WYMIANA NA LINI INTER - JUVE ?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
MARCO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2004, 17:39

slychac glosy ze juve i inter szukuja wymiane zawodnikow:

Ostatnimi czasy coraz częściej słychać, jakoby miało dojść do wymiany na lini Inter Mediolan - Juventus Turyn, której przedmiotem mieliby być Cristiano Zanetti i Mauro German Camoranesi.

Capello będąc jeszcze trenerem AS Romy chciał, aby pomocnik Mediolańczyków zasilił zespół AS Romy na stałę, gdyż przebywał tam na rocznym wypożyczeniu. Gdyby jednak "Nerazzuri" nie zgodzili się na taką wymianę, "Bianconeri" spróbują wówczas oddać Argentyńczyka grającego w reprezentacji Włoch za byłego pomocnika Ajaxu Amsterdam - Andy'ego Van der Meyde.

co wy na to?????
ja uwazam ze wymiana za zanettiego bylaby bledem ale za holendra moznaby sie bylo zastanowic, pamietam go z gry w ajaksie i niezle tam wymiatal, moze w turynie odzyskalby forme ktora stracil w mediolanie

uszaty

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2004, 17:44

Nie za bardzo wiem po co mieli byśmy oddawać Camoranesiego. Opcja przejścia do Juve Zanettiego i Van der Meyde nie jest taka zła. W końcu Zanetti jest zawodnikiem grającym w kadrze Italii a tam nie trafia się przez przypadek. Moglibyśmy oddaćInterowi naszego wspaniałego Legrottaglie w zamian za Van der Meyde i oczywiście dopłacić jakieś 1,5 mln. euro, ale to i tak nigdy sie nie spełni bo zapewne to z Zanettim i Van der Meyde to plotki. Choć ja bym chciał żeby to była prawda :)

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2004, 17:48

Nie rozumiem po co wymiana Zanetti za Camoranesi :? Moim zdaniem Camor to bardzo dobry zawodnik. Jest szybki i przebojowy, potrafi szarpnac gre do przodu tak jak Nedved. W moim przekonaniu to byl by blad go wymieniac na innego zawodnika. Co innego jakbysmy mieli Zanettiego kupic- to rozumiem i na to bym sie zgodzil ale nie kosztem Camora. Wogole to ja jestem przeciwny wymianom jakichkolwiek zawodnikow bo przy tym zyskujemy ale i tracimy !!!
No ale coz Moggi zapowiedzial ze transferow juz nie bedzie ale mozna sie spodziewac wymiany zawodnikow. Ale ja i tak trzymam dystans do jego wypowiedzi !!!!

M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2004, 18:07

DamKam pisze:Nie rozumiem po co wymiana Zanetti za Camoranesi :? Moim zdaniem Camor to bardzo dobry zawodnik. Jest szybki i przebojowy, potrafi szarpnac gre do przodu tak jak Nedved. W moim przekonaniu to byl by blad go wymieniac na innego zawodnika. Co innego jakbysmy mieli Zanettiego kupic- to rozumiem i na to bym sie zgodzil ale nie kosztem Camora. Wogole to ja jestem przeciwny wymianom jakichkolwiek zawodnikow bo przy tym zyskujemy ale i tracimy !!!
No ale coz Moggi zapowiedzial ze transferow juz nie bedzie ale mozna sie spodziewac wymiany zawodnikow. Ale ja i tak trzymam dystans do jego wypowiedzi !!!!
Faktycznie to prawda. Camoranesi może nie za dobrze grał w Euro 2004, ale przez cały poprzedni sezon prezentował wysoką formę. Zresztą po co wymieniać zawodnika grającego ofensywnie, na defensywnego pomocnika? Znając Moggiego to nie dość, że nie kupi żadnego obrońcy, to jeszcze nie sprzeda Legro, więc lepiej żeby Camor został i grał w ofensywie.

:roll:
Bob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2004, 18:22

Absolutnie nam sie taka wymiana nieopłaca Camor jest lepszy od tych 2 piłkarzy wzjetych razem.Camor jest the best :wink:

http://yanosik.org/nieoznakowani - niedajcie sie Tajniakom - Wszystkie nieoznakowane pojazdy Policyjne w Polsce ( o których wiadomo).
http://alkomaty.biz/wirtualny_alkomat/
Reggie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2004, 18:34

Rzeczywiście Van der Meyde na prawej by się przydał, ale nie wiem czy wymiana za Camoranesiego jest dobra (lepsza była by za Legro :D ), ale i tak musieli by walczyć między sobą o miejsce w podstawowej 11.

"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
Mejgus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2004, 20:23

camor jest nam bardzo potrzebny!w zeszlym sezonie gral na dosc wysokim poziomie.zanetti nie jest slaby ale mamy jush kilku bardzo dobrych defensywnych pomocnikow wiec po co nam kolejny. van der meyde jak najbardziej moze byc jednak sadze ze on nie moze utrzymac formy na wysokim poziomie. w zeszlym sezonie poczatek bardzo dobry srodek slabszy a koncowka lacznie z euro bardzo slaba.

Pavel87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2004, 21:47

Zanetti to całkiem odpada poniewż ten piłkarz nie miał by u nas żadnych szans na pierwszy skład. Notomiats Van der Mayde to z tego co wiem prawy pomocnik. Jest to dobry piłkarz i gdybym zobaczył bo na prawej pomocy w koszulce Juve to bym sie nie pogniewał, ale wolał bym jednak taki układ: Jankulowsky a lewą obrone a na prawą pomoc Zambro(jeszcze lepszy od Holendra :D )

Forza Squadra Bianconera
Michael (L)

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2004, 22:21

Pierwsza opcja napewno odpada,dróga jest ciekawsza .
Pamietam jak Van der Meyde fantastyczna grał w barwach Ajaxu,bo w
serieA jakos mu nie idzie nawet po zmianie trenera w interze nie ma
miejsca w pierwszym składzie.Co do tego własnie miałbym obawy,czy dałby rade,ale i tak obie opcje sa baaaaaaaaardzo mało mozliwe

I believe I can fly

I believe I can touch the sky
Coldsoul

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2004, 22:47

Mi sie zadna z tych propozycji nie podoba!!! Zanetti nie dość ze gra przecietnie to jest jeszcze defensywnym pomocnikiem a takich mamy juz przynajmniej dwóch- emerson i tachinardi. a Holender moze i byl dobry ale jak gral w amsterdamie. w interze nic nie pokazal i nie sadze zeby zaczal tak grac jak w holandi. A Camor jest sprawdzony :wink:

SFOLTAN

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2004, 22:53

zanetti niech przyjdzie przydałby sie zawodnik w ąśrodku pola - zmieniik emersona i nedveda . Jest dobry co mu trzeba przyznać np. wymienił bym go i dopłacił do tachinardiego który mnie zupełnie zawiódł w meczu ligi mistrzów[el] . Ale meyde ?
po co nam ?
Camoranesi jest bardzo dobry miał swietny sezon i zauważmy to że w juve co jakiś czas super zawodnik sie wybijal i mam takie przeczucie że ten sezon dla naszego arg-wlocha może być przełomowy. Wydaje mi sie że koleś w tym sezonie eksploduje :)

Juventino10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2004, 23:33

Nie chciałbym wymiany na Zanettiego, bo on jest po prostu słaby. Nie umie grać z przodu, jest przeciętny w destrukcji i przeważnie jego celne podania, są podaniami do tyłu. Natomiast za Van Der Meyde bym sie zastanowił, choć po co wymieniać się na zawodnika który do tej pory we Włoszech nic nie pokazał na Camora, który ma już markę, sprawdził się i gra zupełnie nieźle, a czasem bardzo dobrze.

La gente si domanda: ma chi sono? E noi glielo dichiamo chi noi siamo. Siamo l'armata bianconera e mai nessun ci fermera!
Wicior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2004, 09:42

Dlaczego nie.
Van Der Meyde na Euro pozostawil po sobie bardzo pozytywne wrażenie, przynajmniej według mnie.
Chociaż, za Mauro mogłoby sie to okazać ryzykowne...

Ale trzeba ryzykować aby móc wygrywać.

banan1984

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2004, 10:13

Ja bym wolal cannavaro.... chociaz van der meyde tez by sie przydal jako 2 kreatywny pomocnik tworzacy akcje, bo jeden nedved to za malo..

Alessandro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2004, 10:32

Przepraszam bardzo ale nie widze zrodla! Kolejna plota.

ODPOWIEDZ