawsze rano podaczas skrótów meczy danych grup , były połoczenia z reporterami przebywajacymi w kraju który grał porzedniego dnia mecz , wiem ze ten gośc z TVP mowil o tm jak kryttykuja Del Piero choć np. grał lepiej od Tottiego to i tak on był obarczany winą za zła gre a nie Totti czy Vieri . Tam jest z Del Piero jak z Gołotą podczs kazdej walki , jego przeciwnik moze zadac kilka nieprzepisowych cisow i nic , a Andrew zada jeden i juz mu punkty zabierają , a Z Del piero jest tak ze zawiódł głownie w jednym meczu ( finał Euro 2000) i teraz kazden jego błąd jest wyolbrzymiany .
A co do powrotu Del Piero to znakomitej formy ,to wydaje mi sie to bardzo mozliwe, bo juz w zeszłym seonie na poczatku pokazał jak gra prawdziwy Alex , tyle ze kontuzja w meczu z Roma wybiła go z rytmu i pozniej odnowiła mu sie ta kontuzja ( chyba) i przez to stracił tamten sezon , ja tak jak Bufon wierze ze bedzie to sezon Alexa .

_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2004, 13:33

alex jest napastnikiem, wiec chyba logiczne, ze mial prawo uczestniczyc w tej akcji. nic nadzwyczajnego. i tak najwieksze brawa za ta akcje naleza sie dwojce jego kolegow, zwlaszcza nedvedowi. wiec teoretycznie jest to mozliwe?

nie bron alexa. bo nie masz zadnych argumentow, zupelnie zadnych. totti w meczu z dania gral o wiele lepiej od alexa. ba, alex w tym meczu w ogole nic nie gral. vieriemu takze sie obrywa a co najwazniejsze, zasluzenie. lecz gdyby oni wszyscy grali na swoim normalnym poziomie, nikt nie mialby do nich pretensji. i nie sadze, aby w interesie prasy lezalo, aby oczerniac del piero. to juz trwa zbyt dlugo, aby dalej w to wierzyc.

Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
BIANCONERI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2004, 14:45

Del Piero ma za sobą dość trudny okres i dla tego wielu zawodników podtrzymuje go na duchu.Nie robią tego tylko z sympatii dla kolegi z drużyny ale przede wszystkim dla tego,iż Alex to jeden z najważniejszych piłkarzy w drużynie,jej kapitan.Po meczu z Ajaxem kiedy to Del Piero został zmieniony na Appiaha sam Del Piero przyznał,że mecz w jego wykonaniu nie był najlepszy.Ja widze jednak poprawe w jego grze i liecze,że będzie jeszcze lepiej.Del Piero musi grac coraz lepiej,ponieważ konkurencja nie śpi,sezon jest długi i na pewno zdarzą się mecze,w których będzie on musiał uśiąść na ławce rezerwowych.

"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"
Obrazek
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 września 2004, 18:34

Gigi mądrze gada :D
Wogole to ostatnio zauwazylem ze Buffon coraz czesciej udziela wywiadow, komentuje rozne sprawy dotyczace pilkarzy Juve i sie udziela. To dobrze i wydaje mi sie ze Gigi staje sie jakby przywodca druzyny... choc to moze zle brzmi ale nie umiem znalezc innego okreslenia. Dla mnie jest to zaleta Gigiego ze potrafi obronic kolegow np. w mediach wypowiadal sie o Legro i Del Piero ktorzy byli atakowani. I Buffon jakby staje sie bardziej dojzaly...
mysle ze mnie ktos zrozumial :D

Zgadzam sie ze slabe wystepy w poprzednim sezonie to brak motywacji ...... ale teraz powinno byc znacznie lepiej- sa nowe sily i ogromne motywacje i checi !!!!!

bblackk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2004, 19:14

Ja nie wiem czy jest na tym świecie jakiś piłkarz pesymista ?! :P :P :P Kolejne zapewnienia o cudownym sezonie, powrocie do formy Del Piero i innych takich bardzo optymistycznych ciekawostek. Tak w zeszłym sezonie zabrakło im motywacji a w tym mają jej pod dostatkiem :P Wstrzmalbym się do porównywania zeszłego sezonu do tego do Nowego Roku wtedy będzie widać jak bardzo "ten" Juve różni się od "poprzedniego". Przypominam że najcięższe mecze Juventus ma dopiero pod koniec rundy, a więc sprawa otwarta. Ale nie czepiając się już tak :P, to dobrze że zawodnicy są przynajmniej pełni optymizmu, chęci do gry i rządzy zwycięstw, a no i kadra szeroka :D

Obrazek
ODPOWIEDZ