Juventus - Djurgarden 2:2 (III runda el.LM)

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Bob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2004, 12:05

Wiadomo już, że przeciwnikiem Juventusu w III rundzie eliminacji Ligi Mistrzów będzie zespół Djurgarden. Szwedzi pokonali na wyjeździe FBK Kowno 2-0. Oto krótki profil konkurentów bianconerich do udziału w najbardziej zaszczytnym turnieju piłkarskim Starego Kontynentu.

Djurgarden Sztokholm to drużyna z tradycjami, która jednak nigdy nie uczestniczyła w Lidze Mistrzów. Wielokrotnie występowała za to w Pucharze Uefa (ostatni raz w sezonie 2002-2003), Pucharze Intertoto i historycznym Pucharze Zdobywców Pucharów.

Znacznie lepiej Djurgarden wypada w ostatnich latach na gruncie rodzimym. W 2001 roku uplasował się na drugim miejscu w klasyfikacji, a przez następne dwa lata utrzymał pozycję lidera. W trwającym obecnie sezonie ligi szwedzkiej piłkarze ze stolicy Szwecji po 13 spotkaniach zajmują 7. miejsce w tabeli ze stratą 11 pkt. do lidera, Halmstadu.

W tej chwili Djurgarden nie uchodzi za faworyta do krajowego tytułu. Podobnie jak większość szwedzkich zespołów nie był w stanie utrzymać swoich najlepszych piłkarzy (w tym Andreasa Isakssona, kiedyś należącego do Juventusu, uważanego za jednego z najlepszych bramkarzy Szwecji oraz pomocnika Kima Kallstroma, którego mogliśmy oglądać podczas Euro 2004) i nie imponuje już tak jak jeszcze rok temu.

Juventus spotkał się z drużyną Djurgarden tylko raz, towarzysko, w Sztokholmie w sierpniu 1991 roku podczas imprezy zorganizowanej z okazji stulecia szwedzkiego klubu. Bianconeri ulegli wtedy 0-1.
No ale teraz to powinni wziąsc rewanż i wygrać :D :wink:
Mecz zostanie rozegrany 10 sierpnia

http://yanosik.org/nieoznakowani - niedajcie sie Tajniakom - Wszystkie nieoznakowane pojazdy Policyjne w Polsce ( o których wiadomo).
http://alkomaty.biz/wirtualny_alkomat/
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2004, 12:22

Bob Sapp pisze:Bianconeri ulegli wtedy 0-1
:shock: nieee... no to teraz czas na rewanz Panowie... :twisted:

No i bedzie maly rewanzyk jesli chodzi o reprezentacje. (Szwecja-Włochy). Teraz klub włoski nie da szans szwedzkiemu :twisted: hieh hieh ale będzie jatka. Sluchajcie, to po tych meczach jest juz losowanie grup?...

Bob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2004, 12:28

Sluchajcie, to po tych meczach jest juz losowanie grup?...[/quote]
TAK 2 mecz jest rozgrywany 25.08 a losowanie grup już 27.08.2004 (piątek)

http://yanosik.org/nieoznakowani - niedajcie sie Tajniakom - Wszystkie nieoznakowane pojazdy Policyjne w Polsce ( o których wiadomo).
http://alkomaty.biz/wirtualny_alkomat/
Reggie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2004, 12:54

Juventus powinien wygrać tą rywalizację bez większych problemów, ale nie można zlekceważyć przeciwnika. Mam nadzieję że to nie będzie jakaś katastrofa typu Fenerbahce.
Ale wygląda na to że nareszcie Juve zaczęło coś grać, tak jak pokazało to w Birra Moretti

"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
Sting

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2004, 13:02

Spokojnie Capello już wie jaka jedenastka zagra w spotkaniu ze szwedami, pozatym teraz chłopkai muszą jeszcze popracować i mają jeszcze troche czasu i wygramy.

Obrazek
Pavel87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2004, 13:19

Ja szczerze mówiąc to pierwszy raz o tym zespole słysze ale to jeszcze nic nie znaczy. O ile reprezentacja Szwecji od kilku lat utrzymuje wysoką formę to drużyny klubowe nigdy nie należały do Europejskich potęg. Jedno jest pewne!!Tu taj już nie ma frajerów którym można nabić 5 bramek w meczu. Oczywiście jesteśmy zdecydowanymi faworytami ale sami wiecie jak często idzie drużynom włoskim gdy sę faworytami. Jak ich nie zlekceważymy to napewno wygramy.

Forza Squadra Bianconera
BIANCONERI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2004, 14:55

Obecnie nie można lekceważyć żadnego przeciwnika,w końcu coraz częsciej dochodzi do różnego rodzaju niepodzianek.Zespół ten mimo osłabień na pewno potrafi zaprezentowac się dobrze, w końcu szwedzka piłka jest obecnie silna.Wiadomo jednak,że zdecydowanym faworytem tego meczu będzie Juventus,mam tylko nadzieje,że nasi zawodnicy nie zlekceważą Szwedów.

"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"
Obrazek
gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2004, 15:15

Rysiek pisze: Ale wygląda na to że nareszcie Juve zaczęło coś grać, tak jak pokazało to w Birra Moretti
Nie ogladalem meczy Juve w tyuch rozgrywkach, ale patrzac po wynikach i opisie meczy to uwazam ze nie gralismy wspaniale. Remis z teoretycznuie duzo slabszym Palermo ( gdyby nie Chimenti to bylaby porazka ) i szczesliwe zwyciestwo z Interem 1-0, wiec nie wiem czy po jednym tak malo znaczacym turnieju mozna mowic ze Juve jest juz w formie.

A co do tematu to uwazam ze wejdziemy, jednak mecze ze szwedzka druzyna nie beda spacerkiem. Znajac nasza obrone mozna wszystkiego sie spodziewac. Nie oczekuje dwoch wysokich zwyciestw w pieknym stylu bede szczesliwy gdy awansujemy.

Rafal Tarnacki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2004, 15:20

Jezeli Juve nie zlekcewazy Djurgarden to wygraja. Ale chyba wszyscy pamietaja kilka lat temu El. do Ligi Mistrzow: Inter - Helsinghborg. Wtedy tez Inter byl faworytem a jakos Szwedzi wygrali. Prawda jest jednak ze Inter to nie Juve. Trzeba podejsc do tego meczu bardzo powaznie.

FORZA JUVE!!!

M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2004, 15:28

Prawdzwy Juventus, obojętnie w jakiej formi powinien pokonać taki zespół. Jesli ich nie zlekceważymy, to scenariusz zapewne będzie taki: pierwszy mecz to zwyscięstwo 3:0, 4:0, a rewanż to będzie szans sprawdzenia rezerwowych.

:roll:
bociu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2004, 17:16

Mysle, ze Juve poradzi sobie bez wiekszych problemów i zemsci sie na Szwedach po Euro 2004. A wiec Juve do boju :wink: :!:

NOI VOGLIAMO LA VERA JUVE!
Dziadek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2004, 11:23

Ja sie ciesze ze to akurat Szwedzi :evil: Bedzie zemsta za Euro i Juve bedzie gralo nie o tyle zeby wygrac tylko zeby zmiazdyc przeciwnika :twisted: Wygramy wiecej niz Wisla, choc prawda jest ze porzeciwnika nie mozna lekcewazyc. Wydaje mi sie ze to bedzie tylko taki spacerek bo nie jest to zadfna utytułowana druzyna ;) (oczywiscie ta ze Szwecji). Wiec Juve- do boju!!!

darel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2004, 11:52

Tak szczerze mówiac to nie spodziewam sie po tym spotkaniu wiekszych emocji. I mam nadzieje, że bez tych emocji sie obejdzie, tzn. że Szwedzi nie sprawią jakiejs niespodzianki.
Ciężko powiedziec w jakiej formie jest Juventus, ale to spotkanie trzeba wygrac koniecznie. Poprostu nie ma innej mozliwości. Nie można dopuscić do nerwówki w rewanżu. Mam wielką nadzieje, że Juventus nie zlekceważy przeciwnika i spokojnie wygra dwiema, lub trzema bramkami.
Wiejm jednak, że takie mecze często są bardzo trudne, tym bardziej że we Włoszech sezon sie jeszcze nie zaczął, a Szwedzi są w trakcie rozgrywek. Jeśli mam obstawiac wynik to stawiam 4:1 dla Juve - wierzę, że obejdzie sie bez niespodzianek.

na zawsze wierni turyńskiej drużynie
Bany_DG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2004, 00:25

No ciekawe w jakiej bedziemy grupie :D a tak serio szwedow nie wolno zlekcewazyc :wink:

wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2004, 11:25

Nie ogladalem meczy Juve w tyuch rozgrywkach, ale patrzac po wynikach i opisie meczy to uwazam ze nie gralismy wspaniale. Remis z teoretycznuie duzo slabszym Palermo ( gdyby nie Chimenti to bylaby porazka ) i szczesliwe zwyciestwo z Interem 1-0, wiec nie wiem czy po jednym tak malo znaczacym turnieju mozna mowic ze Juve jest juz w formie.
Pfff SZCZĘŚLIWE ZWYCIĘSTWO 1-0 z INTEREM :lol: :lol: :lol: widać że nie oglądałeś meczu. Więc jak możesz mówić, że zwycięstwo z Interem było fuksiarskie ?? 8) Czytając komentarz jednego usera z 4 tys obecnych na tym forum zapewniam cie ze dużo o meczu się nie dowiesz :)

Mecz będzie ze Szwedami będzie transmitowany przez Kanale 5 swe ... ;/

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Zablokowany